Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Конвалія: фото і опис, відгуки

  1. Що кажуть про гібридної формі «Конвалія» (відгуки)
  2. Офіційна інформація
  3. Ягода
  4. врожайність
  5. Стійкість до морозів
  6. Плюси і мінуси
  7. Особливості великої ягоди
  8. підживлення
  9. основи агротехніки
  10. висновки

Аматорські гібридні форми винограду захоплюють садівників в свій полон. Та й як можна не захоплюватися великими, солодкими, смачними ягодами.

Сортів винограду безліч, але не всі вони можуть подарувати стиглі ягоди, а адже для північних регіонів це основне. Розглядаючи сорт або гібридну форму, і визначаючись з тим, чи потрібна вона на вашій садибі, обміркуйте то, коли вона дозріває.

Що кажуть про гібридної формі «Конвалія» (відгуки)

Соковита м'якоть.

Приємний солодкий смак.

Висока врожайність.

У південних регіонах ягода дозріє до середини серпня, то навіть якщо ви посадите її на 400 км на північ від, вона порадує своїм смаком і ароматом. Саме до таких форм можна віднести «Конвалія».

Роблячи оцінку думок можна скласти приблизно таку картину:

  • Бездоганність форми відзначили - 13%;
  • Таких, кому форма подобається і залишиться назавжди - 57%;
  • Тих, хто вважає що виноград хороший, але є дрібні недоліки - 28%;
  • Які вважають, що вимагає заміни - 1%;
  • Які вважають, що час і зусилля втрачені даремно - 1%.

Думка у народу різний, але цифри справа вперте, придивіться до характеристики і можливо цей виноград буде найулюбленішим.

Офіційна інформація

Виноград «Конвалія» випущений в світ селекціонером-любителем В.В. Загорулько Гібридна форма створена на основі «Талісман» і «Кишмиш променистий».

Загорулько Гібридна форма створена на основі «Талісман» і «Кишмиш променистий»

Лоза винограду Конвалія, другий рік після посадки Кореневласні саджанцем.

Якщо спочатку любителі гібридних форм уважно придивлялися, то зараз вже стало всім зрозуміло, що цей виноград вдався.

Щоб на власні очі побачити плодоношення цієї форми В.В. Загорулько люб'язно приймає гостей на своїх плантаціях. Україна, Запорізька область, село Кам'янське.

Якщо селекціонер нічого не приховує, пропонує самим оцінити лозу і плодоношення - це дорогого коштує.

Початок цвітіння винограду Конвалія.

У Запорізькій області дозрівання доводиться на початок серпня. Як стверджують ті, хто вже давно вирощує цей виноград, то в північних регіонах дозрівання трохи відтягується, до середини вересня. Однак повне визрівання цієї форми в регіонах північній Білорусі проходить вдало.

Таким чином, форма за термінами дозрівання віднесена до середньоранніх.

Визрівання втечі дивує навіть бувалих виноградарів. Деякі вказують 100%, це при тому, що сила росту дуже велика. Посаджені пагони швидко набирають міць, а чим більше деревини, тим потужніше гроно.

Ягода

Для ягоди характерний насичений аромат і сильний мускатний присмак.

Назва «Конвалія» на перший погляд зупиняє шанувальників винограду. Не всі люблять такий запах, а в описі смаку зазначено, що нібито присутні такі нотки. Ті ж хто встиг продегустувати смак цього винограду нічого спільного не знайшли.

Більшість дегустаторів вловлюють нотки квітів акації, але в загальному описують як виноград з сильним мускатним присмаком.

«Конвалія» - виноград для тих любителів, хто віддає перевагу насиченим відтінкам з ароматом і довгим шлейфом післясмаку.

Грона вагою в 1 кг і більше зовсім не рідкість.

При дегустації кількох сортів одночасно, рекомендовано цей сорт пробувати останнім, так як будь-який проти «Конвалії» здасться прісним і несмачним. До приємних смакових якостях додається і солодкість.

  • Рівень цукру в межах 18,4 робить ягоду дуже приємною. Якщо ягода довше повісить на лозах, цукристість збільшується. Смак ягоди вражає кожного, хто торкається до нього.
  • При розрізі стає зрозумілим, що ягода дуже соковита, натискаючи, вона легко віддає свій солодкий «нектар».
  • Сама ягода має форму класичного овалу. Середня вага при описі сорту вказують до 13 г, але відгуки говорять про те, що 19 г це непоодинокі екземпляри.
  • Ягоди зібрані в конічні нещільні грона, масою до 700 г. Вся ягода на грона вирівняні, без мельчания з різницею в 1-2 г. За кольором починаюча дозрівати світло зелена, далі вона набирає білизну, а потім жовтизну.
  • Відгуки говорять про те, що ягода дуже довго утримується на лозі. Поступово вона набирає більшої інтенсивності жовтого і стає просто золота.
  • Щільна, пружна шкірка прекрасно утримує вміст, і не дозволяє лопатися ні за яких обставин. Цей параметр дозволяє перевозити ягоду на далекі відстані без шкоди для органолептики.

врожайність

Кущ винограду Конвалія вже в молодому віці дає більше 10 кг ягід.

Ті, хто вже встиг оцінити сорт, говорять про високу врожайність. Якщо перші роки вона средненькая, то з ростом деревини врожайність зростає швидше.

«Конвалія» чуйний на підгодівлю і воду. Жирування пагонів не спостерігається, а ось надбавка в величині кистей досить помітна.

Ті виноградарі, які встигли виростити і поділитися враженням стверджують, що молоді кущі дають до 10 кг прекрасного вирівняного винограду.

Стійкість до морозів

Сорт вважається укривним. Однак вже вдалося випробувати його при 20 градусах морозу, і він з успіхом витримав випробування.

Однак вже вдалося випробувати його при 20 градусах морозу, і він з успіхом витримав випробування

Виноград Конвалія відноситься до покривним сортам.

По відношенню до грибкових хвороб сорт середній. Досвідчені виноградарі стверджують, що немає сенсу сподіватися на природу весь виноградник потрібно обробляти 3-4 рази, але зі знанням справи.

Чим ретельніше проведена профілактика мікозів, тим краще визріває лоза і тим стійкіше вона перенесе морози.

Плюси і мінуси

Садівники відзначають швидке зростання саджанців після посадки.

Немає поки даних про те який вихід дає живцювання. Але, той факт, що сила росту велика і з втечі можна нарізати достатню кількість живців, робить цей виноград цілком придатним для розмноження навіть аматорами.

У мінус цього винограду ставлять зайву Соковита ягоди. Однак цей показник також на любителя, і для кого-то він може виявитися плюсом. Але, якщо виноград довго висить на лозі, він стає ароматний, але і ще більш соковитим. Це ж явище супроводжує виноград при зберіганні . Його м'якоть як би розріджується і перетворюється в солодку «кашу».

Особливості великої ягоди

Деякі виноградарі нарікають, що при описі вказана дуже велика ягода, а на перевірку такої не виходить.

Деякі виноградарі нарікають, що при описі вказана дуже велика ягода, а на перевірку такої не виходить

Тільки завдяки обрізку і догляду виноградна лоза приносить рясний урожай.

Але ж культура винограду не так проста. Однак дотримуючись законів природи можна і з нею впоратися.

Закон простий - чим товще лоза, тим довше обрізка . Ось і у «Конвалії» пагони товсті, більш 10-12 мм, тому вони не піддаються морозам і дають велику ягоду.

Якщо втеча товщі 18 мм збільште кількостей очок, а ось слабка, тонка не потерпить такого навантаження. Не залишайте слабкі пагони зовсім, вони тільки дадуть загущення і послаблять кущ.

підживлення

Підживлення також допоможе збільшити ягоду.

З огляду на, що оптимум для винограду азоту, фосфору і калію 1: 1,5: 3, то можна обійтися тільки перегноєм в якому 1: 0,6: 1. Для плодоношення потрібен калій і фосфор.

Впливає підгодівля і на цукристість. Без магнію, цукру в ягоді утворюються повільно. Тому один раз в три роки підгодівля калімагнезію обов'язкове.

основи агротехніки

Немає даних про посухостійкості «Конвалії».

Немає даних про посухостійкості «Конвалії»

Якщо немає можливості забезпечити хороший полив куща винограду, пристовбурні кола краще відразу замульчувати доступним матеріалом.

У світі сучасних технологій, де крапельний полив вже не розкіш говорити про такий показник напевно немає сенсу. Винограду потрібна вода. Без полив не буде визрівання лози та освіти нирок плодоношення. Забезпечити виноградник регулярними і рясними поливами зобов'язаний кожен садівник.

Якщо ж рік видався не дуже вдалим, і вологи, особливо у вигляді туманів, моросящего дощу багато, то захистити посадки фунгіцидними препаратами потрібно більш ретельно.

висновки

Посадіть «Конвалія» ця гібридна форма займе гідне місце у вашому винограднику, а його дивовижного виду ягоди прикрасять будь-який святковий стіл. Такий виноград не залишиться в стороні і на ринку, а транспортабельність тільки збільшить продажі.

Відео про обрізку винограду

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама