Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Калієва селітра - застосування в якості добрива на городі і садівництві

  1. Калієва селітра - властивості і застосування
  2. Для чого потрібна калієва селітра рослинам?
  3. Калієва селітра - склад
  4. Що підгодовують селітрою калієвої?
  5. Селітра калієва - добриво, застосування на городі
  6. Селітра калієва - застосування в садівництві
  7. Калієва селітра - застосування для квітів
  8. Калієва селітра для кімнатних рослин
  9. Як застосовувати калиевую селітру?
  10. Чим замінити калиевую селітру?

Що собою являє калієва селітра, застосування для городніх культур, дерев, квітів та інших рослин і інші особливості - важлива інформація для городників, яка допоможе отримати багатий врожай. Важливо знати правила, внесення цієї підгодівлі.

Калієва селітра - властивості і застосування

Нітрат калію вже давно використовують в якості мінерального добрива. У народі поширена й інша назва - калієва або калійна селітра. Зовні це голчасті кристали, які можуть бути безбарвними або білими з сіруватим відтінком. Застосування калієвої селітри в якості підгодівлі зручно, оскільки засіб добре розчиняється в воді. Ця добавка є постачальником азоту і калію, а ці мінерали дуже важливі для багатьох рослин.

Для чого потрібна калієва селітра рослинам?

Ця популярна двухкомпонентная добавка, що включає азот і калій, полегшує догляд за рослинами, оскільки не потрібно окремо буде вносити ці речовини, тим більше що вони можуть блокувати засвоєння один одного. Використовувати цю двохкомпонентну добавку слід, коли важливо виключити надлишок азоту і, якщо культури погано реагують на засоби, що включають хлор, наприклад, це картопля, виноград, помідори і смородина. Є широкий список того, для чого потрібна калієва селітра:

  1. Сприяє розвитку коренів, покращуючи їх розгалуження.
  2. Прискорює ріст і активує фотосинтез.
  3. Калій регулює обмін води в рослині.
  4. Покращує смак плодів і їх зовнішній вигляд.
  5. Підвищується урожай.
  6. Зміцнює імунітет, збільшуючи стійкість рослини до хвороб, низьких температур.
  7. Калієва селітра - склад

    Уже згадувалося, що в цьому добриві міститься дві основні складові, що забезпечують харчування культури. Варто відзначити, що склад добрива калієвої селітри, на відміну від інших добавок, містить більше калію (44%), ніж азоту (13%). Таке співвідношення дозволяє цю підгодівлю використовувати навіть, після того, як рослина отцвело, і почали формуватися зав'язі. Важливо враховувати, що під час зберігання добриво злежується, але при цьому на концентрацію мінералів, це ніяк не впливає.

    Що підгодовують селітрою калієвої?

    Нітрат калію можна застосовувати для різних культур, головне, робити це згідно з існуючими правилами:

    1. Важливо знати не тільки, що удобрюються калієвої селітрою, а й те, що не можна змішувати її з органічними добавками, наприклад, торфом, соломою, гноєм і так далі.
    2. Не варто застосовувати калиевую селітру в жарку погоду, оскільки вона здатна спалахнути при взаємодії з рядом матеріалів.
    3. Чи не буде корисною часта обробка рослин, так, в більшості випадків вистачає двох застосувань.
    4. Під час роботи потрібно пам'ятати про деякі заходи безпеки. Рекомендовано надягати рукавички, захисні окуляри і респіратор, оскільки випари небезпечні для здоров'я. Якщо під час застосування селітра потрапила на шкіру, то важливо промити уражену ділянку водою і обробити антисептиком.

    Селітра калієва - добриво, застосування на городі

    Є певні групи рослин, для яких рекомендовано застосовувати нітрат калію:

    1. Огірки. Застосування калієвої селітри в городі для цієї культури рекомендовано на фазі плодоношення. Ця добавка не впливає на зростання зелені, а підвищує врожайність.
    2. Помідори. Вносити добавку слід, коли на розсаді вже з'являється четвертий справжній листочок. Крім цього, калієва селітра, застосування якої виправдано і під час пікіровки, здатна підвищити врожайність на 40%.
    3. Коренеплоди. Під час весняного перекопування ділянки, де будуть посаджені ці культури, слід внести сухий препарат до 50 г на кожен кв. м. Картопля обробляють, коли проводиться підгортання під час розвитку картопляної гички. Для капусти і редиски рекомендовано до калієвої селітри додавати кальцій.

    Селітра калієва - застосування в садівництві

    Один раз в весняний період рекомендується провести підгодівлю нітратом калію. Його в сухому вигляді закопують в пристовбурні кола. Інший варіант застосування калієвої селітри - полив під корінь, для чого на плодове дерево має припадати 2,5 г, а на ягідні кущі - 1 м Крім цього, протягом літа дерева слід полити розчином, приготованим з 10 л води і 25 г азотних добрив.

    Калієва селітра - застосування для квітів

    Щоб квіткові та декоративні рослини радували своїм яскравим і рясним цвітінням, їм необхідні додаткові поживні речовини. При проведенні кореневого підживлення слід брати 1,5 г / л, а при обприскуванні - 2,5 г / л, причому витрачати потрібно не більше 0,7 л на кожен кв. м. Калієва селітра для квітів повинна використовуватися не частіше двох разів за сезон: перед висадкою рекомендовано застосування сухого добрива, і полив розчинів за кілька днів до цвітіння. Найкраще підходить ця добавка для мелколуковічних, рододендронів, тюльпанів, лілій, клематисів і гладіолусів.

    Калієва селітра для кімнатних рослин

    Нітрат калію можна використовувати і для догляду за кімнатними квітами, тільки на відміну від клумбових рослин дозування слід скоротити в два рази, тобто для приготування робочого розчину, необхідно використовувати 0,5 г на 1 л рідини. Особливо корисно застосування калієвої селітри для кімнатних рослин таких груп: фіалок, бегоній, орхідей, папоротей і інших екзотичних рослин. Що стосується листяних культур, то краще два рази в місяць застосовувати комплексний розчин, для якого змішайте 1 л води, 0,1 г калиною і 0,4 г аміачної селітри, а ще 0,5 г суперфосфату.

    Як застосовувати калиевую селітру?

    Використовувати нітрат калію можна в сухому вигляді і в більшості випадків його вносять під час перекопування ділянки. Крім цього, є ще два варіанти застосування добавки.

    1. Кореневе підживлення. Калієва селітра, застосування якої має відбуватися за правилами, швидше і краще засвоюється рослиною, якщо використовувати її в рідкому вигляді. Розчин вводять в пристовбурні кола. Кількість речовини залежить від того, яку культуру потрібно підгодовувати. Готове засіб слід застосовувати відразу ж, оскільки під час зберігання воно втрачає свої корисні властивості.
    2. Позакореневе підживлення калієвої селітрою. Для обприскувань розчин роблять більш концентрованим, оскільки частина речовин випаровується з листя. Застосування повинно проводитися вранці або ввечері, коли сонце не є активним. В іншому випадку підвищується ризик виникнення опіку на листках. Зелена маса повинна смачиваться ретельно. Максимальна кількість нітрату калій на відро води становить 25 м Витрата залежить від культури, так, в розрахунку на 1 кв. м .: квіти і овочі - 1 л, ягідні чагарники - 1,5-1,7 л, молоді дерева - 2 л, а для дорослих потрібно 5-8 л.

    Чим замінити калиевую селітру?

    Є садівники, які не хочуть використовувати мінеральні добавки, тому вони шукають альтернативу. Для отримання необхідних речовин можна використовувати і органіку. Якщо цікавить, чим замінити калиевую селітру в городі, тоді, зверніть увагу на перепрілий гній. Крім цього, можна використовувати і компост , Який готується з різних компонентів, наприклад, рослин, трави, помиїв і так далі. У нього рекомендується додати речовини, які містять азот, суперфосфат, вапно та мінерали.

    Багато городників використовують домашню калиевую селітру, застосування якої ніяк не відрізняється від промислової добавки. Для роботи слід підготувати хлорид калію, нітрат амонію і дистильовану воду. Важливо, щоб вся використовувана посуд була чистою і сухою.

    1. У скляній ємності в 300 г гарячої води розчиніть 10 г хлориду калію. Використовуючи кілька шарів марлі, профільтруйте розчин, щоб в результаті отримати практично прозору рідину.
    2. В емальованій посудині підігрійте засіб, щоб почали утворюватися перші бульбашки, а потім додайте в нього 95 г нітрату амонію. Змішайте і кип'ятіть три хвилини, помішуючи.
    3. Зніміть ємність з вогню і остудіть, а після поставте на годину в холодильник. Потім перенесіть його на три години в морозилку. Важливо, щоб температура не була нижче 0 ° С.
    4. Дістаньте ємність і злийте рідину, яка виявилася вгорі. Осад слід висушити протягом чотирьох днів на папері. У підсумку виходить калієва селітра, в кількості приблизно до 60 м

Чим замінити калиевую селітру?
Для чого потрібна калієва селітра рослинам?
Що підгодовують селітрою калієвої?
Як застосовувати калиевую селітру?
Чим замінити калиевую селітру?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама