Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

антракноз

Збудником хвороби антракноз є гриб, який зимує на залишках лози і листя, а так само на тих частинах винограду, які уражені захворюванням Збудником хвороби антракноз є гриб, який зимує на залишках лози і листя, а так само на тих частинах винограду, які уражені захворюванням.

Як тільки на винограді з'являються бруньки, збудник антракнозу прокидається. Щоб цього уникнути, необхідно восени ретельно прибирати залишки рослинності з куща і

обприскувати їх. Антракнозом пошкоджуються не тільки ягоди винограду, але і в інших частинах куща. Найсильніше дане захворювання позначається на суцвіттях винограду.

Відмінною рисою захворювання є маленькі коричневі плями. Вони мають круглу форму і ободок по краю. Через якийсь час пляма стає чорним і займає вже майже всю ягоду. В результаті ягоди не можу дозріти, а замість цього засихають і обсипаються.

На лозі і на листках видно симптоми захворювання в той момент,

коли хвороба в самому розпалі. А цей момент на листках утворюються темні плями, які висихають і випадають. У підсумку в листі утворюються дірки. Лоза винограду, яка заражена антракнозом, чорніє і стає дуже крихкою, а під час холоду вона сохне повністю.

Антракноз виникає, як правило, навесні, коли варто ще сира і холодна погода. Свій розвиток він отримує, коли температура піднімається до 25 градусів. Щоб побороти дане захворювання, необхідно після дощу обприскувати виноград препаратами, які містять мідь. Можна використовувати такі препарати, як бордоська рідина, картоцід і оксихлорід міді.

Якщо на початку весни часто йдуть дощі, то може виникнути раніше ураження листя і пагонів. На них з'являються бурі плями, які оточені білястої облямівкою. У цих місцях відбувається відмирання і випадання тканини листя. Пагони при цьому стають ламкими і сохнуть. Ягоди мають сірі плями з темною облямівкою. Спалахи захворювання виникають через дощову погоду.

.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама