Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості холодильника: холодильні полки, шафки, контейнери, світло, дисплеї і не тільки - Велика побутова техніка - Як вибрати холодильник: огляди, рейтинги і тести - Каталог матеріалів

  1. Полки всякі потрібні
  2. Пролити світло на полиці
  3. охолодити оптимально
  4. На екрані вашого холодильника

19.07.2005

За ті 90 з гаком років, як з'явився домашній холодильник, його конструкція безперервно удосконалювалася. Сучасні елегантні і практично безшумні красені трохи нагадують ті перші громіздкі залізні шафи, що колись ціною перевершували автомобіль. І, тим не менше, кожен рік з'являються нові оригінальні технічні та дизайнерські рішення, які роблять холодильники ще економічніше, ще зручніше в користуванні.

Тут немає дрібниць: кожен елемент, кожен куточок білого шафи може мати свою оригінальну «родзинку», що робить його неповторним, що відрізняється від продукції інших фірм.

Полки всякі потрібні

Продукти в холодильнику повинні бути «розкладені по поличках», і фантазія конструкторів у вдосконаленні цього елемента воістину невичерпна.

Наприклад, полки з ударостійкого скла холодильників Bosch складаються з двох частин і тому можуть легко змінювати конфігурацію (рис. 1). Щоб поставити в холодильну камеру високий предмет, наприклад банку або каструлю, потрібно зрушити передню половину полки назад по напрямних або зняти її зовсім.

Мал. 1. Складові скляні полки (Bosch)

Висувний контейнер (рис. 2) - практичне рішення для зберігання нарізаної ковбаси, шинки або сиру. Його можна використовувати також для зберігання ліків і косметики. Контейнер зручно розташовується під скляною полицею і економить місце в холодильнику.

Мал. 2. Висувний контейнер (Bosch)

Скляні полиці легко переставляються по висоті. Спеціальна рама з бортиком по периметру полиці утримає випадково пролиту рідину (рис. 3). Такі полки легко чистити, вони гігієнічні, міцні, а подряпати їх не так-то просто.

Мал. 3. Рама, що утримує пролиту рідину (Bosch)

Полички, наявні на дверцятах холодильника, забезпечені рухомими фіксаторами, які утримують пляшки в вертикальному положенні (рис. 4). А в спеціальному утримувачі Multi-Halter холодильників Siemens (рис. 5) зручно зберігати губну помаду, тюбики з косметикою і інші дамські дрібниці. В холодильниках Electrolux для зберігання подібних дрібних предметів передбачений ящик Quick store (рис. 6).

Мал. 4. Фіксатор для пляшок (Bosch)

Мал. 5. Тримач Multi-Halter (Siemens)

Мал. 6. Ящик Quick store (Electrolux)

Спеціальні бокси для ягід захищають ці делікатні продукти (рис. 7). У висувних візках холодильної камери можна в вертикальному положенні зберігати пляшки і великі ємності (рис. 8). І тут же - висувний ящик для продуктів, які завжди повинні бути під рукою.

Мал. 7. Бокс для ягід (Siemens)

Мал. 8. Висувна візок (Siemens)

Ready'n'Serve - так називається комплект з трьох переносних ємностей в холодильниках Gorenje, який дозволяє швидко сортувати вже готову їжу за смаком (солодкі, солоні, кислі страви). У ємностях можна сервірувати страви, для цього досить просто витягти ємності з холодив ьніка і використовувати їх замість звичайної посуду. Одна з ємностей призначена для зберігання сирів, тому на верху кришки знаходиться зручна дерев'яна дошка для нарізки (рис. 9).

Мал. 9. Комплект ємностей Ready'n'Serve (Gorenje)

Полку для тюбиків холодильників Gorenje дозволяє зберігати тюбики без побоювання, що вони перекинуться (рис. 10). Оскільки тюбик ставиться в холодильник кришкою вниз, вміст після вилучення легко видавити, навіть якщо тюбик майже порожній.

Мал. 10. Полка для тюбиків (Gorenje)

Пролити світло на полиці

Чим швидше ви знайдете те, що хотіли взяти з холодильника, тим краще: менше холодного повітря потрапить всередину. Тому так важливо мати хороший огляд внутрішнього простору. В холодильниках Siemens це досягається завдяки яскравій (25 Вт) лампі підсвічування (рис. 11).

Мал. 11. Лампа підсвічування (Siemens)

У нових холодильниках Miele вставні полки оснащені світлодіодами. Вони дають не тільки приємний світло, але і прекрасно освітлюють весь внутрішній простір як над полицею, так і під нею (рис. 12). У цій технічній інновації - системі GlassLight - добре продуманий і практичний аспект: якщо несподівано потрібно провести чистку полиць, освітлювальні елементи можна дуже просто вийняти з приладу, а скло чистять, як зазвичай. Крім того, як в будь-якому холодильнику, полки з підсвіткою можна переставляти по висоті.

Мал. 12. Світлодіодна система підсвічування полиць GlassLight (Miele)

Дуже важливо, щоб двері холодильника відкривалася легко, навіть якщо ваші руки зайняті. Дверна ручка Sensa холодильників Electrolux дозволить вам без праці впоратися з цим завданням (рис. 13). А якщо, діставши заморожені продукти, ви не щільно закрили дверцята морозильної камери в холодильнику Siemens, то індикатор закриття дверцят своєї червоною крапкою нагадає, що ви залишили лазівку для витоку холоду (рис. 14).

Мал. 13. Дверна ручка Sensa (Electrolux)

Мал. 14. Індикатор закриття дверцят (Siemens)

Холод не встигне піти з морозильної камери, якщо крижані кубики моментально заповнять лоток при повороті рукоятки, як це відбувається в генераторі льоду Twist-ice-maker холодильників Samsung (рис. 15).

Мал. 15. Генератор льоду Twist-ice-maker (Samsung)

охолодити оптимально

Але якими б приємними дрібницями не був обладнаний холодильник, головне завдання його творців - отримати з кожного вата витраченої електроенергії максимум холоду і донести цей холод до самого затишного куточка.

Наприклад, в холодильниках Electrolux застосовується динамічна система охолодження DME, що забезпечує підтримку природного для продуктів мікроклімату (рис. 16). Охолоджуваний повітря не покидає холодильної камери і не зневоднюється, як це відбувається в класичній системі NoFrost. Все повітря, що циркулює в камері, прокачується через спеціальний вугільний фільтр Taste Guard, що видаляє запахи. Завдяки наявним на полицях повітряним каналам в камері швидко встановлюється рівномірний розподіл температури. Розкид температури в камері всього близько 1 ° С, замість 5 ° С при традиційній системі охолодження, де на нижніх полицях температура може становити + 3 ° С, а на верхніх + 8 ° С.

Мал. 16. Динамічна система охолодження DME (Electrolux)

Примусова вентиляція може творити чудеса: огортаючи пляшку, холодне повітря в системі Quick Chill охолоджує її вдвічі швидше, ніж в звичайному холодильнику (рис. 17). Секрет полягає в тому, що пляшка знаходиться в самому центрі потоку холодного повітря від вентилятора.

Мал. 17. Система Quick Chill (Electrolux)

Про швидкому охолодженні пляшок подбали і творці холодильників Whirlpool. У ряді останніх моделей є режим Party ( «Вечірка»), що дозволяє охолоджувати напої в морозильній камері. Включивши цей режим, ви можете помістити в морозильник пляшку об'ємом 0,75 л, і через 30 хв холодильник подасть звуковий сигнал, нагадуючи, що охолоджений напій пора витягти і подати на стіл.

Знімна підставка, що встановлюється в холодильниках Gorenje під отворами на задній стінці, з яких в режимі швидкого охолодження надходить холодне повітря, дозволяє швидко охолодити вміст трьох пляшок одночасно (рис. 18). Підставка виготовлена ​​з благородних матеріалів, тому її можна перенести на обідній стіл разом з пляшками.

Мал. 18. Підставка для пляшок (Gorenje)

У сучасних приладах для створення холоду оптимізується температурний режим не тільки холодильної, але і морозильної камери. Наприклад, в холодильниках Bosch реалізується система поверхового холоду: кожен бокс в морозильній камері оснащений власною секцією випарника (рис. 19). Завдяки цьому заморожування продуктів відбувається рівномірно на всіх рівнях.

Мал. 19. Бокси морозильної камери (Bosch)

До чого витрачати електроенергію на охолодження всієї морозильної камери, якщо вона заповнена продуктами тільки частково? В холодильниках Whirlpool з функцією «Половинне завантаження» ви можете покласти продукти на центральну полку, і тільки ця область камери буде охолоджуватися до -18 ° С. В результаті і продукти заморожені, і лічильник накрутить менше.

На екрані вашого холодильника

Спілкування користувача з побутовою технікою з кожним роком стає простіше: техніка ніби наближається до людини, підносячи необхідну інформацію в доступному вигляді. Так, сенсорний рідкокристалічний дисплей нових холодильників Gorenje може спілкуватися з вами на вашій рідній мові, достатньо лише вибрати його з електронного меню (рис. 20). Дисплей дозволяє записувати і прослуховувати голосові повідомлення. В панель управління холодильника вбудований радіоприймач, управління яким здійснюється за допомогою сенсорного дисплея.

Мал. 20. Сенсорний рідкокристалічний дисплей (Gorenje)

В електронній пам'яті холодильника є збірник рецептів і дані по калорійності продуктів, а також набір корисних порад про те, як швидше приготувати смачну і здорову їжу і краще зберегти продукти. Всю цю інформацію ви також прочитаєте на екрані дисплея.

Люди, які захоплюються кулінарією або проводять на кухні багато часу, піклуючись про свою сім'ю, звичайно ж, не відмовляться поєднати це заняття з переглядом свого улюбленого фільму або цікавою телепередачі. Такий звичний для нас атрибут кухонного інтер'єру, як телевізор, робить кулінарний процес більш цікавим і захоплюючим. І це зовсім не дивно, адже нам завжди хочеться бути в курсі останніх подій. Тепер з'явилася можливість виграти ще більше простору для творчості: CoolMedia від Siemens - новий холодильник з вбудованим рідкокристалічним екраном - це максимум інформації при мінімумі зайнятого місця на вашій кухні (рис. 21).

Мал. 21. Холодильник CoolMedia (Siemens)

Плоский рідкокристалічний екран CoolMedia має діагональ 15 дюймів (38 см). Готуйте фантастичні страви разом з кухарями з кулінарного шоу або насолоджуйтеся повнометражною стрічкою, поки готуєте обід: обертається на 45 ° екран телевізора забезпечить прекрасний огляд незалежно від ваших переміщень по кухні, а два підсилювача подбають про чудовому звуці. Тепер вам не потрібно чекати рекламної паузи, щоб сходити до холодильника за чим-небудь смачним і повернутися. Ну, а якщо ви захочете подивитися відео або DVD-фільм, це також легко зробити, підключивши програвач до нового диво? Холодильника. І, звичайно ж, як всякий телевізор, CoolMedia забезпечений пультом дистанційного керування.

Готуйте з задоволенням і завжди будьте в курсі подій.

<


Якщо вам сподобалася ця стаття, поділіться їй в соціальних мережах:

Ну, а якщо ви захочете подивитися відео або DVD-фільм, це також легко зробити, підключивши програвач до нового диво?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама