Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ці 12 продуктів зникнуть через зміну клімату (яке не хоче визнавати Трамп)

  1. 1. Проблемний авокадо: багато п'є і вбиває сосни
  2. 2. Какао: падіння врожайності почнеться до 2030 року
  3. 3. Соєві боби: мінус 40% до 2100 року
  4. 4. Скорочення орних земель для вирощування пшениці, кукурудзи і рису
  5. 5. Вино: скорочення виробництва на 85% до 2070
  6. 6. Полуниця не плодоносять через спеку
  7. 7. Весняні заморозки гублять до 80% врожаю плодових дерев
  8. 8. Кленовий сироп
  9. 9. Кава може повністю зникнути до 2080 року
  10. 10. Нут: скорочення виробництва на 50% через засухи
  11. 11. Банани: проблеми з іригації та інфекціями
  12. 12. Арахіс гине через засухи
  13. А причому тут Трамп?

Клімат, який формував глобальне сільське господарство, неухильно змінюється . І не має значення, частина це природничого циклу або вплив людини . Ці зміни спричинять за собою перебудову всієї структури рослинництва: якщо нічого не робити, улюблені нами продукти можуть зникнути в найближчі 50-70 років.

1. Проблемний авокадо: багато п'є і вбиває сосни

Головна проблема авокадо в тому, що він популярний. А на кожен кілограм потрібно близько 270 літрів води і водопостачання регіонів, де вирощують цей фрукт, просто не здатне витримувати таке навантаження.

Крім того, високий попит на авокадо підриває екологію, і не безпосередньо. У Мексиці, лідируючої по експорту фрукта , Відбувається повсюдна нелегальна підсадка молодих авокадо в соснові ліси. В результаті сосни гинуть, витіснення підрослими деревами, хоча фактично вирубка і не проводиться.

2. Какао: падіння врожайності почнеться до 2030 року

Какао росте тільки в тропічних лісах: йому потрібні стійка температура, родючі грунти і висока вологість. А це саме ті території, де вплив змін клімату найбільш помітні: нестабільні температури, посухи та пожежі. В результаті території для вирощування какао сильно скоротяться , І врожайність буде падати.

3. Соєві боби: мінус 40% до 2100 року

Соєві боби - це джерело білка і один із замінників м'яса в вегетаріанських дієтах. Крім того, соєві боби використовуються для промислового виробництва біопалива .

Якщо в світі не відбудеться значного скорочення викидів парникових газів, то урожай соєвих культур скоротиться до 2100 року на 40%.

4. Скорочення орних земель для вирощування пшениці, кукурудзи і рису

Виробництво пшениці, кукурудзи і рису також знаходиться в небезпеці . Ці культури складають 51% від світового споживання калорій . Орні землі, які використовуються для їх вирощування, можливо, стануть непридатними через коливання температури і непередбачуваної погоди. При цьому світовий попит на них зросте на 33% до 2050 року.

5. Вино: скорочення виробництва на 85% до 2070

Лише 12 сортів винограду з 1100, існуючих в світі, використовуються для виготовлення більшості вин. І, згідно з нещодавнім дослідженням , Цінителям вина доведеться підшукати новий об'єкт пристрасті - в найближчі 50 років його виробництво впаде на 85% . І все через те, що головні виноробні райони - такі як Напа і Сонома - стають занадто жаркими для вирощування преміум-сортів винограду. галузь може вижити , Якщо винороби всерйоз почнуть використовувати залишилися тисячі вісімдесят вісім сортів.

6. Полуниця не плодоносять через спеку

Полуниця також сильно схильна до впливу кліматичних змін: скорочується час , Необхідне для дозрівання ягід.

Факт з Флориди - головного постачальника полуниці в США. Більш висока температура, ніж зазвичай, затримує цвітіння і подальше зростання полуниці. Якщо середня температура і далі буде рости, то обсяги врожаю полуниці скоротяться.

7. Весняні заморозки гублять до 80% врожаю плодових дерев

Ранні потепління в кінці зими з подальшим різким похолоданням або пізні весняні заморозки згубні для всіх плодових дерев. Обманувшись теплом, дерева починають цвісти, і велика частина врожаю гине в заморозки, навіть не зав'язавшись.

У 2017 році в Україні загинуло приблизно 80% врожаю кісточкових культур, що було викликано тривалими весняними заморозками. І це не поодинокий випадок, з року в рік таке трапляється по всьому світу.

8. Кленовий сироп

Погодні умови безпосередньо впливають на виробництво кленового сиропу. Сік може текти тільки тоді, коли денна температура піднімається вище нуля, а вночі знову опускається в мінусові значення. Перепад температур створює в дереві необхідний тиск для видобутку соку. Але зміна клімату зробило погодні умови непередбачуваними, а значить, і видобуток кленового соку під загрозою.

9. Кава може повністю зникнути до 2080 року

Найголовніше для кавових дерев - відсутність сильних перепадів температур і нічних заморозків. Але зміна клімату сильно впливає на райони, де ростуть кавові культури, і до 2050 року площі, придатні для вирощування кави, в одній тільки Латинській Америці можуть скоротитися на 88% . Крім того, поширення грибкових інфекцій може повністю знищити цей вид. Тільки в 2012 році через них деякі виробники в Гватемалі втратили 85% врожаю.

Інший аспект, що впливає на кавові дерева - бджоли. Вони відповідають за 25% виробництва кавових зерен: запилюють, підвищують врожайність і якість кавових бобів. Але ці комахи мають високу теплочутливі, і нестабільна погода порушує їх здатність запилювати кавові плантації.

10. Нут: скорочення виробництва на 50% через засухи

LA Times опублікували інфографіку, яка оцінює, скільки води потрібно для виробництва різних продуктів.

За цими даними, для отримання всього лише 200 грамів нуту потрібно близько 2300 літрів води. Не дивно, що посухи в усьому світі вже скоротили виробництво нуту на 40-50% .

11. Банани: проблеми з іригації та інфекціями

Бананів потрібна стабільна погода для дозрівання і постійний полив. Уже зараз фермери змушені інвестувати в дорогі іригаційні системи, щоб забезпечити дозрівання бананів.

А грибкова інфекція TR4 ( "Тропічна гонка 4" ), Губить бананові плантації в Пакистані, на Філіппінах, в Індонезії, вже проникла в Африку і Австралію і може в найближчі десятиліття повністю знищити найпоширеніший сорт бананів - "Кавендіш".

12. Арахіс гине через засухи

Арахіс - це вимоглива культура. Для його зростання потрібна стабільна специфічне середовище . Мало дощу - і арахіс не зможе прорости, багато дощу - може заразитися хворобами і цвіллю. І він не виносить спеки - пагони згорять або взагалі не проросте.

Велика частина виробництва арахісу зосереджена на півдні, де часто бувають посухи і періоди спеки , Що знищує посіви. І арахіс може зникнути зовсім скоро.

А причому тут Трамп?

Як це не сумно, але значна частка відповідальності за зміну клімату лежить на США, які зазвичай ведуть себе більш адекватно. Нинішнє американський уряд не визнає зміна клімату. Дональд Трамп навіть заявляв , Що цю ідею придумав Китай, щоб зробити американську промисловість менш конкурентоспроможною. При Трампа Америка вийшла з Паризької угоди , Яке спрямоване на боротьбу зі зміною клімату. І натрапила на шалений протидію цього кроку навіть всередині США.

Здійснення цих похмурих прогнозів цілком ймовірно, але є і позитивний момент. Труднощі завжди викликають генерацію нових ідей і підходів. І, можливо, зовсім скоро, картопля з Марса і авокадо з Місяця стануть звичними продуктами. І, можливо, саме ти знайдеш спосіб вирощувати авокадо під Черкасами.

via

Якщо ти хочеш докладніше дізнатися про те, що вже вирощують у нас в країні, кому продають і як це впливає на економіку - залишай заявку на скачування нашого нового інфографіческого довідника "Агробізнес України 2018".

Якщо ти хочеш докладніше дізнатися про те, що вже вирощують у нас в країні, кому продають і як це впливає на економіку - залишай заявку на скачування нашого нового інфографіческого довідника Агробізнес України 2018

Автори довідника - контент-маркетингове агентство Top Lead і Latifundist.com . Довідник готується за підтримки партнерів: аудиторської компанії Baker Tilly Ukraine, експертів з Crédit Agricole Bank, юридичної фірми AEQUO Law Firm, видання Business Views.

А причому тут Трамп?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама