Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Драцена догляд в домашніх умовах, пересадка, обрізка, фото

  1. різноманітність видів
  2. Догляд та особливості вирощування
  3. Яке має бути освітлення
  4. Температурний режим
  5. Як поливати драцену
  6. Як обрізати драцену в домашніх умовах
  7. пересадка рослини
  8. Корисні властивості рослини

Кімнатна рослина драцена приїхало до нас з теплого африканського континенту, хоча окремі його різновиди виростають на території Південної Азії та Америки. Найпростішими і невибагливими вважаються драцена Годсефа, Драконові і облямована. За іншими видами потрібно трохи більше догляду, але в цілому драцена догляд в домашніх умовах вимагає самий мінімальний, а можливі хвороби драцени можна легко здолати.

У перекладі з латинської Dracaena означає «самка дракона». Саме тому її часто називають «драконове дерево».
У перекладі з латинської Dracaena означає «самка дракона»
Драконові дерево ще зветься деревом щастя, завдяки одній красивою легендою про двох закоханих. Їм дозволили бути разом, якщо на ціпку, яку юнакові було потрібно вбити в землю, виростуть листя. Таким чином, і виріс перший квітка.

Зміст статті

різноманітність видів

Драконові дерево, дерево щастя, помилкова пальма - яких тільки назв не має це дивовижна рослина. Всі вони, так чи інакше, її характеризують: по-перше, вона дійсно чимось нагадує пальму, хоча до пальмовою і не відноситься, а по-друге, нагадує дерево, також не ставлячись до дерев. Має товстий прямий стебло, на якому ростуть листя, що утворюють розетки, іноді під три метри заввишки. Зростає повільно, але зате довго живе, при правильному догляді - до п'ятнадцяти років. Різновиди драцени вносять свої корективи в це приблизне опис, кожен характеризується чимось особливим, неповторним. Розглянемо найпоширеніші її види.

Драцена деремская. Вона пізнавана своїми широкими листям незвичайного забарвлення: крім основного зеленого кольору вони располосовала в білий.
Драцена деремская
Драцена відігнута. У цьому різновиді листя починає рости від кореня, при цьому вони нахиляються вниз і трохи відгинаються. Має красиву золоту облямівку по краєчку листя. У природі іноді виростає до 20 м заввишки! Драцена відігнута - це найбільш примхлива різновид з усіх, і в умовах звичайної квартири вона навряд чи довго протримається. Зазвичай її вирощують в оранжереях, де є можливість створити для рослини прийнятний температурний режим і забезпечити достатнє освітлення і вологість.

Драцена маргината, або облямована. Довгі, вузькі листя зосереджені на вершині досить товстого стебла-стовбура, нагадують чиюсь скуйовджений зачіску.
Драцена маргината, або облямована
Драцена Сандера. Якщо попередня різновид своїм виглядом більше нагадує дерево-пальму, то цей різновид, скоріше, бамбук.

Драцена Годсефа. Цей різновид відрізняється своїми овальними листям, зеленими і плямистими. Через плям має дуже ошатний вигляд.

Драцена запашна, вона ж драцена Фрагранс. Як видно з назви, цей різновид цвіте, і при цьому вельми ароматно. Також вона досить морозостійка - може цвісти навіть при температурі +10 градусів. Але фарбують її навіть не квіти, а красиві глянцеві листя насиченого зеленого кольору різних відтінків. В умовах квартири вона практично не цвіте. У всьому ж іншому не сильно відрізняється від інших видів, є досить невибагливою, і в цілому за Фрагранс догляд нескладний.
Драцена запашна, вона ж драцена Фрагранс
Драцена Гукера. Ще один різновид, схожа на дерево і досягає 2 м висоти. Має шкірясті листя з білястим краєчком, що звужуються до основи і виростають в довжину до понад півметра. Якщо дерево-пальма драцена маргината догляд за собою вимагає мінімальний, то Гукера зазвичай росте в оранжереях зі спеціально створеними умовами, так як є дуже вибагливою.

Догляд та особливості вирощування

Давайте детально розглянемо, як доглядати за драценою в домашніх умовах.

Яке має бути освітлення

Родина драцени - тропіки, а тому їй потрібно багато сонячного світла. Але як і інші кімнатні квіти, драцена не терпить прямих сонячних променів, так як вони здатні обпекти її листя. Але тінь теж небажана. Саме ідеальне місце для драцени в домашніх умовах - це вікно, що виходить або на південь, або на захід.

На замітку! Чим більше строкаті і ошатні листя, тим більше кількості сонячного світла потрібно рослині.

Температурний режим

Різниться в різні пори року. У літню пору - близько +25 ° C, в зимовий - не нижче +14 ° C, за винятком тих різновидів рослини, що прекрасно себе почувають навіть при +10 ° C. Як вже говорилося, Фрагранс примудряється рости і навіть розквітати при такій температурі. Протяги при цьому неприпустимі.

Як поливати драцену

Полив повинен бути рясний і регулярний, але при цьому верхнього шару землі необхідно дати висохнути на 2 або 3 сантиметри і попередньо розпушити. Коріння теж краще берегти і не перезволожувати. Воду потрібно обов'язково відстоювати протягом декількох днів, краще використовувати кип'ячену.

На замітку: якщо рослина стоїть біля батареї, то часто поливати його потрібно і в зимовий період.

Крім того, періодично «купайте» свою квітку з обприскувача. Вода взагалі дуже важлива для драцени в домашніх умовах, причому в будь-який час року.

Як обрізати драцену в домашніх умовах

Для такого квітки, як драцена обрізка і пересадка швидше націлені на декоративність рослини, ніж на його потреби. Фрагранс, Годсефа і маргината догляд вимагають ще і в обрізанні, тому що вони можуть виростати дуже високими. Тому у квітникаря постає питання, як обрізати драцену для отримання бічних пагонів і для розгалуження, щоб тим самим зробити її гарніше.
Для такого квітки, як драцена обрізка і пересадка швидше націлені на декоративність рослини, ніж на його потреби
Обрізка драцени може бути здійснена двома способами.

1-ий спосіб: як обрізати для живцювання. На стеблі трохи нижче верхівки зробити надріз. Потім помістити в нього невелику кількість увлажненного торфу і замотати поліетиленовим пакетом. Десь через 1 місяць в пакеті утворюються нові молоді корінці, можна відрізати верхівку і пересаджувати її в новий горщик.

2-й спосіб: як обрізати для живцювання і для розгалуження. Для цього потрібно відрізати верхівку і укоренити драцену. Відрізаний втечу висаджують в новому горщику. Обрізаний стовбур потрібно накрити поліетиленом, також через 1 місяць на місці обрізки з'являться нирки і почнеться утворення додаткових бічних пагонів. В результаті рослина стає коротшим, відбувається гарне, пишне формування крони.

На замітку: обов'язково дочекайтеся, поки у живців з'являться корені, так як посадити драцену без коріння не вийде - вона просто загине.

пересадка рослини

Тепер давайте розглянемо, як правильно пересадити драцену. Пересадка драцени в домашніх умовах не так складна, але вимагає знання певних моментів.

Горщик для драцени потрібно вибирати відповідно до розмірів коренів і висотою. Наприклад, якщо рослина виросла до півметра заввишки, то горщик треба вибрати не менше, ніж 20 см у висоту. Величезний горщик «на виріст» брати не треба, так як пересадити драцену в інший горщик потрібно буде як мінімум ще через 2 роки. А тому що купується ємність потрібно взяти лише на пару сантиметрів більше в діаметрі.
Горщик для драцени потрібно вибирати відповідно до розмірів коренів і висотою
Земля для драцени купується в магазині, або готується вдома, з дернової, компостної, торф'яної і листової землі.

Сама пересадка здійснюється таким чином:

  • нова ємність обробляється окропом;
  • на її дні створюється дренажна система ;
  • квітка акуратно витягується з своєї попередньої ємності, гниле коріння видаляються, живі і здорові обприскуються з розпилювача;
  • квітка пересідає в нову ємність.
  • поливати рослини, можна з додаванням добрив.

Корисні властивості рослини

Користь і шкода кімнатних рослин зазвичай впізнається вже в процесі, коли рослина посаджено в будинку. Давайте заздалегідь дізнаємося, яка від такого красивого рослини, як драцена користь, а який може бути шкода.
Користь і шкода кімнатних рослин зазвичай впізнається вже в процесі, коли рослина посаджено в будинку По-перше, користь рослини полягає в нейтралізації хімічних речовин, що знаходяться в повітрі, особливо це може бути застосовано для приміщень, де підлога покрита лінолеумом. В офісах вона здатна нейтралізувати шкідливі речовини, які виділяє офісна техніка.

По-друге, ця рослина абсорбує патогенні мікрочастинки і пил, натомість здійснюючи іонізацію повітря.

По-третє, якщо дізнатися, які має драцена прикмети і забобони, то можна переконатися, що навіть з цієї точки зору вона корисна. Вважається, що вона гармонізує психоемоційний стан своїх власників, сприяє відновленню душевної рівноваги, добре впливає на людей, схильних до депресій.

Але як і всі кімнатні рослини драцена може нанести і певної шкоди. Особливо це стосується алергіків, їм взагалі варто з обережністю ставитися до кімнатних рослин. Це малотоксична рослина, вона зовсім не отруйна, але вживання її в їжу може завдати здоров'ю шкоду. А тому рослина варто берегти від домашніх тварин і маленьких дітей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама