Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шкідники і хвороби плодово-ягідних культур і винограду

  1. Формування комплексу шкідливих і корисних організмів в саду
  2. Захист саду від шкідників і хвороб

Висадивши плодово-ягідні культури або виноград в саду, Ви повинні запобігти розвитку патогенних мікроорганізмів або шкідників. Для ефективного захисту саду, садівник повинен знати, які організми корисні для рослин, а які - навпаки, зіпсують урожай або зовсім - стануть причиною його загибелі.

Зміст статті:

Колективні сади утворюють більш-менш великі масиви плодово-ягідних насаджень. Тривале виростання плодових культур на одному місці створює сприятливі умови для формування в них стійкого і багатого шкідливими і корисними організмами спільноти - агроценозів.

Тривале виростання плодових культур на одному місці створює сприятливі умови для формування в них стійкого і багатого шкідливими і корисними організмами спільноти - агроценозів

Агроценоз плодового саду відрізняється великою різноманітністю видів живих організмів. Серед них багато шкідливих комах і кліщів, що розрізняються за термінами появи, за особливостями життєвого циклу, за характером пошкодження рослин. Одні харчуються відкрито і більш доступні впливу на них людини, інші живуть приховано в деревині, під корою, в галлах, в нирках, в тканинах листя. Боротися з ними важче.

Формування комплексу шкідливих і корисних організмів в саду

Формування комплексу шкідливих і корисних організмів в саду починається вже з моменту його закладки. З саджанцями можуть бути занесені попелиці, щитівки, листовійки, п'ядуна, древесница уїдлива, філоксера, ряд збудників захворювань. Пізніше дерева заселяються златогузки, білан, яблуневої і мінують молями, а в період вступу дерев у плодоношення - комахами, які пошкоджують бутони, квітки, плоди. Слідом за рослиноїдних тваринами в саду з'являються їх паразити і хижаки - перетинчастокрилі, жуки, мухи, павуки, які є помічниками садівника. Їх присутність в саду дуже бажано. Вони допомагають зберегти урожай, хоча часто і самі потребують охорони.

Між членами спільноти в саду встановлюються міцні зв'язки. Паразити і хижаки, харчуючись рослиноїдних організмами, стримують їх розмноження, підтримують відносна рівновага в агроценозах саду.

Захист саду від шкідників і хвороб

Однак, здійснюючи агротехнічні та інші спеціальні заходи щодо захисту саду від шкідників і хвороб, людина порушує ці зв'язки між членами агроценозів, часто в невигідну для себе сторону. Під впливом господарської діяльності людини одночасно з шкідливими видами можуть гинути і їх паразити, і хижаки. Наслідком цього є спалахи розмноження деяких шкідливих видів, навіть таких, які раніше у великих кількостях в садах не зустрічалися і тому не вважалися серйозними шкідниками (мухи, п'ядуна, кліщі).

В інтересах успішного захисту врожаю від шкідників і хвороб доцільно виходити зі складу та біологічних особливостей шкідливих і корисних видів, враховувати фактори, що сприяють росту і зниження їх чисельності в саду. В саду, часто обробляється отрутохімікатами, чисельність корисних організмів, насамперед комах і кліщів, зазвичай невелика. Їх діяльність зі знищення шкідників мало помітна. Тому проведення будь-яких заходів в саду має бути спрямоване не тільки на зниження чисельності шкідливих видів, а й на збереження видів корисних.

Особливістю боротьби з шкідниками і хворобами в колективних садах є необходімость- своєчасного проведення захисних заходів усіма членами садівничого товариства. В іншому випадку ділянки, на яких захисні заходи не проведені, можуть стати осередками поширення шкідників і хвороб.

Схожі записи

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама