Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення балкона сайдингом своїми руками, покрокова інструкція, ціни

  1. Нюанси облицювання і роботи з сайдингом
  2. Вартість робіт по обшивці балкона

Зовнішнє оздоблення прилеглих балконів і лоджій проводиться з метою поліпшення їх зовнішнього вигляду, захисту від опадів, вітру і теплових втрат, максимальні результати досягаються при поєднанні цих робіт з склінням і утепленням. При виборі облицювання багато власників зупиняються на сайдинг - відносно простому в монтажі матеріалі, яке зберігає форму, колір і міцність незмінними протягом тривалого терміну служби. При дотриманні вимог технології і безпеки будь-якої з етапів його закріплення можна виконати своїми руками, в залученні спецтехніки немає необхідності.

При дотриманні вимог технології і безпеки будь-якої з етапів його закріплення можна виконати своїми руками, в залученні спецтехніки немає необхідності

Зміст:

  1. Як підібрати сайдинг?
  2. Інструкція по зовнішній обшивці
  3. Корисні рекомендації
  4. поширені помилки
  5. Ціна під ключ

Поради щодо вибору сайдінга

З урахуванням постійного контакту обробки з атмосферною вологою перевага віддається герметичним панелям з вінілу або акрилу з замковими системами з'єднань. Вони набиваються на обрешітку з дерев'яних брусів перетином від 30 × 30 до 60 × 60 мм, попередньо оброблених антисептиками. Для кріплення до стін використовуються спеціальні планки, стики закриваються куточками.

Розрахунок з'єднувальних елементів, витратних (анкера, кронштейни, металовироби) і оздоблювальних матеріалів проводять після виміру балкона і складання схеми розміщення панелей і каркаса. Сайдинг забороняється розрізати уздовж профілю або ліній рейок, верхня планка смуги без винятків повинна збігатися з кромкою огорожі балкона. На установку лиштви відкладається не менше 20 мм, на технологічні припуски - 70-100. При розрахунку довжини смуг до розмірів лоджії додають обрешітку, на бічних сторонах вони укладаються цільними, на зовнішньої уникають освіти вертикальних стиків, мінімально допустимий крок зсуву становить 60 см. Продукція купується з 15-20% запасом.

До початку основних робіт внутрішнє приміщення звільняється від меблів і речей, з зовнішньої сторони огорожі знімаються всі заважають елементи. Стандартна покрокова інструкція включає наступні етапи:

  • Підготовку.
  • Монтаж обрешітки і скріплення її зі стінами.
  • Установку горизонтального і вертикального пояса.
  • Оформлення крайок і кутів
  • Розміщення плит утеплювача (якщо потрібно).
  • Обшивку балкона сайдингом.

На підготовчому етапі болгаркою зовні знімаються всі зайві елементи: власники перил, виступаючі прути огорож. Всі аварійні ділянки потребують оновлення (підварювання, заливання бетоном), при необхідності вони повністю демонтуються і змінюються. Нижню кромку послідовно очищають від виступаючих або обсипаються шматків, з усіх металевих елементів за допомогою щітки знімається іржа, після перевірки їх цілісності вони грунтуються антикорозійними складами. Всі тріщини, відколи й дефекти заповнюються цементним розчином і просушують.

Зовнішній вигляд конструкції виглядає більш гармонійно при використанні панелей з горизонтальним розташуванням рейок, обрешітку під сайдинг зі стандартним кроком в 30-40 см набивають вертикально. Для забезпечення надійного закріплення стартовою планки знизу встановлюється брус з мінімальним перетином в 80 мм. До стін фасаду нижній пояс приєднують силіконовим клеєм, до основи балкона - дюбелів цвяхами і монтажною піною. Для досягнення максимальної надійності укладаються як мінімум два бруса, заздалегідь просочених оліфою і антисептиками і добре просушені.

Верхній пояс набивають з дощок шириною в 60-100 см або 1-3 рядів брусів. Його зовнішня лінії повинна збігатися з товщиною каркаса, внутрішня - забезпечувати надійне закріплення підвіконня. Фіксацію проводять через вже існуючі отвори в огорожі за допомогою прес-шайб або довгих саморізів з діаметром не менше 6 мм. В результаті рівень верхнього і нижнього пояса повинен збігатися. При необхідності подальшого скління на ділянці під рамою розміщується більш товстий брус.

Примикають до фасаду бічні планки садять на клей і цвяхи, гнізда під зовнішні кути рекомендується вирізати з цільного бруса. Всі проміжні опори монтуються з анкерами (при відсутності стійкої основи - хомутами). Порожнечі між бетонною плитою і латами заповнюють монтажною піною або будівельним розчином, другий варіант вважається більш надійним.

Після складання каркаса і перевірки його рівності приступають до розміщення з'єднувачів: J-профілю в якості кромок і бічних елементів і наличників для оформлення кутів. Фіксацію нижніх крайок починають з кутів, для з'єднання з дерев'яним брусом використовуються шурупи або цвяхи. Після цього вони закриваються наличниками - підвіконними панелями шириною в 200 мм, зігнутими посередині під кутом в 90 ° паяльником. Бічний J-профіль прикручується до обрешітки.

На виході повинна вийти окантовка, що захищає кути і краю обшивки і забезпечує їх герметичність без жорсткої фіксації до якого-небудь ділянці. До обробки приступають після розрізання смуг сайдингу на потрібні відрізки, при відсутності досвіду починати краще з бічних торців. Закрутку саморізів виконують за допомогою шуруповерта, застосування цього інструменту дозволяє розмістити метиз точно по центру і одночасно притримувати матеріал. Нижню панель спочатку встановлюють в стартову планку аж до клацання і тільки потім закріплюють, інші укладаються за аналогічною схемою. Верхня ділянка закривають лиштвою, його садять на пояс з бруса на саморізи.

Нюанси облицювання і роботи з сайдингом

Обробку балкона сайдингом рекомендують робити до початку скління, утеплення і внутрішнього облаштування, в ідеалі їх поєднують. При сумніві в стані конструкцій (сильному крен стінок, осипання підстави) варто замовити послугу експертної оцінки, перевіряти їх надійність самому при відсутності досвіду категорично не рекомендується. Будь-які роботи з зовнішніми стінками проводять із закріпленим монтажним поясом.

Наведена вище інструкція не включає етап теплоізоляції, товщину матеріалів підбирають з урахуванням перетину брусів обрешітки і необхідності невеликого вентиляційного зазору. З огляду на приватних вологісних навантажень оптимальними типами в даному випадку будуть екструдований пінополістирол або напилюваний ППУ. Допускається застосування мінеральної вати - але тільки за умови використання жорстких гідрофобізованих плит і закриття їх гідроізоляційними плівками (що негативно позначається на підсумковому бюджеті). При відсутності обмежень для внутрішнього утеплення ці роботи краще робити зовні, це допоможе заощадити простір і правильно розмістити точку роси.

Вживаються заходи щодо виключення деформації планок. Їх виносять на вулицю і звільняють від упаковки за кілька годин до початку розрізання. Обов'язково враховуються умови експлуатації, в регіонах з сильним вітром частоту кроку кріплення збільшують до 5 см (в порівнянні зі стандартними 15- 20). При укрученні метизів між капелюшком і панеллю залишається люфт в 0,5 мм. В даному випадку до закладки компенсаційних зазорів потрібен особливий підхід: вони необхідні, але з урахуванням впливу на балкон вітру надлишок призводить до випадання або розхитування, що неприпустимо.

Внутрішнє оздоблення робиться за тим же принципом: смуги встановлюються на набиту заздалегідь обрешітку. При сумніві в жорсткості конструкції каркас можна посилити горизонтальними елементами, при ідеальному збігу обставин вони додатково фіксують плити. Монтаж сайдинга з вертикальним розміщенням профілю проводиться в тій же послідовності, стартова планка ставиться в кутку.

можливі помилки

До порушень кріплення зовнішнього облицювання відносять:

  • Відсутність технологічних зазорів, без компенсації на розширення панелей при зміні температур, надто щільне прикручування.
  • Забивання цвяхів або вкрутка саморізів безпосередньо в пластини, а не в спеціальні отвори.
  • Ігнорування вимога безпеки: фіксацію листів до зовнішніх стін без монтажного пояса, відсутність огороджень і попереджувальних написів на ділянці під лоджією, роботу при сильному вітрі.

Ігнорування вимога безпеки: фіксацію листів до зовнішніх стін без монтажного пояса, відсутність огороджень і попереджувальних написів на ділянці під лоджією, роботу при сильному вітрі

Вартість робіт по обшивці балкона

Орієнтовні розцінки на послуги при зверненні до професіоналів:

Вид робіт Ед.ізмеренія Мінімальна ціна, рублі Оздоблення стелею і стінами сайдингом зсередини, включаючи монтаж обрешітки м2 1200 Утеплення поверхонь плитами пінополістиролу або мінеральної вати 200 Обшивка з зовнішньої сторони 1300 Установка водовідливів п.м 270 Оформлення віконних прорізів з закладанням відливів і підвіконня м2 4000 Облаштування збірної або зварений даху - 22000


Мінімальна вартість обробки під ключ для невеликої лоджії або балкона стандартного розміру складає 37000 рублів (без урахування витрат на дах і будматеріали). Розцінки залежать перш за все від складності проекту, націнка на важкі форми досягає 30%. До додаткових послуг при виконанні облицювання відносять утеплення (монтаж енергозберігаючих пластикових вікон, ізолювання стін і підлоги), прокладку електропроводки та підключення приладів (на установку кожного світильника або розетки потрібно не менш ніж 500 рублів) і поєднання обшивки панелями із закладкою ніш і шафок. При виконанні робіт самостійно витрати скорочуються як мінімум на третину.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама