Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

види абсенту

  1. Класифікація за кольором
  2. зелений абсент
  3. чорний абсент
  4. Відео - Чорний абсент «Антоніо Надал», Іспанія
  5. червоний абсент
  6. блакитний абсент
  7. прозорий абсент
  8. Види напою по фортеці
  9. Види напою за змістом туйону
  10. Популярні марки «Зеленої феї»
  11. Відео - Xenta Absenta. огляд

Абсент, який ще називають полиновому горілкою, знаходить останнім часом все більшої популярності. Попит, як відомо, народжує пропозицію, в зв'язку з чим з'являються нові види абсенту, а вже існуючі знаходять все більшу кількість варіацій. Старі виробники нікуди не поділися, але разом з тим з'являються нові, більш молоді компанії. Цілком очевидно, що в усьому цьому розмаїтті запросто можна заплутатися, адже «Зелена фея» може бути не тільки зеленої, але і червоною, чорної, синьої; більш того, абсент може бути навіть прозорим!

Зміст статті

Якщо є бажання, то у всьому цьому можна швидко розібратися. Існує кілька класифікацій - напій ділять на види за такими параметрами:

  • колір;
  • фортеця;
  • зміст туйона.

Ознайомимося з особливостями кожної класифікації.

Ознайомимося з особливостями кожної класифікації

Absinth Hill's Suicide

Класифікація за кольором

Колір - це важливий критерій, оскільки від нього залежить не тільки зовнішній вигляд напою, але і його властивості, технологія приготування, інш. Кольори сильно варіюються, тому ознайомимося з самими поширеним з них.

зелений абсент

Традиційний колір, через якого, до слова, напій і називають «Зеленої феєю». Відтінки зеленого абсенту варіюються - від насиченого смарагдового до світло-зеленого. Варто зауважити, що з часом природний колір напою може змінюватися, через що виробники часто використовують штучні барвники. Але в якісному абсенті барвник природний - це хлорофіл, що міститься в листі практично всіх рослин.

Але в якісному абсенті барвник природний - це хлорофіл, що міститься в листі практично всіх рослин

зелений абсент

Зелений підвид випускається майже кожним виробником. Є, наприклад, іспанська Absenta Tunel - істинний приклад класичного напою з вмістом спирту 70%, яскравим смаком і тонким ароматом анісу, мигдалевого горіха, кориці і трав.

чорний абсент

Іноді він з коричневим відтінком. Особливість чорного абсенту не тільки в його кольорі, але і в складі. Якщо при виготовленні інших видів напою використовуються суцвіття і листя полину, то тут в хід йдуть і коріння цієї рослини. Крім того, в більшості випадків застосовується ще й чорна акація кашу, що додає смаку ягідних ноток і солодощі.

На замітку! Незважаючи на те, що чорні марки прийнято вважати найміцнішими, вони характеризуються досить м'яким смаком. Відзначимо також, що іноді напою додають насичений чорний колір за допомогою барвників.

чорний абсент

Найяскравішим прикладом такого виду напою є Absinthe Black Tunel, який роблять виключно з натуральних компонентів.

Відео - Чорний абсент «Антоніо Надал», Іспанія

жовтий абсент

Колір цього виду абсенту, що нагадує бурштин, найчастіше досягається шляхом використання все тих же харчових барвників. Хоча є винятки: жовтим може ставати старий зелений напій високої якості. Через кілька місяців його колір може помінятися і стати жовтуватим, бо розпад хлорофілу відбувається досить швидко (тут можна провести аналогію з листям, жовтіючими з настанням осені).

Через кілька місяців його колір може помінятися і стати жовтуватим, бо розпад хлорофілу відбувається досить швидко (тут можна провести аналогію з листям, жовтіючими з настанням осені)

жовтий абсент

Однією з найпопулярніших жовтих марок є Absinth King of Spirits - відмінний чеський напій, «найкращий і дорогий на планеті», як кажуть самі творці. Цей вид абсенту відрізняється тим, що його виробляють строго за класичною технологією, причому все робиться виключно вручну.

«Король Духів» може бути двох типів:

  • Absinth King of Spirits Original (туйону не більше ніж 10 мг / кг);
  • Absinth King of Spirits Gold (близько 100 мг / кг, відповідно).

червоний абсент

Дуже смачний напій, який отримав свій привабливий колір завдяки застосуванню екстрактів граната. Ці екстракти, до слова, дарують також оригінальне і пікантне післясмак. У деяких випадках, як ви і самі вже, напевно, здогадалися, червоний колір отримують за допомогою барвників (чого вже там, їх використовують навіть частіше, ніж натуральний екстракт).

У деяких випадках, як ви і самі вже, напевно, здогадалися, червоний колір отримують за допомогою барвників (чого вже там, їх використовують навіть частіше, ніж натуральний екстракт)

червоний абсент червоний абсент   Corsair Red Absinthe Corsair Red Absinthe

Відмінний приклад - червоний абсент Absinthe Red Tunel, міцність якого складає приблизно 70%.

блакитний абсент

Блакитний (або синій) напій за своїми властивостями нічим не відрізняється від традиційного зеленого, хіба що в нього додаються барвники (штучні або натуральні) і - рідше - смакові добавки. Але на смак це жодним чином не позначається. До підфарбовування вдаються в чисто естетичних цілях. Як правило, такий абсент використовується для коктейлів.

Як правило, такий абсент використовується для коктейлів

синій абсент

прозорий абсент

Ще «Зелена фея» може бути прозорою. Такий вид вважається найякіснішим, т. К. На проміжному етапі виготовлення не додаються ніякі суспензії і листя.

На проміжному етапі виготовлення не додаються ніякі суспензії і листя

прозорий абсент прозорий абсент   Avantgarde Absinthe Blanche Avantgarde Absinthe Blanche

Залишається додати, що колір, нехай він іноді і впливає на смакові якості, навряд чи можна вважати визначальним критерієм. Він не говорить ні про якість, ні про свіжість напою. Тому, вибираючи той чи інший варіант з численних марок і видів абсенту, не варто звертати увагу тільки на забарвлення - потрібно враховувати й інші фактори, а також віддавати перевагу відомим брендам, оскільки вони з меншою ймовірністю здатні розчарувати кінцевого споживача.

Види напою по фортеці

Залежно від фортеці розрізняють наступні види напою:

  • міцні (від 55% до 65%); сюди входять сорти, вироблені в Іспанії, Чехії та Франції, що містять екстракт полину і трохи туйону (останнього взагалі може не бути);
  • екстремально міцні (від 70% до 85%): виробляються в Німеччині, Франції, Швейцарії, Італії, Іспанії та Чехії; переважно натуральні сорти, виконані за традиційною технологією (наполягання + дистиляція).

Читайте також: Кальян на абсенті

Види напою за змістом туйону

За цим критерієм абсент може бути:

  • з низьким вмістом туйона (близько 1,5-10 мг / л); в цю групу входить велика частина європейських марок;
  • з високим вмістом (від 25 мг / л до 100 мг / л); деякі сорти, вироблені переважно в Чехії та Швейцарії;
  • без туйону - французький Absente, швейцарський Logan Fils, хоча в більшості своїй це настоянки, які лише імітують справжній абсент.

Популярні марки «Зеленої феї»

Існує більше сотні марок абсенту, тому ознайомимося лише з найпопулярнішими з них. Для зручності відвідувачів інформація наведена у вигляді таблиці.

Таблиця. Популярні види абсенту

Назва Короткий опис Назва Короткий опис   Xenta Популярний іспанський напій, який одним з перших з'явився у вільному продажі на вітчизняному ринку Xenta Популярний іспанський напій, який одним з перших з'явився у вільному продажі на вітчизняному ринку. Проводиться за рецептом, створеному понад двісті років тому. Має світло-прозорий колір з яблучними і лаймовим нотками. Концентрація туйону не перевищує 10 мг / л, хоча багато хто вважає, що при виготовленні Xenta використовуються штучні барвники. Як би там не було, шанувальників у цього виду чимало. Xenta Superior Темно-зелений напій преміум-класу, що відрізняється тим, що в кожній пляшці знаходиться гілочка полину. При фортеці в 70% він містить близько 35 мг / л туйону. Аромат відмінно збалансований, в смаку гармонійно поєднуються трави. Що стосується штучних добавок, то вони не використовуються зовсім. При виготовленні абсент фільтрується за особливою технологією, яку виробник тримає в найсуворішому секреті. Absinth Red Неординарний червоний напій, створений чехами як данину сучасному мінливому світі. Став дуже популярним в празьких нічних клубах. Фортеця Absinth Red складає 60%, туйону в ньому максимум 10 мг / л. По праву вважається справжнім чеським напоєм. Tunel Класичний варіант, що виготовляється в Іспанії. Концентрація туйону така ж, як у червоного аналога, а ось фортеця становить 70%. При виготовленні використовуються різні трави, а також інше рослинна сировина, але все пропорції засекречені. Аромат напою анісовий, присутні нотки кориці, мигдалю і трав. Смакові відчуття після пиття сильні і яскраві. Fleur de Lys Назва перекладається з французької як «квітка лілії». Сам напій має чистий смарагдово-зелений колір і готується за стародавнім рецептом дев'ятнадцятого століття (саме тоді популярність «Зеленої феї» досягла найвищого піку) в Чехії. Концентрація туйону - близько 10 мг / л, а фортеця становить 70%. Jacques Senaux Може бути блакитним, смарагдовим, чорним, червоним або прозорим. Напій роблять в Іспанії, його фортеця коливається в межах 70-85%, в той час як концентрація туйону стандартна - 10 мг / л. Смак напою свіжий, відчувається полин і аніс. King of Spirits Згаданий раніше продукт, який вважається одним з найбільш якісних і дорогих на планеті. Країна-виробник - Чехія. При фортеці в 70% концентрація туйону може становити 10-100 мг / л. При виготовленні використовується тільки натуральна сировина, завдяки чому абсент має чудовий смак і користується просто величезною популярністю. Teichennе Традиційний напій, вироблений в Чехії та Іспанії. Вміст спирту у нього середнє - 70%, концентрація туйону - максимум 10 мг / л. Весь секрет чудового смаку полягає в чітких пропорціях натуральних компонентів. Назва перекладається як «течія». Fleur De Lis Absinthe Високоякісне каталонське чудо-зілля зеленого кольору фортецею в 55%. Смак м'якший, ніж у інших видів. Концентрація туйону стандартна (10 мг / л). Hill's Поширений елітний вид «Зеленої феї», що виготовляється в Чехії. Концентрація туйону і фортеця такі ж, як у попереднього виду. Колір смарагдовий, смак «трав'яний». Виготовляється з витяжки полину та інших інгредієнтів - анісу, меліси, ялівцю та ін.

На замітку! Ось ми і з'ясували, які є види абсенту. Як виявилося, класифікацій відразу кілька, а різновидів «Зеленої феї» набагато більше. На цьому все, удачі і не забувайте - вживати потрібно в міру!

Відео - Xenta Absenta. огляд

Читайте також

Перегляди: 18, 971

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама