Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьба з бур'янами на дачі: 5 кращих способів

  1. Бур'яни бувають двох категорій: однорічні та багаторічні
  2. Які основні методи боротьби з бур'янами ви повинні застосовувати?
  3. 2. Не допускайте цвітіння
  4. 3. Не давайте бур'янам розвивати потужну кореневу систему
  5. 4. Використовуйте агротехнічні прийоми
  6. 5. Регулярність

Боротьба з бур'янами на дачі здається іноді нескінченної, але ви зможете від них позбутися, якщо застосуєте ці методи. Розглянемо ефективні екологічні способи, без застосування гербецидов, які при регулярному використанні позбавлять вас від бур'янів на ділянці.

Адже ці рослини так люблять селитися в наших квітниках, грядках, відбираючи у культурних воду і харчування.

  • Перед тим, як почати боротьбу з бур'янами, треба визначитися з їх біологічними особливостями.

Перед тим, як почати боротьбу з бур'янами, треба визначитися з їх біологічними особливостями

Бур'яни бувають двох категорій: однорічні та багаторічні

1. Однорічні - їх життєвий цикл складається з одного сезону. Вони проростають з насіння, цвітуть і вмирають. З цих сіяння на наступний рік виростають нові рослини. Як правило, вони швидко ростуть і мають поверхневу кореневу систему. Це такі рослини як портулак, молочай, лобода або лобода, мокриця. Від них позбутися легше, особливо якщо не давати їм цвісти і розсіювати насіння.

2. Багаторічні, як правило більш агресивні, у них більш потужна коренева система, викопати її повністю дуже важко. А отже і повністю позбутися від цих рослин. Це такі бур'яни, як снить, пирій, берізка, кульбаба, хвощ.

Це такі бур'яни, як снить, пирій, берізка, кульбаба, хвощ

Методи вашої ефективної боротьби з бур'янами на дачі повинні відповідати їх життєвого циклу: проростання насіння, бурхливому зростанню наземної частини, розвитку кореневої системи, цвітінню. Для того, щоб повністю впоратися з бур'янами, ви повинні боротися з ними регулярно.

Які основні методи боротьби з бур'янами ви повинні застосовувати?

  1. прополка

Перше, що ви повинні обов'язково знати - не дозволяйте вирости маленьким рослинам. Поки у них слабка коренева система, їх легко виполоти сапкою, плоскорезом або мотикою. Виполоти растеія можна залишити на грядках, де вони прикриють грунт, зберігаючи їй вологу і не даючи проростати іншим бур'янам. Цей метод можна застосовувати до всіх однолітникам і молодим багатолітникам.

2. Не допускайте цвітіння

Не дозволяйте смітних рослин цвісти. Адже їх насіння проростуть в наступні роки по всій дачі. Якщо у вас немає часу виполоти бур'яни квіти, особливо багаторічні, обірву їх квіточки.

3. Не давайте бур'янам розвивати потужну кореневу систему

Коріння отримують харчування з листя, в яких на світлі синтезується хлорофіл. Якщо ви зірвете листя, ви позбавите харчування і коріння. Так регулярне скошування трави на газоні, допоможе позбутися від багаторічних бур'янів. Якщо ви вручну обриває рослини, не забувайте одягати рукавички, тому що їх шипи або колючки, погут поранити або обпалити ваші руки.

4. Використовуйте агротехнічні прийоми

Якщо ви будете такі садівничі методи, як змішані і ущільнені посадки овочевих культур і квітів, мульчування грунту на грядках і в квітниках, під кущами і деревами, регулярне скошування газоннной трави, ви значно зменшите кількість бур'янів на дачі.

5. Регулярність

Ви не позбудетеся від бур'янів, якщо не будете з ними боротися регулярно. Необхідно щотижня займатися прополкою. Чим частіше ви будете прополювати сад, не допускаючи цвітіння бур'янів, виростання багаторічників, тим менше їх буде на вашій ділянці

І тільки при виконанні цих методів ви зможете контролювати зростання бур'янів, а також використовувати при необхідності (наприклад в боротьбі з трудновиводімиє багатолітниками) такі народні способи як сіль, оцет, накривання плівкою і т.д.

Читати докладніше: Як позбутися від бур'янів в городі: 7 найкращих способів.

А при неможливості повністю позбутися від бур'янів, припустимо в квітниках, точково і акуратно використовувати гербіциди.

  • Чому я так детально розповідаю саме про цих біологічних способах боротьби з бур'янами на дачі, мало торкаючись конкретних рецептів порятунку від конкретних видів бур'янів? Тому, що це та основа, без виконання якої ви не зможете контролювати зростання бур'янів на вашій ділянці або дачі.

Ви можете обприскувати бур'яни гербецидами, саморобними розчинами. Але все це дасть лише тимчасовий результат. Постійний же ви досягнете тільки тоді, коли будете своєчасно прополювати відкриті ділянки землі, а краще - закривати їх мульчею, регулярно косити газон і не допускати цвітіння бур'янів.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Ще більше цікавих статей на сайті:

Які основні методи боротьби з бур'янами ви повинні застосовувати?
Чому я так детально розповідаю саме про цих біологічних способах боротьби з бур'янами на дачі, мало торкаючись конкретних рецептів порятунку від конкретних видів бур'янів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама