Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з пирієм повзучим. Як позбутися від пирію на дачі.

  1. Висаджування вівса і весняне підрізання
  2. Як ще можна позбутися від пирію і організувати теплу грядку
  3. вибирання коренів
  4. затемнення
  5. Подрібнення коренів пирію
  6. підрізання
  7. Засівання ділянки культурними рослинами
  8. мульчування
  9. оцет
  10. «Хімічити» проти бур'яну: гербіцидний метод
  11. Позбавлення від пирію за допомогою хімічних препаратів
  12. Застосування агротехнічних засобів для боротьби з пирієм на городі
  13. Профілактичні прийоми боротьби з бур'яном
  14. Мульча як спосіб боротьби з пирієм повзучим
  15. характеристики рослини
  16. Шкода від бур'яну
  17. безпечні способи
  18. Як вивести пирій з городу без застосування хімікатів.

Ця рослина може досягати 120 см у висоту, а його довгі, повзучі і вузлуваті кореневища проникають в грунт на глибину до 1 метра. Багато садівники роками ведуть з ним нерівну боротьбу. Як же вивести пирій повзучий?

Висаджування вівса і весняне підрізання

Найшвидший, ефективний і корисний спосіб боротьби з пирієм полягає в посіві на місці його зростання вівса. Овес можна змішувати з викою або горохом. Коріння вівса вб'ють коріння пирію, а зелень збагатить ґрунт азотом, поліпшивши її родючість. По можливості потрібно скопати землю на підлогу багнета або зорати, не добираючи пирій. Потім сапою робиться борозна і сіється овес смужкою, приблизно рівної 5 см. Наступні борозни робляться на відстані в 15 см від попередніх. Коли овес досягне 15 см в довжину, ділянку потрібно перекопати, перевертаючи пласти. Важливо не допустити проростання вівса. Після цього овес сіється вдруге і також перекопується. Таким чином можна повністю знищити бур'ян і отримати готовий до весняної посадки ділянку.

Як варіант боротьби з повзучим пирієм можна підрізати молоді пагони бур'яну з приходом весни. При цьому навіть не обов'язково глибоко заглиблюватися. Досить буде прибрати траву і частина кореневищ на глибині в 5-7 см. Це може забезпечити плоскоріз Фокіна, «Стриж» або будь-який інший звичний інструмент. Те, що зрізано, потрібно буде з грядки прибрати, і це буде набагато простіше зробити, ніж вибирати все коріння з глибини в 20 см. Кожне наступне покоління пирію буде слабкіше і малочисленнее попереднього. Таким чином рослині нічого не залишиться, як загинути або поповзти в ті місця, де його життя і зростання нічого не загрожує.

Як ще можна позбутися від пирію і організувати теплу грядку

Пирій повзучий дуже важко проростає з глибини. Тому цю особливість можна покласти в основу боротьби з цим бур'яном. Потрібно зняти 20-тісантіметровий шар грунту і укласти її зеленою масою вниз. Не забороняється укласти ще один шар з пирієм, а зверху насипати землі. У результаті повинна вийти гряда висотою до 1,5 м. Таким чином можна домогтися перегнивання пирію, а щоб позбутися від нього напевно, на горбистій гряди можна висадити різноманітні рослини. Перевагу варто віддавати тим з них, які «не любить» пирій. Йдеться про кукурудзу, соняшник, квасолі, салаті, редисці, редьці і горосі.

Великою популярністю користується і такий спосіб, як мульчування. Необхідно по весні укласти на молоді пагони бур'яну картон, а зверху присипати його або скошеною травою, або торфом. Через нестачу світла коріння пирію перегніют в землі разом з картоном, а якщо якісь пагони і «прорвуться» крізь перешкоду, їх можна обприскати оцтом, і вони засохнуть. В осені боротьба з бур'яном на городі буде успішно завершена.

Будь дачник або городник знає з досвіду, скільки праці потрібно вкласти навіть в маленьку ділянку, щоб виростити безцінні «вітаміни з грядки» - овочі і ягоди. На відміну від городніх культур, бур'яни без жодного догляду і турботи відмінно почувають себе, витягаючи з грунту воду і мінеральні речовини, призначені ягодам і овочам.

Один з таких непроханих гостей на городній ділянці або доглянутому газоні - пирій повзучий. Це багаторічна з сімейства злакових відрізняється неймовірною жизнестойкостью. В першу чергу це якість присутня у бур'яну через будови кореня. Довгі вузлуваті корені здатні йти вглиб на метр і розповзатися, проростаючи з невеликого шматочка корінця, який потрапив в грунт. Крім того, «колоски» пирію дають насіння, що зберігають схожість до 10-12 років. Простіше кажучи, позбутися від цієї рослини, «оселився» в городі або на газоні, неймовірно складно.

Якщо на газоні пирій можна просто періодично скошувати з усією іншою травою, то як позбутися від пирію на городі - питання непросте. Це досить трудомістке завдання.

Всі існуючі методи боротьби з цією рослиною можна розділити на дві категорії: гербіцидний метод, тобто із застосуванням спеціальних хімічних препаратів, і більш нешкідливі «безхіміческіе» методи, так звані народні засоби.

Перш ніж вдаватися до розпорошення гербіцидів, варто спробувати дізнатися, як позбавитися від пирію на городі народними засобами , Нешкідливими для людини і більш щадними для грунту.

вибирання коренів

З більшістю бур'янів городники звикли боротися простим перекопуванням. Але з пирієм це не діє, а, скоріше, дає зворотний ефект: розрубуючи кореневище лопатою і залишаючи шматочки в землі, можна дати можливість бур'яну розростися ще більше і швидше. Як позбутися від трави пирій на городі? Найпоширеніший дієвий спосіб - це ретельне вибирання всіх корінців цього повзучого бур'яну з землі. Щоб запобігти появі пирію із залишків кореня, потрібно перебрати всі грудки грунту. Досвідчені городники рекомендують перекопувати і перебирати землю, використовуючи вила, замість лопати.

затемнення

Як позбутися від пирію на городі без «хімії»? інший народний метод - затемнення. Він відмінно підходить для великих ділянок городу, зарослих цим повзучим бур'яном. Світлолюбна пирію просто перекривають на весь літній період доступ до сонячного світла, накривши цю ділянку темною плівкою і просто присипавши зверху, наприклад, соломою.

Ускладнений спосіб затемнення - спорудження грядок прямо поверх пирію. Бур'ян затьмарюється шаром картону, на картон насипається шар і бур'яни, подрібнені гілки та інше), а після - невеликий шар родючої землі. «Грядку» для надійності по краях можна обкласти камінням або цеглою, а потім засіяти будь-якими рослинами.

Подрібнення коренів пирію

Як позбутися від пирію на городі іншими методами? Це, без сумніву, один з найбільш ефективних способів , Повністю "суперечить" викопування. Метод заснований саме на властивості кореневища пирію пророщувати молоді рослини з рубленого корінця.

Використовуючи культиватор, кореневище пирію подрібнюють, і з нього проростають молоді пагони з «шишечками», які набагато легше видалити з землі. Єдина умова: робити це потрібно своєчасно. Поки коріння нових рослин не розрослися і не зміцніли.


Поки коріння нових рослин не розрослися і не зміцніли

підрізання

Підрізання зростаючого молодого пирію проводиться навесні. Трава підрізає так, щоб трохи захопити кореневище - сантиметрів п'ять буде досить. При цьому залишилися в грунті коріння починають пророщувати нову траву з «сплячих» бруньок пирію. Після проростання нового молодого рослини воно таким же чином підрізає.


На кожне пророщування трави коренева система буде витрачати все більше сил, що призведе до загибелі пирію. Посилити дієвість цього методу можна, якщо після декількох підрізань засіяти цю ділянку рослинами, що підвищують родючість грунту - сидератами або іншими городніми культурами, здатними знищити пирій.

Засівання ділянки культурними рослинами

Інший спосіб боротьби з пирієм повзучим - засіяти «захоплений» їм ділянку рослинами, поруч з якими цей бур'ян гине. Якщо ви не знаєте, як позбутися від пирію в городі з додатковою користю, то цей метод - для вас. Можна отримати від культурних рослин урожай і, якщо рослина того ж сидерат, грунт на цій ділянці збагатиться корисними речовинами.

Робиться це просто: ділянку копає або орють приблизно на 20 см, після цього засівається рослиною або навіть сумішшю насіння рослин, з якими «не дружить» пирій.

До таких городнім культурам ставляться гречка, різні бобові та рослини - крестоцвіти.

Перемогти повзучий бур'ян може і овес. Для цього насіння вівса сіються в перекопаний (переорану) городню грунт, а після овес скошується до того, як визріють насіння. Поверх отриманої зеленої маси, перевернутої пластами вниз, ділянку повторно засівається вівсом. Далі підріс овес знову скошується, перекопується і засівається. Даний метод додатково сприяє збагаченню грунту азотом.


Даний метод додатково сприяє збагаченню грунту азотом

мульчування

Як позбутися від пирію повзучого в городі без численних перекопування? Дуже корисний і щадний спосіб - скопати і підготувати грядки і засипати на поверхні шар мульчі товщиною 30-35 см. Для мульчування чудово підійдуть скошена трава або солома. В ідеалі, краще за все дати грунті «відпочити» під шаром мульчі цілий рік.

Коренева система пирію повзучого, ізольована від поверхні шаром мульчі, буде прагнути «виповзти» на поверхню, в результаті чого корінь виявиться не в грунті, а в самій соломі або траві. Через це пирій, який проростає через шар мульчі, дуже легко видалити, висмикнувши разом з коренем.

Додаткова користь від мульчування - в грунті накопичується волога, яка є сприятливим середовищем для дощового черв'яка.

оцет

Якщо ділянку, заражений повзучим бур'яном, невеликий, тобто ще один швидкий спосіб . Ті, хто не знає, як позбутися від пирію в городі, можуть просто полити його оцтом або окропом. Рослина загине.

«Хімічити» проти бур'яну: гербіцидний метод

Якщо все нехімічні способи позбутися від пирію здаються занадто складними, довгими або неефективними, а також, якщо вивести пирій потрібно якомога швидше, можна вдатися до застосування спеціальних хімічних препаратів. Головна перевага цього способу - результат, тобто відмирання повзучого бур'яну відбудеться вже через дві, максимум три тижні.

Найбільш згубними для пирію є гліфосатсодержащіе гербіциди. Найчастіше у продажу можна знайти такі препарати цього виду: "Гліфос" і "гліфосат" (це різні препарати), "Глісол" та інші.

Просто розпорошити куплений гербіцид недостатньо, тут є деякі особливості. Ось кілька правил того, як позбутися від пирію на городі за допомогою хімії таким чином, щоб ця бур'ян не з`явилася знову:

  • Через свою життєстійкості пирій - рослина, погано сприйнятливе до хімікатів. Тому вивести бур'ян можна лише концентрованим розчином. Висновок: дотримуватися дозування при розведенні гербіциду необхідно. Занадто слабкий розчин не дасть потрібного ефекту, а надто концентрований - небезпечний як для грунту, так і для здоров'я людини.
  • Найбільш вразливий пирій в період активного росту, тобто з моменту формування «куща» до появи «колосків». Саме в цей час розпорошувати препарати найбільш ефективно.
  • Гербіцидні кошти можна використовувати ТІЛЬКИ раз в три роки!


Гербіцидні кошти можна використовувати ТІЛЬКИ раз в три роки

Виникає питання про те, якщо гербіциди такі небезпечні, то чи можна після обробки використовувати грунт. Фахівці в сфері сільського господарства стверджують, що активні речовини препарату, потрапляючи безпосередньо в грунт, нейтралізуються і розпадаються на нешкідливі компоненти.

З пирієм повзучим городникам завжди було складно боротися, тому що ця рослина наділене дивно живучою кореневою системою - навіть незначних розмірів корінець, потрапляючи в землю, приживається і починає розростатися на всі боки, забиваючи своїм корінням посадки культурних рослин.

Як позбутися від пирію на городі - одна з нагальних питань тих, у кого на ділянках завівся даного роду бур'ян і не піддається способам його механічного знищення.

Позбавлення від пирію за допомогою хімічних препаратів

Хімічна промисловість випустила цілий ряд засобів, які можна застосовувати на ділянках до того, як ще не висаджені інші культури:

  • Ураган Форте;
  • Гліфос;
  • Раундап;
  • торнадо;
  • Гліфосат, інші.

Через пару тижнів після обробки препаратами пирію, бур'ян починає гинути, складові препаратів, завдяки хімічним реакціям, розпадаються, і перестаю бути небезпечними для інших рослин. Можна приступати до посіву насіння або висадки розсади.

Ефективно також застосування гербіцидів після того, як урожай зібраний, а погодні умови дозволяють прорости новим паросткам бур'яну. Після досягнення нею висоти 20 см, слід обробити пирій одним з перерахованих препаратів.

Існують гербіциди, які допустимо застосовувати по зростаючим посадкам, винограду: «Фюзілад супер», «Набу». Діють вони вибірково, допомагаючи вивести пирій з городу, не пошкоджуючи і не знищуючи основні культури.

Слід пам'ятати, що виробники попереджають про нормах застосування засобів - не частіше 1 разу на 3 роки, обов'язково дотримуючись вказівок в інструкції. Приблизний результат після їх використання становить близько 75-80% знищення.

Застосування агротехнічних засобів для боротьби з пирієм на городі


Часто городники шукають способи, що дозволяють обходитися без гербіцидів Часто городники шукають способи, що дозволяють обходитися без гербіцидів. Множинні способи того, як позбутися від трави пирій на городі, націлені на ослаблення його зростання і інтенсивності розмноження.

Наприклад, пирій не виносить затінення: якщо ділянка, де він привільно зростає, накрити щільною чорною плівкою, зверху насипати шар землі, торфу, соломи, щоб його паростки були додатково пригнічені, до осені цю ділянку можна очистити від бур'яну.

Допомагають позбутися від пирію деякі рослини, поруч з якими він просто не зможе рости.

Після переорювання ділянки з пирієм і засіяти його:

Використовується ще один цікавий метод, що дозволяє відразу ж використовувати ділянку, на якій виводиться пирій повзучий, під посадки. Крім того, метод дуже простий:

  1. Поверх підріс бур'яну розстеляється картон, зверху насипається різний рослинний сміття, піддається розкладанню - сухе листя, дрібні гілки з кущів і дерев, інше.
  2. Насипається шар родючого грунту, перемішаної з дерном, розрівнюється.
  3. По краях ділянки, за бажанням, встановлюються цеглу, шифер, дошки. Виходить подобу грядки або клумби, на якій можна посадити розсаду квітів або овочів. Пирій під такою грядкою зникне назавжди.

Профілактичні прийоми боротьби з бур'яном

Попередження розростання пирію - основне правило, що допомагає не допустити засмічення ділянки цим бур'яном.


Паростки пирію тут же видаляють, ретельно очищаючи землю від всіх, знайдених в ній, корінців Паростки пирію тут же видаляють, ретельно очищаючи землю від всіх, знайдених в ній, корінців. Навіть маленький відросток, розміром з сантиметр, якщо на ньому є нирка, здатний прорости.

Обережно використовувати внесення на грядки не зовсім перепрілого гною, в якому напевно є насіння і обрізки коренів пирію.

Коріння пирію і колоски з насінням можна поміщати в компостну купу. Вони зберігають свою живучість, навіть якщо висохли, а потім потрапили в комфортну для їх проростання середу.

Позбавлення городу від пирію - справа, звичайно, клопітка, але перемогти його можливо. Часто скошувавши, затінюючи, пригнічуючи, засинаючи рослинними залишками, городники поступово зможуть очистити свої ділянки від надокучливого злісного бур'яну.

Мульча як спосіб боротьби з пирієм повзучим

Огородник розповідає про мульчі - один із способів боротьби з пирієм повзучим без використання хімікатів:

Кожен садівник не з чуток знає, як часом важко буває позбутися від бур'янів. Вони буквально заполоняють весь присадибну ділянку. Бур'яни не дають нормально рости декоративним і плодово-овочевих культур. Їх небезпека криється в тому, що вони забирають частину поживних речовин, знижують родючість грунту, витрачають велику частину води.

Бур'ян пирій завдає величезної шкоди садівництву і овочівництва. Сміттєва рослинність вважається показником рівня культури землеробства. Чим їх менше, чим вище якість вашої ділянки. Слід негайно вживати заходів по боротьбі з бур'янами. З цим ні в якому разі не можна затягувати. Як вивести пирій з городу?

характеристики рослини

Пирій (Elytrígia) - це багаторічна трав'яниста рослина, яке ставитися до сімейства злакових. Включає понад 1000 тисячі видів. У нього довге кореневище з тягнуться корінням. Стебла у злакового прямі і досягають 40 см до 1,5 м у висоту. Через це він сильно шкодить світлолюбних рослин, затемнюючи їх. Листя довгі, яскраво-зеленого відтінку. Суцвіття дуже дрібні і непоказні. Вони зібрані в невеликі колоски від 7 до 15 см. Цвіте пирій в травні-червні, а плодоносити починає в вересні.

У народі він має кілька назв черв'як-трава, ржанец, дандура і жітец.

Шкода від бур'яну

Пирій - це рослина, яка в значній мірі заважає розвитку садівництва та овочівництва. Він по праву вважається найшкідливішим серед всіх інших видів рослин-шкідників. Він завдає величезної шкоди сільськогосподарської культури. Пирій дуже швидко і легко розмножується, тому контролювати його дуже складно. Він практично не розмножується насінням. Йому це і не потрібно. При вегетативному розмноженні він здатний поширюватися на великі території.


Він має високу живучістю. Не боїться низьких температур і добре переносить посуху. Це і робить його таким невразливим. Місце його зростання досить широке. В основному, це країни Європи та Росія.

Якщо ви запустили свій город, і він заріс бур'яном, то позбутися від нього буде дуже складно. З пирієм практично нереально домовитися. Якщо він вже оселився на вашому городі, то затриматися там він може дуже надовго.

Особливо від його впливу страждає картопля. Він заважає повноцінному розвитку овоча. Головна небезпека пирію криється в тому, що він може "прогризати" своїм корінням бульби картоплі і висмоктувати з них всі поживні речовини. Завдяки потужній кореневій системі він може поглинати величезну кількість води, що призводить до збільшення швидкості росту.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ!

Ві перепробувалі Вже много коштів ПРИ ГІПЕРТОНІЇ? Якщо Ви продовжуєте "збивати" тиск таблетками, через час воно повертається знову. Гіпертонія - головний винуватець інсультів і гіпертонічних кризів. Дізнайтеся, що радить відомий кардіолог Лео Бокерія, щоб ваше тиск завжди було 120/80 ...

Внаслідок цього він утворює густі зарості, вони затьмарюють культурні рослини і позбавляють їх сонячного світла. Все це призводить до значного зниження врожаю. Іноді шкоди набагато серйозніше, тому що урожай може і зовсім загинути.


Іноді шкоди набагато серйозніше, тому що урожай може і зовсім загинути

Але не тільки врожаю шкодить ця бур'ян. Від нього також страждають і збиральні машини. Збиральні машини забиваються листям, а це призводить до чималої втрати продуктивності. А також і до якості зібраного врожаю. У жарку пору вони стають винуватцями пожеж.

безпечні способи

Народні засоби - це більш безпечний спосіб боротьби з пирієм на відміну від застосування хімікатів. Вони дуже екологічні і не чинять негативного впливу на навколишнє середовище.


Як назавжди позбутися від пирію на ділянці за допомогою народних засобів?

  • усунення кореневища

Це самий довгий і важкий шлях. Але і найбільш примітивний. У разі, якщо ви віддасте перевагу саме цей спосіб краще використовувати не садову лопату, а вила. Лопата буде марна, бо з її допомогою ви зможете тільки зрізати корінь, а його частинки залишаться в грунті і продовжать розмножуватися.

Вилами підчіплює кущ і потім витягується з грунту, при цьому важливо не пошкодити кореневу систему. Струсіть коріння, щоб позбутися від зайвої землі і викинете подалі від садового ділянки, або знищите їх зовсім. Даний метод хоч і досить трудомісткий, але дуже ефективний.

Злободенна тема для всіх городників - бур'яни. Скільки часу витрачається на них. Начебто прополов все недавно, дивись, знову повилазили, особливо після дощу. Самий неприємний і живучий з усіх бур'янів це пирій. Природа наділила його особливою живучістю. Його коріння здаються тонкими й тендітними, але це не заважає їм проростати навіть через товсту деревину. Якщо ділянку затягнуло пирієм, то видалити його досить складно, дуже трудомістким.

Як вивести пирій з городу, якщо він росте багато років і став схожий на килим. Чи можна зупинити його «навала і позбутися від цього бур'яну назавжди?

Перш ніж починати боротьбу з ним, потрібно знати, що природа наділила його не тільки живучістю. але і цілющімі властівостямі . Він хороший ноотроп. Як говорила моя бабуся, у природі немає бур'янів, кожна травинка для чогось створена. Просто на наших ділянках він не зручний, заважає вирощувати овочі.

Пирій повзучий, саме він докучає нам, названий так через здатність непомітно «розповзатися по всій ділянці. Навіть малесенький корінець, який потрапив в землю починає розростатися корінням широчінь, поступово відвойовуючи собі життєвий простір. Ось так він «приповз» і на мій город з сусіднього занедбаного городу.

деякі роблять просто, заливають ділянку гербіцидом і таким чином економлять собі сили і час, але не здоров'я. Потім адже на цьому грунті потрібно буде вирощувати овочі. Я взагалі проти хімії в городі, тому боролася виключно народними методами.

Як вивести пирій з городу без застосування хімікатів.

Насправді таких способів дуже багато і можна вибрати собі найбільш підходящий, залежно від ступеня занедбаності ділянки.

  • Вібірання коренів.
  • Підрізання молодих паростків весни.
  • Затінення.
  • Подрібнення коренів.
  • Висаджування грядок поверх бур'яну.
  • Засів сидератами.
  • Викошування пирію.

Загалом, як бачите, способів досить багато. Давайте докладніше розглянемо кожен з них.

1. Вибирання коренів, напевно самий трудомісткий з них. Тут нам будуть потрібні вила. Лопатою ви будете різати коріння і дрібні їх частинки залишаться в грунті. Вилами підчіплюємо кущик бур'яну і витягуємо з землі, намагаючись не пошкодити кореневища. Потім обтрушувати землю з коренів і видаляємо бур'ян з ділянки.

Спосіб дуже трудомісткий і його можна використовувати в тих місцях, де пирію мало, він ще не встиг разползтісь.

2. Підрізання молодих рослин теж дуже «нудне» і копітка заняття. Зате при такому способі виходить ще й добриво для ґрунту. Навесні підрізати молоді рослини трохи заглиблюючись в землю. Через деякий час рослина знову починає відростати, а ви знову його зрізуєте. Загалом, суть полягає в тому, щоб взяти бур'ян «змором». Ви раз по раз підрізали рослини, він з часом стає все слабшою і поступово зникає з городу.

3. Подрібнення коренів культиватором. Гарний спосіб , Він полягає в тому, що з дрібних коренів починають рости молоді, ослаблені рослини без потужної, сплетеною системи коренів. Такі рослини легше витягти з землі, головне не допустити, щоб коріння знову розрослися.

4. Не любить пирій затемнення, перестає рости. На розрослися галявинах розкладіть чорну плівку, можна звичайну, а на неї насипати солому або торф. Я використовувала шматки гумового шиферу. До кінця літа від бур'яну не залишиться і сліду.

5. Посів бобовими. Пирій не переносить іх.Перепашіте грунт і розкидайте насіння гороху, кукурудзи, квасолі, редиски, соняшнику. Пирію нічого не залишиться, як перестати рости. Ці рослини «задушать» його кореневу систему і затінять.

6. Ще одна рослина, яка не переносить пирій це овес. Його коріння вбивають коріння пирію. Перепашіте або перекопайте ділянку з бур'яном. Наробіть борозенки через кожні 15 см і посійте овес. Його потрібно скосити не давши визріти насінню. Потім вся ця зелена маса перевертається пластами вниз і поверх сіється наступний урожай вівса. Потім знову перекопується. За сезон можна виростити три таких посіву. Земля очиститься від коренів бур'яну і збагатиться азотом.

7. Грядки на пирее. Тут все дуже просто. Ми ігноруємо цей бур'ян. Поверх нього розстеляємо картон, насипаємо на нього подрібнені гілки, сухе листя, в загальному, про всяк рослинний сміття. Поверх сипем невеликий шар грунту. По краях можна обкласти цеглою, типу клумби і все, готова грядка. Пирій під нею просто зникне.

Це далеко не всі способи боротьби з пирієм. Його можна полити окропом або оцтом, тоді він загине. Є способи із застосуванням техніки. якщо ви знаєте якісь, то поділіться. буде цікаво дізнатися.

Як же вивести пирій повзучий?
Як позбутися від трави пирій на городі?
Як вивести пирій з городу?
Як назавжди позбутися від пирію на ділянці за допомогою народних засобів?
Чи можна зупинити його «навала і позбутися від цього бур'яну назавжди?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама