Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газобетонні блоки: відгуки, характеристики, розміри і ціна

  1. Відгуки власників будинків

Газобетонний блок - елемент у формі правильного паралелепіпеда, призначений для зведення стін і перегородок. Його виготовляють з газобетону - ячеистой різновиди звичайного. До складу крім цементу і піску вводять алюмінієву пудру, яка є газообразователем. В результаті по всьому об'єму рівномірно розподіляються пори діаметром до 3 мм. За рахунок ячеистости виріб має високі характеристики по тепло- і звукоізоляції, має малу вагу (до 20 кг при найбільшому розмірі) і легко піддається обробці простими інструментами. Його просто переносити навіть одній людині, тому він широко застосовується в приватному будівництві.

Його просто переносити навіть одній людині, тому він широко застосовується в приватному будівництві

Зміст:

  1. Плюси і мінуси
  2. Класифікація
  3. Технічні характеристики
  4. Відгуки та думки людей
  5. Розцінки

Достоїнства і недоліки

Продавці часто плутають газобетонні і газосиликатні блоки. Ці будматеріали схожі за зовнішнім виглядом, але відрізняються за складом. В суміші для газосилікату замість цементу використовують вапно. Його ціна вище за рахунок більш високої міцності і кращих матеріалів, що утеплюють характеристик, але служить він менше, так як сильніше поглинає вологу, менш морозостійкий.

Плюси будівництва з газобетону:

  • паропроникність, стіни «дихають»;
  • приміщення вимагають меншої витрати енергії для опалення;
  • знижена навантаження на фундамент;
  • простота перевезення і вантажно-розвантажувальних робіт за рахунок невеликої ваги і зручного розміру;
  • можливість виконання конструкцій складної конфігурації;
  • на поверхнях не з'являються грибки, цвіль;
  • будівлі легко ремонтувати і перебудовувати.

недоліки:

  • не підходять для будинків вище 3 поверхів в якості основного матеріалу несучих стін;
  • при порушеннях технології пристрою фундаменту відбувається усадка і стіни покриваються тріщинами;
  • шви кладки повинні бути закладені дуже якісно, ​​інакше будинок буде продуватися;
  • газобетонні будинки швидко прогріваються, але так само легко віддають тепло при відключенні опалення;
  • блоки сильно вбирають вологу з повітря, тому обов'язково ізолювати і обробляти стіни відразу після монтажу;
  • обмеження по обробці для фасадів, їх паропроникність повинна бути набагато вище, ніж у газобетону, інакше не уникнути появи конденсату і швидкого руйнування стін;
  • дуже низький рівень зчеплення з будь-якими покриттями, потрібна спеціальна грунтовка;
  • вапно, що міститься в газобетоні і клейових сумішах для нього, швидко викликає корозію, в тому числі металевих труб комунікацій;
  • вироби низьких марок міцності погано утримують кріплення.

не підходять для будинків вище 3 поверхів в якості основного матеріалу несучих стін;   при порушеннях технології пристрою фундаменту відбувається усадка і стіни покриваються тріщинами;   шви кладки повинні бути закладені дуже якісно, ​​інакше будинок буде продуватися;   газобетонні будинки швидко прогріваються, але так само легко віддають тепло при відключенні опалення;   блоки сильно вбирають вологу з повітря, тому обов'язково ізолювати і обробляти стіни відразу після монтажу;   обмеження по обробці для фасадів, їх паропроникність повинна бути набагато вище, ніж у газобетону, інакше не уникнути появи конденсату і швидкого руйнування стін;   дуже низький рівень зчеплення з будь-якими покриттями, потрібна спеціальна грунтовка;   вапно, що міститься в газобетоні і клейових сумішах для нього, швидко викликає корозію, в тому числі металевих труб комунікацій;   вироби низьких марок міцності погано утримують кріплення

Виготовляються двома способами:

  • автоклавний - в насиченому парі при тиску вище атмосферного;
  • неавтоклавний - метод природного сушіння на відкритому повітрі, електропрогрев або в насиченому парі при атмосферному тиску.

Лінія виробництва газобетону можна робити самостійно, автоклавний перевершує його за всіма параметрами, але виробляється тільки на великих підприємствах.

За формою розрізняють:

  1. Прямі.
  2. З ручками захоплення. Їх зручніше переносити, недолік - підвищується витрата клею на кладку, так як необхідно заповнити всі порожнечі.
  3. З системою паз-гребінь. Забезпечує більш міцне з'єднання блоків між собою. Витрата клею на кладку такий же, як при використанні звичайних прямих елементів, так як вертикальні шви не потребують закладенні. Це запобігає появі містків холоду.
  4. З ручками захоплення і системою паз-гребінь.
  5. U-образні (П-подібні). Застосовують для перемичок і монолітних поясів. У порожнині вставляють арматуру і заливають розчин або клей.
  6. Дугоподібні (напівкруглі). З них викладають вигнуті декоративні елементи, округлі стіни і перегородки, спіралеподібні сходи.
  7. Арочні. Вони входять в комплект збірної арочної перемички і призначені для оформлення дугоподібних дверних і віконних прорізів.

Вони входять в комплект збірної арочної перемички і призначені для оформлення дугоподібних дверних і віконних прорізів

Класифікація за розміром газоблоку:

  • стінові: довжина - 625 або 600 мм, висота - 200 або 250 мм, ширина - 200, 250, 300, 350, 375, 400 і 500 мм;
  • перегородкові: довжина - 625 або 600 мм, висота - 200 або 250 мм, ширина - 50, 75, 100, 125, 150, 175 мм;
  • для перемичок (П-подібні): довжина - 500 мм, висота - 200 або 250 мм, ширина - 200, 250, 300, 350, 375, 400 і 500 мм.

За щільністю розрізняють:

  • теплоізоляційні - до 500 кг / м3, призначені тільки для утеплення, мають найнижчу теплопровідність;
  • конструкційні - від 1000 кг / м3, для монтажу стін;
  • конструкційно-теплоізоляційні - від 500 до 900 кг / м3, для зведення і утеплення стін будинків.

теплоізоляційні - до 500 кг / м3, призначені тільки для утеплення, мають найнижчу теплопровідність;   конструкційні - від 1000 кг / м3, для монтажу стін;   конструкційно-теплоізоляційні - від 500 до 900 кг / м3, для зведення і утеплення стін будинків

Технічні характеристики

Щільність газобетону відбивається в маркуванні. Після букви D цифрами позначають питому масу: наприклад, D500 - 500 кг / м3. Чим вище цей показник, тим гірше утеплюють властивості, але більше міцність і звукоізоляція (від 29 до 55 дБ). У продажу можна зустріти варіанти від 200 до 1200 кг / м3.

Параметр D400 D500 D600 D700 D800 Теплопровідність, Вт / м * С ° 0,099 0,118 0,137 0,165 0,182 Клас міцності не нижче В 2 В 2,5 В 3,5 В 5 В 7,5 Паропроникність, мг / (м • год • Па) 0,23 0,20 0,16 0,15 0,14

Незалежно від марки і розмірів всі блоки мають водопоглинання близько 25%, витримують не менше 25 циклів заморожування-відтавання. Матеріал негорючий, переносить вплив температурою до +1200 ° C, під час пожежі в протягом 3 годин майже не руйнується.

Відгуки власників будинків

«Будував будинок з газобетону сам «Будував будинок з газобетону сам. Він крихкий, тому довелося витратити на фундамент більше часу і грошей, ніж розраховував. Стіни виклав швидко і вже без особливих проблем. Тільки на етапі остаточної обробки у мене були труднощі. Спеціальні кріплення коштували дорого, плюс до витрат утеплювач. Позитивні характеристики: стіни сухі, хороша звукоізоляція, блоки мають невелику вагу. Недоліки: неміцні, багато робіт по паро- та теплоізоляції і пов'язаних з цим фінансових витрат ».

Микола, Московська область.

«У мене котедж з газоблоків «У мене котедж з газоблоків. Для зведення стін першого поверху використовував D500, другий викладав з D400. Для підвищення міцності під перекриттям змонтував армопояс. Зовні стіни обробив паропроницаемой штукатуркою. В результаті вийшов теплий, комфортний будинок. Але є і мінус: тепло, поки він опалюється, після відключення обігрівальних приладів швидко остигає ».

Аслан, Москва.

«Побудував з газоблоків товщиною 40 см дачний будинок в два поверхи і баню «Побудував з газоблоків товщиною 40 см дачний будинок в два поверхи і баню. Будинку 5 років, лазні 2 роки, на мою думку, чим вище щільність - тим краще. Зсередини обшивав вагонкою по брусу, прикручений шурупами прямо до стін. Фундамент обов'язково робити надійним, газобетон не любить зсувів. Будівлі вийшли теплими. Купував автоклавні вироби, так як дешеві не тримають кріплення ».

Марат, Нижній Новгород.

«У газобетону дуже суттєвий недолік - його пори не закриті, волога по ним проникає вглиб «У газобетону дуже суттєвий недолік - його пори не закриті, волога по ним проникає вглиб. При мінусовій температурі вона замерзає, розширюється, що викликає руйнування. Тому стіни зовні треба захищати від вологи. Інакше через кілька років вони почнуть кришиться. З плюсів можна відзначити більш високу міцність в порівнянні з пінобетоном. Добре будинок обкласти цеглою, як захистом від вологи, а з газоблоків звести основну стіну, так як вони кращі за пароізоляції, тоді в приміщенні буде тепло і сухо. Я собі побудував саме такі стіни і між цеглою і блоком засипав керамзит. Влітку прохолодно, взимку не мерзнемо, сім'я задоволена ».

Руслан, Санкт-Петербург.

«Безкоштовна пропозиція, як захистити газоблок, поки немає грошей на повноцінну зовнішню обробку - купити б / у банери (рекламні плакати, коштують приблизно 35 руб / м2) і завісити стіни, зробивши прорізи для вікон і дверей «Безкоштовна пропозиція, як захистити газоблок, поки немає грошей на повноцінну зовнішню обробку - купити б / у банери (рекламні плакати, коштують приблизно 35 руб / м2) і завісити стіни, зробивши прорізи для вікон і дверей. Кріпити тимчасову обшивку на каркас з брусків розміром 50х50 мм, встановлених вертикально з кроком 1м, виходить вентиляційний зазор. Коли накопичив грошей, зняв банери і обклав цеглою. Будував сам, стіна 250 мм плюс 120 мм облицювання. Марку брав D900-1000, кладка без швів. Тепло, за газ плачу 1500-2000 руб / міс (живу в Сибіру, ​​будинок 92 м2) ».

Іван, Уфа.

Негативні відгуки можна часто побачити на будівельних форумах. В основному вони пов'язані з прихованими проблемами. Вони виникають, якщо:

  • використовувати теплоізоляційні блоки низької щільності (D300, D400) для зведення несучих стін;
  • залишити будинок без зовнішньої обробки на зиму;
  • обробити стіни зовні непаропроникних матеріалами або сайдингом без вентиляційного зазору.

вартість

Ціна за кубометр не залежить від розміру блоків, але пов'язана з питомою вагою, брендом, об'ємом партії.

Огляд марки D600:

Характеристики YTONG Калузький газобетон Poritep ЕКО Bonolit Відхилення від розмірів, мм 0,1-0,3 0,5-1 0,9-2,5 2 0,8-2,5 Міцність на стиск, МПа 7,1 5,49 6,89 6,18 6,81 Щільність, кг / м3 605 570 614 575 617 Теплопровідність, Вт / м * С ° 0,112 0,132 0,113 0,135 0,113 Паропроникність, мг / (м • год • Па) 0,17 0,18 0 , 16 0,17 0,16 Морозостійкість, циклів заморожування-відтавання 100 100 100 100 100

Вартість кубометра газоблоків D500:

Бренд Ціна, рублі YTONG 4400 Калузький газобетон 3300 Poritep 285

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама