Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газоблоки: технічні характеристики, властивості, ціни за штуку

  1. Технічна характеристика
  2. марки газоблоків
  3. об'ємна густина
  4. Висока міцність і мала питома вага
  5. Міцність газобетону на стиск
  6. Все про матеріал ІНСІ
  7. властивості
  8. Хороша теплоізоляція і низька теплопровідність
  9. дифузійні властивості
  10. морозостійкість блоку
  11. вогнестійкість
  12. легкість обробки
  13. недоліки

На сьогоднішній день блоки з газобетону лідирують серед кам'яних матеріалів. Газобетон - надійний і перевірений роками будівельний матеріал. Його виготовляють з бетону автоклавного твердіння. До складу входить цемент, вапно, кварцовий пісок, вода і спеціальні газообразующие добавки. Матеріал має високу міцність, легкістю і оптимальної термоізоляцією. Газобетону і стіновий матеріал у вигляді блоків з нього унікальний: його пористість знаходиться в межах 85%. У нього є твердість каменю і пористість дерева. За більш ніж 80 річну історію використання пористого бетону, він зарекомендував себе як надійний і довговічний матеріал. Розглянемо які технічні характеристики і властивості застосування газоблоку.

Технічна характеристика

Блоки виробляються за технологією автоклавного твердіння. Технологічний процес виготовлення будівельного матеріалу повністю автоматизований. Сировина змішують з алюмінієвою пудрою і відправляють в автоклав. Вспенивание відбувається за рахунок хімічної реакції. Алюміній, вступаючи в реакцію з лугом, утворює пори в матеріалі. Таким чином під тиском утворюється пориста структура. Характеристики матеріалу так само включають в себе плюси і мінуси, дізнатися про які можна тут .

марки газоблоків

Залежно від щільності газоблоки бувають різних марок:

об'ємна густина

Залежно від того, як газобетон співвідноситься до обсягу, який він займає, визначають об'ємну густину. Матеріал стає міцнішим з підвищенням густоти. Але чим вона менша, тим вище теплоізоляційні властивості блоків. Це пов'язано з наявністю великої кількості повітря в газоблоків: його бульбашки - відмінний теплоізолятор.

Однак повітря не має звукоізоляційні властивості. Більш пористий газобетон має звукоізоляцію нижче, ніж марки з високою щільністю. Маркування марок газоблоків позначає щільність. Вона залежить від об'ємної густини (щільності) в сухому стані компонентів газобетону. Наприклад, маркування D500 позначає щільність газобетону 500 кг / м3.

Також читайте, газоблоки або піноблоки: що краще вибрати. Чим відрізняється матеріал між собою, можна дізнатися з статті .

Висока міцність і мала питома вага

Міцність і легкість - дві головні переваги газоблоків. У 300-600 газобетону міцність на стиск знаходиться в межах 1,5-3,5 кгс / см2. При цьому питома вага коливається від 300 до 1200 кг / м3. Для порівняння: у цегли він становить 1200-2000 кг / м3. Міцність і легкість - дві головні переваги газоблоків

Це дозволяє істотно знизити навантаження на фундамент. Тиск на коробку може бути знижено в 2-3 рази. При цьому газоблоки при дотриманні технології з легкістю витримують перекриття значної ваги. А про розмірах пустотних плит перекриття ви можете почитати в нашій статті.

Міцність газобетону на стиск

Величина цієї характеристики залежить від щільності газобетону. Газоблоки марки D500 мають міцність на стиск 2,5 МПа, а для D600 характерна міцність 3,2 МПа.

Газоблоки поділяють на класи (МПа): В1; В1,5 ... В3,5 і т.д. Цей показник означає, що газоблок марки D500 має міцність на стиск B2,5 = 2,5 МПа = 25 кг / см2.

Все про матеріал ІНСІ

Однією з кращої на вітчизняному ринку вважається продукція Заводу Автоклавного газобетону. Завод виробляє в Росії на німецькому обладнанні блоки автоклавного твердіння різних марок. Тут же випускають сухі будівельні суміші. Однією з кращої на вітчизняному ринку вважається продукція Заводу Автоклавного газобетону

Блокова продукція ЗАТ «ІНСІ» має високу міцність. ІНСІ-блоки характеризуються малою усадкою і відмінною теплоізоляцією. У малоповерховому будівництві цей матеріал дозволяє обійтися без каркаса. Найбільшим попитом користуються ІНСІ-блоки щільністю 500 кг / м3 і міцністю В2,5. Це оптимальний варіант. При високих вимогах до пожежної безпеки вибирають блоки 600 кг / м3, з міцністю В3,5. Для монолітно-каркасного будівництва беруть блоки з підвищеною міцністю - В3,5. Вони підходять для монтажу навісних і «мокрих» фасадів.

На відео - характеристика газоблоку ІНСІ:

властивості

Все частіше забудовники вибирають газоблоки для зведення несучих і не несучих стін. Для цього є дві причини:

  • високі фізико-технічні характеристики газоблоків;
  • постійно зростаючі вимоги до енергоефективності будівель.

На відео - технічні характеристики газоблоків:

Хороша теплоізоляція і низька теплопровідність

Будинок з газоблоків не перегрівається в літній період і добре зберігає тепло в холодну пору року. У деяких регіонах матеріал називають теплоблок. Якщо порівняти його з цеглою, то показники будуть відрізнятися в кілька разів.

Так, в сухому стані коефіцієнт теплопровідності газоблоку складе 0,12 Вт / м ° C. При підвищенні вологості до 12% він буде вже 0,145 Вт / (м ° C). У повнотілої цегли цей показник дорівнює 0,55-0,64 Вт / (м ° C).

дифузійні властивості

Стіни з газоблоків «дихають». При цьому пористий газобетон дозволяє здійснювати регулярний газообмін. Прохід парів і газів через стіну здійснюється без затримки вологи в товщі конструкції.

У будинку з газоблоків встановлюється комфортний мікроклімат. У таких приміщеннях легко дихати і комфортно жити. Постійно циркулює повітря не дає можливість розвиватися цвілевих грибків.

А ось який клей вибрати для газоблоку можна дізнатися тут .

морозостійкість блоку

Будинки з газоблоків екологічно чисті. При виробництві матеріалів не використовуються шкідливі речовини. Крім того, газобетонні блоки добре переносять зниження температур. Географія використання блоків дуже широка. Вони з успіхом застосовуються в північних широтах.

У теплих регіонах будови з газоблоків обходяться навіть без теплоізоляції. Причому морозостійкість матеріалу підвищується при збільшенні вологості.

На відео-вся правда про газоблоків:

вогнестійкість

Будівлі з газобетону належать до найбільш безпечним в плані пожежної безпеки. Вони належать до I і II класів вогнестійкості. Стіна з газоблоків не руйнується вогнем протягом двогодинного впливу полум'я. З такого матеріалу добре побудувати житло тому як будинок з газоблоку має переваги-плюси, а й мінуси про які можна дізнатися в статті . Будівлі з газобетону належать до найбільш безпечним в плані пожежної безпеки

легкість обробки

Матеріал добре ріжеться самими звичайними ручними інструментами. Він пористий і легкий. Для зведення стін не потрібна спеціальна техніка. Це знижує витрати на будівництво.

недоліки

  • Крихкість, особливо у марок з невеликої щільності. З газоблоками потрібно працювати акуратно.
  • Нещільне утримання кріпильних елементів. Це питання вирішується. Але потрібні спеціальні дюбелі і анкери.
  • Високе водопоглинання. Однак вода поглинається не всією поверхнею блоку. Якщо провести експеримент і поставити блок в піддон з водою, то за добу волога проникне лише на висоту кількох сантиметрів. Верхня частина блоку залишиться сухою.

Розміри і ціни за штуку

Газоблоки - доступний матеріал і за ціною, і за можливості вибрати блоки потрібних розмірів. Купувати потрібно тільки блоки, виготовлені на автоматизованих лініях. На таких заводах ведеться контроль на всіх етапах виробництва.

Розміри

за розміром будівельні блоки умовно ділять на три типи:

типові розміри блоків газобетону :

  • товщиною від 75 до 500 мм;
  • висотою 250 і 500 мм.
  • довжиною 500-625 мм.

У блоків брендових виробників все розміри витримуються до 1-2 міліметрів. Це великий плюс для будівельників. Така точність дозволяє економно витрачати клей і працювати практично без відходів.

Ціна

Якщо зіставляти ціну газоблоків з цеглою, то видно, що вони обійдуться набагато дешевше. При цьому можна ще економити на теплоізоляції.

У прайсах виробника ціна часто вказується в руб. / М3. Щоб дізнатися, скільки коштує один блок, потрібно знати, скільки блоків конкретного розміру входить в метр кубічний. На піддоні зазвичай розміщують від 1, 85 до 2 м3 блоків. Що стосується цін за одну штуку, то вартість газоблоків марки D500, з міцністю В2,5, (цей клас вважається оптимальним у багатьох випадках), залежить від розміру самого блоку і виробника.

Щоб краще визначитися з вибором, читайте про те, що краще: газобетон або пінобетон .

Розрахунки вартості одиниці товару можна зробити самостійно.

Якщо ціна 1 м3 ІНСІ-блоків довжиною 625 мм, висотою 250 мм і шириною 100 мм становить 3450 рублів. Множимо розміри між собою, перевівши їх в метри: 0,625 х 0,25 х 0,1 = 0,015625. Потім ділимо одиницю на отриману цифру і отримуємо 64 штуки в м3. Ділимо 3450 рублів на 64 і отримуємо ціну за одиницю. У нашому випадку вона складе 54 рубля.

Як говорилося раніше, на стіни з блоків можна наносити відразу ж декоративну штукотурку, але при не дуже рівному виконанні, доведеться використовувати штукатурку для зовнішніх робіт, про її вигляді можна дізнатися з статті .

Один ІНСІ-блок D500, з міцністю В3,5 розміром 625 х 250 х 400 (їх поміщається 16 штук в 1 м3) обійдеться в 222 рубля. Більш щільні газоблоки коштують дорожче. В середньому, виробники пропонують купити газоблоки за ціною від 3 000 до 4 000 рублів за м3.

Газоблоки - популярний матеріал для будівництва. Однак суперечки про довговічність пористих блоків не вщухають. Будівлям, які побудовані з газобетону, не так вже й багато років, щоб робити висновки про граничний термін їх служби. Про перекриття в будинку з такого матеріалу можна прочитати статті .

Ще газоблоки піддаються критиці через завищену виробниками морозостійкість. Але плюсів у матеріалу набагато більше. Він відмінно себе зарекомендував на великих і маленьких будівництвах і з успіхом використовується в індивідуальному і масовому будівництві.

Можливо, Вам буде цікаво дізнатися про таке нове як і газоблок матеріалі, як геополімерного бетон .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама