Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Характеристики та короткий опис сорту помідора Ріо Гранде оригінал: переваги і недоліки томата

  1. характеристика рослини
  2. Плюси і мінуси культури
  3. нюанси вирощування
  4. Види захворювань у помідорів

Весна - час приємних турбот у агрономів-любителів, коли необхідно не тільки підготувати свою присадибну ділянку до активного росту і розвитку багаторічних рослин і чагарників, а й подумати про якість і врожайності однорічних культур Весна - час приємних турбот у агрономів-любителів, коли необхідно не тільки підготувати свою присадибну ділянку до активного росту і розвитку багаторічних рослин і чагарників, а й подумати про якість і врожайності однорічних культур. Помідори є невід'ємною частиною будь-якого городу. Удвічі цінніше, якщо вони невибагливі в догляді, мають високу родючість і смачні плоди. Саме до такого виду відносяться томати Ріо ​​Гранде.

характеристика рослини

Томат Ріо Гранде - характеристика і опис сорту відповідають всім властивостям класичних рослин сімейства пасльонових (лат. Solanaceae). Це однорічна культура, що має добре розвинену систему коренів, за рахунок чого вона може розмножуватися як насінням, так і пагонами. Прямостоячий стебло цього сорту помідора досягає висоти від 0,7 до 1 м і характеризується кистеобразное квітками жовтого відтінку, здатних до самозапилення. Властивість автогамія робить овоч особливо цінним при вирощуванні його в домашніх умовах, а також в грунтах закритого типу (теплиця).

Кущі Ріо Гранде - слаборослиє. Після появи на стеблі більше 5-ти зав'язей бічні пагони припиняють своє зростання, направляючи всі поживні речовини на дозрівання плодів. Листя характеризуються великим поділом і відносяться до картопляного типу. У вегетативний період кущ не вимагає підв'язки та пасинкування.

За родючість і смакові якості досвідчені дачники цінують саме томат Ріо Гранде (оригінал). Опис плодів культури:

Цікаво знати, що помідори вважаються овочами тільки за способом вживання в їжу, так як вони подаються на стіл в якості обідніх закусок. З точки зору ботаніки плід томату - це ягода.

Склад помідора багатий поживними компонентами і речовинами, які життєво необхідні організму людини: фруктоза, органічні кислоти і їх похідні, каротиноїди, крохмаль і білки.

Плюси і мінуси культури

Висока родючість - не єдине якість, яким виділяються помідори Ріо ​​Гранде. Характеристика цього сорту має і ряд інших переваг:

У практиці розведення цього сорту пасльонових не згадується наявність істотних недоліків. Недостатня соковитість плода компенсується його смаковими і зовнішніми характеристиками.

нюанси вирощування

нюанси вирощування

Помідор Ріо Гранде рекомендується садити навесні в середині березня. Посів можна проводити декількома способами: безпосередньо в грунт або замочуванням насіння для розсади. Хоча цей сорт і відрізняється відносною стійкістю до «прохолодного» клімату, піддавати його насіння впливу весняних заморозків не варто. Ідеальним варіантом для зростання насіння буде тепличний грунт.

Для пророщування насіння ефективно використовувати замочування їх в слабкому розчині марганцівки. Після витримки в субстраті Mn їх необхідно помістити в марлю або мішковину. Не зайвим буде присипати насіння зверху невеликим шаром тирси.

Висаджувати розсаду слід в підготовлений грунт. Він повинен бути пухким і вологим. Помідор - світлолюбна культура, тому садити сіянці на тіньових ділянках не рекомендується. Детермінантний тип, до якого належить томат Ріо Гранде, дає можливість уникнути підв'язування кущів у вегетаційний період.

Раз на місяць слід проводити підживлення ґрунту мінеральними добривами, що дозволить помідорів швидше рости і розвиватися. Перші плоди, при правильному догляді за кущами, повинні з'явитися після закінчення 90 днів.

Види захворювань у помідорів

На сприйнятливість рослин до хвороб, в тому числі і родини пасльонових, впливає ряд факторів: починаючи від складу грунту і закінчуючи здатністю рослини протистояти недугам На сприйнятливість рослин до хвороб, в тому числі і родини пасльонових, впливає ряд факторів: починаючи від складу грунту і закінчуючи здатністю рослини протистояти недугам. Ріо Гранде - сорт помідорів, які можуть бути схильні до захворювань. Найпоширенішими з них прийнято вважати сіру гниль, фітофтороз та мозаїку.

Внесення в грунт мінеральних добрив і добавок дозволить томатам ефективно протистояти розвитку шкідливих мікроорганізмів і впливу комах-шкідників.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама