Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як розмножити виноград?

Іноді і ділянку є і вільне місце в саду, але таке відчуття ніби чогось не вистачає. Особливо красиво виглядає виноград, але та лоза, що росте в саду вже стара. І ви хотіли б, посадити більше винограду, а зробити це непросто. До того ж цей сорт тепер не купити в магазині. Також може бути, що власник саду просто не знає, як називається цей сорт смачного винограду, що він їв вчора на сніданок. Прийшов час, взяти справу в свої руки, і зробити саджанці виноградної лози. Це набагато простіше, ніж може здаватися. Просто дотримуйтесь інструкцій, наведених в статті. Купити саджанці винограду можете за посиланням https://domicad.com.ua/ua/catalog/sajency-vinograd-set .

Коли і як брати лозу для саджанця?

Оптимальний термін для збору виноградної лози, щоб в подальшому розсадити саджанці листопада і грудня. Саджанець не поміщаються відразу в грунт, щоб в зимовий період він відпочив, а його стебла могли належним чином підготуватися до фізіологічного весняному росту. В ідеалі, збирати саджанці винограду потрібно після перших заморозків, але при плюсовій температурі. Для вибірки лози на посадку слід вибрати не найдовшу і товсту гілку, а з великою кількістю коронок. Ви повинні вибрати лозу товщиною стебла (5-6 мм в діаметрі), здорову, без ознак захворюваності. Під-живці і деревні стебла для саджанця не підходять. Оптимальний термін для збору виноградної лози, щоб в подальшому розсадити саджанці листопада і грудня

Саджанець винограду повинен мати довжину близько 30 см і, щонайменше, 3 здорові очка. Щоб не переплутати, нижню частину надрізають навскоси.

зберігання живців

Зібрані саджанці потрібно підписати, щоб не переплутати з безліччю інших сортів (якщо ви розмножуватися відразу кілька сортів). Ви можете використовувати для цієї мети звичайний папір обклеєну скотчем і мідний дріт, щоб не пошкодити сплячі бруньки. Важливо, підписати етикетку водонепроникною ручкою, вона стійка до сонячного світла. Пагони слід зберігати на зиму в кімнаті з низькою, але плюсовою температурою і високою вологістю повітря. Наприклад, в ящику з вологим тирсою з хвойних порід дерев, встановленого в підвалі.

посадка

В кінці березня стебла лози прищеплюють і розсаджують. Найкраще рішення, прищеплювати кожен фрагмент в окремий горщик, що робить догляд за саджанцем зручним, але це не означає, що ви не можете висадити всі пагони в один величезний контейнер. Насипаємо в горщики на дно, трохи дрібного гравію або керамзиту, який діє як дренаж. Потім заповнюємо субстратом, що складається з торфу, змішаного з великим піском, весь горщик. Воложимо субстрат, роблячи палицею отвір, в яке вставляємо трохи нижче косого зрізу лозу, на глибину близько 10 см. Бажано прищепити лозу-саджанець шматочком фрагмента стебла взятого з деревних живців, але не обов'язково. В кінці березня стебла лози прищеплюють і розсаджують

Догляд за молодими пагонами винограду

Тепер просто встановіть горщик в злегка затінене місце і дбайте про саджанці. Підтримуючи постійну вологість грунту і температуру в діапазоні +20 +25 ° С. Найкращі умови, для активного зростання саджанця-лози будуть в теплиці, але якщо у вас її немає, і у вас невелика кількість саджанців - досить підвіконня. Після двотижневого віку саджанець вже пускає коріння, і на доказ вони будуть випускати бутони нових листя і пагонів. За молодими сходами на першому етапі потрібен делікатний догляд, перш за все саджанці можна іссушівать. Ви також повинні звернути увагу на грибкові захворювання, які можуть атакувати молодий паросток або комахи-шкідники. Якщо це станеться, ви повинні використовувати хімічні препарати. У перший рік життя молодого втечі, за лозою слід доглядати таким чином. Через рік, можна пересадити саджанець у відкритий грунт.

Цікаві статті

Коли і як брати лозу для саджанця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама