Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від сеноедов в квартирі

  1. Зовнішній вигляд, місце існування
  2. харчування
  3. розмноження
  4. способи боротьби

Сеноеди - це маленькі комахи, що зовні нагадують воша, деякі з них мають недорозвинені крила. Сеноеди виправдовують свою назву, вважаючи за краще вживати в їжу сухі рослинні матеріали. Але потрапляючи в житло людини, вони не нехтують багатьма цінними предметами.

Зовнішній вигляд, місце існування

У світі налічують близько 1700 видів сеноедов. Основна їхня популяція мешкає в тропічних лісах. Вони селяться на гілках дерев, в шарі опалого листя, в трухлявих пнях, гніздах птахів - всюди, де є сухі залишки рослин. Воліють вологий клімат і помірно теплі температури.

У межах нашої країни зустрічаються два види цих комах:

  • книжковий сеноедов або книжкова воша - маленька комаха розміром 1 мм, світло-коричневого або білого кольору, що не має крил;
  • запорошений сеноедов або курна воша - комаха розміром близько 2 мм, має невеликі зародкові крила, колір тільця світло-жовтий з невеликими червоними цятками.

Сеноеди на фото часто зустрічаються на багатьох Інтернет-сайтах про шкідників. Воліють ці комахи селитися у вологих складах, льохах, в архівних приміщеннях, бібліотеках. Часто є шкідниками круп, особливо гречки. Можуть жити в горщиках кімнатних квітів і харчуватися опалим листям або часточками перегною в грунті.

Можуть жити в горщиках кімнатних квітів і харчуватися опалим листям або часточками перегною в грунті

Книжковий і запорошений Сеноеди

харчування

Жучки Сеноеди в умовах дикої природи вважають за краще селитися в темних дуплах, пнях, норах тварин, де є м'які підстилки в гніздах і зберігаються оптимальні температура і вологість. Їх часто можна зустріти в заростях лишайника, моху, серед пліснявих грибків.

Коли комахи потрапляють в зерносховища або на склад, вони псують зерна, вигризаючи їх серцевину, тим самим роблячи їх непридатними для подальшого використання. Потрапляючи в квартиру, книжкові та пилові воші можуть зіпсувати запаси круп.

Цікаво!

Книжкові та пилові воші не мають добре розвинених щелеп і для того, щоб відокремлювати шматочки їжі, вони використовують в якості напилка спеціальний наріст на голові. Під час цього процесу видається характерне клацання і хрускіт.

Своє основне ласощі - суху рослинність, комахи знаходять в сушеної зелені, гербаріях, сушених квітах. Часто Сеноеди зустрічаються в бібліотеках і паперових архівах, вживаючи в їжу книжкові палітурки і паперову потерть.

розмноження

Основним місцем для розмноження сеноедов в житло людини є квіткові горщики. Самка за один раз може відкладати до 100 яєць, які через 3-4 тижні перетворяться в личинки. За рік комаха може відкласти яйця 6 разів. Така плодючість в сприятливих умовах може довести чисельність шкідників до величезних колоній.

Важливо!

Під час відкладання яєць комахи покривають кладку виділеннями з прямої кишки. Потім частинки цих виділень можуть виявитися на харчових продуктах, що може привести до серйозних отруєнь і алергічних реакцій у людини.

Якщо не почати вчасно боротися в домашніх умовах з сеноедов, вони можуть заселити кожен куточок квартири і стати причиною серйозних наслідків.

способи боротьби

Способи боротьби з сеноедов

Сеноеди в квартирі - це серйозна проблема, і потрібно грамотно підходити до її вирішення. Для початку можна вдатися до щадним заходам щодо їх усунення:

  • регулярно перебирати крупу в ящиках і пакетах, вчасно утилізувати прострочені сипучі продукти;
  • протирати книжкові полиці і переглядати книги на наявність шкідників;
  • стежити за грунтом в квіткових горщиках, видаляти опале листя і проріджувати землю;
  • періодично провітрювати квартиру.

Такі нехитрі методи допоможуть запобігти появі книжкових і запорошених вошей. Коли вони все ж з'явилися, слід знати, як позбутися від сеноедов в квартирі. Якщо місце їх проживання - це ємність з крупою, потрібно викинути вміст і перебрати сусідні крупи. Обробити ящики столу миючим засобом.

У разі виявлення комах в книзі, слід її упакувати в целофан і помістити на кілька хвилин в морозильну камеру. Якщо книжкові воші з'явилися на багатьох книгах, потрібно зібрати всю літературу в пакет і винести на мороз в зимовий час або на спекотне провітрюване місце в літній період. Такі температурні перепади знищать шкідників. Книжкові полиці слід ретельно обробити хімічними розчинами.

Щоб вивести паразитів в масштабах виробництва, застосовуються спеціальні засоби:

  • генерація холодного або гарячого туману - установка, розпорошуються штучний туман з домішкою токсичних речовин;
  • генерація паром - термічна обробка приміщень;
  • нанесення вологих хімічних засобів на поверхні.

Така обробка виробничих приміщень або громадських бібліотек здійснюється співробітниками спеціальних санітарних служб. Робота з токсичними препаратами вимагає особливої ​​обережності і заходів захисту.

(1 оцінка, середнє 5 з 5)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама