Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від мух у вуличному туалеті

  1. Причини появи мух
  2. Топ-5 способів позбутися від мух
  3. Застосування липких стрічок
  4. застосування аерозолів
  5. Застосування москітної сітки
  6. застосування біопрепаратів
  7. Застосування народних засобів
  8. Лайфхак

З приходом тепла дачники і люди, що проживають в приватному секторі, стикаються з проблемою: як позбутися від мух у вуличному туалеті? Ці настирливі комахи сідають на екскременти, сміття, а після перелітають на продукти в будинку і фрукти, які ростуть на ділянці. Небезпечні мухи тим, що вони є переносниками багатьох захворювань, в тому числі, холери і дизентерії.

Причини появи мух

Перш ніж шукати підходящий засіб від мух в туалеті, необхідно зрозуміти, як вони там з'являються і яким чином розмножуються. Перш ніж шукати підходящий засіб від мух в туалеті, необхідно зрозуміти, як вони там з'являються і яким чином розмножуються

Муха відкладає яйця в відходах життєдіяльності людини - смітті, екскрементах. Як правило, в чистих приміщеннях, де регулярно проводяться прибирання і виноситься сміття, вони не розмножуються.

До великого скупчення комах призводить недотримання елементарних гігієнічних правил!

Якщо мухи мають можливість залітати в дачний туалет, то вже через два тижні після відкладання яєць у вигрібній ямі почне виводитися молодняк Якщо мухи мають можливість залітати в дачний туалет, то вже через два тижні після відкладання яєць у вигрібній ямі почне виводитися молодняк. Одна доросла особина за добу здатна відкласти до 150 яєць, тому розмножуються мухи з величезною швидкістю.

Топ-5 способів позбутися від мух

Якщо ви не знаєте, як швидко позбутися від мух, то необхідно, в першу чергу, подбати, щоб двері в туалет закривалася максимально щільно, не дозволяючи шкідників проникати всередину. Також важливо облаштувати вбиральні вентиляційною трубою, завдяки якій неприємний запах, який приваблює комах, буде віддалятися на вулицю.

Існують наступні способи позбутися від мух:

  1. пастки;
  2. отрути-аерозолі;
  3. москітна сітка;
  4. біопрепарати;
  5. народні засоби.

Застосування липких стрічок

Найбільш ефективною пасткою від мух в туалеті вважається липка стрічка. Принцип її дії заснований на інстинкті комах, які змушують їх сідати на липкі поверхні. Після того, як шкідник сяде на стрічку, він міцно прилипне, і вже не зможе відірвати від її поверхні свої лапки. Найбільш ефективною пасткою від мух в туалеті вважається липка стрічка

До недоліків даного способу можна віднести:

  • Необхідність періодичної заміни на нові стрічки, оскільки з часом липке речовина втрачає свої властивості. Однак стрічки коштують недорого, тому з їх заміною зазвичай не виникає великих проблем.
  • Липкі стрічки з мертвими комахами, що звисають зі стелі, мають непривабливий естетичний вигляд. Але якщо це засіб від мух в приміщенні вбиральні допомагає значно зменшити чисельність шкідників, то з неестетичним виглядом можна змиритися.
  • Помічено, що на липкі стрічки сідають не всі комахи, тому певна їх частина залишиться неушкодженою.

застосування аерозолів

Отрута для мух у вигляді аерозолю діє дуже ефективно: комахи гинуть вже через кілька хвилин після розпилення в місцях їх скупчення. Однак через кілька днів вони можуть з'явитися знову, і отруйна речовина доведеться застосовувати повторно. Даний спосіб не рекомендується використовувати в приміщеннях, де є маленькі діти або тварини. Отрута для мух у вигляді аерозолю діє дуже ефективно: комахи гинуть вже через кілька хвилин після розпилення в місцях їх скупчення

У продажу можна знайти багато різноманітних аерозолів для боротьби з комахами, проте слід враховувати, що в більшості випадків їх ефективність залежить від ціни.

Застосування москітної сітки

Завдяки механічному бар'єра з москітної сітки, що не дозволяє комахою проникати всередину вбиралень і будинків, можна уникнути застосування отруйних речовин і непривабливих липких стрічок. Щоб мухи не залітали в будинок або вуличний туалет, необхідно встановити москітні сітки на вікнах і дверях. Завдяки механічному бар'єра з москітної сітки, що не дозволяє комахою проникати всередину вбиралень і будинків, можна уникнути застосування отруйних речовин і непривабливих липких стрічок

Таким чином свіже повітря буде безперешкодно надходити в приміщення, забезпечуючи його провітрювання, а мухи не зможуть проникати всередину. Єдине слабке місце такого способу полягає в тому, що деякі комахи все ж встигнуть пролетіти через москітну перегородку в момент, коли її відкриє сама людина, щоб увійти в туалет або вийти з нього.

застосування біопрепаратів

Одним з найбільш безпечних і дієвих методів боротьби з мухами є біопрепарати, призначені для перетворення вмісту вигрібної ями в неорганічні сполуки і воду. Одним з найбільш безпечних і дієвих методів боротьби з мухами є біопрепарати, призначені для перетворення вмісту вигрібної ями в неорганічні сполуки і воду

Як вивести мух за допомогою біологічного кошти? Для цього препарат поміщають відповідно до інструкції на упаковці в вигрібну яму. Такі препарати нешкідливі для рослин і тварин, оскільки складаються з органічних сполук.

Придбати біологічний препарат для туалету можна в спеціалізованих господарських магазинах.

Застосування народних засобів

Якщо ви не прихильник використання отруйних препаратів, то варто задуматися над питанням, як позбутися від мух в приміщенні туалету за допомогою народних засобів. Перевага таких способів полягає в їх простоті, дешевизні і високій ефективності.

Існує досить багато різноманітних засобів, за допомогою яких люди здавна ведуть успішну боротьбу з настирливими мухами. Найбільш поширеними серед них є:

  • Сахарин. Докучливі шкідники не переносять звичайного замінника цукру - сахарину. З нього випливає приготувати водний розчин і регулярно обприскувати все поверхні в туалеті. Комахи не зможуть сідати на стіни і стелю і незабаром зникнуть.
  • Спирт. Оскільки мухи не люблять запах спирту, можна залити його в невелику ємність з розпилювачем і періодично обробляти вбиральні, розпорошуючи в повітрі. Замість спирту також можна застосовувати водний розчин масла гвоздики, м'яти або евкаліпта.
  • Пакети з водою. Деякі дачники використовують такий оригінальний спосіб: в поліетиленовий пакет невеликого розміру поміщають кілька монет, потім заливають в нього воду і зав'язують мотузкою. Пакетики з водою підвішують біля входу в туалет для відлякування мух.
  • Трави. Ефективна боротьба проти мух і за допомогою трав, запах яких не переносять комахи. Зробіть зі свіжої або засушених трави букетики і підвісьте їх у вбиральні до стелі. Яку траву бояться мухи? Це спориш, м'ята, базилік, пижмо. Замість букетиків з трав можна взяти свіжу апельсинову шкірку.
  • Хлор. Щоб знищити шкідників, можна періодично розсипати хлорний порошок у вигрібній ямі, чого бояться мухи і їх личинки. Хлор сприяє загибелі личинок і знищення неприємного запаху. Крім того, самі мухи не зможуть відкладати в ямі яйця. Використовуючи даний засіб, необхідно враховувати, що випаровування хлору згубно впливають на здоров'я людини. Щоб уникнути отруєння, необхідно забезпечити провітрювання туалету.

Лайфхак

Багатьом не подобається непривабливий вигляд довгої липкої стрічки, яка, звисаючи зі стелі, може прилипнути до волосся або одягу. Замість неї можна зробити пастки у вигляді невеликих прапорців, нанизаних на нитку і підвішених під стелею.

Отже, якщо у вас є мухи в туалеті, і ви хочете їх позбутися, приготуйте наступне:

  1. Крафт папір;
  2. дирокол;
  3. ножиці;
  4. шнур, на який будуть нанизуватися прапорці-пастки;
  5. 100-150 гр. меду;
  6. 100-150 гр. цукру;
  7. 2-4 ст. ложки води.

У невеликій ємності необхідно довести до кипіння і проварити кілька хвилин цукор з водою. Отриманий сироп остудити і змішати з медом. Потім вирізати з паперу прямокутники, виконати в них за допомогою діркопробивача отвори, нанизати на шнур і обмазати сумішшю цукрового сиропу з медом. Шнур з пастками підвісити до стелі, натягнувши його між двома опорами. Щоб надлишки сиропу, спадаючи з прапорців, які не забруднили підлогу, під них бажано підстелити старі газети. Коли весь зайвий сироп стече, газети можна прибрати.

Такі пастки відмінно підійдуть для використання на дачі, у вуличному туалеті або літній альтанці.

Як вивести мух за допомогою біологічного кошти?
Яку траву бояться мухи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама