Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блок хаус кути: зовнішній і внутрішній і їх монтаж

  1. Інструменти для роботи
  2. Монтаж блок хауса
  3. Способи стикування блок хауса
  4. Поради по роботі з блок хаусом

Серед багатьох оздоблювальних матеріалів далеко не останнє місце займають дерев'яні панелі у вигляді вагонки і щодо нового матеріалу на нашому будівельному ринку під назвою блок хаус. Це трохи видозмінена вагонка. Від давно відомої вагонки блок хаус відрізняється його лицьовою поверхнею, яка імітує оциліндрованої колоди. Блок хаус має прекрасні характеристиками, відмінною якістю і довговічністю. Але все це досягається тільки при правильному монтажі і кріпленні матеріалу. Серед багатьох оздоблювальних матеріалів далеко не останнє місце займають дерев'яні панелі у вигляді вагонки і щодо нового матеріалу на нашому будівельному ринку під назвою блок хаус

Оздоблення будинку панелями блок-хауса не відрізняється особливою складністю, цю роботу можна виконати самостійно маючи прості інструменти.

Кріплення блок хауса не відрізняється особливою складністю. З цією роботою в змозі впоратися будь-яка людина, що має невеликі навички володіння простими інструментами. Кожна дошка цього оздоблювального матеріалу має абсолютно однакові розміри. З'єднання їх один з одним відбувається за допомогою своєрідного замку, що складається з шипів, які входять до відповідних пази.

Інструменти для роботи

Для виконання робіт з монтажу блок хауса потрібні інструменти:

Для виконання робіт з монтажу блок хауса потрібні інструменти:

Деталі для стикування панелей панелей і кута блок-хауса.

  • молоток;
  • викрутка або шуруповерт;
  • цвяхи, саморізи або кляймери;
  • рівень;
  • електричний лобзик.

Знадобляться також:

  • панелі блок хауса;
  • куточки;
  • оброблені бруси;
  • антисептичні склади;
  • замазка або шпаклівка по дереву;
  • олівець;
  • трафарет;
  • тонкий джутовий шнур;
  • шліфувальна шкурка;
  • стусло;
  • ножівка дрібнозуба.

Монтаж блок хауса

Схема монтажу блок хауса

Облицювання кріпиться до обрешітки, змонтованої на поверхні стіни або стелі. Виконується вона з дерев'яних брусків або з металевих напрямних профілів. Решетування (каркас) на стіні вирівнюється і регулюється за допомогою рівня і схилу. Тільки в цьому випадку оброблена стіна буде рівною і красивою. Дошки укладаються горизонтально шипом вгору. Нижня дошка повинна відстояти від статі на відстань приблизно 20-50 мм. Між верхньою дошкою і стелею залишають таку ж відстань. Робиться це на випадок температурного розширення матеріалу. Щілини закриваються плінтусами.

Кріпляться панелі зазвичай цвяхами або саморізами. Цвяхи рекомендується використовувати при товщині матеріалу до 21 мм. Більш товсті дошки краще кріпити до решетування саморізами. Для тонкого матеріалу призначені спеціальні кріпильні деталі - кляймери. Всі шурупи, цвяхи, саморізи і кляймери повинні мати оцинковану або анодовану поверхню. Вони не піддаються корозії і не залишають слідів іржі на оздоблювальні матеріали. Довжина кріпильних деталей повинна перевищувати товщину блок хауса в 1,5-2 рази. Починати монтаж облицювання можна як знизу, так і зверху.

Способи стикування блок хауса

Схема обробки цегляного будинку блок хаусом.

Часто під час виконання обробки поверхонь блок-хаусом виникає проблема стикування окремих дощок для подовження їх або для оформлення внутрішніх і зовнішніх кутів. Робити це можна кількома способами.

Спосіб 1. Дошки запилюються під кутом 45 градусів і встановлюються впритул один до одного. Прямо через циліндричну поверхню просверливается глухе отвір, діаметр якого трохи більше діаметру капелюшка самореза. Саморізами обидві дошки притягаються до обрешітки, капелюшки утапліваются всередину. Отвір закривається дерев'яною пробкою, яка підрізає врівень з поверхнею панелі і зашкурівают. Цей спосіб рекомендується застосовувати при стикуванні дощок товщиною 40 мм і більше.

Спосіб 2. Дошки з прямими торцями встановлюються встик. Місце стику перекривається спеціальною планкою, яку випускають ті ж фірми, які роблять блок хаус.

Спосіб 3. Більш складна ситуація може виникнути, коли потрібно виконати монтаж кутів приміщення. Зовнішні кути можна оформити шляхом запиливания кожної дошки під кутом 45 градусів. Робота вимагає великої точності. Допоможе виконати цю операцію стусло і ножівка з дрібними зубами. Задирки потрібно обробити шліфувальною шкуркою.

Спосіб 4. Можна не домагатися особливої ​​щільності з'єднання. У продажу є різних розмірів дерев'яні куточки. Ними закривають зовнішній кут. Куточка можна надати деяку декоративність за допомогою застосування свердел різного розміру і різців по дереву.

Спосіб 5. Найскладніше в процесі обробки стін блок хаусом - оформлення внутрішнього кута. Простіший метод полягає в тому, що в кутку вертикально кріпиться брус прямокутного або квадратного перетину. Товщина його повинна бути не менше товщини дошки разом з латами. До цього брусу строго під прямим кутом стикується дошка блок хауса. Операція повторюється з дошкою, яка встановлюється на суміжну стіну. Більш складний варіант полягає в підгонці торця дощок один до одного з дотриманням їх рельєфу.

Більш складний варіант полягає в підгонці торця дощок один до одного з дотриманням їх рельєфу

Випилювання кутів під 45 ° вимагає великої точності та акуратності.

Для точної підгонки потрібно зробити з щільного картону шаблон, що повторює криві лінії, що утворюються між лицьовою поверхнею дошки, яка укладається впритул до суміжній стіні, і торцем дошки, прилеглої із суміжною стіни. Шаблон укладається на тильну сторону дошки і на торці її окреслюється олівцем. За вийшла кривої лінії торець відпилюється електричним лобзиком. Дошка встановлюється на своє місце і приміряється до суміжній дошці.

До вже закріпленої дошці прикладають олівець таким чином, щоб його поверхня щільно прилягала до блок хаусу, а грифель упирався в дошку, яку потрібно підігнати. Олівець переміщається по поверхні, грифель креслить криву лінію на дошці. За допомогою шліфувальної машинки зайвий матеріал видаляється, торець дошки після цієї процедури повинен в точності повторити необхідну кривизну і зайняти своє місце на стіні без зазорів. Робота займає чимало часу, але навик швидко напрацьовується. Внутрішній кут виходить ідеально рівний.

Поради по роботі з блок хаусом

  1. Дошки перед монтажем повинні відлежатися в розпакованому вигляді протягом декількох діб в тому приміщенні, в якому будуть монтуватися на стіни або на стелю.
  2. Дерев'яні бруски для виготовлення обрешітки рекомендується обробити антисептиком.
  3. Для обробки зовнішніх стін рекомендується вибирати панелі блок хауса більш товсті і широкі, ніж для внутрішнього оздоблення.
  4. Установка панелей блок хауса повинна проводитися в суху погоду.
  5. Стики окремих панелей в кутках можна додатково обробити шпаклівкою або замазкою для деревини.
  6. Щілини, що залишилися після монтажу блок хауса, можна замаскувати тонким декоративним джутовим шнуром. Він додасть неповторного зовнішнього вигляду облицюванні.
  7. Стіни після обробки можна покрити декількома шарами лаку або фарби.

Серед інших оздоблювальних матеріалів для облицювання зовнішніх і внутрішніх стін особливу популярність завойовує блок хаус: монтаж його досить простий, але зовнішній вигляд стін стає абсолютно неповторним.

Він імітує оциліндрованої колоди. Складність представляє тільки оформлення кутів. Але і з цим завданням здатний впоратися майже кожен чоловік. Потрібно тільки дотримуватися точність і не поспішати, тоді все вийде.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама