Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Матеріали для обробки балкона і лоджії

  1. зміст
  2. Дерево як матеріал для обробки лоджії і балкона
  3. Сайдинг як матеріал для обробки балкона і лоджії
  4. Обробляємо балкон за допомогою пластикових панелей
  5. Нетрадиційні засоби для балкона і лоджії
  6. Як вибрати матеріал для оздоблення стін на балконі і лоджії?

Матеріали для ремонту квартири

У сучасній квартирі, навіть якщо балкон відведено лише для просушки білизни і складування різного мотлоху, набагато краще, коли простір красиво облицьований, а не виглядає так само непоказно, як при запуску житла в експлуатацію. Колись арсенал матеріалів для обробки балкона і лоджії складався лише з однієї вагонки (хоча, і її могли дозволити собі не всі), на даний момент вибір став набагато ширше. Обробити балкон самостійно не так вже й важко, зате відвідувати його стане набагато приємніше. У стильною кімнаті і життя тече зовсім по-іншому: з'являється бажання посадити декоративні рослини на балконі, а не зберігати непотрібні речі.

Отже, на балконі встановлені вікна, тим самим утворена захист від попадання в приміщення пилу, бруду, дощу і снігу, треба тільки підібрати матеріали для обробки. У цій статті ми хочемо розповісти про те, чим же обробити балкон і лоджію.

зміст

  1. дерево
  2. сайдинг
  3. пластикові панелі
  4. нетрадиційні матеріали
  5. Як вибрати матеріали для оздоблення балкона і лоджії


Дерево як матеріал для обробки лоджії і балкона

Класичний будматеріал іменований «вагонка» - виглядає стильно, встановлюється нескладно, при псуванні або пошкодженні деяких дощок їх просто можна демонтувати і поставити нові. Якщо застосовуються частини різної текстури або тону, то можна зробити оригінальний дизайн на вашому балконі.

Мінуси вагонки, як і у будь-якого іншого матеріалу теж є, стосуються вони в основному того, що вона вимагає ретельного і постійного догляду. Спочатку рекомендується обробити деревину антибактеріальними засобами, щоб не дати рости і розмножуватися грибків. Потім вагонка фарбується лаком. І, незважаючи на багатообіцяючу рекламу різних фірм, все одно через кілька сезонів лакофарбове покриття приходить в непридатність. Якщо не діяти, що не відшліфувати дерево і не пофарбувати його новими шарами лаку, то вона почне псуватися. З іншого боку даний матеріал не схильний до різних ушкоджень і деформацій.

Наступний різновид досочек з дерева для обробки стінних конструкцій іменується євровагонка. Вона володіє більш високою ціною, але її якість незрівнянно вище. Основна різниця між євро-вагонкою і стандартної обшивкою полягає в легкості її установки. Оскільки на всіх планках є особливі пази, то дошки просто кріпляться між собою без потреби додаткового прилаживания і багаторазового закріплення цвяхами.

Сайдинг як матеріал для обробки балкона і лоджії

Візуально він схожий на вагонку, але зроблений з іншого матеріалу. Сайдинг, з текстурою деревини, візуально практично не відрізняється від евровагонки. До гідності даного матеріалу можна віднести його довгу службу. Сайдинг стійкий до відкритого вогню, він не займається, а лише оплавляється. Установка досить проста: сайдинг навіть можна клеїти на попередньо зроблену обрешітку, а один з одним планки також закріплюються за допомогою пазів.

Обробляємо балкон за допомогою пластикових панелей

Пластикові панелі - один з найбільш дешевих матеріалів. З їх допомогою можна зробити ідеально рівні стінні поверхні, а також ще і вологостійкі, вони легко чистяться і не потребують постійного догляду. Колірна палітра дуже різноманітна, внаслідок цього балкон здатний придбати абсолютно будь-який відтінок і естетику. У продажу існую не тільки однотонні пластикові панелі , А й вироби з орнаментом, що імітують популярні текстури шпалер і керамічної плитки. Пластик не стійкий до перепадів температур. Але слабкий, при механічних впливах, на ньому легко утворюються подряпини і відколи.

Нетрадиційні засоби для балкона і лоджії

Стінні конструкції на заскленому балконі або лоджії можна обробити влагоустойчивим гіпсокартоном або такий же ДСП. Перед цим переважно набити обрешітку і помістити в утворену порожнину утеплювач. Потім проводиться обшивка по напрямних - в результаті виходять утеплені і максимально рівні поверхні.

Після такої обшивки можна вибирати будь-яку облицювання балкона і лоджії, проте краще віддати перевагу вологостійкі варіанти. Облагородити обшиті стіни лоджії можна кахлем або мозаїкою , Однак у цього варіанту існує єдиний мінус - прохолодність. Підійде для обробки стінних конструкцій балкона і лоджії і декоративний камінь. По завершенні облицювання камінь краще обробити спеціальним розчином, який додає матеріалу водовідштовхувальні характеристики.

Облицювання на балконі можна покрити грунтом, а потім пофарбувати водовідштовхувальним фарбою. Подібні стінні конструкції стане легко чистити, разом з цим можна взяти абсолютно будь-який відтінок. Якщо дозволяють фінанси, стіни на лоджії можливо обробити навіть панелями з пробки.

Як вибрати матеріал для оздоблення стін на балконі і лоджії?

Яким чином підібрати найкращий матеріал для балкона і лоджії? По-перше, необхідно провести підрахунок, кількості необхідного матеріалу. Потім треба обійти або обдзвонити будівельні супермаркети, і уточнити ціни і прикинути підсумкову вартість необхідного будматеріалу. Перелік варіантів зменшиться, якщо ви чітко визначте, кількість грошових коштів на які ви зможете купити матеріал для оздоблення стін балкона і лоджії.

Потім необхідно взяти до уваги дизайн тих приміщень, які є сусідами з балконом і лоджією. Наприклад, якщо балкон межує зі спальнею, декорованого в вінтажному напрямку з облицюванням стін венеціанської штукатурки й , То не беріть в ролі обробки балкона панелі з пластика або сайдинг з металу - оскільки ці види обробки будуть сперечатися один з одним. Переважно також обштукатурити стінні поверхні балкона або обшити їх євровагонкою.

Дуже ефектно виглядає лоджія або балкон «об'єднані» з приміщенням - переважно, якщо обробка балкона і лоджії буде зроблена ідентичними за текстурою і стильовому напрямку матеріалом такого ж або добре поєднується кольори .

Трохи про підлогах на балконі і лоджії. Матеріал для покриття підлоги знаходиться в прямій залежності від утеплення балкон. Якщо лоджія добре утеплена, то Ви маєте повне право зробити підлогу практично з будь-якого матеріалу, навіть з паркету. На «холодному» балконі переважно застосовувати лінолеум , Як найбільш стійкий до вологи, не дивлячись на те, що і він здатний втрачати форму під впливом екстремальних температур. Заміною йому може послужити керамічна плитка.

Ви можете пропустити читання запису і залишити коментар. Розміщення посилань заборонено.

Як вибрати матеріал для оздоблення стін на балконі і лоджії?
Яким чином підібрати найкращий матеріал для балкона і лоджії?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама