Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зібрати камін з топки і готового облицювання: монтаж порталу для каміна

  1. Як зібрати камін

камін - це більше, ніж просто система опалення для вашого будинку. Це красиві вечора, проведені перед відкритим вогнем, задушевні розмови і ностальгія про старі часи, коли світ ще не знав електрики і будь-якого іншого палива, крім як дрова чи вугілля. У цій статті пропонуємо ознайомитися з відповіддю на питання, як правильно зібрати камін своїми руками з топки і готової облицювання .

Місце, де буде встановлений камін, має бути повністю очищеним від сміття. Рулетка допоможе виміряти ширину і довжину каміна, а крейда - намалювати позначки на підлозі.

Щоб правильно розрахувати розміри майбутнього каміна так, щоб він підходив для установки в кімнаті, можна скористатися наступною таблицею:

Площа приміщення 12 15 20 25 30 40 Ширина топки 50 60 70 80 90 100 Висота топки 42 49 56 63 70 77 Глибина топки 30 32 35 38 40 42 Висота внутрішньої стінки 36 36 36 36 36 36 Ширина внутрішньої стінки 30 40 45 50 60 70

Якщо несуча стіна виконана з дерева, можна:

  • вирізати її частину і замінити її кладкою з цегли;
  • зробити цегляну перегородку.

Якщо вибрали другий спосіб, перегородка повинна бути встановлена ​​на одній основі (фундаменті) з піччю. Це слід враховувати при маркуванні підстави в підлозі і додаванні товщини кладки по периметру. На стіні також намалюйте лінії, що позначають ширину майбутнього каміна.

Як зібрати камін

Спочатку необхідно створити фундамент. Площа підстави повинна бути більше розмірів порталу, тому додайте 30-40 см з кожного боку. Глибина фундаменту становить близько 50 см (тонша основа не витримує навантаження). Якщо підлога в будинку зроблений з дощок, виріжте фрагмент каміна лагами. Далі змішайте цементну суміш, після чого невелику кількість виливають на підготовлену область. Розрівняйте поверхню і зверху покладіть армуючої сітки, після чого знову вилийте розчин і дочекайтеся його затвердіння.

Тепер можна приступити до укладання основи під портал. На підлозі з цегли викладіть П-подібний п'єдестал. Він складається з 4 рядів, в залежності від бажаної висоти каміна. В якості сполучного розчину беруть суміш з глини і піску. Щоб зменшити навантаження на підлоги, замість цегли, ви можете взяти газобетонні блоки, а потім обробити їх розчином цементу. Кожну кладку необхідно перевірити з рівнем, цеглу регулюються молотком. Зайві патьоки, виступи і плями необхідно відразу прибрати за допомогою шпателя.

На цеглу четвертого ряду необхідно укласти металеві куточки таким чином, щоб вони з'єднували протилежні стіни. Кути розташуйте на відстані 10-15 см з виступом вгору. Цеглини повинні розташовуватися на краю з пропілену пазами. Потім їх необхідно скласти так, щоб виступи кутів щільно входили в розрізи. Цеглини укладаються тільки на 2/3 верхньої частини п'єдесталу, залишаючи вільний простір біля стіни. Зміцніть отриману конструкцію розчином і розрівняйте до отримання рівної поверхні.

Коли розчин буде укріплений, ви можете перейти до основної частини - установці порталу для каміна. Робіть роботу дуже акуратно, оскільки демонтувати конструкцію вже не вийде.

На кладці, використовуючи мастику або термостійкий клей, необхідно встановити П-образну плиту з керамограніта, залишаючи відкритий простір біля стіни. Бічні зрізи плити повинні бути заглиблені в стіни на пару-трійку сантиметрів. Після вирівнювання помістіть топку на підготовлену плиту, залишивши 4-5 см між задньою поверхнею печі і стінкою. Збірка каміна закінчена і тепер ви можете насолодитися отриманим результатом.

Таким чином, установка порталу для каміна разом з облицюванням займе всього один день. Тепер ви знаєте, як здійснити монтаж порталу для каміна. Використовуйте наші рекомендації і насолоджуйтеся отриманим результатом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама