Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення мансарди: секрети професіоналів

  1. Навіщо утеплювати мансарду
  2. матеріали
  3. Технологія теплоізоляції мансарди
  4. Як запобігти появі містків холоду
  5. Утеплення міжповерхового покриття мансарди

Влітку поверхня даху розжарюється так, що температура повітря в мансарді може підніматися до +40 ... + 50 ° С. І щоб там не звариш, важливо правильно зробити утеплення мансарди.

Слово «мансарда» походить від імені французького архітектора, який вперше використав приміщення під покрівлею для житлових цілей. З тих пір приміщення під зламами дахи називають «мансардою». У ті часи в них жили переважно бідняки, а зараз це одне з найзатишніших приміщень в будинку, якщо ви, звичайно, зробили все правильно.

Навіщо утеплювати мансарду

Дах мансарди захищає будинок від всіх капризів клімату: опадів, охолодження і перегрівання. Тепле повітря легше холодного, він піднімається вгору, тому температура під дахом завжди на пару градусів вище. Якщо ви не подбали про якісну теплоізоляції, втрати тепла через горищні перекриття і дах можуть доходити до 20% від загального обсягу. Тепле повітря ще і більш вологий, а значить, є ймовірність утворення конденсату і підтоплення снігу на покрівлі. Напевно, ви бачили взимку даху, «прикрашені» бурульками. Це означає, що під впливом тепла, що піднімається вгору, сніг на недостатньо утепленій покрівлі починає танути, утворюючи крижану бахрому.

матеріали

Для теплоізоляції мансарди вибирайте довговічні, пожежостійкі і екологічні матеріали. плити СКАНДІК від ROCKWOOL мають пружний край і щільно заповнюють простір між кроквами, не залишаючи щілин і місць для протягів. Товщина теплоізоляції залежить від регіону: для північних районів підходить шар від 250 мм, для Центру досить 200 мм, а на півдні Росії - 150 мм.

Розрахувати кількість упаковок теплоізоляційного матеріалу можна за формулою: площа утеплюваної поверхні (в м2) множать на товщину передбачуваної теплоізоляції (в мм), поділену на 1000, а потім отримане число ділять на обсяг однієї упаковки (в м3). Можна взяти площа покрівлі, розділити її на кількість квадратних метрів в одній упаковці утеплювача, а потім отримане число помножити на потрібну кількість шарів. До цього числа додаємо 10% і отримуємо необхідну кількість упаковок теплоізоляції.

До цього числа додаємо 10% і отримуємо необхідну кількість упаковок теплоізоляції

Найпростіший варіант - скористатися розрахунковим калькулятором на сайті ROCKWOOL .

Технологія теплоізоляції мансарди

Починайте утеплення покрівлі з прокладання під покрівельним покриттям вітровологозахисні мембрани ROCKWOOL брендованої стороною до «вулиці».

Потім монтують шар теплоізоляційного матеріалу, а поверх нього впритул укладайте пароізоляційну плівку. Мембрана захищає конструкції від вітру і атмосферної вологи і не допускає проникнення водяної пари в конструкцію з приміщення. Для цього двошарове полотно закріплюється брендованої стороною всередину приміщення з внутрішньої сторони будинку. Для кріплення мембрани і плівки використовують будівельний степлер або двосторонній скотч.

Наступний етап - лати, що встановлюється з зазором 10 - 20 мм. За нею вже можна робити декоративну обшивку гіпсокартоном, фанерою, ДВП.

Як запобігти появі містків холоду

Містки холоду знижують ефективність теплозахисту приміщення. Є ефективні способи уникнути цього:

  • максимально точно дотримати величину просвітів між кроквами;
  • укладати теплоізоляційний матеріал строго снізувверх, уникаючи нещільного прилягання плит між собою;
  • використовувати оптимальну кількість шарів - наприклад, якщо потрібно товщина 200 мм, то зручніше взяти 2 шари по 100 мм, ніж 4 шари по 50 мм; до того ж нещодавно вийшла новинка - ROCKWOOL СКАНДІК товщиною 150 мм, що дозволяє скоротити трудомісткість на утеплення;
  • заповнювати утеплювачем все, навіть важкодоступні, місця каркаса мансарди;
  • виключити дефекти при установці мембрани, не допускати її пошкоджень, щільно склеювати стики полотен клейкою стрічкою;
  • іспользоватьспеціальний герметичний матеріал для закладення стиків між крайнім кроквою і стіною.

максимально точно дотримати величину просвітів між кроквами;   укладати теплоізоляційний матеріал строго снізувверх, уникаючи нещільного прилягання плит між собою;   використовувати оптимальну кількість шарів - наприклад, якщо потрібно товщина 200 мм, то зручніше взяти 2 шари по 100 мм, ніж 4 шари по 50 мм;  до того ж нещодавно вийшла новинка -   ROCKWOOL СКАНДІК   товщиною 150 мм, що дозволяє скоротити трудомісткість на утеплення;   заповнювати утеплювачем все, навіть важкодоступні, місця каркаса мансарди;   виключити дефекти при установці мембрани, не допускати її пошкоджень, щільно склеювати стики полотен клейкою стрічкою;   іспользоватьспеціальний герметичний матеріал для закладення стиків між крайнім кроквою і стіною

Утеплення міжповерхового покриття мансарди

Утеплення міжповерхового покриття починається з установки лаг. Потрібно зробити так, щоб вільний простір для шару теплоізоляції дозволяло йому щільно встати в каркас і примикати без щілин. для утеплювача СКАНДІК з шириною 600 мм оптимальний розмір вільного простору складе 580-590мм. Його акуратно заповнюють утеплювачем, а потім з внутрішньої сторони впритул покривають пароізоляційній плівкою. Якщо висота лаги зрівнялася з теплоізоляційним шаром, створюють штучний повітряний зазор за допомогою обрешітки. Після цього можна класти фінішне покриття.

Якщо ви утеплюєте перекриття, де немає сильного перепаду температур, наприклад, в опалювальної зимової мансарді, сміливо можна відмовитися від пароізоляційної плівки і класти фінішне покриття прямо на шар утеплювача.

Іноді без пароізоляційної плівки ніяк не обійтися. Наприклад, у літній, «холодної» мансарді або при використанні паронепроникного лінолеуму для підлогового покриття. У цих випадках вологе тепле повітря першого поверху буде вільно йти вгору, в товщу перекриття, утворюючи конденсат. Скупчення вологи викличе утворення цвілі, знизить рівень теплозахисту і довговічність будівлі.

Школа утеплення ROCKWOOL

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама