Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим обробити стіни з газобетону всередині і зовні приміщення

  1. Обробка стін
  2. Оздоблення, пропускає пари
  3. Оздоблення, нездатна пропускати пари
  4. Види внутрішньої обробки
  5. Зовнішнє оздоблення стін
  6. Інші варіанти зовнішньої обробки
  7. І на останок

Зміст статті

Від автора: вітаємо вас, дорогий читачу. Ради, що ви вирішили відвідати наш різнобічний ремонтно-будівельний портал. На сайті ми прагнемо охопити якомога більше аспектів будівництва, щоб ви могли знайти тут відповідь на будь-яке питання, пов'язаний з будівництвом, обробкою, штукатуркою, укладанням підлогових покриттів і так далі. Сьогодні ми висвітлимо один цікавий будівельний питання: «Чим обробити стіни з газобетону?»

Ми розглянемо процес роботи всередині приміщення, а також торкнемося питання зовнішньої обробки. Про те, чим обробити зовнішні стіни, ми поговоримо пізніше, а поки нас чекає внутрішнє оздоблення, оскільки за всіма законами Всесвіту, будь-які позитивні зміни відбуваються зсередини.

Ну ладно, пожартували і досить. Насправді, тема дуже велика і серйозна. І перший серйозний момент, який ми відзначимо - це те, що обробку виконати не так-то просто. Природно, будь-яку обробку простим заняттям не назвати, але справа в тому, що газобетон володіє феноменальною здатністю до вбирання вологи з навколишнього середовища. І для нас це не є здорово хоча б тому що від вогкості утворюється цвіль, що виділяє шкідливі для організму суперечки і повільно, але наполегливо руйнує будматеріали. Газобетон годиться їй в їжу.

Ще одне важливе питання: поняття пінобетон і газобетон - по суті, однопорядкові, але ніяк не тотожні. Ми не будемо вдаватися в подробиці виготовлення цих будматеріалів, але відзначимо найголовніше. Технологія виготовлення газобетону набагато складніше, ніж процес створення піноблоків, тому газобетон вважається більш міцним і якісним матеріалом.

Досить з нас теорії. Приступаємо до практичної частини.

Обробка стін

Для початку давайте з'ясуємо кілька цікавих моментів. Ви коли-небудь замислювалися, чому в приміщеннях, де стіни оброблені деревом або навіть являють собою непокриту цегляну кладку , Кілька затишніше, ніж, скажімо в гаражі або складському приміщенні з бетонними стінами. Тут ви, гадаю, відразу уявили собі затишну кімнату, зі стінами, обробленими дорогою породою дерева або приміщення з цегляними стінами, покритими лаком, де інтер'єр виконаний під старовину. Ну а гараж - є гараж. Який там може бути затишок ... Та він там і не потрібен, - скажете ви.

Але в контексті розмови справа не зовсім в цьому. Просто ступінь комфортності приміщення, зокрема, визначається здібностями стін до паропроникності. Це створює свій особливий мікроклімат в межах приміщення, «свою» атмосферу, так би мовити.

Так, газобетон здатний пропускати пари, і все таке ... Але це як раз-таки призводить до того, що будматеріали швидше приходять в непридатність. Стало бути, - це позначається на довговічності. Як же цього попрепятствовать? Дуже просто. необхідна паронепроникним обробка. З іншого боку, можна виконати обробку стін, яка все ж буде пропускати пари. Тільки виконати її належить супер якісно. Загалом, - питання неоднозначне, стало бути, на нього не може прозвучати однозначно правильний, об'єктивну відповідь.

Що тут сказати ... Знайомтеся з текстовим матеріалом і робіть висновки. Особисто я б радив використовувати все-таки той варіант обробки стін, що не здатний пропускати пари. У правильно побудованому, добре вентильованому будинку це буде цілком доцільним рішенням. Але, справедливості заради, ми розглянемо обидва варіанти розвитку подій.

Оздоблення, пропускає пари

Як не дивно, цей варіант дуже популярний. Це говорю не я, - про це повідомляє статистика. Так чи інакше, до вибору матеріалу слід підійти з особливою відповідальністю. Але ринок будівельних матеріалів не обмежує нас у виборі. Наприклад, гіпсовий штукатурний розчин. Чим вам не рішення?

При роботі з даним матеріалом не обов'язково виконувати фінішне вирівнювання поверхні. Штукатурка на основі гіпсу досить легка в обробці. Також немає необхідності наносити шпаклівку / ґрунтовку на стіну з газобетону до «накладення гіпсу». Але (!) Обробити стіну антисептиком - обов'язково. Особливо, якщо в приміщенні підвищена вологість.

З першим, паропроникним варіантом обробки ми розібралися. Тепер переходимо до наступного, який, на мій скромний погляд, - найбільш доцільний. Хоча, хто знає ... Нічого нав'язувати вам не будемо.

Оздоблення, нездатна пропускати пари

Як правило, обробити поверхню даними способом - дещо простіше, ніж попереднім. Тут до наших послуг - незліченна кількість матеріалів для оздоблення стін, можна взагалі використовувати поліетиленову плівку, але я б вам не рекомендував даний варіант з однієї простої причини. Навіть якщо стіна буде попередньо оброблена із застосуванням протигрибкового засобу, через постійно накопичується конденсату і, як наслідок, підвищеної вологості, - наполеглива цвіль може дати про себе знати. Тоді буде вже не до жартів.

Цілком логічним і доцільним рішенням можна вважати нанесення розчину, який являє собою всім відому цементно-піщану суміш (без спеціальних хімічних добавок). Але трапляється таке, що при поганій вентиляції штукатурка може відшаруватися від стіни (може, ви помічали таке де-небудь в приміщенні підвального типу або в гаражі). Ось вам і відповідь на питання чому тріскаються і відлітають від стін шматки штукатурки.

Рішення проблеми, яке на даному етапі розвитку людської раси представляється можливим - це ретельна (!) Грунтовка стіни в кілька шарів. При цьому перед нанесенням кожного шару - слід дочекатися схоплювання попереднього. Поспішати не слід. Таких шарів грунтовки суміші може бути два-три. Після грунтування, стіну можна «загіпсувати», а потім - обробляти, ніж тільки душа забажає.

Наприклад, на стіну можна нанести шар фарби. Якщо будете використовувати водоемульсійну фарбу (що для житлових приміщень досить до речі), то показник паропроникності не знизиться і не збільшиться. А ось якщо пофарбувати стіну масляною фарбою, - то це практично повністю відіб'є бажання у стіни пропускати пари.

А ось якщо пофарбувати стіну масляною фарбою, - то це практично повністю відіб'є бажання у стіни пропускати пари

Тепер ми маємо право поговорити про види обробки. Багато часу це не займе, так як на нашому сайті є окремі змістовні статті по цій темі. Оздоблювальних матеріалів існує величезна безліч. Тут же ми розглянемо лише деякі з них, щоб задати вам правильний вектор думки і дії.

Види внутрішньої обробки

У попередньому розділі ми згадали, що такі стіни можна пофарбувати. Чим вам не вид обробки. Наприклад, з водоемульсійною фарбою працювати не тільки легко, але і навіть приємно. Вона абсолютно безпечна для здоров'я людей і тварин, не має різкого специфічного запаху і прекрасно взаємодіє з більшістю матеріалів, не вступаючи в хімічну реакцію. Така ось «доброзичлива» фарба.

Перед початком фарбування обов'язково ознайомтесь з інструкцією. Деякі види «водоемульсіонкі» вимагають розведення водою, а деякі - відразу готові до використання. Нанесіть валиком перший шар фарби на стіну і дайте йому трохи «схопитися», але не чекайте повного його висихання. Потім нанесіть другий шар - і готово. Важкодоступні місця обробіть малярської пензлем. До речі, про те, як правильно вибирати валик для фарбування водоемульсійні складом (а це дуже важливо), - дізнайтеся з запропонованого відео:

Дозволимо собі зробити невеликий висновок: поролоновий валик буде утворювати бульбашки, а велюровий - вбере в себе недостатньо фарби, що призведе до появи розлучень на робочій поверхні. І в тому, і в іншому випадку роботу доведеться переробляти, тому висновок один: використовуйте валик з середнім ворсом і обрізаними краями.

Рухаємося далі. Які ще способи внутрішнього оздоблення стін нам доступні? ..

Ми можемо монтувати листи гіпсокартону (які потім все одно доведеться шпаклювати / гарантувати, а потім - фарбувати або обклеювати шпалерами). Можна вдатися і до використання декоративних панелей.

Отже, розглянемо процес монтажу цих самих декоративних пластикових панелей.

Для початку нам треба буде монтувати каркас. Для цього нам знадобляться дерев'яні бруси (перетину 25 × 25 мм буде цілком достатньо, - більше нам і не потрібно). Дуже важливо встановити бруси (особливо, ті, що під стелею і ті, що у статі [з них і потрібно буде почати монтаж]) строго (!) Горизонтально. Для цього, до речі, можна і потрібно використовувати будівельний рівень.

Після того, як верхні і нижні бруси будуть надійно зафіксовані дюбелями / саморізами, - натягуємо між ними нитку в кількох місцях. Далі, з кроком приблизно 50-60 см (згідно натягнутим ниткам під прямим кутом щодо горизонтальних брусів) ми монтуємо проміжні бруси.

Тепер настав час приступити до монтажу панелей. Деякі «умільці» практикують монтаж «на око», але якщо ви новачок в ремонтно-будівельному питанні, рекомендувати вам такий метод установки було би по-блюзнірському. Так що, почати слід з установки стартового профілю, який необхідно монтувати в лівому / правому куті кімнати. Зафіксувати його до профілю можна і за допомогою маленьких цвяхів, і за допомогою будівельного степлера (що, на мій погляд, швидше і ефективніше).

В цей стартовий профіль і вставляється наступна пластикова панель, яка фіксується таким же способом. І так - до кінця стіни. Але не поспішайте ставити останню панель. Спочатку зафіксуйте фінішний профіль, а потім вже вставте в нього останню (або, скоріше, передостанню) панель (можливо, підрізали по довжині, згідно з вимірами). Іншими словами, передостанній фрагмент обробки - не закріплюється ні скобами, ні цвяхами.

По суті, підготовлену поверхню з газобетону можна обробити ніж тільки забажає душа або підкаже ваше творче уяву. Можна вдатися до використання МДФ. Це - дуже зручний, загальновизнаний і широко використовуваний матеріал для оздоблення стін приміщень різного типу.

Взагалі, спосіб обробки слід вибирати виходячи з призначень приміщення і ваших смакових уподобань. Постарайтеся зробити так, щоб було і зручно, і красиво, після завершення оздоблювальних робіт у вас не виникало думки, що ви зробили щось не так, що хотілося б трохи по-іншому, але вже є, як є. Ні. Інтер'єр повинен радувати вас і бути своєрідним об'єктом вашої гордості. Адже не дарма ж ви старалися.

Крім МДФ, не меншою популярністю користується OSB. Листи ОСБ можна просто покрити прозорим лаком, щоб структуру листа залишити на увазі. Це - спеціальний дизайнерський хід, спрямований на відтворення стилю Loft, який користується популярністю у творчих людей, богеми, так би мовити.

Даний стиль прийшов до нас із США, де в середині XX століття творчі особистості різних мастей обладнали під свої студії, галереї та майстерні будівлі покинутих заводів в центральних частинах Нью-Йорка. Тому лофт характеризує спадщина «заводського», «промислового» минулого. Це і відкриті комунікації, і необроблені стіни, де залишається на увазі цегляна кладка, і використання OSB як обробка, де вона-таки необхідна, і меблі, споруджена з палет. Словом, необроблені листи ОСБ прекрасно доповнять такий незвичайний стиль.

Про внутрішній обробці ми сказали достатньо. Тепер ми образно покинемо будинок з газоболока і вийшовши на вулицю, подумаємо, чим обробити зовнішні стіни.

Зовнішнє оздоблення стін

Що тут сказати? .. Варіантів воістину безліч, але про все по порядку. Спочатку подумаємо, а чи потрібно нам утеплення. Тут відповідь досить простий: якщо проживаєте в холодному регіоні / цієї / країни, - то утеплювати обов'язково, інакше взимку пошкодуєте. Якщо ж зими в ваших краях не настільки суворі, - тоді на ваш розсуд.

Як утеплювачів можна використовувати Піноплекс / пінопласт / мінеральну вату або інший «класичний», надійний і доступний утеплювач. Тепер розглянемо саму обробку.

Якщо ви обрали «навісні» матеріали для обробки, то рекомендую використовувати сайдинг. Фрагменти цього оздоблювального матеріалу слід закріплювати на вже змонтований металевий каркас. Оскільки дерево більш схильне до дії навколишнього середовища, ніж метал, споруджувати каркас з дерева - не найкраща затія.

Між стіною з газоблоків і каркасом повинен залишитися зазор ± 6 см, службовець для вентиляції. Фіксувати його слід дюбелями. Попросіть в будівельному магазині «швидкий монтаж» (6 × 40) - продавці знають, що це таке.

При обробці будинку сайдингом необхідно залишити технологічний зазор також і у фундаменту, і у самого даху, щоб повітря вільно циркулював вгору / вниз.

Штукатурка фасаду виконується тим же способом, що і всередині будинку. Буде незайвим нагадати, що цемент з піском годиться тільки в тому випадку, якщо стіни ретельно прогрунтувати. Хоча, для зовнішньої обробки це занадто довго, клопітно і, чесно кажучи, не особливо-то і надійно. Краще використовуйте гіпс або алебастр - і будьте спокійні за цілісність обробки довгі роки. і, оскільки мова йде про зовнішній обробці, - не нехтуйте попередньою грунтовкою в кілька шарів.

Перш ніж приступити до обробки штукатуркою, - нанесіть грунтовку (До трьох шарів буде цілком достатньо), дайте їй схопитися і просохнути, а потім - прикріпіть за допомогою шурупів (10 мм) армуючої сітки з металу або скловолокна. Це поліпшить зчеплення з поверхнею в кілька разів. Тепер саме час приступити до нанесення гіпсового / алебастрового розчину, а потім дочекатися його висихання.

Коли штукатурка повністю висохне (а займає це від 24 до 72 годин - в залежності від температури навколишнього середовища), - можна починати обробку. Як працювати з сайдингом ми вже знаємо. Тепер розглянемо інші поширені матеріали для зовнішньої обробки стін.

Тепер розглянемо інші поширені матеріали для зовнішньої обробки стін

Інші варіанти зовнішньої обробки

Один з найбільш широко поширених видів обробки - цегла. Але підійде він виключно для малоповерхових будівель. Якщо будова відносно високий (наприклад, три поверхи і більше), - то доцільніше буде використання металевих або фіброцементних накладних панелей.

Крім того, замість цегли можна використовувати клінкерну / керамічну плитку. Її відрізняє менша вартість, ніж у облицювальної цегли, а також відносно малу вагу, що в значній мірі знижує навантаження на фундамент.

Досить часто домовласники вдаються до комбінування декількох видів обробки. Наприклад, ту ж плитку поєднують з декоративною штукатуркою . Зі штукатуркою можна також поєднати і сайдинг, який, в свою чергу, нерідко поєднують з пластиковою вагонкою. Словом, все залежить від архітектури, дизайнерських рішень і переваг самого господаря будинку. Вибір оздоблення - суто особистий вибір, який визначається не тільки смаками, але і кліматичними умовами і практичністю.

Цегла для облицювання, сайдинг, штукатурка, вагонка - це лише мала частина списку, ніж можна обробити фасад будівлі. Іноді для цього використовується дерево, іноді - мозаїка або навіть склоблоки - вибір практично не обмежений.

І на останок

Зі статті ми дізналися, як обробити правильно газобетонні стіни. Дуже сподіваємося, що викладена інформація виявилася для вас корисною, і ви знайшли відповіді на ваші запитання. Але було б не зовсім правильно обмежувати ваші пізнання тільки цією статтею, в якій описаний процес роботи з газобетоном. Якщо у вас ще залишилися питання по ремонту і обробці стін, - скористайтеся нашою зручною навігацією по сайту, розташованої з лівого боку екрану.

На цьому ми прощаємося з вами, шановний читачу. Дякуємо вам, що дочитали текст до кінця. Якщо не утруднить, - то поділіться посиланням на наш портал через Facebook, VK, Twitter або іншу соціальну мережу, якою ви користуєтеся. Всього доброго, будемо раді бачити вас знову!

Сьогодні ми висвітлимо один цікавий будівельний питання: «Чим обробити стіни з газобетону?
Як же цього попрепятствовать?
Чим вам не рішення?
Які ще способи внутрішнього оздоблення стін нам доступні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама