Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Борошниста роса

  1. Що таке борошниста роса? Борошниста роса це грибкове захворювання яке може забрати у вас до 70% врожаю....
  2. Які причини появи справжньої борошнистої роси?
  3. Ідеальні умови для борошнистої роси
  4. Як боротися з борошнистою росою?
  5. Боротьба з борошнистою росою народними засобами без хімії
  6. Профілактика борошнистої роси

Що таке борошниста роса?

Борошниста роса це грибкове захворювання яке може забрати у вас до 70% врожаю. Захворювання відомо також під назвами Пепеліца і бель. При ураженні листка на ньому утворюється білий наліт суперечка, який при визрівання міцелію утворює дрібні крапельки. Так і з'явилася така назва - Борошниста роса.

Міцелій борошнисто-білого кольору розвивається на надземних частинах рослин, листках. Вражає захворювання не тільки огірочки, а й інші овочі, кущі та дерева. Хворі листя засихають, рослини викривляються і гинуть. Грибок розвивається і діє в сирому кліматі, оптимальною температурою для життя грибка вважається 16-22 градуси.

Грибок розвивається і діє в сирому кліматі, оптимальною температурою для життя грибка вважається 16-22 градуси

Детально описуючи покрокові дії борошнистої роси можна розповісти про те що спочатку утворюється павутинний наліт гриба (так званий міцелій, або суперечки). Білий наліт це тільки початок захоплення рослини адже його цікавить не поверхню а поживні тканини листа. Спори випускають свої відростки які проникають через шкірку листа аж до самої середини м'яких волокон. За допомогою відростків викачує всі поживні речовини на поверхню грибниці. Грибниця, з новими силами викидає нові відростки і так до повного виснаження листка.

Як виглядає борошниста роса (ознаки)?

Головним симптомом борошнистої роси є білувато-сірий наліт. Спочатку шар нальоту тонкий, як ніби просто пил. Але з часом наліт стає товстим і чорніє. З верхнього боку листків з'являються дрібні кульки коричневого кольору.

Уражені листки рослини приймають не природну форму, закручуються вгору а поверхня стає пухкої. Коли листочки уражені хворобою засихають і опадають рослина перестає дихати (листочки адже для цього і потрібні) і в кінцевому підсумку гине.

Зазвичай, борошниста роса починає своє згубну дію з найнижчих листочків, і поступово піднімається по рослині вгору поки не покриє його цілком. Заразилися плоди можна дізнатися по з'явилися тріщин.

Які причини появи справжньої борошнистої роси?

Які причини появи справжньої борошнистої роси

Спори грибка борошнистої роси знаходяться в землі. Не сумнівайтеся, в землі на вашій грядці теж є ці суперечки. Однак розвивається захворювання тільки при комфортних для неї умовах.

Ідеальні умови для борошнистої роси

  • Грунт раніше засушувати, а потім засаливается;
  • Полив при ще вологому верхньому шарі грунту;
  • Сира, прохолодна, хмарна погода протягом тижня.
  • Висока вологість повітря (близько 80%);
  • Густа посадка;
  • Надлишок азоту в грунті.

Сильні і красиві кущі (в даному випадку кущі огірків) менше схильні до порівняно з слабкими кущиками.

Вище перераховані умови, при яких спори грибка можуть прокинуться і почати свої темні справи. Він може переноситься по повітрю, воді, і навіть ми з вам руками можемо переносити суперечки на інші рослини рослини, кущі, дерева і квіти.

Як боротися з борошнистою росою?

  • Чи не підгодовуємо грядки, де помічено ураження хворобою;
  • Припиняємо будь обприскування (таким чином зменшуємо вологість повітря);
  • Якщо є така можливість, то покращуємо освітлення для рослин;
  • Видаляємо слабкі або старе листя, проріджують посадки;
  • Якщо рослини знаходяться в горщику або контейнері, міняємо верхній шар землі;
  • Обробка препаратами проти борошнистої роси, діємо за інструкцією яка йде разом з препаратом.

Препарати проти борошнистої роси

  • Фундазол;
  • Швидкість;
  • Топаз;
  • Амістар екстра;
  • Акробат МЦ;
  • Превікур;
  • Байлетон;
  • сульфарід;
  • Тілт КЕ;
  • Вітарос.

Фундазол - препарат контактної дії. Діюча речовина - Беном. Чи не летючий, клас небезпеки для людини - 2 (класифікується як сильне токсичну речовину).

Швидкість - використовується як засіб для лікування і профілактики ряду захворювань рослин. Діюча речовина - дифеноконазол. Клас небезпеки для людини - 3 (помірне токсичну речовину).

Топаз - системної дії. Діюча речовина пенконазол. Клас небезпеки 3.

Вітарос - продається в ампулах. Служить для протруювання посадкового матеріалу насіння і цибулин від захворювань. Діюча речовина карбоксин.

Боротьба з борошнистою росою народними засобами без хімії

Зола разом з милом. 1 кг золи перемішують в 10 літрах підігрітої води (приблизно 30-40 ° С). Рідина наполягають приблизно 5-7 днів при цьому не забуваючи помішувати. Далі зливають рідину в чисту ємність, додають трохи рідкого мила (мило дає липкість, таким чином розчин будить добре прилипати до листя рослин і міцно там тримаються) і власне - обприскують. Обробляти розчином золи і мила потрібно 3 рази, кожен день або через день.

Часниковий настій. На 1 л води додають 25 г подрібненого часнику (нам же потрібен часниковий сік), розмішують і наполягають 1 день. Перед обприскуванням не забуваємо процідити настій від плаваючих шматочків часнику.

Розчин харчової соди і мила. 1 ст л соди і половину чайної ложки рідкого мила розчиняють в 4 л води. Обприскування проводять 3 рази з відпочинком між ними в 7 днів.

Розчин з гірчиці. Розмішуємо 2 ст л сухої гірчиці в 10 літрах гарячої води. Обприскувати як охолоне.

Настій коров'ячого гною. Перегнилий гній заливається водою у співвідношенні 1 до 3. Концентрат розмішується і настоюється 3 дня. Перед обприскуванням кущів додають води рівній кількості концентрату, тому що стільки ж.

У відео ролику досвідчений городник розповідає про те як йому допомагає боротися з неправдивою борошнистою росою настій з коров'ячого гною. Адже коли плоди вже дозрівають використовувати хімічні препарати категорично не можна, а ось натуральні дуже навіть можна.

Розчин на сироватці. В сироватку додають води в пропорції 1 до 10. Обробляють рослини мінімум 3 рази з перепочинком в 3 доби. На листі і стеблах утворюється плівка яка не надає кисень грибку і спорах, а ось рослині ця плівка служи додатковим джерелом харчування, можна сказати підгодівлі.

Марганцівка. У 10 л води додають 2,5 г марганцівки. Обприскують розчином 2-3 рази з проміжком 5 діб.

Профілактика борошнистої роси

Як показує досвід, профілактика кращий засіб боротьби не тільки з борошнистою росою, а й багатьма іншими захворюваннями.

  • Чи не перегодовувати грунт азотними добривами;
  • Проряжать густі посіви;
  • Чи не спізнюватися з калійно-фосфорними підживлення;
  • Обривати старі листочки, які стосуються землі;
  • Поливати рослини після остаточного висихання верхнього шару землі;
  • Винесення і повне прибирання залишків врожаю, і бур'яну;
  • Вибір сортів стійких до борошнистої роси;
  • Глибока оранка грунту.

У відео розповідається про методи боротьби і профілактичних роботах проти грибкового захворювання борошнистої роси.

☀ Удачі, і всіх вам благ! ☀

Що таке борошниста роса?
Які причини появи справжньої борошнистої роси?
Як виглядає борошниста роса (ознаки)?
Які причини появи справжньої борошнистої роси?
Як боротися з борошнистою росою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама