Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Углицький виноград - вирощування у відкритому грунті

  1. ПОСАДКА
  2. ФОРМУВАННЯ І ОБРІЗКА
  3. ЗИМОВИЙ Укриття
  4. Полив і підживлення
  5. ОСВІТЛЕННЯ

- Я родом з Далекого сходу з нанайськими району Хабаровського краю, де виноград росте прямо в лісах - Я родом з Далекого сходу з нанайськими району Хабаровського краю, де виноград росте прямо в лісах. Переїхавши в Ярославську область, на батьківщину чоловіка - в Углич, я не захотіла розлучатись з цією рослиною. У своєму саду я вирощую різні сорти винограду - Башкирська ранній, Восторг, Краса Півночі, Муромець. Зараз у мене в саду найстаріший екземпляр винограду - сорт Тайговий смарагд, а моєму улюбленому сорту Загадка Шарова вже близько 15 років.

Всі ці сорти досить швидко вступають в плодоношення. Після посадки вони дають перший урожай вже на третій рік. Сорт Загадка Шарова може плодоносити навіть на другий рік. Цвіте він у червні - на початку липня. Дозрівають ягоди в залежності від року в серпні або вересні. Наприклад, цей рік був для винограду не дуже вдалий. На жаль, в момент його цвітіння стояла дощова погода і зовсім не було літаючих комах. Тому квітки залишилися неопиленнимі.


ПОСАДКА

Садити виноград слід не ближче півтора метрів від будівель. Готують посадкову яму. У неї обов'язково кладуть хороший перегній і дві столові ложки суперфосфату, все перемішують вилами. При посадці придбаний держак слід поглибити до першого міжвузля. Від нього підуть коріння, які забезпечать харчування рослині.

ФОРМУВАННЯ І ОБРІЗКА

Багатьох цікавить, якщо після посадки з виноградом більше нічого, крім найнеобхіднішого, не робити, чи буде урожай? Ягоди обов'язково з'являться, але їх буде мало. Вони будуть дрібними. Обрізка необхідна, щоб стимулювати утворення більшого числа зав'язей. Я формую свої рослини по віялові типу.


У перший рік на протязі всього сезону формую у рослин один - два сильних втечі і обов'язково видалю всі пасинки. На початку серпня обрізаю у них верхівки, залишаючи від землі приблизно 2,5 метра - карбувати. Це необхідно робити, щоб пагони добре визрівали до зими.

Восени, після початку заморозків, коли облетять листя і залишаться одні батоги, виноград необхідно ще раз обрізати, залишивши 8 - 10 нирок від кореня, а у сорту Загадка Шарова треба залишити лише 3 - 4 нирки. Укорочені пагони пов'язують в пучки, пригинають до землі і вкривають.

На наступний рік з кожного пазуха почнуть рости нові пагони. Влітку на цих молодих пагонах формуються кисті ягід. Після зав'язування плодів ми знову укорочуємо верхівки, як і в минулому році. Це сприяє наливанню грон. А пізньої осені, за тим же принципом, знову обрізаємо отплодоносившие пагони, залишаючи від 3 - 4 до 8 - 10 нирок.

Виноград без належного догляду швидко загущувальну. Тому потрібно постійно стежити, щоб кількість скелетних сильних гілок не перевищувало 8 - 10 штук. Всі зайві гілки і порослеві пагони, що йдуть від кореня, я регулярно видаляю.

Такий тип обрізки дуже зручний. Після неї кущ винограду стає більше куща смородини. Його легко вкривати і підтримувати в доглянутому стані.

ЗИМОВИЙ Укриття

Деякі сміливі садівники кажуть, що виноград прекрасно зимує в нашій області без укриття. Я ж вважаю, що виноград необхідно вкривати обов'язково. Звичайно, останніми роками були досить теплі, і я навіть не приховувала один кущ винограду зовсім. Перезимував він прекрасно. Але ж рік на рік не доводиться - в нашому регіоні можуть трапитися і дуже сильні морози. Вимерзати можуть цілі батоги. Якщо таке все ж сталося, не слід поспішати викопувати і викидати корінь. Якщо винограду більше трьох років, то від кореня обов'язково піде новий пагін і кущ швидко відновиться.

Укриття я роблю наступним чином. Зверху встановлюю дуги з дроту і накриваю їх ялиновим гіллям. Дуги необхідні, щоб рослини не розчавило снігом. Якщо раптом морози стають дуже сильними, то я їду на ділянку і додатково підсипаю сніг до винограду. В такому стані молоді саджанці добре зберігаються, навесні я їх розкриваю.

Полив і підживлення

Поливати необхідно нечасто, але дуже рясно. Під кожен дорослий кущ я виливаю не менше п'яти відер води. За сезон поливаю два або три рази. Полив поєдную з підгодівлею комплексними добривами і мікроелементами. Дуже добре виноград реагує на внесення золи.

ОСВІТЛЕННЯ

Для винограду, мабуть, сонце - це найважливіший з чинників. Для винограду потрібно вибирати відкриті світлі ділянки без будь-якого затінення. Сонячні промені повинні весь день висвітлювати кущ. Завжди варто пам'ятати, що хоча виноград і став нашим співвітчизником, але родом він з жарких широт.


Удачі вам у вирощуванні винограду!





Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама