Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьби з павутинним кліщем на яблуні: ефективні методи

  1. Які бувають кліщі і чим вони небезпечні Перш ніж з'ясовувати, які бувають види кліщів, варто зрозуміти,...
  2. Відео "Ефективний метод боротьби з павутинним кліщем"

Які бувають кліщі і чим вони небезпечні

Перш ніж з'ясовувати, які бувають види кліщів, варто зрозуміти, що вони собою представляють як вид. Це - павукоподібні комахи дрібних або дуже дрібних розмірів. Як саме вони виглядають, можна розгледіти на фото нижче. Їх тіла схожі з тілами павуків: 8 ніг, зрощена з грудьми голова. Середовище їхнього життя дуже різноманітна, вони приживаються на будь-яких об'єктах живої та неживої природи: моху, воді, ґрунті та, звичайно, на рослинах. Кліщі не надто рухливі, період їх життєдіяльності також не великий. Проте, кількість їх різновидів в світі близько 50 тисяч. Як і багато комах, вони мають дуже розвинені механізми адаптації, які допомагають їм виживати навіть в самих екстремальних умовах. Еволюція забезпечила їм комфортну життєдіяльність в будь-якій кліматичній зоні.
Перш ніж з'ясовувати, які бувають види кліщів, варто зрозуміти, що вони собою представляють як вид

Найбільший інтерес вчених і громадськості прикутий, природно, до тих видів кліщів, які є небезпечними для людини і його діяльності. До таких відносять:

  • енцефалітний клещ- переносник небезпечного захворювання;
  • коростяний свербіння-викликає коросту, небезпечний для людей, для ссавців;
  • щурячий, зміїний і курячий;
  • сирний, цибулинні, а також інші призводять в непридатність їжу;
  • і, нарешті, павутинний кліщ, який вражає рослини. В першу чергу страждають культурні види: баштанні, плодові, кімнатні рослини, а також бавовник.

Павутинний кліщ може мешкати на стеблах і плодах, а також на внутрішній поверхні листя Павутинний кліщ може мешкати на стеблах і плодах, а також на внутрішній поверхні листя. Якщо чисельність комах велика, то на рослинах можна помітити павутину, по якій пересуваються маленькі шкідники (0,4-0,5 мм). Згодом павутина проникає між листям, а також огортає стебла рослин. Потоками повітря або людьми комахи можуть переноситися як на інші садові дерева, так і на кімнатні квіти. Для них підходять найрізноманітніші джерела живлення.

Найбільш поширені види павутинного кліща:

  • червоний павутинний кліщ;
  • атлантичний;
  • плоскі кліщі: червоний плоский кліщ і кактусовий плоский кліщ;
  • бріобіі: бріобія злакова) і Конюшиновий кліщ;
  • кореневі кліщі: цибулинні кореневої кліщ і Цибулинний кліщ;
  • цикламенові кліщі;
  • звичайний.

Останнього відносять до так званим «світовим шкідників», так як жити він може на 960 різних рослинах, в тому числі на овочах і кольорах, викликаючи щорічно серйозної шкоди для господарств по всьому світу. Останнього відносять до так званим «світовим шкідників», так як жити він може на 960 різних рослинах, в тому числі на овочах і кольорах, викликаючи щорічно серйозної шкоди для господарств по всьому світу

При наявності достатньої кількості харчування і при теплій погоді кліщі можуть розмножуватися аж до вересня. Літня суха погода добре впливає на їх чисельність, а прохолода і дощі діють негативно на них.

Розмножуються кліщі досить швидко: від кладки яєць до формування дорослої особини може пройти всього тиждень.

Через неймовірно маленьких розмірів даного шкідника, дуже часто їх неможливо знайти своєчасно. Навіть досвідчені городники і садівники часто повинні вжити радикальних заходів, щоб убезпечити здорові рослини саду і огорода- просто позбутися від хворого дерева. Далі ми розглянемо інші, менш болючі, способи і заходи протистояння цьому небезпечному комасі.

Обробка дерев від кліщів

Кліщ на яблуні харчується соком її листя, тому до середини літа дерево втрачає близько половини свого зеленого покриву. Як результат - значно знижується і врожайність. Тому, помітивши навіть одне або два комах на своєму дереві, потрібно негайно почати діяти.

Якщо ви не хочете в боротьбі з кліщами застосовувати спеціалізовані хімічні засоби, варто вибрати обприскування тютюновим розчином. Для того, щоб приготувати цей засіб, нам знадобитися 1 кг тютюнового пилу (можна придбати в магазинах для саду та городу). Його ми розведемо в відрі з водою. Настій проціджують і доводимо до обсягу 20 літрів. Після додаємо 50 г звичайного господарського мила, що забезпечить кращу адгезію (зчеплення поверхонь, прилипання) в листі яблуні. Обробляємо дерево двічі з різницею в тиждень. Якщо ви не хочете в боротьбі з кліщами застосовувати спеціалізовані хімічні засоби, варто вибрати обприскування тютюновим розчином

Можна застосувати і інший старий народний метод-обприскування яблуні настоєм ромашки польової. Для цього 1 кг висушених квіток ромашки заливаємо відром води і даємо настоятися 10-12 годин. Після проціджуємо і обробляємо рослини двічі. Другий раз через 7 днів.

Якщо ж випадок «запущений», то допоможе тільки важка артилерія - інсектицидів і акарицидів. Можна скористатися децисом або ж нітрофеном, але в строго зазначеної на упаковці дозуванні. Інакше боротися ви будете не тільки з шкідником, а й зі здоров'ям самої яблуні. Обробку речовинами проводять двічі:

  • після появи зав'язей,
  • за місяць до збору врожаю.

Така схема пов'язана з характером впливу хімікатів: вони діють тільки на личинок і дорослих особин, а ще не вилупилися особини спокійно дозрівають в коконі-яйці Така схема пов'язана з характером впливу хімікатів: вони діють тільки на личинок і дорослих особин, а ще не вилупилися особини спокійно дозрівають в коконі-яйці. Також слід знати і про профілактику хвороби. Її варто почати вже восени: зібрати все опале листя, відрізати старі гілки, спалити їх. Так ми знищуємо місця, де зимують кліщі.

Таким чином, ми розглянули всі методи, за допомогою яких ми можемо протистояти павутинного кліща. Важливо завжди бути на чеку, а також вчасно проводити профілактичні заходи. Це забезпечить яблуні, а також і іншим рослинам саду здорове зростання, цвітіння і плодоношення.

Відео "Ефективний метод боротьби з павутинним кліщем"

Подивившись запис, ви дізнаєтеся, як правильно боротися з павутинним кліщем на прикладі кімнатних рослин і як проводити профілактичні роботи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама