Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Садові фігурки на присадибній ділянці

  1. Функціональна розмаїтість садових фігурок
  2. Стильове призначення садових фігурок
  3. Виготовлення садових фігур своїми руками

статті

статті

Декоративні садові фігури надають саду або заміського ділянці особливий завершеного вигляду. Вони здатні приховати недоліки або акцентувати увагу на перевагах території.

найбільш поширені садові фігурки з полистоуна і гіпсу, але вони можуть бути виготовлені з самого різного матеріалу: дерева, каменю, металу або пластику. Головне вимоги до вуличних аксесуарів - стійкість до погодних умов і перепадів температури.
Фігуркам з дерева можна збільшити термін служби, попередньо обробивши їх спеціальним складом. Полистоун або штучний камінь - самий бюджетний і довговічний матеріал, з якого виробляються садові прикраси на будь-який смак.
Проявивши фантазію та неординарність мислення, можна виготовити прикраси для саду, в тому числі садових ляльок, своїми руками з підручних засобів.

Функціональна розмаїтість садових фігурок

Садові фігури крім свого декоративного призначення можуть володіти і іншими функціями:

Поставлені уздовж доріжок гноми з вбудованими сонячними батареями, будуть висвітлювати шлях в сутінковий час. Корисними можна назвати декоративно оформлені підставки для рослин і годівниці для птахів.

  • Приховування недоліків.

Приховування недоліків

Особливу привабливість можна надати заболочених місцях, розташувавши на них чаплю з жабами, або розмістивши грибну галявину в тіні дерев. У сирих темних заростях можна встановити декоративний колодязь.

  • Привернення уваги.

Яскраві незвичайні фігурки, розташовані в вдалому місці, будуть притягувати погляд, відволікаючи від менш привабливих зон. Наприклад, встановлена ​​лава з реалістично виконаним казковим персонажем на ній буде залучати не тільки дорослих, а й дітей. Майданчик навколо неї стане дуже популярною для загального проведення часу.
Безліч крихітних фігур комах або чоловічків, що ховаються в квітнику, змусять мимоволі звернути на них свій погляд і постаратися розглянути в деталях.
Такі акценти потрібно намагатися розставляти біля зон відпочинку (альтанки, лавки, гамака, мангала і ін.), Щоб відпочивальники не шукали поглядом більш непривабливі місця.

Стильове призначення садових фігурок

Стильове призначення садових фігурок

Дизайнери рекомендують поєднувати оформлення саду з його загальним стилем:

  • Романтичний. Гармонійно виглядатимуть амури в різному виконанні, а також легкі підвісні прикраси.
  • Кантрі. Гноми і герої європейських казок підійдуть, як не можна до речі.
  • Строгий сучасний. Абстрактні нетрадиційні скульптури завершать образ.
  • Японський. Фігурки з каменю, бамбука, вуличні ліхтарі стануть ідеальним рішенням оформлення зони в національному стилі.
  • Середземноморський. Глиняні горщики, живці, водні композиції створять правильний настрій.
  • Неформальний. Розташування фігурок, як і зовнішній вигляд, можуть бути будь-якими. Добре, коли вони завершують основні напрямки прогулянок, з'являючись несподіваним приємним сюрпризом.

Виготовлення садових фігур своїми руками

Малюнки на камені, вироби з пластикових пляшок і автомобільних шин, солом'яні опудала - ось те небагато, що можна виготовити самостійно, вклавши в кожен виріб краплю своєї душі Малюнки на камені, вироби з пластикових пляшок і автомобільних шин, солом'яні опудала - ось те небагато, що можна виготовити самостійно, вклавши в кожен виріб краплю своєї душі. Такі речі будуть привертати увагу оригінальністю ідей і теплотою. Почерпнути натхнення на створення своїх шедеврів можна в численних майстер-класах на просторах інтернету.

Завершення образу сучасного саду або ділянки неможливо без використання декорацій. Їх наявність надає особливий настрій, виражає індивідуальність господаря, є показником його смаку. Надлишок же декоративних елементів дає зворотний ефект, здатний перетворити вишукану зону відпочинку в перевантажену деталями і відразливу територію. Тому важливо не перестаратися в бажанні створити сад своєї мрії і дотримуватися простого правила «Краще менше, та краще». Вибрати декоративні елементи для вишего саду вам допоможе інтернет-магазин http://imperiaposudy.ru

Дивись також:

- Що таке квітник ?;
- Посадка і догляд за жоржинами;
- Що таке газон? Види газону;

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама