Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощуємо міні-сад в пляшці

Погодьтеся, навіть випадковий набір рослин, посаджених в акваріумі або іншому скляній посудині, приверне увагу швидше, ніж ті ж рослини в звичайних керамічних горщиках Погодьтеся, навіть випадковий набір рослин, посаджених в акваріумі або іншому скляній посудині, приверне увагу швидше, ніж ті ж рослини в звичайних керамічних горщиках.
Ну а якщо ви за всіма правилами створите сад в акваріумі або в великий бутлі, то отримаєте не тільки незвичайна прикраса інтер'єру, але і можливість вирощувати деякі дуже вибагливі рослини.
Такі «сади» були дуже популярні в Англії та інших країнах Європи в XIX - початку XX століття. Для їх створення необхідний акваріум - круглий або прямокутний і скляна (або інша прозора) кришка до нього Основна особливість такої конструкції в тому, що всередині акваріума або іншого скляної посудини вологість повітря завжди вище, ніж в кімнаті, немає протягів, та й доглядати за рослинами , зібраними разом і такими, що потребують подібних умовах зростання, набагато простіше.
Мабуть, самим ефектним можна вважати сад в бутлі. Найкраще для цієї мети підійде пузата бутель з широким горлом, досить широка також і внизу - для більшої стійкості. Зазвичай використовують пляшку з некольорових скла: рослинам тоді не буде потрібно додаткове підсвічування, так як кольорове скло затримує світло.
Обмежений обсяг і волога атмо сфера «пляшкового саду» визначають вибір рослин для нього. Гарні в такий «оранжереї» мініатюрні, повільно зростаючі рослини, що люблять вологу атмосферу і розсіяне світло.
Для вирощування в пляшці можна рекомендувати мініатюрні королівські бегонії з дрібним листям, папороті, ломикамінь, пілею, мелколистние форми плюща, пеперомии, рослини групи марантових (маранту і калатею), селагинелли з крихітними листочками і різні види фіттонія.
Від ідеї додати кольору в «пляшковий сад» і посадити туди декоративноцветущие рослини, наприклад, фіалки, доведеться відмовитися: як правило, такі рослини погано цвітуть і тьмяніють при вирощуванні в пляшці. Краще створювати колірні ефекти, використовуючи рослини з різноманітною забарвленням листя, і споруджувати цікаві групи з контрастними формами і текстурою листя.
Для створення композиції вам будуть потрібні два види папороті-адиантума з різними формами листя і дві фітонії - з сріблястими і червоними прожилками.
Для роботи знадобляться також спеціальні (не дуже складні) інструменти - губка або тампон, дерев'яна котушка з-під ниток, вилка і десертна ложка, прив'язані до довгих паличок, і невеликий совок.
Ґрунтова суміш для вашої міні-оранжереї обов'язково повинна містити торф і пісок. Крім того, вам буде потрібно дрібна галька або щебінь і потовчений вугілля. Заздалегідь спробуйте визначити місце кожної рослини, щоб домогтися максимального декоративного ефекту. На передньому плані постарайтеся розташувати почвопокривні фітонії, на задньому - вищі рослини із зеленим листям, що створюють фон для барвистих фіттонія, - наприклад, адіантуми.
Через воронку з щільного паперу насипте шар гальки заввишки в 3 - 5 см, додайте жменю вугілля і наповніть бутель ще на 5 - 7 см шаром вологої грунтової суміші. За допомогою ложки утворіть підвищення грунту до задньої частини бутлі.
Ущільните грунт за допомогою котушки з-під ниток і ложкою зробіть ямку для першого рослини. Першим в підвищеній частині садять найвище рослина, наприклад, папороть.
Для цього вийміть його з горщика (за годину-дві до посадки рослина необхідно полити) і струсіть надлишки грунту. Паличкою з виделкою візьміть кому з коріннями і помістіть рослина в ямку, зроблену для нього. Закрийте коріння грунтом за допомогою вилки і обережно ущільните землю навколо рослини.
Таким же чином посадите на задній план ще один вид папороті з іншими за формою листям.
Переконайтеся, що рослинам не надто тісно - між ними має залишатися приблизно 3 см для подальшого їх зростання. Помістіть фітонії на передньому плані, їх поцятковані прожилками листя створять приємний контраст з ніжними гілками папороті над ними. Потім займіться центральним місцем композиції: додайте до вже посадженим рослини з червоними прожилками на листках і помістіть їх в центр.
На закінчення прикрасьте порожні ділянки грунту мохом сфагнумом і обережно (можна з заварника) полийте рослини, намагаючись змити частинки грунту зі стінок пляшки. Можна закрити пляшку пробкою і створити всередині більш вологу атмосферу, але тоді на стінках пляшки осяде конденсат. Щоб цього уникнути, достатньо час від часу відкривати пробку.
Подальший догляд за «пляшковим садом» мінімальний: витирайте пил зі стінок пляшки і поливайте рослини у міру потреби. Якщо бутель заткнута пробкою, другий полив, можливо, буде потрібно через багато місяців.
Більш простий, але не менш ефектний сад в акваріумі. Цікавий він широким використанням рослин. Однак не варто вирощувати в ньому кактуси і сукуленти, почвопокривні або швидко зростаючі рослини. Наприклад, куртинки хелксіни зовні ідеально підходять для скляних садів як почвопокровного рослини, але вони занадто швидко розростаються і можуть погубити цінніші рослини.
Послідовність робіт - така ж, як і при створенні «пляшкового саду», - до шару дрібної гальки додайте вугілля і насипте грунт. Оскільки площа акваріума більше, ніж пляшки, можна урізноманітнити рельєф, створивши невеликі «височини» і «низовини», слідуючи основним правилом - грунт на задньому плані повинна підвищуватися.
Набір рослин для акваріумного саду залежить від того, де ви припускаєте його розмістити. Якщо на деякій відстані від вікна, вирощуйте в ньому папороті та інші рослини з декоративним листям.
Якщо ж ви хочете помістити його на добре освітлене місце далеко від прямих сонячних променів, ваш садок може стати справжньою прикрасою квартири, так як є ідеальним місцем для мініатюрних форм кротонов, рео і інших декоративних рослин.
На передньому плані аквариумного саду будуть чудово виглядати і рости узамбарські фіалки, орхідеї, різні види бромелієвих і багато інших квітучі рослини. Не забудьте закрити акваріум кришкою, протерти скло, і вам залишиться тільки милуватися.

Невеликі сонячні батареї давно використовуються в калькуляторах, маленьких світильниках. Однак в південних країнах сонячні батареї застосовують для забезпечення енергією всього будинку. Таким чином можна значно заощадити сімейний бюджет, адже сонячна енергія є безкоштовною. Які бувають сонячні батареї і з яких елементів складаються можна дізнатися на http://ekonomteplo.com.ua/fotoelektrychni-paneli/ .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама