Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від конденсату на трубах, на бачку унітаза, на вікнах

  1. Конденсат на вікнах: як позбутися?
  2. природа конденсату
  3. Поняття «точки роси»
  4. небезпека конденсату
  5. Причини осідання конденсату
  6. Конденсат і дерев'яні вікна
  7. Профілактика осідання конденсату
  8. Методи усунення віконного конденсату
  9. Причини утворення конденсату на трубах
  10. Як позбутися від конденсату на трубах?
  11. Способи захисту металевих трубопроводів
  12. Поради професіоналів

Крапельки конденсату на самих різних предметах в житловому приміщенні - це завжди неприємно і багате самими різними негативними наслідками, починаючи від калюж на підлозі і закінчуючи вогнищами корозії, грибка і цвілі Крапельки конденсату на самих різних предметах в житловому приміщенні - це завжди неприємно і багате самими різними негативними наслідками, починаючи від калюж на підлозі і закінчуючи вогнищами корозії, грибка і цвілі. Тому від конденсату, де б він не утворився, треба позбавлятися. Тим більше, що є дуже ефективні способи. Розглянемо їх докладніше. Зміст: 1. Конденсат на вікнах: як позбутися? 2. Природа конденсату 3. Поняття «точки роси» 4. Небезпека конденсату 5. Причини осідання конденсату 6. Конденсат і дерев'яні вікна 7. Профілактика осідання конденсату 8. Методи усунення віконного конденсату 9. Причини утворення конденсату на трубах 10. Як позбутися від конденсату на трубах? 11. Способи захисту металевих трубопроводів 12. Поради професіоналів

Конденсат на вікнах: як позбутися?

Конденсат на вікнах - проблема, знайома багатьом власникам ПВХ-конструкцій. З настанням холодів такі вікна в житлових приміщеннях починають збирати вологу, утворюючи на підвіконнях калюжі. У квартирах стає сиро, некомфортно. І значить треба пробувати позбавлятися від конденсату на стеклах всіма доступними способами.

природа конденсату

Запотівання скла - фізичний процес, при якому рідина під впливом температури переходить з одного свого стану в інше Запотівання скла - фізичний процес, при якому рідина під впливом температури переходить з одного свого стану в інше.

У теплому повітрі знаходиться певна кількість вологи у вигляді пари. Як тільки градуси знижуються, пар переходить в стан рідини і осідає на поверхнях з низькою температурою. А вікно в будь-якій квартирі - найхолодніше місце. Значить пар, перетворюючись в воду, буде осідати саме на ньому.

Якщо вміст вологи в повітрі високо, віконний конденсат може стати серйозною проблемою для мешканців квартири. Запотівання перекинеться на інші будівельні конструкції будівлі, буде зволожувати і їх, утворюючи цвілеві і грибкові вогнища. У зимовий же час конденсат швидко перейде в стан паморозі, яка здатна руйнувати поверхні осідання.

Поняття «точки роси»

«Точкою роси» називають температурне значення, при якому охолоджується пар перетворюється в рідину. Така точка може знаходитися в будь-якому місці стінний теплоізоляції. Візуально її можна розглянути, а можна побачити лише на відповідних графіках і картах.

На конденсацію в рівній мірі впливають температура і вологість. І чим нижче вологість в приміщенні, тим нижче буде точка роси. Крім того, на точку роси впливають:

  • зовнішня температура;
  • щільність стінного «пирога»;
  • вологість і температура в приміщенні;
  • а також вологість зовнішнього середовища.

небезпека конденсату

Якісно виконаний і герметично встановлений склопакет - гарантія комфортного тепла в квартирі або приватному будинку Якісно виконаний і герметично встановлений склопакет - гарантія комфортного тепла в квартирі або приватному будинку. Однак таке вікно перекриває доступ свіжого повітря в приміщення, порушує всередині нього сприятливий для людини мікроклімат. І конденсат на пластикових вікнах якраз свідчить про порушення мікроклімату в житло. Висока вологість активно сприяє розмноженню в будинку шкідливих бактерій, утворення грибка, цвілі.

Оптимальними умовами, відповідно до СНИП 2.04.05-91, вважаються:

  • температура 20-22 ° С;
  • і вологовміст 30-45%.

Ризик запотівання вікон тоді стає мінімальним. А якщо склопакети все-таки стали «потіти», значить у наявності порушення сприятливого клімату в приміщенні.

Причини осідання конденсату

Запотівання поверхонь - це, як правило, наслідок відсутності прогріву. Саме тоді пара починає осідати на вікні. Причин виникнення конденсату кілька:

  • істотна різниця температур всередині і зовні приміщення;
  • високе вологовміст в житло;
  • виділення вологи неякісними матеріалами обробки (фарбою, штукатуркою та ін.);
  • неякісна (в тому числі самостійна) установка віконних укосів з порушенням герметичності конструкцій;
  • монтаж широких підвіконь, що утворюють перешкоди для потрапляння теплого повітря від батарей до вікон;
  • монтаж склопакета з однією камерою, програє в питаннях теплоізоляції двокамерним і більш пакетам.

Конденсат і дерев'яні вікна

А ось на дерев'яних вікнах конденсат практично не осідає. І все тому, що вони прекрасно пропускають повітря за рахунок природних особливостей матеріалу виготовлення, тобто деревини. Тому ризик порушення мікроклімату всередині приміщення, оснащеного такими віконними конструкціями, практично зведений нанівець.

Дерев'яні склопакети не так герметичні, як пластикові. І це теж сприяє підтримці нормальної вологості в квартирі або приватному будинку. А щоб зовсім не траплялося жодних проблем з конденсатом, потрібно просто провітрювати кімнати в такому житлі щодня. Ось і всі профілактичні заходи.

Профілактика осідання конденсату

Простого провітрювання мало в квартирах і приватних будинках з пластиковими віконними конструкціями. Тут список профілактичних заходи проти утворення конденсату на склопакетах істотно ширше.

До переліку заходів входять також:

Методи усунення віконного конденсату

Щоб видалити з'явився на вікні конденсат, потрібно:

  • оперативно провітрити приміщення;
  • поставити на підвіконня товсту палаючу свічку (тобто забезпечити повітряну конвекцію);
  • включити вентилятор, створивши рухливий повітряний потік біля вікна;
  • використовувати конвекційні екрани (спеціальні пластини, направляючі теплий повітряний потік від радіаторів опалення до вікон);
  • застосувати засоби автомобільної хімії (спреї-антизапрівач) для обробки склопакетів;
  • використовувати електрику, тобто прокласти по віконному периметру фольгированную стрічку, нітрохромовую нитка або струмопровідну плівку, що працюють під напругою (12V-24V);
  • використовувати припливні вентиляційні клапани, орієнтовані на підтримку оптимального повітрообміну в приміщенні.

Причини утворення конденсату на трубах

На жаль, конденсат в приміщенні може утворюватися не тільки на вікнах, але і на трубах холодного (тільки холодного) водопостачання.

Причини виникнення конденсату на пластикових і металевих водопроводах можуть бути наступними:

  1. Протікання сантехніки, як результат неякісної установки або тимчасового зносу.
  2. Слабка вентиляція через неправильно організованої системи витяжки.
  3. Витоку в сусідської системі водопроводу або в бачку унітаза.
  4. Різкий температурний перепад в квартирі або приватному будинку (влітку, наприклад, в деяких приміщеннях вода по поверхні холодних труб практично біжить струмком).
  5. Неправильна розводка холодного і гарячого водопостачання (наприклад, відсутня теплоізоляція труб плюс вони близько розташовані один до одного).

Як позбутися від конденсату на трубах?

Є кілька способів вирішення проблеми:

  1. Перевірити витяжку. Якщо там накопичилися забруднення або утворилася павутина, їх слід прибрати. Потім купити компактний вентилятор і встановити його на місце вентиляційної решітки. Сьогоднішній асортимент подібних пристроїв дозволяє підібрати недорогий, але ефективний варіант.
  2. Ізолювати систему холодного водопостачання спеціальними трубками з спіненого поліетилену або Енергофлекс (вони продаються у всіх будівельних супермаркетах). Слід пам'ятати, що подібна ізоляція накладається на повністю сухі труби - про це слід подбати заздалегідь і просушити трубопровід.
  3. Здійснити повноцінну ізоляцію труб холодного водопостачання:
  • ошкурить їх;
  • обробити ацетоном;
  • нанести перетворювач іржі;
  • покрити епоксидною шпаклівкою;
  • обернути по сирій шпатлевке смужками тканини в 2-3 шари;
  • зафіксувати краю матерії хомутом з дроту;
  • знову нанести епоксидний склад;
  • зашкуріть просохла поверхню;
  • і пофарбувати.

Способи захисту металевих трубопроводів

Якщо металеві труби не захистити від конденсату, з часом на них утворюються осередки корозії, що ведуть до руйнування. У таких випадках слід зробити наступні кроки:

  1. Захистити поверхню труб від іржі, використовуючи спеціальні склади. Після відповідної обробки поверхні просушити, покрити оліфою, а потім пофарбувати.
  2. Можна обробити поверхню трубопроводу Карболат - пастою, використовуваної для забивання щілин. Склад наноситься на трубу шаром в 5 мм і залишається для затвердіння на добу. Потім поверхню ошкурівать і забарвлюється масляною фарбою.
  3. Обробити труби протекторной ґрунтовкою (будь-який з продаються), що складається з цинкового пилу, змішаної з оліфою і епоксидними лаками. Покриту складом і просушену поверхню після потрібно буде просто пофарбувати.
  4. Трубопровід в туалеті можна також покрити складом з оліфи і сурику (в пропорції 1: 4).
  5. Деякі радять надіти на трубу гофру (діаметр її повинен бути трохи більше діаметру труби), а порожнини заповнити монтажною піною. Це теж ефективне рішення.
  6. Можна ще оформити короб із пластику навколо труби, на якій виникає конденсат. А всередині такого короба помістити спеціальну абсорбуючу таблетку, здатну не тільки ліквідувати конденсат на трубі, а й нормалізувати вологість у всьому приміщенні.
  7. Встановити кондиціонер з клімат-контролем. Це дорогий спосіб, звичайно, зате краще за нього нічого не зможе забезпечити в квартирі або приватному будинку оптимальну кліматичну атмосферу.

Поради професіоналів

Ефективно боротися з конденсатом на трубах допоможуть поради досвідчених фахівців-сантехніків:

  1. Багато рекомендують до використання склад «Гофротерм», який утворює на оброблюваної поверхні еластичну захисну плівку, що перешкоджає вологоутворення.
  2. Ефективно можна використовувати проти конденсату рідку теплоізоляцію, яка наноситься на суху (обов'язково) трубу як фарба.
  3. Деякі експерти рекомендують провести масштабне утеплення трубопроводу. Це необхідно тоді, коли вентиляція, сантехнічне обладнання та водопровід справні, а причиною виникнення конденсату на трубах є різниці температур (труби і навколишнього її повітряного простору). Операція виконується з застосуванням чохлів зі спіненого поліетилену або мерілона, які без праці можна придбати практично в будь-якому будівельному магазині.

Конденсат на вікнах: як позбутися?
10. Як позбутися від конденсату на трубах?
Як позбутися від конденсату на трубах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама