Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Соус сальса, класичний домашній рецепт

  1. Історична довідка: походження соусу сальса Якщо вас цікавить соус сальса рецепт класичний, то ви...
  2. Як швидко приготувати соус сальса
  3. Альтернативні варіанти мексиканського соусу
  4. Про користь соусу сальса

Історична довідка: походження соусу сальса

Якщо вас цікавить соус сальса рецепт класичний, то ви будете приємно здивовані кількістю варіантів трактувань цього популярного страви в різних країнах, і навіть у різних кухарів. Найчастіше, при його приготуванні використовуються томати і томатільі ​​(один з видів фізалісу), гострий червоний перець і оцет, а й ці базові продукти не є обов'язковими в списку інгредієнтів.

Вважається, що мексиканський соус сальса став відразу помічений іспанськими конкістадорами, які здобули Мексику на самому початку шістнадцятого століття. Європейці там вперше побачили не тільки томати, а й гострий соус з цього овоча з авокадо, чилі і насінням сквошу (однієї з численних різновидів гарбузів, культивованих в Америці). Сальсу вживали і стародавні інки, і майя, і ацтеки, але назва «сальса» цієї страви дали іспанці, нічого особливо й не вигадуючи, тому що «salsa» в іспанській мові є загальним визначенням «соус». В кінці шістнадцятого століття підкорювачі Нового Світу теж стали цінувати сальсу, вживаючи її в якості приправи до риби і дичини, наприклад, до оленини.

Якщо ж згадувати про масове комерційне приготування соусу сальса, то першовідкривачем був Чарльз Ерат, уродженець Нового Орлеана, який почав на початку ХХ століття виробляти в своєму місті це мексиканське блюдо. Популярність соусу дозволила йому відкрити свої підприємства в різних частинах США, а також розширити асортиментну лінійку продукту, зробивши його одним з найпопулярніших в Америці продуктів до кінця минулого століття.

Сальса може бути не тільки овочевий, але і фруктової, а також містити одночасно продукти обох груп. ХозОбоз рекомендує використовувати свіжий соус сальса рецепт з манго. Для цього нам знадобиться не так вже й багато продуктів (всі їх легко можна купити в супермаркетах).

інгредієнти

  • Манго - 1 шт;
  • Лимон - 1 шт;
  • Томат - 3 шт;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Мед - 1 ст. л .;
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л .;
  • Чорний перець - за смаком;
  • Червоний перець - 1 шт;
  • Майоран - 1 пучок;
  • Базилік - 1 пучок.

Навіть недосвідчений кулінар зуміє приготувати соус сальса, користуючись хорошим рецептом.

Як швидко приготувати соус сальса

  1. Підготувати всі продукти до нарізки. У цьому соусі обов'язково повинні залишатися шматочки, тому найчастіше він готується вручну, без використання блендера або кухонного комбайна з протиральним ситом.

    Так як соус передбачає нарізку, а не розтирання в пюре, підготуємо всі необхідні продукти

  2. Очистити і порізати кубиками манго.

    Чистимо і нарізаємо кубиками плоди манго

  3. Додаємо нарізані такими ж кубиками помідори.

    Так само подрібнюємо томати

  4. І дрібненько посічені цибулю. Можна використовувати і інші сорти цибулі, наприклад, синій Ялтинський або білий салатний.

    Для пікантності дрібно насікають звичайний ріпчаста або будь-який інший лук

  5. В окремій ємності змішуємо соус. Викладаємо туди мед.

    Для соусу кладемо в миску рідкий мед

  6. Видавлюємо лимонний сік.

    Вливаємо свіжий лимонний сік

  7. Додаємо пластівці червоного перцю.

    Насипаємо подрібнений гострий перець

  8. Підсолюємо.

    Тепер соус солимо

  9. Гарне масло тільки поліпшить смак сальси.

    Додаємо трохи оливкового масла першого віджиму

  10. Дрібно сечём майоран і базилік. Ця зелень часто замінюється кінзою, петрушкою, м'ятою.

    Насекан подрібніше базилік, петрушку, м'яту і т.д., за смаком

  11. Перчимо меленим чорним перцем і перемішуємо салатну заправку.

    Додаємо трохи меленого чорного перцю і ще раз все змішуємо

  12. Заправляємо цією сумішшю порізані кубики наших овочів і фруктів. Даємо постояти соусу хвилин 40-45 в холодильнику.

    Соусом заправити все нарізані раніше інгредієнти і залишимо сальсу в прохолодному місці приблизно на 45 хвилин

  13. Все готово! Оформляйте красиву подачу. Можна використовувати гарнір. Наприклад, якісний рис з шафраном. Це так смачно!

    Сальса стане смачним і корисним доповненням як до хорошого рису або кус кусу, так і до м'яса приготовленого на грилі

Альтернативні варіанти мексиканського соусу

Сальса - це соус з безліччю різновидів. Класичним складом соусу прийнято вважати поєднання томатів або ж томатільо, чилі, цибулі, часнику, чорного перцю і коріандру, подрібнених товкачем в ступі. Або можна для цих цілей використовувати блендер в пульсовом режимі на малій швидкості. До другого популярного виду мексиканської сальси з назвою «pico de gallo», що перекладається з іспанського як «дзьоб півня», в який може входити авокадо, огірок, лимон, редис, манго. Продукти ріжуться дрібними кубиками і змішуються. А назва соусу пов'язано з шматочками помідорів, що нагадують борідку півня.

Сальса частіше буває червоного кольору, але при заміні томатів на томатільі ​​виходить зелений колір. Такий же відтінок має і соус сальса верде, який готується з великої кількості пряних трав. Однією з найбільш екзотичних різновидів сальси є «mole» або «mulli», що перекладається з науатль (мови ацтеків) як «соус». Блюдо складається з авокадо, гіркого шоколаду, мигдалю і перцю.

Про користь соусу сальса

Кращим для вживання є свіжий соус сальса - так ви зможете насолодитися його смаком і ароматом повністю. Завдяки міститься міді, селену, цинку, натрію, заліза, магнію, кальцію, а також вітамінів групи А, В1, В6, С і РР, вживання соусу сальса буде корисним для вашого здоров'я.

ХозОбоз рекомендує вживати сальсу разом з начос, тартільямі і ТАКОС (згорнутими тартільямі, наповненими різними начинками). Винятком є ​​тільки pico de gallo, одну з різновидів якого ви могли зараз побачити в покрокової інструкції. Цей соус може подаватися як самостійне блюдо. Приємних гастрономічних вражень!

Схожі рецепти

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама