Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цвіль на дереві: як позбутися від неї швидко?

  1. Як видалити цвіль з деревини?
  2. Використання «домашніх» способів

Поява цвілі на дереві ні до чого доброго не приведе, тому слід якомога швидше позбуватися від неї. Цвіль не тільки руйнує дерев'яна будівля, а й погано впливає на людський організм. Треба відразу зазначити, що гідроізоляція до пошкодження дерева не приведе, від грибка слід позбавлятися ще до того, як буде нанесено гідроізоляційне покриття. Цвіль на дереві може виникнути з ряду причин, причому сорт дерева для цього значення не має. Поява цвілі на дереві ні до чого доброго не приведе, тому слід якомога швидше позбуватися від неї

Цвіль не тільки руйнує будову дерева, а й погано впливає на людський організм.

Дуже легко зробити перевірку деревини на гниль самостійно. Слід насамперед почекати, коли дерево висохне, потім взяти довгий цвях і спробувати увіткнути його в дерево. Якщо відчувається сильний опір, то можна бути впевненим в тому, що деревина цвіллю не зворушена. Якщо цвях легко заходить в дерево, значить, воно гниле. Для усунення цвілі знадобиться наступне:

  1. Гвоздь (довжиною 5-6 см).
  2. Ганчірка.
  3. Оліфа.
  4. Хімікати.

Як видалити цвіль з деревини?

Якщо дерев'яні поверхні тверді, то їх можна відмити їх від цвілі, використовуючи звичайний пральний порошок.

Отже, яким же чином можна прибрати цвіль з дерева? Перш ніж почати такий процес, слід просушити ті ділянки деревини, які пошкоджені. Просушка повинна тривати не менше 2-х діб. Після цього вся цвіль з дерева повинна бути самим акуратним способом зчищена, зайвої води теж бути не повинно. Необхідно позбутися всіх протікання і повністю ліквідувати ті джерела, з яких може надійти волога.

Якщо дерев'яні поверхні тверді, то слід відмити їх від цвілі, використовуючи самий звичайний пральний порошок. Якщо мова йде про матеріали, які добре вбирають вологу (з таких матеріалів найчастіше робиться підлогу і стелю), то їх по всій видимості доведеться замінити.

Щоб зробити антисептичну обробку дерева, слід використовувати природну сіль, а ще дерево може бути покрито оліфою.

Популярні засоби для видалення цвілі з дерева: оцет, сода, лимонна кислота, засоби для чищення.

Але при цьому слід не забувати про те, що якісна оліфа коштує дуже недешево, придбати її в широкому продажі не так просто. Можна, звичайно, придбати штучну оліфу, але потрібно знати про те, що повністю вона ніколи не висохне, та ще й буде липнути в жарку погоду.

Видалити цвіль можна за допомогою дезінфікуючих засобів і біоцидів. Однак, застосовуючи такі препарати, потрібно бути дуже обережними, при цьому обов'язково слід провітрювати приміщення. Потрібно уважно стежити за тим, щоб препарати, які містять хлор, ні в якому разі не змішувалися з тими препаратами, в яких є аміак. В іншому випадку може утворитися токсичний газ, що спричинить за собою самі негативні наслідки.

Допоможе в цій справі і самі звичайні мило, вода. Не варто при цьому побоюватися того, що матеріал від цього постраждає, оскільки на повітрі висихання здійснюється дуже швидко.

Використання «домашніх» способів

Видалити цвіль з дерева можна і суто «домашніми» засобами. Наприклад, відмінно допомагає розчин масла чайного дерева. Потрібно взяти пульверизатор, змішати в ньому самим акуратним чином пару ложок чайного масла і 400 г води. Потім все це потрібно розпорошити на дерев'яну поверхню і почекати, поки вона остаточно вбереться. Ні в якому разі не можна все це змивати! Після того як пройде 2 години, можна акуратно розтерти нанесений розчин, а потім насипати зверху харчової соди. Потім на соду слід розпорошити оцет, в результаті хімічної реакції з'являться бульбашки і все буде «диміти». Потім слід жорсткою щіткою акуратно і до кінця все зчистити, а потім цю ділянку промити.

Потім слід жорсткою щіткою акуратно і до кінця все зчистити, а потім цю ділянку промити

Боротися з цвіллю можна за допомогою хлорного розчину, розчиненого у воді в пропорції 1: 1.

Ще одним нескладним, але досить ефективним способом є використання хлорного відбілювача. Його потрібно змішати в пропорціях 1: 1. Але при цьому слід враховувати, що є чимало людей, які переносять хлор погано, внаслідок цього потрібно бути дуже обережними. При роботі з отбеливателями та іншими хімікатами слід надягати рукавички і окуляри.

Позбавлення від грибка можна провести за допомогою кисневого відбілювача. Найчастіше він реалізується як порошок, його необхідно змішати з гарячою водою, щоб він повністю розчинився. Потім такий розчин за допомогою пульверизатора наноситься на уражені ділянки дерева. Для того щоб цвіль висохла якомога швидше, допустимо використання вентиляторів.

На закінчення слід зазначити, що залишати на дереві цвіль абсолютно неприпустимо, потрібно ліквідувати її ще до того, як будуть розпочаті оздоблювальні роботи та роботи з утеплення приміщення. Перебувати в приміщенні, в якому деревина схильна до ураження пліснявою, не можна людям, що страждають респіраторними захворюваннями і астмою.

Якщо планується зводити будинок на тих ділянках, які відрізняються підвищеною вологістю, слід здійснювати будівельні роботи якомога швидше, поки цвіль і грибок не встигли вразити дерево. Причиною її виникнення найчастіше є наявність підвищеної вологості, яка є ідеальним місцем для поширення цвілі і грибка.

З огляду на все це, питання про те, як позбутися від цвілі швидко, більше не здасться таким складним.

Як видалити цвіль з деревини?
Як видалити цвіль з деревини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама