Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

фузаріоз часнику

Фузаріоз - по-простому гниль донця, одне з небезпечних грибкових захворювань, здатних вражати як часник, так і цибулю Фузаріоз - по-простому гниль донця, одне з небезпечних грибкових захворювань, здатних вражати як часник, так і цибулю. Найбільшою мірою вона поширена в південних районах, в умовах жаркого клімату і теплих зим. Втрати від неї можуть досягати в окремі роки до 70% врожаю. Але і в середній смузі Росії в умовах жаркого літа, особливо до кінця вегетації хвороба вражає часом значні площі посівів цибулі та часнику.

Збудники фузаріозу - недосконалі грибки роду Fusarium, часто супроводжувані грибком Phoma terrestris. До недавнього часу таких збудників з роду Fusarium налічувалося всього 4 види. Однак, останні дослідження показали, що часник здатні вражати 8 видів цього грибка, і всі вони мають різну ступінь активності, що залежить від зовнішніх хіміко-кліматичних умов.

Зараження відбувається від міцелію і конідій (подобу спор) грибка, які завжди присутні в грунті і в поливної воді, і можуть поширюватися з рослинними залишками від минулого врожаю, з лушпинням хворих цибулин і посадковим матеріалом лука і часнику . Найбільшою мірою під час зберігання уражуються головки з механічними пошкодженнями від шкідників або сільськогосподарського обладнання, а також з хімічними опіками.

Грибок вражає часник і інших цибулинні культури в період їх вегетації і зберігання, особливо при температурі + 13-30 ° C і підвищеної вологості. Оптимальна температура для інфікування і розвитку Fusarium + 22-23 ° C. Ознаки поразки стають помітними ще в полі, виглядають вони приблизно так:

• на початку формування головок часнику листя і квітконосне стебло починають швидко жовтіти з кінчиків, всихати і відмирати;

• в пазухах листків в цей час може з'являтися рожевий наліт, а на самих листках окремі коричневі смужки;

• загнивають і повністю відмирають коріння, рослина гине і його без зусиль можна витягнути з землі;

• донці цибулин і головок розм'якшується, стає водянистим, на ньому виступає жовтий, рожевий або білий міцелій, між лусочками також помітно скупчення конідій і міцелію;

• з розвитком хвороби вже в сховищах з надлишковою вологістю і підвищеною температурою між лусочками з'являються рожеві подушечки міцелію, головки швидко муміфікуються, урожай гине.

Профілактика та боротьба з фузаріозом

Заходи профілактики фузаріозу, в общем-то, досить звичайні для грибкових захворювань:

• перед посадкою слід проконтролювати посадковий матеріал на предмет зараження, для профілактики його необхідно обробити фунгіцидом ХОМ (хлорокис міді), слабким розчином марганцівки, препаратом «Максим» або Фітоспорін;

• грунт необхідно звільнити від торішніх залишків органіки і знезаразити фунгіцидами відповідно до рецепурой і методикою. Які до них додаються;

• використовувати слід абсолютно здоровий посадковий матеріал, бажано відбирати часник і цибулю з числа сортів, стійких до фузаріозу;

• суворо дотримуватися тимчасові інтервали (4-5 років), і послідовність попередників при сівозміні;

• важливо також дотримуватися час посіву та збирання;

• перед зберіганням цибулю і часник повинні бути добре просушені, оптимальні умови зберігання - температура + 1-3 ° C ?, вологість 75-80%.

Для боротьби з фузаріозом застосовні також методи, що застосовуються в разі зараження пероноспорозом або іржею часнику. Хороші результати дає також застосування фунгіциду Квадріс.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама