Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт стельової сушарки. Як робиться стельова сушарка для білизни на балкон.

  1. Види і моделі сушарок
  2. Що таке сушарка «Ліана»?
  3. переваги конструкції
  4. Як вибрати сушилку?
  5. Інструкція по установці сушарки «Ліана»
  6. Етап перший. вибираємо місце
  7. Етап другий. Готуємо все необхідне
  8. Етап третій. монтаж сушарки
  9. Поширені помилки при монтажі сушарки
  10. Догляд за сушаркою
  11. Відео - Установка стельового сушарки для сушіння білизни. Інструкція
  12. конструкція пристрою
  13. Принципи вибору пристрою
  14. Правила монтажу пристрою
  15. тонкощі монтажу
  16. Читайте також
  17. Конструкції стельових сушарок і їх види
  18. Що з себе являє конструкція стельової сушки
  19. підготовчий процес
  20. інструменти
  21. збірка конструкції
  22. монтаж конструкції
  23. Обслуговування стельової сушарки
  24. Як правильно вибрати місце для установки
  25. Схема побудови та встановлення сушарки
  26. Стельова сушарка: різновиди
  27. Установка сушарки для білизни

Де сушать білизну жителі багатоквартирних будинків? У більшості випадків - на власному балконі або лоджії. Для цього доводиться натягувати мотузки, які псують зовнішній вигляд балкона і не завжди зручні у використанні, а розвішані білизна займає багато місця і часто брудниться. Сьогодні цю проблему можна вирішити набагато простіше, за допомогою компактних і простих у використанні сушарок.


Сьогодні цю проблему можна вирішити набагато простіше, за допомогою компактних і простих у використанні сушарок

Види і моделі сушарок

Асортимент конструкцій, призначених для сушіння білизни, в сучасних магазинах дуже великий: це можуть бути зовнішні, внутрішні, розсувні, настінні і стельові сушарки, причому кожна з них має свої переваги і недоліки.

Якщо балкон невеликий, для економії корисної площі власники квартири часто вибирають розкладні, настінні або стельові конструкції. Розкладні моделі досить компактні, і встановлюються безпосередньо перед сушінням білизни, а після експлуатації їх можна швидко скласти і прибрати. Мінус таких сушарок полягає в тому, що в розкладеному вигляді вони займають багато місця. Крім того, деякі з них нестійкі, і під вагою білизни можуть просто-напросто перекинутися.


Крім того, деякі з них нестійкі, і під вагою білизни можуть просто-напросто перекинутися

Настінні сушарки випускаються в декількох варіантах, але для невеликих приміщень найбільше підійдуть інерційні і телескопічні (консольні) моделі. Інерційні сушарки є барабан з намотаним мотузками і планку з гачками, на яких мотузки фіксуються. Тобто, якщо сушарка не потрібна, мотузки можна намотати на барабан, завдяки чому вони не будуть займати місце і заважати проходу. Основний недолік: згодом мотузки розтягуються і провисають.


Основний недолік: згодом мотузки розтягуються і провисають

Консольні, або телескопічні сушарки нагадують металеві гармошки, які кріпляться до стіни і висуваються при необхідності. Правда, підходять такі конструкції тільки для невеликих сімей, так як розвісити багато білизни на них не вийде.

На думку господинь, найзручнішими і простими у використанні є конструкції під назвою «Ліана». Вони отримали свою назву завдяки оригінальному зовнішньому вигляду - вони дійсно схожі на кучеряве тропічні рослини.



Що таке сушарка «Ліана»?

Стельова або настінна сушарка «Ліана» являє собою конструкцію, що складається з пластикових або металевих циліндрів з антикорозійним напиленням довжиною від 50 см до 2 м. Вони кріпляться шнурами до спеціального блоку, оснащеному роликами, завдяки чому висоту елементів можна регулювати. Такий пристрій забезпечує цілий ряд переваг, яких немає у звичайних мотузок або інших конструкцій.





переваги конструкції


На замітку. Незважаючи на те, що «Ліана» може витримати будь-яку кількість білизни, зловживати цим корисним властивістю не потрібно - на кожну планку рекомендується вішати не більше 2,5 кг.

Як вибрати сушилку?


Як вибрати сушилку

Щоб конструкція служила своїм власника вірою і правдою, потрібно звернути увагу на деякі важливі моменти при виборі. Перший - це матеріал, з якого виготовлені трубки (пластик коштує значно дешевше, але метал надійніший). Якщо ж сушарка купується для великої родини, рекомендується вибирати нержавіючу сталь - вона міцніше алюмінію, а крім того, не буде бруднити білизну навіть в тому випадку, якщо верхній антикорозійний шар зітреться.


Якщо ж сушарка купується для великої родини, рекомендується вибирати нержавіючу сталь - вона міцніше алюмінію, а крім того, не буде бруднити білизну навіть в тому випадку, якщо верхній антикорозійний шар зітреться

Шнури повинні бути досить товстими, інакше вони можуть обірватися під вагою білизни. Крім того, необхідно звернути увагу на зазначену в інструкції довжину конструкції і переконатися, що вона поміститься в обраному місці.


Крім того, необхідно звернути увагу на зазначену в інструкції довжину конструкції і переконатися, що вона поміститься в обраному місці

Що ж стосується країни-виробника, то від продукції, виготовленої в Китаї, краще відмовитися - такі сушарки мають низькою якістю, і можуть швидко зламатися.

Що ж стосується країни-виробника, то від продукції, виготовленої в Китаї, краще відмовитися - такі сушарки мають низькою якістю, і можуть швидко зламатися



Нарешті, перед покупкою потрібно перевірити цілісність упаковки товару - якщо вона порушена, варто придбати іншу конструкцію.

Інструкція по установці сушарки «Ліана»

Незважаючи на те, що монтаж конструкції являє собою нескладний процес, власнику доведеться вибрати відповідне місце, обзавестися деякими інструментами, а також дотримуватися покрокову інструкцію.

Етап перший. вибираємо місце

Найкраще встановлювати «Ліану» на засклених балконах або лоджіях. В іншому випадку сушка білизни доставить серйозні незручності, так як взимку воно буде постійно замерзати, тому рекомендується підшукати відповідне місце в квартирі. Конструкція і розвішані на ній речі не повинні заважати домочадцям і гостям, або занадто сильно кидатися в очі, тобто оптимальний варіант ванна або вбиральня (на крайній випадок - вітальня або спальня), за винятком приміщень з натяжними стелями або підвісними конструкціями . Якщо прикріпити конструкцію на стелю неможливо або дуже складно, рекомендується вибрати настінний варіант.



Правильно вибирайте місце для сушарки

Сушилку слід встановлювати так, щоб вона не заважала відкриванню дверей або вікон. Крім того, потрібно враховувати, що з мокрого білизни може капати вода, тому під неї краще підстелити плівку або одноразову пелюшку.

Етап другий. Готуємо все необхідне

У комплект сушарки «Ліана» входять наступні елементи:

  • два несучих блоку;
  • бічна фіксує скоба;
  • планки (циліндри) для розвішування білизни, в стандартному наборі їх 5 шт .;
  • по 2 шнура для кожного з циліндрів (один довгий, для роликових кронштейнів і один короткий, який потрібно зафіксувати на скобі).


;   по 2 шнура для кожного з циліндрів (один довгий, для роликових кронштейнів і один короткий, який потрібно зафіксувати на скобі)

  • метрова стрічка, довга лінійка або рулетка;
  • перфоратор (для дерев'яних перекриттів) або дриль (для бетону і цегли);
  • шуруповерт;
  • кріпильні елементи (анкери, дюбелі або саморізи) за розміром бура;
  • олівець.

Щоб отримати надійну конструкцію, а не безліч дірок на стелі, не слід встановлювати сушилку «на око», а провести прості попередні виміри.

Етап третій. монтаж сушарки


монтаж сушарки

після підготовки необхідних інструментів можна переходити безпосередньо до процесу установки, який виглядає наступним чином.

Крок, № Опис Ілюстрація Крок 1 Несучі блоки прикласти до поверхні стелі і зробити відповідні мітки там, де вони будуть кріпитися. Відстань між блоками повинно відповідати довжині циліндрів.

Крок 2 В намічених місцях виконати отвори і зафіксувати блоки саморізами, поставивши зверху заглушки. Кількість отворів має бути максимальним, так як мокру білизну має чималу вагу.

Крок 3 До прилеглої стіни аналогічним способом кріпиться фіксує скоба. Її висота і розташування можуть бути будь-якими - головне, щоб сушаркою було зручно користуватися.

Крок 4 Шнури протягнути в циліндри, після чого пропустити їх через блоки. Через лівий потрібно пропустити довгий шнур, а через правий - і довгий, і короткий.

Крок 5 Кінці мотузок протягнути через що фіксують ковпачки на скобі для того, щоб білизна можна було зафіксувати на певній висоті.

Як правильно кріпити ліану на натяжна стеля

Після монтажу конструкції потрібно перевірити її надійність, розвісивши мокру білизну. Якщо конструкція тримається добре і не падає, значить, все було зроблено правильно.


Якщо конструкція тримається добре і не падає, значить, все було зроблено правильно

Поширені помилки при монтажі сушарки

При установці "Ліани" багато новачків допускають помилки, що ведуть до обвалення конструкції або до необхідності монтувати її заново. У число найбільш поширених входять наступні помилки.


У число найбільш поширених входять наступні помилки

Догляд за сушаркою


Догляд за сушаркою

Як користуватися »ліаною»

Спеціальний догляд за сушаркою необхідний тільки в тому випадку, якщо її циліндри виготовлені з пластику - щоб продовжити термін служби, після кожної сушки білизни їх потрібно насухо протирати ганчіркою (металеві конструкції таких заходів не потребують). Ремонт конструкції також досить простий: велика частина поломок пов'язана з деформацією циліндрів або зносом мотузок, а ці елементи можна легко замінити. Наостанок потрібно зазначити, що при правильному виборі , Встановлення та експлуатації сушарка «Ліана» може безперебійно служити своїм власникам від 5 до 10 років.

Відео - Установка стельового сушарки для сушіння білизни. Інструкція


стельова сушарка для білизни «Ліана» - це цікаве і практичне рішення однією з побутових проблем. Така конструкція дозволяє позбутися від білизняних мотузок, які так заважають на лоджії. Настінна сушка, яка хороша в ванній кімнаті, погано вписується в інтер'єр балкона. Сушарка для білизни «Ліана» оптимальна по розташуванню і естетична за зовнішнім виглядом.

Стельова сушарка Ліана

До недавнього часу єдиним варіантом сушильного пристрою вважалася настінна система. Стельова сушарка для білизни «Ліана» відрізняється своєю оригінальністю. Вона може монтуватися в будь-якому приміщенні, не займаючи багато місця і не заважаючи проходу.

Принцип дії пристрою дуже простий: ряд елементів, здатних витримати сире білизна і за допомогою шнурів регулюються по висоті.

Це дозволяє забезпечити важлива умова: підвісні елементи в звичайному стані знаходяться в притиснутому до стелі стані, а їх приведення в робочий режим здійснюється тільки в міру необхідності.

До основних переваг пристрою можна віднести:

  • здатність витримувати велику вагу і розміщувати значна кількість білизни різного розміру;
  • акуратний зовнішній вигляд, що не порушує дизайну інтер'єру; відсутність перешкод для мешканців в неробочому стані;
  • простота монтажу і приведення в робочий стан.

Ті недоліки, які відзначаються в скруті регулювання, пов'язані тільки з порушеннями правил монтажу - при установці і експлуатації повинна строго виконуватися інструкція.

конструкція пристрою

Сушарка «Ліана» має досить просту конструкцію. На фото вище система показана в зібраному вигляді в інтер'єрі лоджії, а на фото нижче - в робочому стані. У конструкції виділяються настінна і стельовий частина. Інструкція до пристрою регламентує комплектацію конкретного типу сушарки та правила їх монтажу, але в цілому всі типи "Ліани" мають аналогічні основні елементи.


Вже згадана система складається з наступних основних деталей:

  1. Основні кронштейни (2 штуки): є несучими елементами, за допомогою яких кріпиться вся система до стелі.
  2. Набір стержнів для підвішування білизни: кількість і довжина залежать від марки сушарки.
  3. Шнури для підвішування і регулювання розташування стрижнів: по 2 штуки до кожного стрижня (короткий і довгий).
  4. Скоба для управління шнурами: відноситься до настінної частини і дозволяє регулювати висоту кожного стержня окремо.

Принципи вибору пристрою

Сушарка «Ліана» може мати елементи, виготовлені з різного матеріалу : Нержавіюча сталь, алюміній, пластмаса. Вибір пристрою за матеріалом базується на масі білизни, яке планується розміщувати на ньому. Будь-яка інструкція обов'язково передбачає такий пункт, як максимальна вага, який можна підвішувати на стрижні. Свої бажання слід узгоджувати з можливістю конструкції.

Найбільш поширеним і естетичним варіантом визнається пластик, який забезпечує потрібну міцність і елегантний зовнішній вигляд.

Наступний важливий параметр - розміри. Довжина стержнів може становити 0,5-2 м, а вибір її залежить від розміру стелі і способу розміщення - в поздовжньому або поперечному напрямку. На фото показаний варіант "Ліани" з довжиною стрижнів 2 м.

Слід також звернути увагу на товщину пристрою в зібраному вигляді; справа в тому, що в такому стані, перебуваючи на стелі, сушарка не повинна заважати відкриванню вікна чи двері.


Слід також звернути увагу на товщину пристрою в зібраному вигляді;  справа в тому, що в такому стані, перебуваючи на стелі, сушарка не повинна заважати відкриванню вікна чи двері

Сушарка Ліана дозволяє розвішувати білизну зручно

Правила монтажу пристрою

Інструмент, який необхідний для монтажу:

  • перфоратор;
  • електродриль;
  • шуруповерт;
  • викрутка;
  • молоток;
  • плоскогубці;
  • рулетка;
  • лінійка металева;
  • ножиці;

Інструкція, що додається до сушарці, чітко вказує правила монтажу і конкретні посадочні розміри конкретної марки сушарки. Загальна схема монтажу показана на малюнку нижче. В цілому процес установки "Ліани" здійснюється в наступному порядку:

  • Установка і кріплення стельових кронштейнів.

Спочатку прикладаються рейки до стелі і відзначаються місця кріплення. Потім за допомогою перфоратора або електродрилі в зазначених точках свердлити отвори, в які вставляються дюбелі. Планки кронштейнів закріплюються в дюбелях саморізами.

  • Установка і кріплення настінного регулювальної скоби.

Монтаж і кріплення її виробляється на стіни на потрібній висоті аналогічно установці кронштейнів. Висота установки скоби вибирається довільно з урахуванням зручності обслуговування.

  • Збірка сушарки.

Цей етап полягає в установці і фіксації шнурів, які закріплені на стержнях для білизни. Їх необхідно провести через ролики кронштейнів за таким принципом: довгий шнур пропускається по лівому кронштейну, а короткий - через ролик правої планки. Кінці шнурів вводяться в фіксують ковпачки та закріплюються на фіксує скоби. Ця скоба дозволяє задавати висоту опускання стрижнів при її витягуванні. Таке кріплення здійснюється по черзі на всіх стрижнях.

Також можна скористатися відео для більш детального вивчення питання.


Також можна скористатися відео для більш детального вивчення питання

тонкощі монтажу

Після неправильного монтажу сушарки можуть виникнути певні проблеми. Як правило, неточності виникають з наступних причин:

  1. Недостатня або надмірна висота підвіски стрижнів: з'являється при неправильному розрахунку висоти кріплення скоби: до її монтажу необхідно виміряти довжину шнурів і звіритися з необхідною висотою стрижнів в робочому стані.
  2. Нездатність витримувати плановану навантаження: викликається поганим кріпленням кронштейнів на стелі, зазвичай виникає при невідповідності діаметру просвердлений отвори розміром дюбелів або неправильному виборі довжини саморізів.

Стельова сушарка «Ліана» - дуже зручна система, яка дозволяє позбутися від усіляких білизняних мотузок. Вона чудово вписується в інтер'єр будь-якого приміщення.

І до цього дня, проблема відсутності вільного простору, де можна було б сушити білизну, хвилює багатьох домогосподарок. Величезний вибір підлогових сушарок дозволяє вирішити проблему, але лише частково, так як якщо присвятити цілий день пранні, то розвісити все чисту білизну все одно не бути можливим.

Читайте також

Відмінним рішенням цієї проблеми стане установка стельової сушарки Ліана, хоч її і не можна назвати єдиною в своєму роді.


Конструкції стельових сушарок і їх види

Сучасний ринок має багатий конструкцій різних виробників і габаритів, що дозволить кожному покупцеві підібрати для себе найбільш прийнятну модель сушки. А ось за видами, все конструкції діляться на такі основні види: настінну, стельову і підлогову.

Відмінності в конструкції:

Виходячи з перерахованого вище, можна прийти до вельми логічного висновку, що стельові сушарки користуються найбільшою популярністю в тих приміщеннях, де відбувається постійна боротьба за кожен вільний метр.

Різні види сушарок можуть мати в наявності такі механізми:

  • Телескопічні або стельові.
  • Розсувні.
  • Мотузкові.

Якщо порівнювати їх з показниками зручності в експлуатації, стельові конструкції досить практичні, що зайвий раз доводить їх переваги в порівнянні з іншими видами сушарок для білизни.

Проведений опитування серед сучасних домогосподарок підтвердив популярність цієї моделі: Ліана здатна витримати великі навантаження, має високі естетичні показники і досить проста у використанні.

Що з себе являє конструкція стельової сушки

Конструкція складається з ряду пластикових або металевих трубок, поверхневий шар яких покритий емаллю, що в значній мірі знижує ризик появи корозії і іржі основного матеріалу. Розмір трубок залежить від обраної вами моделі і їх діаметр коливається від півметровій до двометрових трубок.

конструкція стельової сушки для білизни досить проста у використанні: трубки опускаються на необхідний вам рівень використовуючи мотузки: ніяких складнощів, немає необхідності у використанні табуретки або інших допоміжних пристроїв і тягнутися до самої стелі, так як мотузки опускаються до рівня грудей, після чого за допомогою тієї ж мотузки плавно піднімаються до стелі де речі будуть знаходитися до того часу, поки повністю не висохнуть.

Мокрий одяг завжди сохне швидше, якщо перебувати під самою стелею, так як саме там відбувається найбільше скупчення теплого повітря. В іншому випадку для підтримки необхідної температури в приміщенні можна використовувати обігрівач.

На що варто звернути увагу при виборі сушарки:

  • Особливу увагу слід приділити на країну виробника. Краще віддати перевагу конструкціям, виготовленим в європейських країнах і вітчизняними виробниками. Китай завжди славився використанням низькоякісної сировини, яка не здатна винести високі навантаження.
  • Хоч пластикові конструкції і коштують дешевше металевих, але останні є більш міцними. Якщо конструкція цільна і до того ж виготовлена ​​з високоякісного металу, то вона зможе витримати досить великі навантаження і прослужить в кілька разів довше за звичайну сушки.
  • При правильній експлуатації стельова вішалка для сушки білизни прослужить довгу службу, тому перед початком експлуатації, буде незайвим ознайомитися з інструкцією.
  • Перед покупкою ретельно перевірте упаковку на предмет її цілісності. У разі якщо були виявлені видимі пошкодження, від покупки краще відмовитися.

підготовчий процес

вибираємо місце


вибираємо місце

Перед монтажем важливим є пошук найбільш підходящого місця для її установки, щоб згодом вона не перешкоджала вільному пересуванню по кімнаті, не псувала загальний вигляд приміщення і не впадала в очі: розміщення сушки в коридорі є найменш вигідним, так як виглядати конструкція буде досить безглуздо.

Балкон і лоджія є найбільш прийнятні для монтажу сушки приміщеннями, але тільки в тому випадку, якщо вони засклені і утеплені належним чином. В іншому випадку в зимовий період мокру білизну буде просто замерзати.

Якщо ваш балкон не облаштований належним чином, у вітальні або спальні завжди знайдеться місце для монтажу стельової сушарки. Виняток становлять приміщення, де встановлені підвісні системи і натяжні стелі . Якщо в будинку є в наявності гардероб, сушилку можна встановити і там.

Порада: У опущеному вигляді, конструкція не повинна перешкоджати нормальному використанню дверей і вікон. Якщо білизна погано віджати, то вода буде капати на поверхню підлоги, що неминуче призведе до здуття ламінату або промокання килима. В цьому випадку, може стати в нагоді звичайна одноразова плівка, яку можна підстелити під сушку.

інструменти

Для правильного проведення монтажу, вам знадобляться наступні інструменти:

  • Дюбеля та саморізи (зверніть особливу увагу на розмір бура).
  • Перфоратор або дриль, яка здатна впоратися тільки з дерев'яними перекриття. У всіх інших випадках рекомендується використовувати в перфораторі 6 мм або 8 мм бури.
  • Звичайні викрутки або шуруповерт.
  • Для проведення точних вимірів, необхідно використовувати лінійку або будівельну рулетку, так як конструкція вимагає точних вимірів.

збірка конструкції

Стельову вішалку досить легко зібрати, тому це можна зробити і самостійно, але все ж можуть виникнути деякі труднощі, тому використовуйте це короткий опис:


  • У комплекті ви виявите два види шнурів. Короткі призначені для фіксації на рівні фіксує скоби, в той час як довгі необхідно пропустити через роликові кронштейни.
  • Після розподілу, шнури по черзі пропускаються через верхні ковпачки, після чого через нижні, для проведення нижньої фіксації відповідно.


Після розподілу, шнури по черзі пропускаються через верхні ковпачки, після чого через нижні, для проведення нижньої фіксації відповідно

монтаж конструкції

Дотримуйтесь суворо за інструкцією для того, щоб в результаті не отримати дірявий стелю, після десятого за рахунком, просвердлений не в тому місці, отвори:

  • Куплену сушилку акуратно витягнути з упаковки, після чого розкласти її по частинах.
  • Стельові кронштейни, які згодом будуть тримати всю конструкцію необхідно прикласти до поверхні стелі і відзначити олівцем точки в тих місцях, де згодом будуть просвердлені дірки. Відстань між отворами має відповідати довжині трубочок.

Допустима похибка становить +/- 5-10см.

  • Виходячи з проведеної раніше розмітки просвердлите отвори, після чого вставте дюбелі. Чим більше отворів - тим краще, адже навантаження від мокрого одягу буде досить відчутною.
  • Прікріпіть кронштейни з роликами.
  • Заздалегідь на поверхні стіни відзначте точку, де згодом буде знаходитися фіксує скоба, яку краще сховати в важкодоступному місці (півтора метра від рівня підлоги буде більш ніж достатньо).

Поради при установці стельової конструкції сушіння на натяжна стеля:

  • Використовуйте накладної брус в місці, де згодом буде знаходитися стельова конструкція , Перед безпосереднім монтажем стелі.
  • У місцях відміток на поверхні стелі, незайвим буде використовувати квадратні або круглі шматочки скотчу, які знизять вірогідність розриву стелі при проведенні монтажних робіт.

Набагато більше сил і часу займе закладка профілю при підвісній стелі, але спробувати все ж варто.

Обслуговування стельової сушарки

Після проведення монтажу, незайвим буде перевірити надійність всієї конструкції. Для цього необхідно опустити всі наявні трубочки і максимально навісити на них одяг, після чого назад підняти їх до стелі. Якщо конструкція не обвалилася, і ви не почули характерного скрипу, то монтаж пройшов вдало і можна приступати до її подальшої експлуатації.

Якщо конструкція виготовлена ​​з нержавіючої сталі, протирати її кожен раз після сушки білизни необов'язково. А ось пластикову поверхню краще витирати кожен раз, так як матеріал цей досить недовговічний і вимагає особливого догляду.

Мотузка є найголовнішою частиною всієї конструкції, і орієнтуватися на загальне стані сушарки можна виходячи з зовнішнього вигляд все тих же мотузок. Якщо при виготовленні сушарки були використані міцні нитки, то вони прослужать більше 5 років в разі, якщо будуть повністю відсутні контакти з гострими предметами і натирання.

Жителі міст рано чи пізно стикаються з питанням: як і де сушити білизну. Для більшості гідним виходом стає установка стельової сушарки для білизни.

І якщо вирішення питання здається простим і очевидним, то процес вибору механізму сушарки і технологія установки мають деякі нюанси. Отже, про що варто задуматися, перед тим як купувати і встановлювати стельову сушилку.

настінна сушарка з телескопічним механізмом

Натягнуті по всій квартирі білизняні мотузки давно пішли в минуле. Сучасні господарські магазини пропонують на вибір різні пристосування для сушіння білизни. Серед них:

  • підлогові розкладні сушарки;
  • стельові системи сушіння ліани.

У таблиці нижче розглянемо основні переваги та недоліки сушарки кожного виду.

Перш ніж приступити до установки сушарки-ліани, необхідно грунтовно підійти до вибору місця для її монтажу, а виходячи з нього - до покупки механізму ліани необхідних розмірів.

Саме тому, що співвідношення достоїнств і недоліків у сушарок-ліана найбільш оптимально, монтаж даної стельової сушарки в міських квартирах - актуальна тема на сьогоднішній день.

Як правильно вибрати місце для установки


Балкон ідеально підходить для установки сушарки

Необхідно визначитися з приміщенням, в якому планується сушка білизни в майбутньому до того, як купувати ліану. По суті стельові сушарки - це нескладні конструкції кронштейнів, через які проходять кілька мотузок. Основні кронштейни кріпляться на стелю, система регулювання рівня висоти монтується на стіні збоку.

При виборі місця монтажу слід враховувати наступні моменти:

  • приміщення повинно бути добре провітрюваним;
  • в опущеному вигляді мотузки не повинні заважати відкриванню вікон і дверей;
  • варто уникати установки сушки для білизни на підвісна стеля або поверхню з ГКЛ.


Практика показує, що найзручніше місце для сушіння білизни, відповідне по всіх параметрах - це лоджія або балкон Практика показує, що найзручніше місце для сушіння білизни, відповідне по всіх параметрах - це лоджія або балкон.

Після того, як місце вибрано, визначитеся з довжиною механізму, враховуючи специфіку відкривання всіх вікон і дверей. Ліани продаються різної довжини від 50 см до 2 м. У комплект сушарки зазвичай входять:

  • шнури;
  • 5 трубок зазначеної довжини (пластикових, оцинкованих або фарбованих металевих);
  • 2 кронштейна, що встановлюються на стелю;
  • скоба, що кріпиться на стіну, для фіксації рівня висоти мотузок.

Ліану на балконі монтують на тривалий термін, тому грунтовно підійдіть до якості товару, що купується. Вибирати варто сушку російського або європейського виробництва.

Схема побудови та встановлення сушарки


Після покупки сушки необхідно ознайомитися з інструкцією по установці, вкладеної в товар Після покупки сушки необхідно ознайомитися з інструкцією по установці, вкладеної в товар. У ній буде розписано, як зібрати і як встановити стельову сушилку правильно. Для цього знадобиться кілька спеціальних інструментів:

  1. Драбина для зручності ведення робіт в зоні стелі. В стандартних квартирах іноді можна обійтися стійкою табуреткою.
  2. Для кріплення кронштейнів в стелі необхідно просвердлити отвори для саморізів або анкерів.
  3. Для розмітки приготуйте маркер або олівець з рулеткою, довжиною більше 2 метрів.
  4. Дюбеля і кріпильні елементи необхідного розміру.
  5. Викрутку або шуруповерт для фіксації саморізів.

Ознайомтеся з типовою   покроковий Інструкцією   , Як повісити Ознайомтеся з типовою покроковий Інструкцією , Як повісити. Перед тим, як почати збирати, перевірте комплектність, а також підготуйте необхідні інструменти.

  • кронштейни прикладаємо до стелі і маркером відзначаємо місця Засвердлювання. Відстань між кронштейнами повинна дорівнювати довжині трубок з похибкою до 70 мм;
  • просвердлюємо отвори в намічених місцях і вставляємо дюбеля. Прикладаємо до стелі з забитими дюбелями кронштейн і закріплюємо саморізами. (Якщо йдуть в комплекті декоративні накладки, то закриваємо ними шурупи);
  • у напрямку натягування мотузок на стіні кріпимо скобу для фіксації висоти підвісу. Скобу краще кріпити на рівні зігнутою в лікті руки господині будинку;
  • закріпити роликові фіксатори на кронштейнах. Через ролики далекого кронштейна пропускаємо шнури. На довгий кінець шнура (нижній) надягаємо стрижень. І пропускаємо обидва кінці через ролик ближнього кронштейна;
  • кінці фіксуємо разом в ковпачках, для регулювання рівня висоти стрижня. Тонкощі монтажу сушарки дивіться в цьому відео:
  • При виборі саморізів, щоб прикріпити кронштейни до стелі, віддавайте перевагу виробам більшої довжини, щоб при великому навантаженні кріплення не вирвало.
  • Встановлена ​​і зібрана стельова сушарка для білизни абсолютно не займає місця. Але при її використанні, щоб збільшити «сушильний» коефіцієнт, трубки слід розташовувати каскадно. Тому перед тим, як повісити ліану на балконі, переконайтеся, що білизна на мотузках зможе спокійно розташовуватися, не зачіпаючи предмети інтер'єру. Детальніше про збірку та встановлення сушарки дивіться в цьому відео:
  • У центральних і північних районах країни при вирішенні питання, як правильно вибрати сушарки, важливо пам'ятати, що через низькі зимових температур не слід встановлювати вироби типу ліана на незаскленому балконах.

Сушка білизни в міських квартирах часто перетворюється на справжню проблему. У ванній розвішувати мокрі речі, звичайно, зручніше, от тільки процес сушіння може затягнутися: стандартна вентиляція багатоповерхових будинків, м'яко кажучи, недостатня. Розвішування білизни на горищі давно втратило свою актуальність. Залишається лише балкон або лоджія.

Стельова сушарка: різновиди

Найпростіше пристосування для білизни - це струни, закріплені своїми руками на протилежних стінках з якої-небудь схемою. Однак цей спосіб має недоліки. Якщо балконом користуються не тільки для господарських потреб, наявність постійної перешкоди у вигляді мотузок на рівні грудей або особи, звичайно ж, небажано.


Спеціальне пристосування для білизни має вигляд готової конструкції з більш жорсткого матеріалу. Абсолютна більшість моделей відносить до категорії складних, тобто їх розміщення на стіні або стелі ніяк не позначається на функціональності маленького приміщення . Інструкція дозволяє їх установку і у ванній, і на балконі, і на лоджії.


За типом монтажу вироби поділяють на такі види:

  • підлогові - як правило, металеві складаються конструкції. Встановлюються на будь-яку рівну поверхню. Плюс в тому, що вона мобільна, мінус - не дуже зручна, та й білизна виявляється невисоко;
  • настінні - стаціонарні або розсувні. Установка їх виробляється на стіну, найчастіше, у ванній, так як остання відрізняється більш правильними пропорціями, ніж балкон;
  • стельові - найбільш вдалий варіант: білизна виявляється максимально високо. Так як тепле повітря в приміщенні завжди спрямовується вгору, то речі на стельової сушарці висихають набагато швидше. Монтаж проводиться на стелю, і цілком здійснимо своїми руками.


Монтаж проводиться на стелю, і цілком здійснимо своїми руками

За своїм конструкційним особливостям вироби класифікуються наступним чином:

  • розсувні - швидше за все-таки настінний варіант. Один блок закріплюється на стіні стаціонарно. Коли виникає необхідність сушіння, за допомогою другого блоку струни втягують як стрічки з рулетки, а блок фіксують на протилежній стіні. Закріпити їх можна на будь-якій висоті, як свідчать відгуки;
  • складна - обладнана механізмом розсування, складатися може і в довжину, і в ширину в залежності від моделі. До стіни або на стелю установка проводиться на кронштейни;
  • сітка - варіант скоріше для дачі, ніж для балкона, а тим більше для ванної;
  • ліана - найпопулярніший варіант сушарки для білизни, так як в складеному стані вона щільно прилягає до стельової поверхні і не займає місця. Складається з порожнистих трубок з мотузками всередині і блоку з фіксаторами.

Ліана проста і зручна у використанні. Якщо для стаціонарно закріплених мотузок або струн в розсувний сушарці, наприклад, треба дотягуватися, то тут за допомогою шнура кожна рейка опускається на зручну висоту , З тим, щоб після розвішування речей, бути піднятою знову майже під стелю. І згідно відгуками споживачів саме ліана найчастіше встановлюється на балконі і лоджії, де доріг буквально кожен сантиметр простору. На фото - стельова сушарка.


Установка сушарки для білизни

Сам монтаж пристосування досить простий, трохи складніше розібратися в збірці вироби. Утруднення може викликати кріплення сушарки. В панельних будинках , Наприклад, висвердлити дірки в стелі досить складно, так як в таких проектах стельові перекриття посилені в порівнянні зі стінами. У монолітних бетонних підставах для кріплення знадобляться спеціальні болти і більш потужне обладнання.


Найпростіше впоратися своїми руками з монтажем розсувний сушарки для білизни. Блок закріплюється на кронштейни до стіни самими звичайними анкерами або дюбелями - в залежності від матеріалу, а на протилежній стіні балкона звільняється місце для фіксації другого блоку.



Схема тут дуже проста.

  1. Збірка ліани забирає набагато більше часу. В інструкції пропонується докладна схема пристрою і черговість кріплення, причому з ілюстраціями.
  2. На рівній поверхні розкладаються всі деталі сушарки, перевіряється комплектація.
  3. Довгий шнур пропускається через планку і роликовий кронштейн. Кількість шнурів відповідає числу планок.
  4. По черзі кожен шнур пропускається через стрижень-фіксатор у верхньому положенні - верхній ковпачок, а потім через нижній. Процес в інструкції описаний докладно.
  5. На стелі розмічаються, і висвердлюють отвори під кронштейни, кріплення, як правило, на дюбелі.
  6. Встановлюються кронштейни з роликами. На протилежній стіні фіксується скоба для управління стрижнями. На скобі закріплюється короткий шнур.

На відео детально розглядається монтаж стельової сушарки.

Що таке сушарка «Ліана»?
Як вибрати сушилку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама