Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво будинків з піноблоків

  1. Орієнтовна вартість будинку
  2. Основні етапи будівництва
  3. Кілька відгуків власників таких будинків

Зі збільшенням масштабів зведення індивідуального житла ринок наповнюється все новими матеріалами, які користуються великим попитом у «приватників». Адже вони орієнтуються не тільки на вартість продукції, а й на можливість побудувати будинок своїми руками, без залучення дорогої техніки і фахівців, послуги яких також обходяться недешево. Одним з найбільш бюджетних варіантів є будівництво будинків з піноблоків.

Одним з найбільш бюджетних варіантів є будівництво будинків з піноблоків

Варто відзначити, що дану продукцію часто плутають з «родичем» - газоблоків (газобетон, газосилікат). Вони багато в чому схожі, але є і принципові відмінності. Тому розмова буде йти саме про піноблоках (пінобетон).

Зміст:

  1. Ціна будівництва будинку під ключ
  2. Поетапне зведення будинку
  3. Відгуки власників

переваги

1. Можливість побудувати будинок з піноблоків без досвіду будівництва і без використання засобів механізації. Адже щоб якісно викласти цегляну стіну або звести зруб, потрібні не тільки пізнання в цій справі, але і велика практика.

  • Піноблоки мають певні розміри, причому відхилення в ту або іншу сторону дуже незначні.
  • Легко обробляються вручну, найпростішим інструментом.

2. За часом будується будинок з піноблоків дуже швидко. Розміри 1 вироби в багато разів перевищують аналогічні параметри цегли. А враховуючи, що їх «посадка» проводиться або на склад, що клеїть, або на розчин, така робота проводиться в короткі терміни.

3 3. Матеріал відноситься до екологічно чистої продукції.

4. Здатність «дихати», що обумовлено пористою структурою піноблоків. За цим показником такі будови мало чим відрізняються від будівель з деревини. У приміщеннях завжди буде комфортний рівень і вологості, і температури. У них власники житла не стикаються з проблемою цвілі або грибка.

5. Хороші звуко- і теплоізоляційні властивості. за відгуками власників про експлуатацію будинків з піноблоків, їх витрати на опалення на 1/3 нижче, ніж у сусідів, які проживають в цегляних будівлях.

Завдяки рівній поверхні виробів на їх оштукатурюванні можна добре заощадити, так як можна укладати розчин досить тонким шаром.

6. Піноблоки досить стійкі до підвищеного термічного впливу і вважаються негорючими.

7. Прийнятна ціна. Дана продукція - один з найдешевших будматеріалів.

Орієнтовна вартість будинку

Підраховуючи, у скільки обійдеться будівництво своїми руками будинку з блоків, треба в основному орієнтуватися на сам матеріал і на цемент, який знадобиться при облаштуванні фундаменту Підраховуючи, у скільки обійдеться будівництво своїми руками будинку з блоків, треба в основному орієнтуватися на сам матеріал і на цемент, який знадобиться при облаштуванні фундаменту.

Розрахунок пінобетонних блоків на будинок робиться досить легко, можете скористатися калькулятором . Змиритися загальна площа всіх стін і міжкімнатних перегородок. Вона множиться на обрану товщину виробів. Виходять «куби». Ось таку кількість піноблоків і буде потрібно, тим більше що при оптових закупівлях товар відвантажується не поштучно, а в «м3».

Кілька цифр (приблизна кошторис будівництва):

  • для стін зазвичай купуються піноблоки 600х300х200. Вони обійдуться від 2 300 руб / м3;
  • перегородки - для них блоки йдуть за ціною від 2 100 руб / м3.

плюс:

  • пісок (від 800 руб / м3);
  • цемент М200 (від 115 рублів за 50 кг);
  • арматурні прути (від 22 000 руб / т);
  • для облаштування опалубки знадобиться деревина (від 5 800 руб / м3).

Гідроізоляція, утеплювач, облицювання фасаду - це вже залежить від уподобань господаря. Найчастіше використовується руберойд. 1 рулон (10 м2) коштує від 210 рублів.

Ціна будівництва будинку під ключ залежить від багатьох факторів: проект, тип фундаменту, оздоблювальні роботи та багато іншого, в тому числі, і регіон проживання. Але в середньому це буде коштувати від 12 000 рублів / м2.

Як приклад - будівництво двоповерхового будинку 9х9 з піноблоків силами спеціалізованої організації обійдеться приблизно в 1 840 000 рублей.

Основні етапи будівництва

вибір фундаменту

Це питання є одним з головних Це питання є одним з головних. По-перше, саме на фундаменті буде «триматися» вся будова, і термін його служби багато в чому визначається міцністю підстави. По-друге, на його облаштування йде значна сума, в деяких випадках, до 35 - 40% від загальної вартості будівництва будинку.

В першу чергу орієнтуйтеся на характеристики грунту. Для більшої частини території країни під піноблоки монтується стрічковий моноліт. Причому його можна не надто й заглиблювати, якщо не передбачається облаштування повноцінного (об'ємного) підвального приміщення.

Для нестійких ґрунтів добре підходять плитковий або фундамент палі. Але якщо довелося зіткнутися саме з таким «проблемним» ділянкою, то краще порадитися з професіоналом. Справа в тому, що великий вплив на фундамент надають такі чинники, як залягання водоносних пластів і глибина промерзання грунту.

Головне - правильно розрахувати передбачувану навантаження. Це і вага самого будинку (стіни, дах, облицювання), і різних інженерних комунікацій і устаткування, і предметів меблювання, побутових приладів і багато чого ще. Існують спеціальні таблиці, за якими можна зробити приблизний підрахунок.

підготовка підстави

В першу чергу, необхідно вирівняти верхні зрізи всіх його частин. Вони повинні лежати в одній горизонтальній площині. В іншому випадку кладка піноблоків вийде з перекосами. Для цього в разі необхідності поверху робиться бетонна стяжка.

відсічна гідроізоляція

Її функція - запобігти капілярний проникнення рідини вгору, на стіни. Для цього верхні кромки фундаменту проливаються рідким бітумом, і зверху накладаються заздалегідь підготовлені (по ширині трохи більше, ніж стіна) смуги руберойду. Хоча краще використовувати щільну плівку з поліетилену, так як термін її служби набагато більше.

кладка піноблоків

Починається завжди з кута. Вибирати потрібно самий «піднятий», якщо не вдалося домогтися однакової висоти за допомогою стяжки. У цьому місці на клеїть «садиться» 1-й блок. Рівняючись на нього, монтуються інші (кутові). Між ними простягається шнур, і по цьому рівню проводиться кладка 1-го ряду.

Для якісного приклеювання склад потрібно наносити як на верхню частину фундаменту, так і на нижню сторону піноблоку.

Якщо зводиться більше 1-го поверху, то кладку необхідно зміцнювати. Для цього в блоках штробіруются канавки, в які вставляється арматура. Попередньо місце її «посадки» очищається і промащується клеїть складом. Прутки обов'язково встановлюються в 1-м і 2-м рядах. В інших - приблизно в кожному 4-м.

Всі кути, віконні та дверні прорізи також підлягають армуванню. Над останніми для підвищення їх надійності встановлюються ж / б перекриття (перемички).

Зовнішня обробка фасаду з піноблоків

Вона робиться обов'язково, так як оберігає матеріал від руйнування. Варіантів кілька - облицювальна цегла, спеціальна декоративна штукатурка. Якщо дозволяють можливості, то доцільно використовувати композитні панелі. Вони одночасно утеплюють будова і добре глушать все звуки.

Всі інші заходи - дах, підвальне приміщення, внутрішнє облицювання - робляться, виходячи з переваг власників. Необхідно тільки правильно підбирати матеріали, які можна використовувати разом з піноблоками.

Кілька відгуків власників таких будинків

«Отримавши в спадок ділянку, я вирішив« будуватися ». За відгуками будинку з піноблоків поєднують високу якість і порівняно невелику вартість, тому і вибрав цей матеріал. Добре заощадив на фундаменті, так як блоки досить легкі і не створюють надмірного навантаження. Крім того, працювали ми удвох з сином, так що платити нікому не довелося. Зводили стіни і перегородки швидко, так як розміри піноблоків значні. З цеглою ми б так працювати не змогли. Зовнішню обробку зробили штукатуркою, на яку також грошей пішло не багато. Коли зробили остаточний підрахунок, з'ясувалося, що витрати на будинок з мансардою з піноблоків не такі вже й великі. А житлом своїм ми дуже задоволені. »

Анатолій Степанович, Єкатеринбург.

«З вибором матеріалу я визначився давно. Перед початком робіт уважно ознайомився з усіма рекомендаціями, як будувати будинок з піноблоків. Відзначив одну особливість, про яку прочитав тільки в 1 статті - при монтажі піноблоків не треба укладати за 1 день більш 3-х рядів. В іншому випадку стіна може «поплисти». Тільки цим і пояснюю деяку затримку. А в загальному - дуже швидко, легко, починаючи з заснування і аж до покрівлі. Що сподобалося - зручно прокладати траси комунікацій. Піноблоки добре свердлити, ріжуться, штробіруются. Відмінний будматеріал. »

Валерій Леоненко, Московська область.

«3 роки тому побудував будинок 6х8 з піноблоків, так що можу оцінити. Вважаю, що нітрохи не гірше, ніж з колод або бруса. Плюс - не потрібно постійно конопатіть. Значно тепліше, ніж у сусіда в його цегляному. Він котел ганяє на повну потужність, а я - на 3/4. Єдина незручність в тому, що стіни не можуть тримати підвищене навантаження, тому, щоб повісити щось важке, це місце посилити і користуватися тільки анкерами. А в усьому іншому - тверда «п'ятірка». »

Ігор, Самара.

«Житло з пінобетону - відмінний варіант, так як не вимагає великих витрат на будівництво будинку. Набагато дешевше, ніж з бруса або цегли. Головне - правильно розрахувати кількість піноблоку додому, щоб не було надлишків. Адже для стін і внутрішніх перегородок беруться блоки різних розмірів. А сам «процес» не є складним. Живу вже 2-й рік і вважаю, що не помилився у виборі матеріалу. У будинку взимку тепло, а в спеку - приємна прохолода. Ніяких щілин, протягів і тому подібного. Зовнішнє облицювання я зробив кольоровою штукатуркою, виглядає моє житло вельми привабливо. Для людини, що має скромні доходи - оптимальний варіант. »

Анатолій Сіврук, Воронеж.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама