Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обмін валюти - де чекає небезпека?



Зараз наших російських громадян, які особливо довірливі і прості, намагаються обдурити на кожному розі. Ця стаття розповість про шахрайство і небезпеки при обміні валюти в пунктах, у «міняйл» на вулиці і в Інтернеті. Здавалося б, як можна обдурити в обміннику? - На очах у клієнта виробляють всі грошові операції. Але нечесні працівники володіють великим арсеналом способів обману. Найпоширеніший - коли людина, бажаючи поміняти долари на рублі, шукає найвигідніший курс обмінних пунктів , Віддає гроші, а на руки отримує зовсім не ту суму, на яку розраховував. В чому справа? Виявляється, що цей курс діє тільки при операціях з великими сумами, про що свідчить невеличкий клаптик папірця в самому непомітному місці обмінного пункту. Другий спосіб - коли людина отримує меншу суму - тобто з нього стягується комісія, про яку найчастіше заздалегідь не попереджають клієнта. Останній спосіб не просто нечесний, але навіть кримінальний (саме ті обмінники ведуть нечесний бізнес, які не попереджають клієнтів про суму комісії або надають неправдиву і неточну інформацію). Людина бачить, як касир перераховує всю суму, кладе в лоток і впевнений, що все правильно, бере гроші і йде. А між тим, спритні працівники пунктів так кидають купюри, що частина їх залишається в іншому кінці лотка, окремо від всієї пачки. І зловити «за руку» шахраїв не так-то просто - гроші-то на місці, просто клієнт сам взяв не всю суму.

Важко повірити, але до сих пір є довірливі громадяни, які ведуться на пропозиції вуличних «мінял». Обманщики частіше бувають на вокзалах і розраховують на довірливість провінціалів або приїжджих людей, пропонуючи їм заманливо вигідний курс валют РФ та інших країн. Коли людина отримує пачку грошей і виявляє в ній звичайний папір, «міняйл» поруч уже не буває. Також обманщики люблять, перераховуючи гроші, відправляти частину з них в рукав або підсовувати фальшиві купюри. Часто «міняйли» працюють по домовленості з обмінниками. Наприклад, заходить людина в пункт поміняти 1000 доларів, а йому кажуть, що залишилося тільки 500. І тут заходить інша людина, яка як раз хотів поміняти 500 доларів і пропонує першому їх купити. Гроші тут же перевіряються в обмінному пункті на фальшивість, і заспокоєний громадянин їх купує, в той час як валюта несправжня, а касир пункту має свою частку з кожного обманутого.

Інтернет також забитий пропозиціями, оголошеннями про різні заробітки на обміні валют. А потрібно-то, всього лише спочатку за допомогою одного обмінника поміняти валюту однієї платіжної системи на іншу, потім вже через інший сервіс поміняти назад. І так, повторивши кілька таких операцій, нібито можна пристойно заробити. Інший спосіб: з'являється оголошення, що в одному обмінному пункті трапилася неполадка і за будь-якої проведеної операції система видає гроші. Наприклад, обмінюватися 5 доларів, а отримуєш 10, і при цьому, чим обмінюється користувачем сума більше, тим більше і повернення. І коли людина зважується на великий обмін, тоді гроші і пропадають. Ніколи не варто пробувати заробити в Інтернеті на обмінних операціях, навіть якщо обмін необхідний, потрібно використовувати тільки перевірені і надійні сервіси. Оголошення, що пропонують вигідний курс валюти , Найчастіше розміщуються шахраями.

Здавалося б, як можна обдурити в обміннику?
В чому справа?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама