Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Формування виноградного куща

Формування куща винограду - це створення бажаної форми винограду за допомогою здійснення обрізки, прищипування, підв'язки, а також інших способів Формування куща винограду - це створення бажаної форми винограду за допомогою здійснення обрізки, прищипування, підв'язки, а також інших способів. У природному середовищі існування виноград росте на зразок ліани і являє собою рослина, без певної форми, що робить скрутним догляд за виноградниками, а також використання засобів механізації при збиранні врожаю.

Виноградного куща в культурі можна надати кілька варіантів різних форм, які будуть різні як за будовою надземної частини, так і по напрямку однорічного приросту. Формування куща винограду потрібно починати в перший же рік посадки.

Формування виноградного куща заняття тривалий і триває від 3 до 6 років, в залежності від того яка форма створюється і закінчується виведенням всіх частин куща, які гарантують в подальшому його повне плодоношення.

Досить важливими факторами, що дають можливість застосування пагонів при створенні окремих частин куща, служать їх довжина, розташування, товщина, а також ступінь виноградного куща визрівання.

Формування куща винограду - справа дуже складна, цього можна домагатися протягом кілька років і залежить від ряду умов, таких як біологічні особливості сортів, мікроклімат, рельєфні особливості і інші фактори Формування куща винограду - справа дуже складна, цього можна домагатися протягом кілька років і залежить від ряду умов, таких як біологічні особливості сортів, мікроклімат, рельєфні особливості і інші фактори. Тому для кожного сорту винограду, обов'язково враховуючи місця його вирощування потрібно підібрати оптимальну формування.

Основне умови при здійсненні підрізування: на кущі необхідно залишати лише пагони, які виросли на торішній деревині. При проведенні обрізки для плодоношення необхідно видалити пагони дуже товсті і тонкі, з невеликими междоузлиями. Пагони бажано залишати, мають середню товщину і добре визріли. Щорічно проводячи правильну обрізку, можливо, регулювати ріст і підтримувати виведену форміровку куща, дається можливість розподіляти його навантаження, тим самим замінюючи більш старі частини на молоді.

Формування кущів винограду. Сформувати чудовий кущ винограду можна за допомогою обрізки, підв'язки лози і пагонів до індивідуально поставленої опорі. Надалі форму слід підтримувати шляхом твори обрізки винограду . Обрізку і підрізування виноградних кущів виробляють з метою поліпшення умов зростання, забезпечуючи тим самим щорічне, досить рясне плодоношення, збільшуючи якість плодів, а також з метою збільшення життєздатності насаджень і спрощення догляду за ними.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама