Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Звичайна горобина опис, фото, сорти, умови вирощування, хвороби і шкідники

  1. Правила посадки
  2. способи розмноження
  3. догляд
  4. Небезпечні шкідники і хвороби

Ця рослина налічує понад вісімдесят видів, не беручи до уваги гібридні сорти. Зростає в будь-яких кліматичних умовах. Горобину можна одночасно вважати дикорослих деревом і культурою, яку вирощують частіше для декоративного оформлення . І тільки після цього рябиновое дерево називають плодоносним, технічною освітою і навіть лікарським. Отже, представляється сьогодні звичайна горобина - опис, фото, сорти, умови вирощування, хвороби і шкідники.

Рослина не пред'являє вимог до грунтової складу, поважає освітлені місця, але при цьому може нормально розвиватися і в притінених ділянках. До вологи ставиться добре, але надлишку, як і недостатнього її кількості, не переносить.

Дрібнуваті плоди виграють за рахунок своєї чисельності, ростуть у формі пензлика. Дерево, якщо не піддавати його обрізку, здатне досягти висоти від п'ятнадцяти до двадцяти метрів. Вирощуючи горобину в саду, її утримують на рівні триметрової висоти.

Дерево формує листя навесні, цвіте дрібними, білого або рожевого кольору, суцвіттями. Плоди дрібнуваті, дозрівання їх настає до кінця літнього сезону. Цінні за вмістом вітамінів.

Серед них у горобини звичайної можна виділити наступні:

Серед них у горобини звичайної можна виділити наступні:

  • Алая велика - один з цінних, плоди великі 2,5 грама нагадують вишню, соковиті, не мають характерної гіркоти і терпкості. Урожайність - до ста п'ятдесяти кілограм з одного дерева. Високої зимостійкості;

Високої зимостійкості;

  • Бусинка -плодоношеніе настає року через чотири після висадки. Ягоди 1 г масою, смаком нагадують журавлину. Сорт стійкий до зимових холодів, хворіє рідко. Щорічно дає хороший урожай, в кінці серпня.

Щорічно дає хороший урожай, в кінці серпня

  • Вефед - дерево середнього зросту. Кращий сладкоплодний сорт. Плоди середнього розміру, кисло - солодкі, ніжні, оранжево - жовтого кольору. Можна переробляти і вживати в свіжому вигляді. Плодоношення на 4 - 5 рік, в кінці серпня. Сорт стійкий до зимових холодів і до захворювань .;

;

  • Гранатна - це гібрид горобини і глоду . Виростає до чотирьох метрів, кислувато-солодка на смак, гіркоти не має. Плоди кисло - солодкі, трохи терпкі, соковиті. Великі, бордового забарвлення, визрівають на 4 році зростання;

Великі, бордового забарвлення, визрівають на 4 році зростання;

  • Невежінская красуня - сорт отриманий в результаті схрещування з грушевим деревом . Плоди великі, оранжевого відтінку, на смак трохи терпкі;

Плоди великі, оранжевого відтінку, на смак трохи терпкі;

  • Лікерна - сорт високоврожайний, вивели шляхом схрещування чорноплідної горобини Аронии і горобини звичайної. Виростає 3 - 4 метри у висоту. Плоди діаметром 15 мм - великі, темного забарвлення, соковиті, солодкі, без терпкості. Володіє високою зимостійкістю.

Володіє високою зимостійкістю

  • Рубінова - гібрид груші і горобини звичайної. Виростає не високою - 2 метри заввишки, крону має розкидисту. Ягоди темно-рубінового забарвлення, середнім розміром 1,5 мм. Кисло - солодкі, злегка терпкі. Плодоношення починається з 6 року зростання і доводиться на кінець вересня. Середньо - зимостійкий в суворі зими підмерзає.

  • Сорбінка - дерево середнього зросту, 4 - 5 м. Плодоношення настає на 4 рік, в кінці серпня. Має плоди великої форми, жовтувато - червоного відтінку. Смак кисло - солодкий, ніжний, соковитий, що не гірчать, без терпкості. Висока врожайність, і стійкий до зимових холодів і захворювань.

Правила посадки

Горобина відмінно себе почуває на суглинних грунтових складах. Єдине, що погано переносить рослина, це задимлення і загазованість повітря.

Перед висадкою на дно ями рекомендується внести добриво. Якщо грунтові води підходять близько, то правильне рішення - висаджувати горобину на насипних горбках.

Яма готується діаметром від вісімдесяти сантиметрів до метра, в глибину - сантиметрів шістдесят. Інтервал між деревами необхідно витримувати від півтора до чотирьох метрів, в залежності від вирощуваного виду.

способи розмноження

Насінням, щепленням і живцюванням. Більш простим методом вважається використання насіння. Але з часом спостерігаються зміни, і вид може розгубити свої відмінні риси. Насіння перед посадкою піддаються стратифікації, висаджувати їх можна навесні або восени. Другий варіант передбачає утеплення на зимовий період.

Робити щеплення будь-який вид найкраще на горобину звичайну або фінську. Використовують і інші варіанти. Домашню горобину прищеплювати необхідно виключно на дерева грушевих порід .
Живцювання дає шістдесят відсотків успіху, не вимагаючи при цьому спеціальних обробок стимулюючими зростання засобами.

догляд

Одне з правил - обрізка . Виконувати її потрібно навесні і досить оперативно, до початку росту рослини. Видаляють ослаблені і надламаний гілочки, дуже довгі - вкорочують. Якщо дерево дає слабкий приріст, то необхідно виконувати омолоджуючу обрізку, щоб стимулювати розвиток молодих пагонів.

Щоб полегшити збір врожаїв, необхідно підрізати крону, надаючи їй певні форми і не даючи рости вгору. Якщо горобина отримана прищеплювальним способом, то кілька років поспіль слід видаляти всі пагони, які виростають нижче рівня щеплення.
Багато сортів горобини необхідно поливати, якщо немає хороших дощів. Сильне пересихання грунту погубить рослину.

Підгодовувати починайте на третьому році зростання. Застосовувати слід мінералосодержащіе компоненти. Краще проробляти процедуру три рази за сезон - до цвітіння застосувати азот, фосфор і калій, влітку внесення компонентів повторити, а восени обмежитися фосфорними і калійними складами . Добрива вносяться в сухому вигляді при перекопуванні землі, місце після цього пролити водою.
Слід видаляти сорняковие рослинність, рихлити ґрунт у пристовбурних кіл і вести боротьбу зі шкідниками та хворобами.

Небезпечні шкідники і хвороби

  • Вони такі ж, як і у інших зерняткових видів. Особливу увагу варто приділити горобинової молі. Вона так любить горобину, що може розмножитися на дереві до такої міри, що принесе шкоди і поруч знаходяться плодовим деревам. Для профілактики з настанням весняного сезону проведіть обробку дерев двовідсотковим розчином нітрофен, але пам'ятайте що ця речовина отруйна. А влітку виконати ще одну - карбофосовим складом. Так захищають листя горобини від молі.
  • Зародилися гусениці завдають пошкодження ягідної м'якоті. Щоб захистити врожай, необхідно пошкоджені плоди збирати, виконувати обприскування розчином хлорофосу тижні через дві після цвітіння. Восени перекопайте грунт в пристовбурних кіл.
  • Ще один ворог - галовий Горобиновий кліщ. Листя обприскують рагора. Перед початком цвітіння - обробити розчиненої колоїдної сіркою.
  • Верхні ділянки листя покриваються плямами, що мають червонувато-жовті тони. Така хвороба називається іржею. З метою профілактики проводять обробку бордоською рідиною.

Горобину звичайну вважають рослиною корисним, містить в собі величезну кількість вітамінів. Їх поєднання приносить користь організму.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама