Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проекти бань з піноблоків, газоблоків, газобетону

  1. З піноблоків, з газобетону і з газосилікату
  2. з стінових
  3. з керамзитобетонних
  4. з шлакоблоку
  5. з арболітових
  6. з твінблоков
  7. Висновок
  8. корисне відео

Зміст статті

Баня на дачі - мрія практично будь-якого володаря ділянок землі за містом. Зупиняє чимала вартість будівництва - хороший цегла коштує дорого, а дерево - ще дорожче, тому часто баня залишалася просто мрією. На щастя, науково-технічний прогрес на місці не стоїть, і з'являються нові матеріали для будівництва, якісні і прийнятні за ціною. Зараз набирають популярність лазні з піноблоків - цей матеріал має високу якість, при цьому його вартість не утворює дірки в сімейному бюджеті. Мало того, вже з'явилися різні види піноблоків.

  1. Газобетон. Його основний наповнювач - цемент. Має дуже високий рівень міцності;
  2. Газосилікат. В його основі - вапно. Здатний підтримувати в приміщенні комфортний рівень вологості;
  3. Пінобетон. Складається з піску та цементу. Чи не руйнується від води, при цьому має низьку вартість;
  4. Шлакоблок. В основі - відходи від згоряння вугілля та інших матеріалів. Має хороший показник міцності, а також коштує дешевше інших блоків;
  5. Керамзитобетонні блоки. Складається з керамзиту. Нетоксичний, добре переносить вплив води, а також мало важить (що важливо при будівництві).

Всі матеріали добре себе зарекомендували при будівництві, тому вибирати проект лазні з блоків потрібно виходячи з власних уподобань. Це стосується і матеріалу, і розмірів майбутньої споруди. Наприклад, великим попитом користуються схеми невеликих бань: 5 на 5 з блоків, з піноблоку 6х4 або з газобетону 6 на 6.

Інформація. Будівництво лазні з піноблоків має свої переваги перед парними з цегли і дерева. Гостьові будинки з піноблоків набагато краще утримують тепло, сам матеріал мало важить, при цьому не втрачає своїх якостей. Блоки дуже міцні і довговічні, але є один мінус - через свою пористості вони схильні до руйнування під впливом вологи.

На щастя, цю проблему легко вирішити - спеціально для бань роблять блоки з особливою ґрунтовкою. Такий матеріал вологу не вбирає зовсім, і його можна в подальшому обробляти на свій смак. Крім усього іншого, у лазні з блоків є й інші позитивні сторони. На щастя, цю проблему легко вирішити - спеціально для бань роблять блоки з особливою ґрунтовкою

  1. Блоки мають високий рівень пожежної;
  2. Баня з газоблоку легко переносить будь-які морози;
  3. Піноблоки не схильні до виникнення цвілеві грибки навіть при високих показниках вологості;
  4. Через малу вагу такій лазні не потрібно масивний і дорогий фундамент.

Серед плюсів блокової лазні - час, який витрачено на будівництво. Його потрібно значно менше, ніж при влаштуванні лазні з інших матеріалів.

З піноблоків, з газобетону і з газосилікату

Загальний принцип будівництва лазні з будь-якого матеріалу підкоряється тому ж порядку. Спочатку необхідно вибрати місце розташування майбутньої споруди. Потім скласти проект, що включає в себе кошторис з урахуванням кількості матеріалів.

Потім купується все необхідне для будівництва і починається збір майбутньої конструкції. І в кінці виконується обробка і наповнення лазні необхідними речами - піччю, полками і меблями. До речі, у лазні своїми руками з піноблоків є ще один позитивний момент - в подальшому до них значно простіше прилаштувати додаткові кімнати.

Оскільки піноблоки, газосиликатні блоки і газобетон мають значні розміри, іноді можуть виникати труднощі з плануванням внутрішніх приміщень. Найчастіше блокові лазні будують з розрахунком на три кімнати - тамбур, передбанник і парну, розміром не менше, ніж 3х4 або 4х4.Етот варіант вважається найбільш оптимальним - наявність хоча б мінімального тамбура захистить парну від морозного повітря в холодну пору року.

Будівництво лазні з блоків під ключ практично не відрізняється від зведення будинку. Для газобетону і газосилікату цілком достатньо стрічкового фундаменту глибиною нижче, ніж промерзає грунт. Важливим є те, що під газосиликатні блоки потрібно подвійна горизонтальна гідроізоляція з руберойду або матеріалів на основі із склотканини.

Важливо! Технологія будівництва під ключ з піноблоків має на увазі посилення конструкції за допомогою арматури кожні 3 або 4 ряди, прутки якої укладають в спеціально зроблені штроби. Самі піноблоки укладають на спеціальний напіврідкий клей, розроблений для всіх видів будівель: гаражів, будинків, бань з блоків.

Кладка виконується в шаховому порядку, щоб шов був перекритий блоком верхнього ряду Кладка виконується в шаховому порядку, щоб шов був перекритий блоком верхнього ряду.

Шви повинні бути дуже тонкими, не більше 5 міліметрів.

Робиться це тому, що клей володіє високою теплопровідністю.

Якщо робити шви більше, то тепло зберігатися не буде. Втім, утеплення все одно буде потрібно, як зсередини, так і зовні.

З боку вулиці зазвичай набивається шар базальтової вати, товщиною близько 10 сантиметрів.

Поверх утеплювача ставиться обрешетка, на яку встановлюється обшивка. Її можна обробити за бажанням - пофарбувати або поштукатурити. А можна залишити так як є - в парній кімнаті роль обшивки часто виконує вагонка, яка є самим рекомендованим варіантом обробки в приміщеннях з високою вологістю. А ось в інших кімнатах утеплювач можна не встановлювати.

Проект лазні з піноблоків можна виконати самостійно або придбати готову типову версію. В середньому, такі лазні будують за параметрами приблизно 6х6 з піноблоків. При такому плануванні в лазні вміститься все, що необхідно.

  1. Парилка (близько 5 квадратних метрів);
  2. Мийна (7 кв. М.);
  3. Санвузол (1,8 квадратних метра);
  4. Роздягальня (близько 2 кв. М.);
  5. Кімната для відпочинку (11 квадратних метрів).

Кімната для відпочинку традиційно більше розміром, ніж інші приміщення. Якщо відмовитися від роздягальні і хозблока, то в передбаннику повинен розташовуватися шафа для одягу і місце для невеликого запасу палива. Бажано, щоб частина печі з топкою теж розташовувалася там (якщо піч з цегли і великого розміру), щоб знизити до мінімуму ризик виникнення пожежі.

з стінових

Блокові парилки не традиційний варіант, але безсумнівно має свої переваги Блокові парилки не традиційний варіант, але безсумнівно має свої переваги.

Цікаво те, що завдяки малій вазі, конструкції з стінових блоків можуть доходити до трьох поверхів.

У той час як споруди з шлакоблоків не рекомендують робити високими.

Єдиний момент, який варто враховувати - навіть невелика будівля 5 на 3 з піноблоків виглядає не дуже презентабельно, тому потрібно обробка з усіх боків.

Зате і керамоблоки, і будь-які інші блоки дозволяють використовувати практично будь-яку обробку - від штукатурки до облицювання цеглою і плиткою.

Лазню з стінових блоків можна вибудувати буквально за один день - окремий блок має досить великі розміри. При цьому підвищена міцність матеріалу створює певні проблеми при прокладанні комунікацій. Це потрібно враховувати - якщо планується проведення інженерних мереж, то доведеться робити виїмки і просвіти заздалегідь, щоб при будівництві не втрачати час.

Не варто намагатися виготовляти піноблоки самостійно. Цей процес досить простий у виконанні, але тільки ось результат буде гарантовано низької якості - на практиці доведено, що при першому ж використанні блоки починають руйнуватися. Саме тому будь-які піноблоки рекомендується купувати в магазині, щоб отримати надійний і безпечний товар.

Коли ви вибрали розмір майбутньої споруди (лазні 6 на 4 з блоків, 4х6 з піноблоків, проекти 5х4) в залежності від своїх цілей, час зводити підставу споруди. Будь-яке будівництво починається з фундаменту. Так, піноблоки - матеріал відносно легкий, але основа під нього все одно буде потрібно, щоб лазня радувала не один десяток років.

Як правило, використовується стрічковий тип фундаменту, який не потребує великої глибини. В середньому, для нормального грунту потрібні траншеї глибиною близько 50 сантиметрів, але орієнтуватися треба на рівень промерзання грунту в холодну пору року. Сам фундамент складається з «листкового пирога»:

  • Шар піску і щебеню по 10 сантиметрів кожен;
  • Арматурного каркаса з двох рядів.

Також для міцного фундаменту бажано наявність опалубки - лише після її установки фундамент заливають бетоном (марки не нижче 400М) Також для міцного фундаменту бажано наявність опалубки - лише після її установки фундамент заливають бетоном (марки не нижче 400М).

Будівництво можна продовжувати лише після повного висихання бетону. На це буде потрібно 21 день.

Готових проектів бань з піноблоків, керамзитобетонних блоків і з газоблоків в Інтернеті безліч, але вибирати їх потрібно дуже ретельно.

Для несучих стін передбачається використання пустотілих блоків.

На фундамент встановлюється два шари гідроізоляції (зазвичай, з руберойду). Потім викладається шар армуючої сітки, на який накладається шар розчину або клею для піноблоків. Будівництво лазні з піноблоків можна порівняти з тим же процесом з цегли - істотних відмінностей немає. Важливо лише постійно перевіряти горизонтальність і кути, звіряючись з рівнем і схилами.

Увага! Окремо варто поговорити про покрівлі для лазні з стінових блоків. Для такого приміщення потрібно покрівля полегшеного типу, найкраще якщо дах буде скатної - так на ній не буде накопичуватися сніг. Стіни повинні бути повністю готові - лише тоді на них ставиться кроквяний каркас.

Зверху монтується решетування з брусів - відстань між ними може варіюватися від 1 до 15 сантиметрів, все залежить від матеріалу покрівлі. Для лазні найчастіше вибирають металевий профлист або шифер, але допускається застосування рулонних матеріалів. Як і для лазні з будь-яких інших матеріалів, даху потрібно утеплення. Зазорів не повинно залишатися, щоб під час опадів вода не потрапляла всередину. Також потрібно шар пароізоляції під обшивкою з внутрішньої сторони даху, щоб тепло не йшло на вулицю.

з керамзитобетонних

Керамзитоблоки вважають найоптимальнішим варіантом для будівництва лазні. Єдиний недолік керамзитних блоків - дуже вже добре вони вбирають воду. Саме тому вентиляція лазні з керамзитобетонних блоків - важлива складова проекту.

На перший погляд здається, що це не так страшно, але варто тільки вдарити морозу, і під його впливом волога починає руйнувати блоки На перший погляд здається, що це не так страшно, але варто тільки вдарити морозу, і під його впливом волога починає руйнувати блоки.

До того ж, у цього матеріалу є ліміт морозостійкості - доведено, що його максимумом є тридцять циклів від заморозки до відтавання.

Для вуличної тераси це не критично, але якщо часто топити баню взимку, то цей ліміт буде швидко вичерпаний.

Вирішується ця проблема просто і банально - якщо на блоки не потраплятиме вода, то їх міцність і довговічність будуть дивувати. Тому з усіх боків блоки необхідно утеплити якісним матеріалом.

Інформація. Керамзитобетонні блоки дозволяють вибудовувати баню висотою до трьох поверхів, але найоптимальнішим варіантом вважаються одноповерхові лазні. Втім, доступність і зручність використання блоків дозволяють надбудовувати другий поверх - його зазвичай використовують як додаткові місця для сну, відпочинку і розваг.

Для такого будівництва можна використовувати багатоцільові блоки з керамзитобетону, які практично не потребують утеплення , Так як самі прекрасно зберігають тепло. В середньому, будівництво невеликої функціональної лазні з керамзитобетонних блоків обійдеться в ціну від 200 до 260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також варто відзначити такий матеріал, як керамічні блоки. Цей матеріал отримують шляхом формування і випалення глини. Головна його особливість - складна форма, завдяки якій він стає високотехнологічної заміною саман. Блоки такого типу, вироблені в Росії, дешевше, ніж керамзитоблоки, однак ціна керамічного блоку, виробленого за кордоном, може досягати 130 рублів за штуку і більше.

У керамзитових блоків багато переваг перед іншими матеріалами.

  1. Блоки є екологічно чистими, тому при нагріванні не виділяють отруйних речовин, що важливо для лазні;
  2. Керамзитові блоки роблять різними за розмірами і щільності, що істотно впливає на швидкість зведення конструкції;
  3. За підсумком вартість лазні з блоків істотно нижче, ніж з інших матеріалів.

Керамзит варто вибирати, якщо хочеться побудувати хорошу, але бюджетну баню. Оптимальне рішення - лазня з керамзитобетонних блоків розміром 5 на 5 квадратних метрів. Для порівняння, в середньому, розмір лазні з піноблоків 6х6.

Така лазня дійсно компактна, для того, щоб її протопити не буде потрібно великої кількості палива, а це істотна економія Така лазня дійсно компактна, для того, щоб її протопити не буде потрібно великої кількості палива, а це істотна економія.

У кожній з кімнат рекомендується наявність хоча б одного вікна - не стільки для природного освітлення, скільки для хорошої вентиляції.

Тут застосовується технологія суміщення, коли основні кімнати не розділяються стінами.

Наприклад, парна також є мийної, а в кімнаті відпочинку додатково розташовується роздягальня.

Ця технологія дуже зручна для компактних бань 3 на 5 з блоків.

З процесом будівництва лазні з блоків ми розібралися, тепер пора переходити до вибору облицювальних матеріалів. Для внутрішнього оздоблення рекомендується використання натурального матеріалу, наприклад, дерева. Найкраще підходить вагонка з липи. Використання хвойних порід дерева також допускається, але тільки не в парній кімнаті - під впливом високих температур хвойні дерева починають виробляти смолу. А ось зовні рекомендується використовувати два шари штукатурки (з подальшою обробкою при бажанні).

Також можна використовувати облицювання цеглою - це естетично виглядає, а ще така кладка служить як хороший утеплювач. Керамзитобетонні блоки добре піддаються обробці, тому їх непрезентабельний пористий зовнішній вигляд легко маскується деревом, пластиком і іншими матеріалами. Те саме можна сказати і до маленьких лазнях 4х5 з піноблоків - при бажанні їх можна зробити досить затишними. Якщо ж ви хочете довірити обробку лазні під ключ з піноблоків професіоналу - враховуйте, що це хоч і дорогий варіант, але зате ваші блоки не будуть підлягати впливу руйнівної вологи.

з шлакоблоку

Блоки, зроблені на основі шлаку, вважаються найдешевшими Блоки, зроблені на основі шлаку, вважаються найдешевшими.

Природно, адже шлак - це відходи від згоряння інших матеріалів. Це не означає, що матеріал неякісний.

Навпаки, такі шлакоблоки є найбільш вогнетривкими, що прекрасно підходить для високих температур в лазні.

По суті шлакоблок - це той же силікатна цегла, тільки замість кварцового піску використовується шлак.

Зручно те, що його робляться найрізноманітніших розмірів, тому споруда стін лазні навіть розміром 6 на 5 з шлакоблоку може бути закінчена за один день. У порівнянні з піноблоками, 6х4 або 6х3 лазня ще повинна пройти процес гідроізоляції.

Проекти бань з блоків набагато простіше у виконанні, ніж конструкції з інших матеріалів. Зробити якісний креслення своїми силами досить просто:

  • Намалюваті руками;
  • Виконати в спеціальній комп'ютерній Програмі.

Лазні з шлакоблоків и газоблоків настолько Популярні, что Вже існують десятки готових типових проектів. Їх можна замовити через інтернет на спеціалізованіх сайтах. Після оплати клієнт отримує візуалізацію майбутньої лазні, креслення, кошторис і розрахунок вартості витрачених матеріалів. Лазні 3х4 з піноблоків готові проекти, один з найпопулярніших бюджетних проектів. Практично всі проекти (в тому числі і вищеописаний 3 на 4 з піноблоку) не виключають можливість модернізації, адже з часом багатьом хочеться прилаштувати додаткові кімнати, наприклад, санвузол або приміщення для відпочинку.

Важліво! Пол в бані з шлакоблоків повинен бути бетонним - також повинен бути хоча б мінімальний ухил, щоб вода стікалася в одне місце. Там повинна розташовуватися каналізація, адже в лазні з шлакоблоку неприпустима вогкість.

висота стелі в лазні може бути будь-який за бажанням власника. З метою економії палива і тепла рекомендована висота стелі близько 2,1 метра. Якщо в сім'ї немає дуже високих людей, то краще дотримуватися стандарту. Від висоти стелі залежить висота печі - від стелі до кам'янки має бути півтора метра. Якщо кам'янка буде розташована високо, то їй буде дуже незручно користуватися.

Є один момент, який потрібно враховувати на етапі будівництва фундаменту Є один момент, який потрібно враховувати на етапі будівництва фундаменту.

Обов'язково потрібно визначитися з типом печі, яка буде розташована в лазні.

Справа в тому, що мобільні металеві печі встановлюються на невелику підставу, яке зазвичай є листом заліза.

А ось печі з цегли вимагають надійного фундаменту через велику вагу.

Тому будувати підставу під піч потрібно на етапі зведення фундаменту під лазню.

Це відноситься не тільки до шлакоблоковим лазнях, але і з газобетону, з арболітових блоків, з твінблока і так далі. Найважливішу роль підставу для печі грає при будівництві житлових бань з піноблоку або будь-якого іншого матеріалу. Це обумовлено правилами пожежної безпеки.

Шлакоблоки гарні ще й тим, що їх можна укладати на звичайний цементно-піщаний розчин. Тільки не потрібно забувати підстригати кути, робити шви мінімальними і залишати отвори під вікна і двері. Кожен новий ряд укладається по одному і тому ж принципу - спочатку викладаються кутові перев'язувальні блоки, а потім між ними натягується контрольний шнур, по якому перевіряється горизонтальність ряду блоків.

Незалежно від розміру конструкції з піноблоків, проекти 3х4 або ж проекти бань 5х5 і більше, укладка будматеріалу ведеться однаково. Розрахунок розміру лазні ведеться за простим принципом - на кожну людину має бути 1,5 метра парної. Наприклад, парилка на трьох повинна бути площею мінімум 6 квадратних метрів з урахуванням місця під піч.

Ті ж півтора метра на людину повинні бути в передбаннику і мийної (якщо такий планується в лазні). Такі показники вважаються необхідним мінімумом, адже штовханина і тиснява в лазні можуть бути небезпечні для здоров'я. Уважно поводьтеся розрахунки, якщо плануєте використовувати безкоштовно креслення.

з арболітових

Арболит - досить популярний, недорогий і екологічно чистий матеріал, який успішно пройшов випробування суворими північними морозами. Складається такий блок з відходів деревного виробництва (тріски і тирси) і цементу, в який додають рідке натрієве скло.

Арболит, який ще називають опілкобетонних, має дивовижні теплоізоляційними властивостями, що важливо для таких споруд як лазня. Незважаючи на те, що в складі арболітових блоків є дерево, матеріал є досить вогнетривким і добре чинить опір високій температурі.

Головний плюс арболітових блоків в тому, що вони чудово піддаються різним модифікаціям Головний плюс арболітових блоків в тому, що вони чудово піддаються різним модифікаціям.

З блоків досить просто вирізати арки, блоки можна пиляти на кілька частин - при цьому вони не втрачають своїх властивостей.

У опилкобетон легко забиваються цвяхи і вкручуються саморізи, тому матеріал легко піддається подальшій обробці.

Саме тому блокам не потрібно дранка або лати, можна займатися обробкою відразу.

Блоки з тирси не схильні до дії грибка і цвілі, але чинити опір волозі майже не можуть, тому потрібно шар утеплювача з захистом від вологи. Стіни з арболіта не вимагають особливої ​​обробки, досить просто захистити їх від прямого контакту з водою за допомогою штукатурки або сайдингу.

А ось будівництво стін з піноблоків ведеться за тим же принципом, що і цегляна кладка, тобто в шаховому порядку, коли стик двох поруч стоять блоків зверху закривається наполовину. У арболітових блоків є й інші переваги:

  • Підтримка прийнятного уровня вологості в приміщенні;
  • Здатність матеріалу «дихати».

Увага! Незважаючи на екологічність і дихаючу текстуру, арболітових лазні також потрібна хороша вентиляція. Самі блоки не схильні до появи цвілі, але більшість оздоблювальних матеріалів і предметів меблів такими захисними властивостями не володіють, тому в лазні потрібна правильна циркуляція повітря.

Бажана установка витяжок і вентиляційних каналів. Ще один плюс арболита в тому, що, маючи всі властивості деревини, він не схильний до дії жучків. З арболита можна зводити і перегородки між кімнатами в лазні, але вибирати блоки потрібно в залежності від породи дерева. Блоки з осики та липи більше опираються вологи.

А ось арболітові блоки з хвої під впливом температури будуть не сильно, але приємно пахнути лісом. Якщо обшити стіни вагонкою з сосни, то ефект тільки посилиться, і в лазні буде створюватися чарівна затишна атмосфера.

з твінблоков

Ще один вид будівельних матеріалів - твінблокі, що складаються з цементу, вапна й алюмінієвої пудри Ще один вид будівельних матеріалів - твінблокі, що складаються з цементу, вапна й алюмінієвої пудри.

Найлегший блоковий матеріал, що практично не вимагає утеплення. Все що потрібно - захист від прямого попадання вологи.

Зазвичай для цього достатньо одного штукатурного шару. Серед переваг твінблоков:

  • Високий рівень екологічності;
  • Можливість легко випиляти з геометрично правильного блоку будь-яку зручну форму (наприклад, арку для вікна).

Якщо порівнювати баню з бруса і з твінблоков, то можна побачити суттєву економію сил і засобів: для того, щоб отримати одні й ті ж параметри теплопровідності, вологостійкості та інших важливих факторів, твінблоков потрібно менше, ніж дерева. Звичайно, окремий брус може коштує дешевше окремого твінблока, але за підсумком дерево обійдеться у велику суму.

Лазню з твінблока легко побудувати своїми руками, при цьому експлуатаційні характеристики не стануть гірше. При проектуванні лазні з твінблоков потрібно враховувати те, що верхній ряд стіни вимагає додаткового зміцнення, щоб стіни могли витримати вагу покрівлі. До того ж, потрібно заздалегідь залишити отвір у покрівлі під димохідну трубу. Хоча твінблокі вважаються вогнетривкими, не рекомендується ставити піч в щільну до стіни. Повинен залишатися зазор мінімум в десять сантиметрів. Всі отвори і зазори повинні бути утеплені й заізольовані, щоб не допустити вихід тепла назовні.

Висновок

У сучасному світі отримати проекти бань з піноблоку безкоштовно не складно. Набагато важче вибрати матеріал, який підходить саме вам. Вибирати, з чого будувати лазню, звичайно, власнику ділянки. Варто розуміти, що будівництво лазні з блоків має безліч переваг. Екологічно чисті, довговічні і міцні матеріали і низька ціна - ось запорука якісного будівництва. Піноблоки - це найсучасніший і економний спосіб здійснити свою мрію про персональну парної на своїй ділянці. За якістю лазні з піноблоків значно перевершують цегляні будівлі, тому майбутнє за легкими і міцними блоковими будівельними матеріалами. Важливо не забувати доглядати за лазнею, і тоді вона прослужить багато років.

корисне відео

Для закріплення отриманих знань, варто подивитися корисне відео про лазнях з блоків.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама