Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення будинку зсередини будинку: тонкощі внутрішньої теплоізоляції

  1. Плюси і мінуси
  2. споживчі вимоги
  3. характеристики утеплювачів
  4. Мінераловатні і органічні утеплювачі
  5. Пінополістирольні плити і рідкий пінополіуретан
  6. Дотримання технології - запорука успіху
  7. Будинок з «дихаючими» стінами
  8. Будинок зі стінами з кам'яних матеріалів

Зробили утеплення фасаду, але помилилися в розрахунках? Або обробили його дорогими матеріалами? А взимку зрозуміли, що економія на зовнішньому утепленні виходить боком. Котел працює на межі можливостей. Рахунки на оплату газу лякають цифрами в колонці «Разом». Краще утеплити будинок зсередини, ніж платити за обігрів вулиці. Не знаєте, як утеплити стіни зсередини в приватному будинку? Читайте, дізнавайтеся, використовуйте.

Читайте, дізнавайтеся, використовуйте

Плюси і мінуси

Утеплення будинку зсередини проводиться при неможливості проведення або недостатності зовнішнього утеплення. Необхідно зупинитися на мінуси даного способу заощадження тепла в приміщеннях:

  • ізоляція зовнішніх стін від внутрішнього тепла збільшує ступінь їх повного промерзання в холодну пору року, що негативно позначається на їх стані;
  • «Точка роси» (місце в будівельних конструкціях з нульовою температурою) зміщується на внутрішню частину стіни, що призводить до збільшення вологості в приміщенні, до ризику утворення грибка і цвілі;
  • відбувається втрата 10% корисної площі внутрішніх приміщень.

ізоляція зовнішніх стін від внутрішнього тепла збільшує ступінь їх повного промерзання в холодну пору року, що негативно позначається на їх стані;   «Точка роси» (місце в будівельних конструкціях з нульовою температурою) зміщується на внутрішню частину стіни, що призводить до збільшення вологості в приміщенні, до ризику утворення грибка і цвілі;   відбувається втрата 10% корисної площі внутрішніх приміщень

Чи є плюси у даного методу утеплення приміщень? Без сумніву. Вони такі:

  • роботи проводяться в будь-який час року, доби при будь-якій погоді;
  • відпадає необхідність придбання (оренди) обладнання для забезпечення робіт на висоті;
  • використовуються більш прості і недорогі матеріали;
  • підвищується ймовірність проведення робіт по теплоізоляції будинку своїми руками.

Уникнути негативних наслідків у вигляді мокрого стін, чорних плям цвілі, грибкових спор з внутрішньої сторони можливо при дотриманні технології та правильному виборі термоізолятора для конкретного випадку.

споживчі вимоги

Утеплення зсередини вимагає особливо трепетного ставлення до вибору матеріалу ізоляції. Розміщення його всередині, в безпосередній близькості до людини, в обмеженому просторі, вимагає від нього відповідності нормам безпеки.

Чим краще утеплити будинок? Необхідно визначити, що є важливою і необхідною умовою вибору. Утеплення стін всередині будинку повинно відповідати наступним вимогам:

  • мати високу ступінь екологічної чистоти;
  • при експлуатації не виділяти в навколишнє середовище шкідливих для дихання речовин;
  • не руйнуватися протягом тривалого часу;
  • володіти певною стійкістю до біологічного, хімічного, механічного впливу;
  • забезпечувати необхідний рівень пожежної безпеки.

Що використовують для утеплення приватного будинку зсередини? Волокнистими і пінополістирольними ізоляторами.

характеристики утеплювачів

Знання особливостей і якостей утеплювачів дозволять провести ефективне внутрішнє утеплення стін. Отримана інформація допоможе зрозуміти, чим утеплювати вертикальні поверхні, виготовлені з того чи іншого матеріалу, а також визначити ті роботи, які дозволять виключити вплив на людину негативних якостей, притаманних в тій чи іншій мірі кожному термоізолятора.

Мінераловатні і органічні утеплювачі

Волокнисті утеплювачі є найпоширенішими, добре відомими і вивченими матеріалами. Тривалий термін експлуатації дозволив досконально вивчити їх позитивні і негативні сторони. Вони дозволяють утеплити будинок зсередини своїми руками.

Продукція, що з волокон різного походження, в своєму обсязі вони мають велику кількість повітря, який забезпечує непогані теплоізоляційні властивості.

Використання при їх виробництві натуральних кам'яних і органічних матеріалів забезпечують необхідну екологічну безпеку.

Базальтові утеплювачі мають нульову пожежну небезпеку і біологічну активність (поширення мікроорганізмів, таких спорові гриби і цвіль), решта досить низьку через використання в їх виробництві просочення антипіренами і стабілізаторами.

Наявність великої кількості пустот всередині матеріалу забезпечують хорошу циркуляцію повітря в товщі утеплювача, але підвищують ймовірність скупчення вологи при недостатній пароізоляції шару, що може привести до втрати теплоудержуючою здатності.

Наявність великої кількості пустот всередині матеріалу забезпечують хорошу циркуляцію повітря в товщі утеплювача, але підвищують ймовірність скупчення вологи при недостатній пароізоляції шару, що може привести до втрати теплоудержуючою здатності

Вони мають достатню стійкість до життєдіяльності гризунів, пасивні до активних хімічних речовин. Легко переносять механічні трансформації, при знятті навантаження відновлюють свій обсяг.

Чи не руйнуються під впливом сонячного світла. Вимагають захисту від вітрових навантажень.

Технологія виробництва забезпечує термін експлуатації в 50 років. Утеплення стін будинку за допомогою мінеральної вати зсередини - одне з найбільш частовстречается варіантів ізоляції.

Пінополістирольні плити і рідкий пінополіуретан

Незважаючи на деяку різницю форм, технологію виготовлення та монтажу ці матеріали об'єднані в одну групу з-за надзвичайної близькості своїх хіміко-фізичних властивостей і споживчих якостей.

Вкрай низький коефіцієнт питомої теплопровідності забезпечується наявністю в масі величезної кількості замкнутих обсягів з газом.

Вкрай низький коефіцієнт питомої теплопровідності забезпечується наявністю в масі величезної кількості замкнутих обсягів з газом

Така фізична будова забезпечує практично нульове водопоглинання і нульову паропроникність.

Продукція, на основі хімічних компонентів, вони мають високий ступінь пожежної небезпеки. Спалахують при впливі відкритого вогню, поширюють полум'я по своїй поверхні, виділяють отруйні продукти горіння. Нестійкі до впливу хімічно активних речовин. Розкладаються під впливом ультрафіолету.

При забезпеченні необхідних параметрів експлуатації нешкідливі для людини, не виділяють в повітряне середовище шкідливих випарів. Біологічно пасивні:

  • не допускають розвиток мікроорганізмів;
  • не використовуються в їжу гризунами та комахами;
  • не придатні для їх проживання.

Прекрасно переносять механічне стиснення. До певної міри опираються вигину і зламу.

Мають рекомендований термін експлуатації від 30 до 50 років.

Дотримання технології - запорука успіху

Немає нічого універсального. Повною мірою це відноситься до утеплювачів. Перед тим як утеплити будинок зсередини необхідно знайти те поєднання матеріалу стін, утеплювача, застосовуваної технології, яке забезпечить максимально можливе утеплення приватного будинку зсередини.

Будинок з «дихаючими» стінами

Найчастіше утеплювача, розташованого усередині стін дерев'яних, каркасних, блочних будинків, недостатньо для підтримки комфортної температури в приміщеннях. Чим утеплити будинок з пористих або дерев'яних матеріалів? Для таких споруд рекомендовано використання волокнистих утеплювачів.

Це засновано на тому, що зазначені матеріали стін поглинають з навколишнього повітря вологу при її надлишку і віддають назад при нестачі, проводячи саморегуліровкі вологості в приміщеннях. Теплоізолятори на основі волокон забезпечують проходження через себе необхідної кількості повітря, підтримування природний стан внутрішнього середовища.

Як правильно утеплити такий приватний будинок зсередини? Теплоізоляція своїми руками в будинку зі стінами з дерева, газо-, пінобетону, шлакоблоків проводиться наступним чином.

Поверх стін встановлюється дерев'яні лати, що забезпечує існування вентиляційного зазору між вертикальною поверхнею і утеплювачем. Рекомендована величина зазору 25 мм. На її основі згодом буде встановлена ​​лати для укладання плит. Тому необхідно встановлювати її на відстані на 30 мм менше ширини утеплювача для установки плит враспор.

Поверх неї встановлюється пароізоляційна плівка, яка не дозволяє волозі проникати в термоізолятор з боку стіни. Одночасно вона не дозволяє йому заповнити собою вентиляційний зазор. Закріплюється за допомогою будівельного степлера горизонтальними смугами знизу вгору. Наступний шар накладається на нижній з нахлестом, передбаченим в інструкції заводу-виготовлювача. Місця з'єднання полотен герметизуються за допомогою армованого двостороннього скотча.

Ігнорування даної операції порушить герметичність утеплювального пояса, призведе до проникнення вологи в утеплювач, його намокання і зниження теплоудержуючою здатності мінімум на 50%.

Поверх пароізоляції закріплюють брус для установки плит (матів) утеплювача. Його висота повинна дорівнювати товщині шару утеплювача. Якщо укладання буде проводиться в 2-а шару, то висота бруса повинна бути дорівнює половині від використовуваної.

Впритул до пароізоляційній мембрані укладають ізолятор. При двошарової укладанні плити 2 рівня повинні перекривати стики першого.

Проводять монтаж пароізоляційної мембрани. Вона буде захищати створений шар від проникнення вологи з боку приміщення. Технологія її закріплення і монтажу, така ж як і в мембрани з боку стіни.

Технологія її закріплення і монтажу, така ж як і в мембрани з боку стіни

Внутрішнє утеплення закінчується установкою контррейок, що створюють прохід для повітря між утеплювачем і внутрішньою фінішною обробкою.

Укладаючи утеплювач під вагонку, располагаемую вертикально, контррейки необхідно встановлювати горизонтально.

Проводиться монтаж основи під інтер'єрну обробку.

Будинок зі стінами з кам'яних матеріалів

До таких матеріалів обгрунтовано відносять цегла, бетон, натуральний камінь. Чим і як утеплюють такий будинок?

Перед тим, як утеплити стіни будинку зсередини, необхідно подбати про хорошу роботу вентиляційної системи, так як в таких приміщеннях вбирання вологи з повітря в приміщеннях відбувається тільки на рівні декоративного оздоблення.

Перед тим, як утеплити стіни будинку зсередини, необхідно подбати про хорошу роботу вентиляційної системи, так як в таких приміщеннях вбирання вологи з повітря в приміщеннях відбувається тільки на рівні декоративного оздоблення

Як її крім стандартно встановлених і передбачених при будівництві вентиляційних каналів, можна використовувати димохідні труби печей опалення, котлів систем опалення, внутрішні каміни, клапани на вікнах зі склопакетами.

Так як стіни не вбирають водяні пари і, отже, не віддають їх, утеплювач має нульову паропроникність, використання парозахисної мембран недоцільно.

Для утеплення стін всередині кам'яного будинку необхідно використовувати подібні за властивостями утеплювачі. Такими є пенополістіроли і пінополіуретан.

Пенополістіроли бувають спінені і екструдовані. Перші мають набагато меншу механічну міцність, ніж перші, і більш високий коефіцієнт питомої теплопровідності (приблизно на 15%).

Якщо виникає питання: «Чи можна утеплювати будинок пінопластом?». Відповідаємо: «Так, можна. Пінопласт - це спінений пінополістирол ».

Для того щоб утеплити стіни зсередини будинку, необхідно почати з підготовки поверхні. Кладка очищається від бруду, пилу, фарби, виступів. При наявності поглиблень більше 5 мм, вони заповнюються цементно-піщаним розчином.

Тріщини розширюються і закладаються розчином або монтажною піною. Вся поверхня дворазово покривається ґрунтовкою глибокого проникнення.

Вся поверхня дворазово покривається ґрунтовкою глибокого проникнення

Для наклеювання плит використовується спеціальна клейова суміш або пенополіуретановий клей в балонах. Клей готують безпосередньо перед застосуванням шляхом змішування з водою відповідно до інструкції по застосуванню. Перемішується за допомогою будівельного міксера і подається на місце робіт.

Клей наноситься на плиту двома способами:

  • кельмою - по периметру і кілька «ляпасів» в середині для нерівних стін (перепад висот близько 1 см);
  • зубчастим шпателем - по всій площі при рівних стінах.
  • Нанесення пенополиуретанового клею на плиту проводиться за допомогою пістолета для піни по периметру і по центру уздовж довжиною сторони.

Чи можна утеплювати будинок зсередини нанесенням пінополіуретану? Як потім на нерівну поверхню встановлювати фінішну обробку? Перед тим як утеплити приватний будинок напиленням пінополіуретану, встановіть на стіну дерев'яну обрешітку з бруса, висотою більше товщини шару утеплювача.

Плити укладаються знизу вгору по заздалегідь відбитої горизонтальної лінії. Наступний ряд встановлюється зі зміщенням на полпліти (як цегляну кладку).

Надлишки виступив клею видаляються відразу. Щілини між плитами пінопласту закрити монтажною піною. Екструдований пінополістирол має спеціальні пази на торцях плит для забезпечення їх щільного прилягання один до одного без утворення містків холоду.

Теплоізоляцію зсередини можна влаштовувати в один і два шару. При двошаровому утепленні плити 2-го шару повинні перекривати шви 1-го.

Поверх утеплювача встановлюється каркас для установки фінішної обробки з листових, панельних або ламельним матеріалів і здійснюється її пристрій.

Утеплення стін зсередини дасть хороший ефект при дотриманні технології монтажу, що дозволить істотно підвищити комфорт проживання при неможливості проведення утеплення зовні.

Або обробили його дорогими матеріалами?
Не знаєте, як утеплити стіни зсередини в приватному будинку?
Чи є плюси у даного методу утеплення приміщень?
Чим краще утеплити будинок?
Що використовують для утеплення приватного будинку зсередини?
Чим утеплити будинок з пористих або дерев'яних матеріалів?
Як правильно утеплити такий приватний будинок зсередини?
Чим і як утеплюють такий будинок?
Якщо виникає питання: «Чи можна утеплювати будинок пінопластом?
Чи можна утеплювати будинок зсередини нанесенням пінополіуретану?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама