Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від цвілі у ванній кімнаті

  1. Чому виникає цвіль
  2. Як знизити вологість у ванній кімнаті
  3. Очищаємо поверхні від цвілі
  4. Домашні засоби проти цвілі

Зміст статті

Чорна цвіль - частий гість у вологих і теплих приміщеннях. Найбільше цим умовам підходить ванна кімната. Цвіль може з'явитися на стелі, на стінах, уздовж водопровідних труб, на стику кахлю. Грибки - це не тільки видимі сліди на стінах. Частина суперечка може витати в повітрі і проникати в стіну. Наявність цвілі в житловому приміщенні вкрай негативно впливає на здоров'я мешканців. Це може привести до захворювань дихальної системи, інфекційних хвороб, алергічних реакцій. Якщо в будинку є цвіль, у астматиків напади відбуваються набагато частіше.

Чому виникає цвіль

Звідки береться цвіль і чому вона з'являється найчастіше у ванній кімнаті? Ось кілька основних причин.

  1. Висока вологість. Вологість - це середовище, в якому пліснявий грибок розвивається найкраще. У ванній відбуваються все купальні процедури, після прийняття душу в повітрі залишається пар, який конденсатом осідає на стінах і стелі. Це ідеальні умови для утворення цвілі.
  2. Неможливість провітрити приміщення. У більшості типових будинків у ванній кімнаті не передбачено вікно. Для вивітрювання вологого повітря є шахта. Але часто люди не стежать за її станом. Якщо вона забита, вологе повітря залишається в приміщенні і осідає краплями води на стінах.
  3. Відсутність просушування. Повітря в приміщенні можна висушувати, щоб знизити вологість. Для цього передбачені радіатор або полотенцесушитель. Однак не завжди вони бувають справні. Якщо ці прилади недостатньо прогрівають і сушать повітря, цвілі не уникнути.
  4. Природне світло. Як вже було сказано, в ванних кімнатах немає вікна і природного світла, який вбиває пліснявий грибок. Відсутність променів ультрафіолету дає додатковий плюс до розвитку грибка.
  5. Неправильні роботи при ремонті. Коли ви робите ремонт у ванній, потрібно до оздоблювальних робіт ретельно обробити поверхні антигрибковими засобами. Вони вбивають можливі залишилися суперечки і запобігають появі цвілевих грибків. Цвіль може також розвинутися при неправильному виборі оздоблювального матеріалу для ванної кімнати. Він найлегше селиться в пористій структурі матеріалу, наприклад, в штукатурці.

Протікання в трубах. Це створює додаткову вологість в приміщенні, до того ж цілодобово.

Як знизити вологість у ванній кімнаті

Вологість - головна умова для розвитку грибка. Тому потрібно її усунути. Для цього, в першу чергу, необхідно забезпечити хорошу вентиляцію. Якщо у ванній немає вікна, потрібно перевірити вентиляційний канал - шахту. Іноді для достатнього вентилювання необхідно встановити невеликий витяжний вентилятор. Якщо він включений, потрібно відкрити двері у ванну кімнату, щоб був доступ повітря.

Щоб впоратися з цвіллю, потрібно підтримувати у ванній досить високу температуру повітря. Вона повинна перевищувати загальну температуру в квартирі на пару градусів. Для цього потрібно прочистити або замінити радіатори, встановити потужний полотенцесушитель. Ще один прекрасний спосіб нагріти повітря у ванній кімнаті - тепла підлога. Якщо течуть труби, протікання треба терміново усунути.

Якщо ванна кімната знаходиться в торці будинку, вологість може з'являтися через утворення конденсату. Це відбувається взимку, коли зовні температура повітря сильно різниться з внутрішньою температурою. Щоб цього уникнути, потрібно утеплювати стіни будинку спеціальними матеріалами. Якщо ви живете на першому поверсі, утеплювати потрібно і підлогу.

І ще. Не варто сушити білизну у ванній кімнаті, це збільшує ризик виникнення цвілі. Краще вивішувати білизну на відкрите повітря.

Очищаємо поверхні від цвілі

Щоб впоратися з цвіллю, для початку потрібно очистити поверхню від чорних плям. Не забудьте при цьому надіти гумові рукавички. Засоби чистки - губки і ганчірки можна використовувати повторно - в них можуть залишитися спори грибка. Після обробки їх потрібно викинути. Обов'язково надіньте респіраторну маску, щоб не вдихати небезпечні пари.

  1. Кахель. Якщо цвіль утворилася на кахлі, його досить протерти теплою хлорованою водою. Розчин повинен бути досить концентрований. Зазвичай цього буває достатньо, тому що кахель - щільний матеріал, в який цвіль проникнути не може.
  2. Стики між кахлем. Якщо цвіль в'їлася в стики, тоді простий обробкою не обійтися. Потрібно шпателем акуратно очистити стики і дати їм просохнути. Потім розвести затірку і додати в неї спеціальний антисептичний засіб. Його можна купити в будь-якому господарському або будівельному магазині.
  3. Штукатурка. Якщо цвіль в'їлася в штукатурку або в шар під плиткою, потрібно повністю очистити поверхню до бетону. Потім стіни потрібно просушити будівельним феном і кілька разів обробити антисептичним складом. І тільки після цього приступати до опоряджувальних робіт.

Домашні засоби проти цвілі

Домашні засоби проти цвілі

  1. Мідний купорос. Його можна купити в будівельному магазині. На літр води потрібно додати 10 грам купоросу. Наносити на очищену і просушену поверхню за допомогою кисті. Особливо ретельно товстим шаром необхідно обробити ті ділянки, на яких була цвіль. Для профілактики нанесіть купорос на всю поверхню стін і стелі, адже ви не знаєте, де цвіль може виникнути в наступний раз.
  2. Господарське мило. В цьому екологічно чистому продукті містяться жирні кислоти, які здатні без праці перемогти цвіль. Для приготування розчину необхідно натерти мило на тертці і розбавити гарячою водою. Через деякий час, коли мило повністю розчиниться, цю рідину потрібно залити в пульверизатор і розпорошити в тому місці, де були цвіль. Залиште оброблену ділянку на кілька годин, і тільки після повного висихання приступайте до обробки.
  3. Відбілювач для білизни. Це ще один дієвий спосіб усунути залишки грибкових спор. Розбавте невелику кількість відбілювача десятьма частинами води. Даний засіб можна розпорошити за допомогою пульверизатора або просто намочити в ньому ганчірку і протерти стіни. Змивати розчин не слід. Це ефективний засіб, який має лише один недолік - їдкий запах. Процедуру не рекомендується проводити, якщо в будинку є діти. Після обробки ретельно провітріть приміщення.
  4. Хлор. Будь-які містять хлор кошти здатні усунути цвіль. Це може бути білизна, Доместос або інші дезинфікуючі засоби для гігієни унітазу. Їх досить розчинити в невеликій кількості води і обробити стіни і стеля.
  5. Сода і оцет. Ці домашні очисники знайдуться в кожному будинку. Ретельно посипте почорнілі від цвілі ділянки харчовою содою. Потім полийте зверху оцтом. Чи піде реакція - все почне пінитися, залиште це на кілька хвилин. Коли сода перестане пузиритися, чорні ділянки можна почистити губкою або жорсткою щіткою. Не забудьте при цьому надіти рукавички - склад досить їдкий.
  6. Чайне масло. Ефірна олія чайного дерева здатне усунути невеликі осередки цвілі. Таке масло можна купити в аптеці або господарському магазині. Флакончик масла 100 мл потрібно розчинити в літрі теплої води і протерти цим складом всі відкриті поверхні стін і стелі. Залишити на кілька годин. Постарайтеся, щоб в цей час на оброблену поверхню не потрапляла води - інакше процедура виявиться марною.
  7. Борна кислота, оцет, перекис водню. Борна кислота здатна усунути цвіль назавжди. Для більшої ефективності складу столову ложку борної кислоти потрібно змішати з двома ложками перекису і такою ж кількістю оцту. Додати 4 ложки води і ретельно все перемішати. Нанести склад за допомогою пензлика на всі кути і чорні місця, залишити і не змивати.
  8. Сода. Іноді разом із самою цвіллю в приміщенні відчувається її неприємний запах. Від нього можна позбутися за допомогою харчової соди. Насипте соду в блюдце і залишіть у ванній кімнаті. Порошок соди прекрасно вбирає неприємні запахи. Також можна протерти всі поверхні слабким содовим розчином.
  9. Камфорні або нафталінові кульки. Їх зазвичай використовують для захисту одягу і взуття від молі та інших шкідників. Однак цей засіб застосовується і в боротьбі з грибковими ураженнями. Залиште кульки у ванній кімнаті, і вони будуть дезінфікувати повітря, не даючи цвілі розмножуватися.
  10. Антраценовое масло. Його можна купити в господарському магазині або аптеці. Це засіб розводять в невеликій кількості теплої води і розпилюють на все почорнілі ділянки. Після обробки залишається трохи неприємний запах, тому потрібно провітрити приміщення.
  11. Йод. Безумовно, обробляти поверхні йодом не доведеться, тому що можуть залишитися жовті сліди, а ось залишити відкритий флакончик на поличці у ванній кімнаті можна. Йод вбиває спори цвілі, які витають у повітрі.

Якщо цвіль вразила великі ділянки стін, стелі або підлоги, без ремонту ніяк не обійтися. В цьому випадку небажано боротися з цвіллю самостійно, адже якщо вона з'явиться знову, ціною цього буде ваш новий ремонт. Зазвичай професійні майстри обдирають обробку до бетонної основи, щоб не дати спорах ні найменшого шансу на виживання.

Після цього стіна обробляється спеціальними антифунгіцидною засобами, які призначені саме для цього. Це професійні склади, що продаються в будівельних магазинах. Зазвичай обробка складається з нанесення декількох послідовних шарів кошти. І тільки після цього можна приступити до обробки.

Не можна допускати розвиток цвілі у ванній, адже це дуже небезпечно для здоров'я. Грамотно зроблений ремонт і дотримання профілактичних заходів допоможуть вам позбавитися від цвілі назавжди.

Відео: засіб, яке позбавляє від цвілі назавжди

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама