Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виготовлення флораріумов як бізнес: як зробити флораріум своїми руками, які купити рослини, вазу, ємність

  1. Чим гарний цей бізнес і кому їм варто зайнятися?
  2. Що необхідно для реалізації бізнес-ідеї?
  3. Вибір рослин для маленького саду
  4. Ємності для експозицій
  5. Інструменти для роботи і декорації
  6. Самостійне створення флораріум

Флораріуми представляють собою скляні ємності різного розміру, всередині яких знаходяться живі рослини. Деяким майстрам і любителям створення таких мініатюрних садів вдається перетворити своє хобі на джерело заробітку. Острівець природи в пляшці виглядає оригінально і незвично.

В основному жінки люблять вирощувати на підвіконні кімнатні квіти, адже перебуваючи в умовах міста, іноді так хочеться помилуватися хоча б маленькою частинкою природи. Рослини в горщиках заповнюють цю нестачу, прикрашають будинок і роблять його затишніше. Особливим майстриня вдається виростити на своєму балконі цілі оранжереї. Саме такі квітникарі-аматори здатні успішно втілити цю бізнес-ідею в життя.

Цей різновид хенд - мейд стає досить популярною Цей різновид хенд - мейд стає досить популярною. Придбати квіткову міні-композицію готові люди, горять бажанням здивувати друзів або родичів своїм презентом, при цьому не витративши значну грошову суму.

Вручення букета або кошика з квітами - безпрограшний варіант доставити радісні емоції коханій людині. Але даний подарунок виглядає банально завдяки своїй доступності, він вже не настільки дивує одержувача. Флораріум ж - це свіже віяння і нове рішення, до того ж недороге. Його ціна може зрівнятися з вартістю букета троянд, в середньому не більше 1500 рублів. Можна не тільки придбати готову композицію, а й замовити сувенір з урахуванням ваших власних побажань з оформлення.

До числа бажаючих купити маленький острівець природи відносяться і ті, хто хоче прикрасити будинок живими рослинами, не маючи можливості і часу постійно за ними доглядати. Букетик з квітами зів'яне, через кілька днів, а домашнє рослина в горщику вимагає регулярного поливу і пересадки. Флораріум не потребує ретельного догляду і є невибагливим. Власник зможе насолоджуватися красою його виду від 6 місяців до 2 років.

Наша оцінка бізнесу:

Стартові інвестиції - від 5 000 рублів.

Насиченість ринку - низька.

Складність відкриття бізнесу - 1/10.

Чим гарний цей бізнес і кому їм варто зайнятися?

Даний вид бізнесу добре підходить жінкам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною. А також це заняття цілком реально поєднати з основною трудовою діяльністю. Адже при наявності навичок рослинництва, ви не витратите багато часу і зусиль на свою справу. В якості важливого моменту можна відзначити той факт, що діяльність не потребуватиме стартових вкладень.

Реалізація плодів своєї праці можлива через магазини, що торгують квітами або елементами декору для кімнат, а також інтер'єр салони, власники яких зможуть отримувати певний відсоток з продажів. Якщо ваш бізнес буде приносити хороші плоди, то з часом ви зможете відкрити свій магазин флораріумов.

Якщо ваш бізнес буде приносити хороші плоди, то з часом ви зможете відкрити свій магазин флораріумов

Крім того, реалізувати товар можна, створивши свою галерею в інтернеті або співтовариство в соціальних мережах. Це хороший спосіб продажу експозицій на замовлення. Даний варіант зажадає додаткових сил і вкладень на створення контенту, розкручування групи, залучення учасників. Можливо, в поодинці буде нелегко займатися всіма процесами, в такому випадку вам доведеться розділити прибуток з вашими помічниками або компаньйонами.

Виставки з творчістю різних майстрів також є чудовою можливістю продемонструвати і продати свій шедевр. Початкові грошові вкладення в бізнес окупляться вже протягом першого місяця діяльності. Головне, знайти відповідний спосіб реалізації виготовленого сувеніру. На перших порах все-таки варто залучати покупців лояльними цінами і системою бонусів або знижок на наступні придбання.

Що необхідно для реалізації бізнес-ідеї?

Бізнес на виготовленні флораріумов зажадає мінімум вкладень, якщо квітникарство давно є вашим захопленням, так як всі необхідні компоненти у вас вже є.

Але якщо ця справа ви вирішили освоїти вперше, тоді слід придбати деякі матеріали:

  1. Дренажні елементи: галька, пісок, мушлі. Дані компоненти можна пошукати на дачній ділянці або пляжі, тоді вони дістануться вам зовсім безкоштовно. При бажанні для декорування купите різнобарвний дренаж, щоб створювати яскраві шедеври.
  2. Абсорбент, а саме деревне вугілля, який поглинає неприємний запах, вбирає зайву вологу і запобігає гниттю.
  3. Посадковий матеріал - гідрогель або земля. Скляний флораріум з гідрогелем прослужить близько півроку, а при використанні землі сувенір буде радувати вас протягом двох років. Вносити добрива в грунт не варто, щоб не спровокувати швидке зростання і розвиток рослини. Землю вибирають в залежності від особливостей і виду висаджуються квітів. Грунт можна зробити своїми руками, подрібнивши листя і додавши до них торф або пісок.
  4. Створення флораріум не обходиться без декорування. Як декор використовують різні елементи: стрази, намистинки, маленькі фігурки людей, тварин і будинків, гілочки, голяки, блискітки. Завдяки фантазії і майстерності, у вас вийде створити досить оригінальні флораріуми.
  5. Декоративні рослини, їх саджанці та насіння. Коли ви хочете задіяти не один вид рослин, уважно вивчіть особливості кожного з них, щоб вони підходили один одному за розміром. Ви можете виростити справжні джунглі або створити умови пустелі, наприклад, флораріум з кактусів.
  6. Ємність для маленького саду. Посудиною може служити пляшка або цілий акваріум. У тарі з вузьким отвором процес спорудження композиції ускладнюється. В результаті такої міні - флораріум для будинку коштуватиме на порядок дорожче.

Собівартість мініатюрного саду становить близько 900 рублів.

У неї входить:

  • дренаж - 30 рублів;
  • скляна ємність - від 100 до 700 рублів;
  • рослини для посадки або насіння - від 20 до 100 рублів;
  • деревне вугілля, пачки якого вистачає на велику кількість примірників - 90 рублів;
  • елементи декору - близько 100 рублів (в залежності від бажаного пейзажу).

В середньому покупка однієї одиниці товару обійдеться в 1500 рублів. Це означає, що прибуток від продажу сувеніра складе 600 рублів.

Вибір рослин для маленького саду

Якщо ви спантеличені тим, які купити рослини для флораріум, то можете не сумніватися в існуванні великої кількості варіантів кольорів, які підходять для реалізації цієї ідеї.

Мікроклімат, який утворюється в закритій тарі, вважають за краще тіньовитривалі види. До них відноситься бальзамін, бегонія рекс, плющ, глориоза, карликовий фікус, кротон, селагинелла, ріпсаліс, пилея, нефролепис, традесканція, папороть, мох та інші.

До них відноситься бальзамін, бегонія рекс, плющ, глориоза, карликовий фікус, кротон, селагинелла, ріпсаліс, пилея, нефролепис, традесканція, папороть, мох та інші

Для ємності мініатюрного розміру підходять одні види рослин, а для великої судини зовсім інші. Відмінно виглядає флораріум з суккулентами або повільно зростаючі кактусами, особливо в гірському або пустельному мікроландшафту.

Квіти для флораріум також слід вибирати в залежності від створеного пейзажу, наявності підсвічування і переваг майбутнього власника міні-саду.

Якщо ви робите композицію на замовлення, то обов'язково розкажіть покупцеві про умови її утримання. Флораріум з орхідеями виглядає чарівно. Цей ніжна квітка віддає перевагу добре освітлені місця, але не переносить прямих сонячних променів.

Ємності для експозицій

Захоплюючий процес по створенню мініатюрного острівця природи слід починати з вибору ємності. Ваза для флораріум - це основа майбутньої композиції. До її вибору потрібно підходити творчо.

В якості ємності можна використовувати різні предмети:

  1. Келихи різноманітної форми. У них зазвичай вдається посадити до двох рослин. Служать симпатичним прикрасою на робочому столі.
  2. Ємності прямокутної форми. Наприклад, флораріум в акваріумі стане декоративної родзинкою будь-якої кімнати, особливо якщо забезпечити його яскравим підсвічуванням. Гарна підсвічування додасть багатому зеленню увазі казковості.
  3. Кулясті ємності. Можуть бути варіанти невеликих розмірів починаючи від декількох сантиметрів в діаметрі, а також форми побільше. Круглі флораріуми також роблять з акваріумів, зверху яких знаходиться досить широкий отвір, яке дуже зручно для висадки рослин. Для настінних композицій часто вибирають основу круглої форми. А з підсвічуванням домашній настінний флораріум виглядає заворожуюче і виглядає як «жива» лампа надзвичайної краси.
  4. Пляшки з вузькою шийкою. З них виходять найбільш дорогі екземпляри, так як створювати в них квіткові композиції складно через утрудненого доступу всередину.
  5. Тара оригінального виду або форми. До неї відносяться лампочки, чайники, плафони, зливні бачки, незвичайні фігурні вази і багато іншого. Такий геометричний флораріум припаде до смаку креативним особистостям. Адже такий дивний предмет, найменше підходить для вирощування квіткових садів, може стати яскравою деталлю будь-якого інтер'єру.

Інструменти для роботи і декорації

Якщо ви створюєте сад в ємності з великим отвором, то вам цілком підійдуть супутні товари для догляду за кімнатними рослинами. Але коли висадити квіти необхідно через вузьке горлечко, тут знадобляться інші інструменти.

Список спеціальних інструментів, задіяних в робочому процесі:

  • гострий ножик для підрізання саджанців;
  • маленький совочок для грунту (можна зробити з ложки, прив'язавши її до тоненькою паличці);
  • мініатюрна котушка від ниток для трамбування ґрунту;
  • губка для догляду за стінками ємності;
  • пара спиць або тонких паличок;
  • невеликий пульверизатор.

В якості декорацій використовують шкаралупу кокосового горіха, кору дерев, корчі, камінчики і багато іншого. Самі рослини і вид скляної тари привертають найбільше уваги, тому саме від них залежить яке враження справляє композиція в цілому.

Хотілося б відзначити, що заняття флористикою цілком можливо поєднувати з розведенням садів в пляшках. Крім основного товару, можна продавати флораріуми, декоративні елементи, пристосування, ємності та інші матеріали для їх створення.

Це цікаво:

технологія тиснення фольгою своїми руками в домашніх умовах .

приватна готель для тварин як бізнес .

малий бізнес на вирощуванні мікрозелень .

Самостійне створення флораріум

При освоєнні декоративного рослинництва у всіх початківців виникає питання: як зробити флораріум своїми руками? Вперше спорудити свій маленький сад вийде, якщо дотримуватися деяких простих рекомендацій і дії.

Покрокова інструкція по створенню флораріум своїми руками для початківців: Покрокова інструкція по створенню флораріум своїми руками для початківців:

  • Підготовка ґрунту і дренажу. Вони потребують обов'язкової обробці, що дозволить продовжити довговічність вашого творіння і запобіжить утворенню неприємного запаху. Грунт просушують в мікрохвильовці, розсипавши на широку тарілку. Кольоровий пісок також слід продезінфікувати. Дренажний матеріал промивають і обполіскують в окропі. Ту ж процедуру проводять з декоративними елементами і основою зі скла.
  • Покриваємо дно основи рівним шаром дренажу, його товщина не повинна перевищувати 3 сантиметрів. Намагайтеся робити все акуратно, оскільки будь-які похибки будуть помітні через скляну тару.
  • Далі, кладемо шар зволоженою грунту товщиною в пару сантиметрів.
  • Розміщуємо всередину саджанці або насіння. Довгі коріння у саджанців необхідно підрізати, щоб вони повільніше росли. Якщо ємність для флораріум представляє собою пляшку з вузьким горлом, то користуйтеся спицями або тонкими паличками для посадки та догляду за рослиною.
  • Потім йде етап декорування міні-саду. Тут можна проявити фантазію і прикрасити композицію додатковими елементами. Наприклад, використовуйте підсвічування або оригінальні фігурки.
  • Чистимо саджанці від частинок землі за допомогою тонкої палички, на кінці якої намотана вата або тканину. Збризгуємо рослина водою з пульверизатора.
  • Обтирає скляну ємність, а закритий флораріум щільно закупорюють.

Нехай виріб займе своє місце у вашому будинку або прикрасить житло нового власника. Удачі в нових починаннях!

Чим гарний цей бізнес і кому їм варто зайнятися?
Що необхідно для реалізації бізнес-ідеї?
Що необхідно для реалізації бізнес-ідеї?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама