Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Флокс: волотистий, плямистий, шилоподібний, фото

Видова приналежність сінюхових Тип рослини Однорічники; багаторічники; грунтопокривні; Група Кореневищні трав'янисті красивоцветущие Способи розмноження Насінне і вегетативне (поділом куща і живцюванням) Час висадки в грунт Посів - жовтень, поділ куща - квітень, рідше вересня Схема посадки 50 - 60 см між рослинами Вимоги до грунту Багата перегноєм, водопроникна Вимоги до освітленості Сонце; деякі сланкі види воліють півтінь Вимоги до вологості Вимагає регулярного поливу; деякі сланкі види посухостійкі Вимоги до догляду Високорослі види потребують підв'язки; потрібно регулярна обрізка увядающих суцвіть Висота рослини Від 25 до 150 см в залежності від виду Колірна гамма Багатоколірні; Вид квітів, суцвіть Квітки плоскі, пятілепестние, утворюють щитковидні або волотисте суцвіття Період цвітіння Сланкі види в травні - червні, іноді повторне цвітіння в серпні; кущові види в серпні - вересні Сезонна декоративність Весна; літо; Використання Альпінарій і рокарій; Бордюри і рабатки; миксбордер; USDA-зона 3; 4; 5;

Флокс (Phlox) - багаторічна рослина, що належить до сімейства сінюхових. Розрізняють кущові і сланкі види. Кущові досягають півтора метрів у висоту, що стеляться зазвичай не перевищують 25 см.

Цвітіння грунтопокривних флоксів починається в травні. Першим зацвітає флокс Розчепірений (Phlox divaricata), здатний рости як на сонці, так і в тіні. Низькорослі сорти цього виду можуть використовуватися для посадки в рокарії; вищі підходять для миксбордера; висаджують їх і біля водойм.

Флокс шилоподібний (Phlox subulata) надзвичайно ефектний в період цвітіння, коли він суцільно покривається рожевими, малиновими, білими або блакитно-бузковими квітками. Ряболисті різновид флокса шиловидного, навпаки, особливо декоративна після закінчення цвітіння. Голчасті листя такого флокса мають поздовжні білі або рожеві смуги.

В кінці травня зацвітає флокс столоносний (Phlox stolonifera). Під час цвітіння його стебла мають прямостоячий вид, а потім полегают; в місцях зіткнення з грунтом у них утворюються корінці. Віддає перевагу півтінь, вологу слабокислу грунт. Невибагливий, добре розростається. Приживається в тіні чагарників, може рости на берегах водойм.

Серед кущових флоксів найбільш поширені флокс волотисте (Phlox paniculata) і флокс плямистий (Phlox maculata). Більшість сортів флокси волотисте мають сильний аромат. Квітки утворюють щільні щитковидні суцвіття; є одноколірні і двоколірні сорти різноманітних відтінків. Квітки флокса плямистого дрібніше, суцвіття подовжені, циліндричні.

Багаторічні флокси - традиційні квіти для садів в стилі російської садиби. Кущові флокси вимагають відкритих сонячних ділянок, найчастіше їх застосовують для посадки в міксбордерах. Можуть використовуватися для зрізання. Яркоокрашенние одноколірні флокси вдало поєднуються з золотушника, Геленіум. Підійдуть як партнери багаторічні айстри.

Яскраві контрастні композиції складуть флокси різних забарвлень; двоколірні сорти добре виглядають на тлі білосніжних. Детальніше про флоксах волотистих і догляді за ними читайте по засланні .

Phlox Drummondii - флокс Друммонда - виняток серед флоксів. Це однорічна культура, яку вирощують зазвичай розсадним способом. При ранневесеннем посіві рослина зацвіте вже до червня. Сорти флокси Друммонда різноманітні як по висоті рослини (від низькорослих - до 15 см - до високорослих, що досягають 50 см), так і за забарвленням квітки, його розміром і формою (пятілепестние, колесовидного або зірчасті).

Рослини висаджують з відстанню від 10 до 20 см між ними. Використовують - в залежності від сорту - в рокарії, міксбордерах, вирощують як контейнерні або балконні культури. Посадка і догляд за однорічними флоксами не уявляють труднощів навіть для початківців садівників.

Фото: Марина Герасимова (Кострома), Марина Курносова (Волгоград).

© 2011 - 2016, marinanemona . Всі права захищені.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама