Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьба з гризунами на городі і в саду

Боротьба з гризунами є важливим заходом при вирощуванні садово-городніх культур

Боротьба з гризунами є важливим заходом при вирощуванні садово-городніх культур. Адже гризуни, знищують рослини на городах, в теплицях і садах.

Основна маса гризунів живе сім'ями в нірках, які неглибоко йдуть в землю.

При розмноженні гризунів у великій кількості, щоб захистити від них город, потрібно по його периметру викопати канавку глибиною близько 50 см і шириною вгорі 50см, а внизу 60см; на дні канави копають пастки і поміщають в них приманку, отруєну отрутою.


Але, на жаль, повністю ефективних отрут для боротьби з гризунами немає, тому поряд з отрутами потрібно використовувати загальновідомі народні способи, які прості, але між тим вельми ефективні, до того ж, не приносять шкоди навколишньому середовищу.

Навколо парників, теплиць і овочесховищ зимою потрібно втоптувати сніг, щоб перешкодити проникненню в них щурів і мишей.

На городах і дачних ділянках можна користуватися такими приманками:

1) 100г хліба нарізають дрібними шматочками вагою по 1г. У 30 частинах води розчиняють 1 частину арсенита натрію. На одну хвилину хліб потрібно опустити в розчин отрути і закласти приманку в мишачі нірки;

2) Ретельно перемішати 5г рослинного масла, 5г фосфіду цинку і 100г зерна і розкласти в норки по 1-2г приманки;

3) З пшоняної каші або хлібних крихт роблять приманки проти щурів - для цього на 100г приманки (каші або хлібних крихт) потрібно додати 5г фосфіду цинку і розкласти по щурячою норах;

На кожну щурячу норку має припадати від 10 до 12г приманки. При відсутності фосфіду цинку його можна замінити крисид. На 1 кг приманочного речовини потрібно додати 10г крисид.

Хороший ефект виходить від пропиліванія нір гризунів крисид, арсенатом кальцію або фосфідом цинку. Пропиліваніе проводиться за допомогою обпилювачу. Витрата отрути на одну нірку - 1г. Всі приготовані приманки потрібно використовувати в цей же день.

Миші, зайці, полівки, а так само водяні щури можуть завдати великої шкоди бульб і цибулин, закладеним на зберігання і паросткам укореняющихся живців. А якщо миші доберуться до зберігаються насіння і цибулин, на урожай можна не розраховувати - зіпсують все. Тому гарною підмогою в боротьбі з мишами є їх природні вороги - кішки, яких бажано мати в домашньому господарстві.

Водяні щури, переселяючись в зиму з різних водойм на сухе місце, сильно шкодять насадженням. Роя підземні ходи вони безжалісно обгризають чагарники у їх підстави, перегризають трапляються на шляху кореневища дерев. В цьому випадку боротьба з гризунами (водяними щурами) ефективна тільки механічним способом, до якого відноситься розміщення капканів на її шляху і біля нір.

Заєць знищує все попадаються йому на шляху молоді насадження дерев, обгладивая кору, гілки, пагони до яких він може дістати (близько 1,5 метрів) на рівні свого зростання. Для захисту від зайців молоді насадження захищають дрібною металевою сіткою, бажано оцинкованої. Сітку треба вкопати в землю на глибину 10-15см. Це дозволить вберегти молоді саджанці від зайців і мишей.

Нерозсудливість в боротьбі з гризунами в деяких випадках може завдати шкоди захищається насадженням. Так, на приклад, побілка стовбурів дерев вапном ефективна в боротьбі з гризунами, але одночасно псує ніжну кору молодих саджанців, тому більш ефективна суміш, що складається з глини, коров'яку, крейди, мідного купоросу і карболової кислоти.

Мідного купоросу в цю суміш додаю столову ложку. Використовуючи цю суміш для боротьби з гризунами, можна отримати подвійний ефект - захистити саджанці від зайців і мишей і захистити їх від холоду і літніх опіків.

Дерева від гризунів добре захищають ялівець, сосна, кедр, кипарисовик, ялина, обв'язані навколо стовбурів хвоєю вниз. Якщо немає хвойних дерев, можна взяти сушену полин, м'яту або стволики соняшників.

Лінолеум, рубероїд, і інші штучні матеріали можуть стати захисними поясами для обертання штамба і захисту від гризунів.

У мульчу під деревами додають сушений чорний корінь або м'яту. Запах цих рослин гризуни не можуть переносити ..

Ефективна боротьба з гризунами поєднує в собі як сучасні прийоми, так і рецепти старовинних сумішей, які здавна застосовувалися наші предками. До складу цієї суміші входять цукор, борошно, гіпс або товчене скло, а так само можна використовувати будь-який застигає речовина - алебастр, цемент або ж негашене вапно. Коли гризун поп'є води, речовина вступить з нею в реакцію і тоді загибель його неминуча.


Вам може бути цікава стаття про вирощування і користь фізалісу .

справи Городні

Надішліть в свою соціальну мережу, щоб не втратити:

Оцініть статтю:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама