Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від мурашок

  1. Методи боротьби з мурахами
  2. фізичні методи
  3. хімічні засоби
  4. Як позбутися від мурашок на ділянці за допомогою дезінсектор
  5. профілактичні дії

Для ефективного усунення мурах на городі в саду знадобляться досвідчені фахівці, передове устаткування і найефективніші засоби.

Для ефективного усунення мурах на городі в саду знадобляться досвідчені фахівці, передове устаткування і найефективніші засоби

Існують різноманітні способи проникнення мурашок на ділянку. Вони можуть мігрувати від сусідів або знайти на городі комфортніші умови проживання, ніж в довколишній схвальною частіше. Найчастіше дані шкідники живуть на недоглянутих ділянках. На городах, де періодично проводиться обробка грунту, їм набагато складніше вижити. З цього випливає перший висновок. Досить ефективний спосіб захисту території від мурах полягає в догляді за нею. При цьому все ж таки необхідно задуматися, як позбутися від мурах на ділянці, витративши при цьому мінімальну кількість зусиль

Відповідь на вищевказаний питання полягає в запрошенні кваліфікованих фахівців . Професіонали використовують для вирішення даної проблеми різні хімічні засоби і саме передове технічне обладнання. Кожен замовник на основі рад експертів сам може вирішувати, який засіб підійде для використання на городі. Попередній аналіз ситуації і пропонованих методів боротьби допоможе уникнути розчаровують.

Методи боротьби з мурахами

Основні методи боротьби з мурахами:

  • фізичні;
  • хімічні;
  • виклик дезінсектор.

В якості альтернативи до сих пір актуальні народні засоби, але до них вдаються все рідше. До того ж самостійна очищення городу без залучення професіоналів не гарантує досягнення результату.

фізичні методи

Багато городників віддають перевагу використанню фізичних методів застосування хімічних препаратів. Зазвичай мурашники просто виносять за межі городу. Потрібно зауважити, що цей спосіб майже марний, тому що мурахи в основному знаходяться глибоко під землею, а не на її поверхні.

Найефективнішими фізичними методами є обробка мурашників окропом або їх посипання гарячої золою. Мурахи однаково бояться обох засобів. Ретельне і регулярне перекопування ділянки також стане відмінним помічником в боротьбі з паразитами. Якщо регулярно руйнувати гнізда мурах, то досить швидко вони почнуть шукати собі нове більш спокійне місце для виведення потомства.

хімічні засоби

Дана методика по праву вважається найефективнішою і перевіреної. Використовувати хімікати потрібно дуже обережно, щоб не завдати серйозної шкоди чагарниках і іншим городнім рослинам. З цим завданням легко впораються професіонали. З цієї причини обробку рекомендується проводити в період, коли рослини тільки починають проростати і набираються сили.

Сучасні хімічні препарати можна придбати в господарських, садових і зоомагазинах. Вони випускаються в різноманітних сумішах. Найбільш популярними є засоби в капсулах або у вигляді рідини. Альтернативним варіантом є аерозолі, але на відкритих просторах вони швидко втрачають свої корисні властивості. Дані кошти більше підходять для використання в закритих приміщеннях.

Найвідоміші хімічні препарати:

  • «Рейд»;
  • «Раптор»;
  • «Карбофос»;
  • «Гет».

В інструкції до цих коштів вказано, як позбутися від мурах на ділянці, а також внесені додаткові рекомендації. Якщо речовина необхідно розводити у воді, то важливо розрахувати правильне дозування. В іншому випадку засіб може не спрацювати або зашкодити довкіллю.

Найпоширеніші народні засоби:

  • дьоготь;
  • соняшникова олія;
  • часник;
  • тютюн;
  • хвойний концентрат;
  • м'ясна приманка з отрутою;
  • патока з отрутою.

Існує ще один досить простий, але далеко не найприємніший народний спосіб. Деякі городники радять поливати ділянку природними людськими відходами. Даним засобом поливають землю в безпосередній близькості від мурашників. Шкідники, які проживають там, обов'язково спробують на смак приманку, але досить швидко після цього загинуть. Ті паразити, які все-таки виживуть, віддадуть перевагу зайнятися пошуком нового місця для створення свого гнізда. Кожен власник городу або саду сам може вирішувати, використовувати йому таке вельми специфічне, але ефективний засіб. Для чутливих людей набагато простіше буде використовувати один з наведених вище альтернативних варіантів.

Як позбутися від мурашок на ділянці за допомогою дезінсектор

Максимально надійно і швидко вивести мурах з ділянки можуть тільки справжні професіонали, що володіють відповідним досвідом. Самостійні дії не є настільки успішними через відсутність профільних знань і спеціального устаткування. Співробітники санепідемстанції здатні всього за один раз повністю знищити всю популяцію мурах на городі.

Серед недоліків професійної обробки слід зазначити факт того, що при цьому використовуються тільки сильнодіючі хімікати. При неправильному застосуванні вони здатні завдати непоправної шкоди посадкам, але фахівці краще за інших знають про це. Вони давно розробили методики, безпечні для рослин, тварин і людей, але згубні для паразитів.

Потрібно знати, що по-перше, послуги дезінсектор платні. Хоча вартість такої послуги є досить демократичною. По-друге, на період обробки території вам доведеться покинути межі своєї ділянки разом з дітьми і домашніми тваринами. До цього необхідно бути готовим ще до виклику фахівців.

профілактичні дії

Тема того, як позбутися від мурах на ділянці, хвилює більшість садівників і городників. Тепер вони можуть вибирати між різними варіантами боротьби з шкідниками. Додатково можна проводити деякі профілактично заходи. Якщо все зробити правильно і вчасно, то необхідність виклику спеціалістовотпадет або обробку території хімікатами можна буде мінімізувати.

Профілактика допоможе уберегти город від мурах в тому випадку, якщо вони ще не встигли остаточно окупувати його. Як вже було сказано вище, періодичне вскапиваніе ділянки автоматично буде, хто б від нього мурах. У весняний період року можна обробляти територію традиційними городніми хімікатами. Паралельно з мурахами, такий підхід буде відлякувати і багатьох інших паразитуючих комах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама