Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Попелиця на огірках: як боротися зі шкідником і чим обробити

  1. Причини і небезпека появи Попелиця - небезпечний ворог огірків. Основних причин її поширення дві:...
  2. хімічні препарати
  3. Народні засоби
  4. Відео «Ефективна боротьба з попелиць»

Причини і небезпека появи

Попелиця - небезпечний ворог огірків. Основних причин її поширення дві: можливі помилки в агротехніці і наявність агресивного середовища (на ділянці не вистачає комах-хижаків і дуже багато садових мурах). Так що на питання про те, як боротися з чорною попелицею на огірках, можна відповісти просто: слід боротися з причиною її появи. Створіть сприятливі умови для ворогів попелиці - сонечок, хижих галлиц і турунів.

Попелиця вибирає собі затишне містечко - на аркуші і стеблі знизу колонії шкідників атакують бутони квітів. Також тля живе на верхівках молодих пагонів. Злоблива комаха годується цілющим соком. Якщо вчасно не позбутися паразита, рослини позбавляються поставки поживних речовин, виснажуються і гинуть.

Крім того, що численні колонії шкідників своєю життєдіяльністю загрожують нормальному росту, погіршують плодоношення огірків, вони можуть заразити плоди різними вірусами, будучи переносниками близько 50 різних хвороб. Тому вкрай важливо вчасно виявити ворога і знешкодити його.

Механічні способи боротьби

Отже, що робити, якщо тля з'явилася на огірках в теплиці, як боротися з настирливим паразитом? Якщо ви не хочете відразу пускати в хід «важку артилерію» - хімічні засоби, - можна спробувати альтернативні механічні способи.

Як на невеликій ділянці позбутися від попелиці на огірках? Це можна зробити вручну. Жучков зі стебел і коренів змивають водою. Для цього змочують ганчірку або губку в мильному розчині або чистій воді і дбайливо, щоб не пошкодити молоді пагони, протирають кущі. Якщо на огірках вже з'явилася зав'язь і мало квітів, то до світанку кожен день їх обмивають струменем води, яку направляють на нижню частину листочків, де зазвичай і влаштовують колонії шкідники. За день рослини вбирають воду.

Однак ця екстрена міра допоможе ненадовго, так як комаха перелітає з однієї ділянки на іншу і неймовірно швидко розмножується. Тому цей спосіб навряд чи можна назвати ефективним. Його використовують, коли «шпигунів» небагато. Можна тиснути їх на стеблах ватними тампонами. В якості профілактики регулярно знищуйте бур'яни, прополювати грядки і не саджайте огірки дуже близько один до одного.

Ще один засіб від попелиці на огірках - випустити в теплицю або на ділянку сонечок. Вони із задоволенням поласують попелиць. Можна просто назбирати сонечок і помістити їх на огірки. Щоб залучити «рятувальників» на ділянку, висадіть рослини, які їх залучають - листову гірчицю, кріп.

Мурахи прекрасно сусідять з попелицею, харчуючись продуктами її життєдіяльності, вони практично розводять тлю. Так що якщо ви будете вести боротьбу з мурахами, тля на огірках не поширюватиметься.

хімічні препарати

Якщо з'явилася тля на листі огірків, боротися зі шкідником допоможуть хімічні препарати:

  • «Актара»;
  • «Інта-Вир»;
  • «Фитоверм»;
  • «Пиретрум».

Спочатку потрібно зібрати огірки, а потім тільки обробити. Синтетичне засіб зазвичай застосовують на великих ділянках, щоб швидко і ефективно знищити небезпечного шкідника.

Народні засоби

Давайте тепер розглянемо, чим з народних засобів обробити рослини, щоб знищити тлю на огірках. Народні засоби не мають побічних ефектів, але допомагають тільки в тому випадку, якщо не втратити час. При сильному ураженні попелиць доведеться використовувати готові препарати. Отже, від попелиці на огірках можна використовувати:

  • горілку. Досить просто розпорошити спиртне на заражені листочки. Через короткий проміжок часу паразит загине;
  • кока-колу. І з цим напоєм нічого особливого робити не потрібно, тільки обприскати рослину. Наявність ортофосфорної кислоти в кока-колі згубно для шкідливого комахи;
  • ефірне масло з содою. Цей простий домашній склад також допоможе позбутися від попелиці. Суміш розбавляють водою і обприскують через день три рази.

Народні засоби відрізняє від інших синтетичних препаратів, перш за все, низька вартість. Крім того, вони не мають негативного впливу на сам огірок. Однак який би метод або засіб ви не вибрали, пам'ятайте, що тільки своєчасна боротьба з попелиць дасть позитивний результат.

Відео «Ефективна боротьба з попелиць»

З цього відео ви дізнаєтеся про те, як ефективно боротися з тлею на рослинах.

Як на невеликій ділянці позбутися від попелиці на огірках?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама