Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обприскування винограду стимуляторами і засобами захисту - коли як і якими препаратами

  1. Перше і друге викорінює обприскування
  2. Перше обприскування по вегетативним органам
  3. Друге обприскування по вегетативним органам
  4. Третє обприскування по вегетативним органам
  5. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  6. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Зараз випускають багато біологічних і хімічних препаратів в допомогу виноградарям - вони стануть в нагоді і для захисту рослин від хвороб, і для стимуляції визрівання лози та ягід

Зараз випускають багато біологічних і хімічних препаратів в допомогу виноградарям - вони стануть в нагоді і для захисту рослин від хвороб, і для стимуляції визрівання лози та ягід. Застосовувати їх потрібно системно, в певний час, в певних поєднаннях.

Розібратися в цьому непросто, навіть досвідчені виноградарі не завжди впевнені, що краще використовувати в кожному конкретному випадку, а початківців такі складності і зовсім ставлять в тупик. Ми хочемо поділитися схемою захисту і харчування винограду, згідно фазам розвитку рослин, яку застосовуємо на своїй ділянці.

Перше і друге викорінює обприскування

Виноградні насадження найчастіше страждають від мілдью і оїдіуму. Боротьбу з ними потрібно починати завчасно - в кінці попереднього сезону, тобто восени. Після обрізки видаляємо з ділянки все уражені листя і вкриває лозу на зиму. Пришпилюють її до землі так, щоб між грунтом і втечею залишався простір в 5-10 см. Потім обприскуємо лозу залізним (400-500 г на 10 л води) або мідним купоросом (200 г на 10 л води) з додаванням прилипачів (Агролінія або Вимпел). Обробляємо і грунт навколо куща (відміряє для обробки коло діаметром 1 -1,2 м, в центрі якого знаходиться виноградний кущ). Після цього встановлюємо укриття.

Навесні укриття знімаємо, до розпускання вічок проводимо перше в новому сезоні викорінює обприскування проти хвороб і виноградного зудня. Від шкідника ефективні інсектициди Неорон, Конфідор-Максі або Енжіо - використовуємо один з цих препаратів, додаємо до нього прилипач Агролінія (дві норми препарату на 10 л води). Або обробляємо кущі інсектоакарицид Препарат 30-В (300 мл на 10 л води) або 30-Д за інструкцією.

Читайте також: Боротьба з мілдью і оїдіумом у винограду - дачники радять

Перше обприскування по вегетативним органам

Якщо виноградник в минулому сезоні перехворів мілдью і оїдіумом, дивувався зуднем, проводимо ще одне весняне обприскування, - по вегетативним частин, коли на пагонах з'явиться 4-6 листочків. Проти мілдью і оїдіуму застосовуємо Строби, Квадріс або Ридомил. Останній препарат ефективний тільки проти мілдью, до нього потрібно додати один з фунгіцидів проти оїдіуму (Топаз або Тілт-250). Кожен препарат розводимо окремо, і тільки потім заливаємо в обприскувач.

У бакову суміш по можливості додаємо мікроелементи і міні ральних добрива. Можна застосовувати комплекс мікроелементів Міком виноградний або приготувати такий комплекс самостійно: 10 г борної кислоти (або бури), 10 г сульфату цинку або сірчанокислого цинку. 10 г сульфату магнію або сірчанокислого магнію, 3 г сірчанокислого марганцю.

Для стимуляції дозрівання ягід додаємо Біоглобін (20-25 г на 10 л води) і один з прилипачів (Агролінія, Вимпел. Mapc-EL, Mapc-EI Bi - за нашим досвідом, останній найбільш ефективний), згідно з інструкцією до препарату.

Потім приходить черга мінеральних добрив. Додаємо Плантафол N10, Р54, К10 або Плантафол N20, Р20, К20.

Добриво також можна «зібрати» самостійно, змішавши 26 г карбаміду (сечовина), 25 г сірчанокислого калію або сульфату калію і 1 л витяжки суперфосфату. Її потрібно приготувати заздалегідь: 1 кг суперфосфату висипаємо в пластмасове відро об'ємом 12-15 л, заливаємо 3-5 л окропу, періодично помішувати. Коли розчин охолоне, додаємо 5-7 л холодної води і наполягаємо 2-3 діб, так само періодично помішуючи.

Обприскуємо кущі рано вранці або ввечері, до заходу сонця. Намагаємося захопити все листя і пагони, щоб не залишилося необроблених ділянок.

Читайте також: Виноград (фото) опис сортів, вирощування посадки і догляду за виноградником - від А до Я

Друге обприскування по вегетативним органам

Друге обприскування проводимо за 5-7 днів до цвітіння. Дотримуватися цих термінів в точності виходить не завжди, оскільки їх потрібно вгадувати заздалегідь. Початок цвітіння залежить від погоди. Зазвичай ми орієнтуємося на цвітіння сорту Ізабелла. Якщо кущі Ізабелли зацвіли і відразу після цього погода не псується, а залишається теплою і сонячною, значить через 4-5 днів почнуть цвісти все рослини на винограднику.

При другому обприскуванні бажано замінити фунгіцид. Якщо в перший раз обробляли, наприклад, Ридомиль з Топазом, то в другій краще застосувати Квадріс або Строби (і навпаки).

До фунгіцидів додаємо мікроелементи і мінеральні добрива: 10 г сірчанокислого цинку або сульфату цинку. 10 г сірчанокислого магнію або сульфату магнію, 10 г борної кислоти (або бури), 3 г сірчанокислого марганцю; Друге обприскування по вегетативним органам

Друге обприскування винограду проводимо за 5-7 днів до цвітіння. Дотримуватися цих термінів в точності виходить не завжди, оскільки їх потрібно вгадувати заздалегідь. Початок цвітіння залежить від погоди. Зазвичай ми орієнтуємося на цвітіння сорту Ізабелла. Якщо кущі Ізабелли зацвіли і відразу після цього погода не псується, а залишається теплою і сонячною, значить через 4-5 днів почнуть цвісти все рослини на винограднику.

При другому обприскуванні бажано замінити фунгіцид. Якщо в перший раз обробляли, наприклад, Ридомиль з Топазом, то в другій краще застосувати Квадріс або Строби (і навпаки).

До фунгіцидів додаємо мікроелементи і мінеральні добрива: 10 г сірчанокислого цинку або сульфату цинку. 10 г сірчанокислого магнію або сульфату магнію, 10 г борної кислоти (або бури), 3 г сірчанокислого марганцю;

Плантафол N10, Р25, К50 або монофосфат калію (50-60 г) на 10 л води. Комбінація поживних речовин може бути інший: 25 г сірчанокислого калію або 25 г калимагнезии і 1 л добової витяжки суперфосфату на 10 л води, 20-25 г Біоглобіну і один з прилипачів (Марс-El Bi, Mapc-EI, Агролінія, Вимпел).

Третє обприскування по вегетативним органам

Третє обприскування проводимо, коли ягоди вже трохи набрали масу і досягли розміру горошини. Затримувати цю обробку і переносити її на більш пізні терміни не можна. Якщо виноградник в минулому сезоні постраждав від виноградного зудня або павутинного кліща, в бакову суміш потрібно додати один з інсектоакарицид (Неорон, Енжіо, Конфідор Максі, Бі58 новий, Карате, згідно з інструкцією до препарату).

Оскільки це обприскування ще й профілактичний, бажано застосувати фунгіцид Кабрио Топ, який захищає виноград відразу від декількох основних хвороб: мілдью, оїдіуму. антракноза, сірої гнилі, чорної плямистості та інших.

У бакову суміш, як і в минулий раз, додаємо мікроелементи: 10 г сірчанокислого магнію або сульфату магнію, 10 г борної кислоти (або бури), 10 г сірчанокислого цинку (або сульфату цинку), 3 г сірчанокислого марганцю на 10 л води. Для стимуляції визрівання лози та ягід застосовуємо монофосфат калію (60-70 г на 10 л води) або

Плантафол N10, Р25, К50 згідно з інструкцією до препарату. Дуже бажано додати в цю ж суміш Біоглобін (20-25 г на 10 л води) - він стимулює розвиток кореневої системи і листового апарату. До речі, Біоглобін застосовують і окремо від бакових сумішей, обприскуючи рослини в період появи листя - 5-7 тижнів поспіль, 1 раз в тиждень. Навіть у дорослих рослин після застосування Біоглобіну посилюється зростання лози.

Але повернемося до бакової суміші - ми вже додали в неї все фунгіциди, мікроелементи і добрива, залишився тільки прилипач Mapc-EL Bi. Прилипачі покривають листя і пагони тонким захисним шаром, який по-перше, охороняє їх від заморозків (оброблений виноград витримує температуру 3-4 ° С), по-друге, не обмежує випаровування вологи з листових пластинок в спеку і, по-третє, « відштовхує »патогенні мікроорганізми, не даючи їм проникнути в тканини рослини.

© Автор: Броніслав і Валерій Гранковського, м Бахмут

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ И ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • Четверте обприскування винограду і кілька додаткових порад : Четверте обприскування винограду від хвороб ...
  • Виноград влітку - підгодівлі, зелена уламка, щеплення : Літній догляд за виноградом -...
  • Боротьба з оїдіумом - способи і засоби: мої відгуки про них : Оїдіум винограду - як з ...
  • Догляд за виноградом в серпні: карбування, підгодівлі і обробки : Як правильно доглядати за виноградом ...
  • Сорт винограду Плевен - відгуки про вирощування та догляду : Плевен - сорт винограду який ...
  • Формування винограду для малого догляду : Як сформувати виноградний кущ для ...
  • Чому тріскаються помідори : ЧОМУ розтріскуються ТОМАТИ Дачники часто скаржаться, ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама