Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості укладання клінкерної плитки.

У зв'язку з особливим типом технології виробництва і високої температури випалу клінкеру і клінкерної плитки неминуче невелике розходження в лінійних розмірах. Тому укладання клінкерної плитки з мінімальним розміром шва недоцільна. Необхідно вибрати такий розмір шва, який буде регулювати відмінності розмірів плитки, і мати привабливий вигляд.

Ширина шва при цьому буде нерівномірною і буде змінюватися в залежності від відмінностей в розмірах клінкерної плитки. Ширина шва також може варіюватися в залежності від необхідного естетичного вигляду облицювання. Рекомендована виробниками ширина шва 7-10 мм.

Бажано укласти всі плитки в напрямку екструзії, воно позначене канавками на задній стороні клінкерної плитки, таким чином, нерівність плитки буде мати деяку закономірність, що сприяє контролювати зовнішній вигляд облицювання.

Перед укладанням клінкеру необхідно вирівняти нерівності підстави, очистити від бруду, пилу і залишків матеріалів які можуть перешкоджати адгезії плитки.

При необхідності - заґрунтувати, підходящої для даного типу підстави, ґрунтовкою.

Міцність підлоги повинна бути достатньою, щоб нести навантаження прогнозованого впливу на підставу.

Клей для укладання клінкеру повинен бути підготовлений відповідно до інструкцій виробника, потім рівномірно розподілений на основу за допомогою зубчатого шпателя так, щоб задня частина плитки після укладання була повністю заповнена клеєм.

Читайте - як вибрати зубчастий шпатель для укладання плитки .

Подвійне нанесення клею (т. Е. На підставу і на задню сторону плитки) має використовуватися в разі необхідності.

Укладайте плитку, притискаючи її до основи досить для досягнення повної адгезії і рівності поверхні підлоги.

Перевірте ідеальне вирівнювання, потім, після висихання клею, видаліть залишки клею і приступайте до затірки швів.

Читайте - витрата затірки для швів .

Ще одна особливість укладання клінкеру - це змішання плитки.

клінкер - матеріал, який складається з різних тонів кольору. Для досягнення однорідної суміші різних відтінків, візьміть кілька коробок з різних піддонів, потім плитку з різних коробок для ретельного перемішування плитки.

Чим більше число коробок, використовується одночасно, тим краще буде змішуватися плитка, що добре вплине на кінцевий вигляд, що облицьовується.

Шви між плитками, як говорилося вище, закладаються після повного висихання клею, як правило, на наступний день після укладання. Порожні шви слід ретельно очистити, по можливості по всій товщині плитки, особливу увагу приділіть краях плитки. Рівномірно зволожите шви перед затіркою, якщо це необхідно.

Затирка швів повинна бути проведена за допомогою спеціальних складів. Завжди перевіряйте, щоб за своїми технічними характеристиками і кольором, затирання відповідали умовам експлуатації облицьованої поверхні.

Ретельно заповніть шви гумовим шпателем, дайте висохнути, поки суміш не почала схоплюватися приступайте до операції по очищенню.

Завершити операцію з очищення за допомогою губки, що має як очистити плитку, так і зробити шви гладкими.

Через кілька днів, коли підлогу і шви повністю висохли, залишилися залишки клею та затирання можуть бути змиті спеціальними очисними складами, потім ретельно промийте підлогу чистою водою і висушіть. Це дозволить запобігти утворенню білуватих слідів на плитці.

Укладання клінкерної плитки не особливо відрізняється від укладання звичайної керамічної плитки або керамограніта, але особливості, які важливо враховувати при виконанні робіт ми розглянули вище, вони носять рекомендаційний характер, і можуть бути іншими в кожному конкретному випадку.

Питання і побажання залишайте в коментарях, якщо вона сподобалась стаття поділіться з друзями.

з Вашого власного сайту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама