Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Якщо лишайники на деревах

Лишайники на деревах - справа звичайна і часте Лишайники на деревах - справа звичайна і часте.

Не можна сказати однозначно, що лишайники це вороги, тому що в малих кількостях вони абсолютно безпечні.

Поява лишайників на деревах говорить багато про що.

По-перше, це перший показник того, що ваш присадибна ділянка знаходиться в екологічно чистому районі, що безумовно не може не радувати.

По-друге, лишайники - це група грибів і водоростей, які з'являються на ослаблених деревах і чагарниках через пошкодження кори (морозом або механічним шляхом), занадто густий крони, де ускладнюється провітрювання.

Усередині грибів розвиваються мікроорганізми і зимують різні шкідники.

Взагалі, лишайник може з'явитися практично в будь-якому місці, навіть на пластикових і металевих предметах за умови тривалого нерухомого стану на вулиці. Він росте повільно, але впевнено. Здатний вбирати воду навіть з туману. У посуху при високій температурі зростання зупиняють.

Лишайники не мають типово зеленого забарвлення. Основними пігментами є червоний, синій, зелений, коричневий і фіолетовий. Бувають накипні, листові і кущисті. Найпоширенішим таллом є Накипні, що має порошкоподібний вигляд, щільно з'єднується з субстратом.

Кущисті лишайники (бородаті) можуть утворюватися на хвойних породах.

Кущисті лишайники (бородаті) можуть утворюватися на хвойних породах

На молодих деревах лишайники з'являються вкрай рідко, так як активне зростання і ознака здоров'я просто не дасть заселитися патогену.

На молодих деревах лишайники з'являються вкрай рідко, так як активне зростання і ознака здоров'я просто не дасть заселитися патогену

На старих деревах, де є відмерла кора гриби із задоволенням заселятися і якщо він розростеться занадто сильно, то перекриє повітрообмін і стане маяком для багатьох паразитів. Боротися з лишайниками на деревах важливо.

  • Виявивши «противника» на сухий гілки, видалити саму гілку.
  • Якщо лишайник з'явився на стовбурі або скелетної гілки, то зачистите весь проміжок дерев'яним скребком або капроновою щіткою (бажано в сиру погоду), щоб якомога менше порушити цілісність кори.
  • Обприскати залізним купоросом (50г на 1 л води), можна щавлевої кислотою, розведеною водою 1: 8.
  • Своєчасно видаляйте знову з'явилися верстви лишайника, влітку їх помітити досить складно через зеленої маси, але у вологу погоду це зробити простіше (пошкоджені ділянки кори стануть набагато яскравіше).

Спалений лишайник не використовуйте в якості добрива, тому що він накопичує токсини і газоподібні речовини.

Восени, після опадання листя, пошкоджені дерева лишайником обприскують знову залізним купоросом (30г на 1 л води). Дуже добре вбиває гриби побілка на деревах .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама