Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Якісна внутрішня обробка балкона своїми руками відео

  1. Матеріали для обробки балкона
  2. вагонка
  3. панелі МДФ
  4. гіпсокартон
  5. пластикові панелі
  6. Оздоблення підлог
  7. плитка
  8. лінолеум
  9. ламінат
  10. Стеля
  11. процес роботи
  12. Підготовчі роботи
  13. утеплення балкона
  14. решетування
  15. гіпсокартон
  16. фінішна обробка
  17. Система «Тепла підлога»

Хороший господар від поганого відрізняється тільки одним - він постійно займається вдосконаленням свого житла , Невпинно покращуючи його комфортабельність, затишок і захищеність.

Навіть якщо це стосується балкона. І зовсім необов'язково бути при цьому майстром на всі руки, досить мати детальну покрокову інструкцію обробки балкона своїми руками і відео інструкцію до неї.

Спочатку може здатися, що обробка балкона справа вельми клопітка і скрутне, але, як то кажуть, не боги горщики обпалюють, до того ж як свідчить ще одна народна мудрість «очі бояться, а руки роблять». В першу чергу потрібно запастися необхідними інструментами і визначитися з матеріалом для обробки.

Матеріали для обробки балкона

Хороший господар від поганого відрізняється тільки одним - він постійно займається вдосконаленням свого   житла   , Невпинно покращуючи його комфортабельність, затишок і захищеність

Оздоблення балкона зсередини

На сьогоднішній день цей ринок може запропонувати споживачам величезний вибір оздоблювальних матеріалів.

На смак і колір, як ми знаємо, товариш не всяк - все залежить від індивідуальних уподобань, дизайнерських задатків і товщини гаманця.

Проте давайте розглянемо найбільш популярні матеріали, які можуть бути використані.

вагонка

Найбільшою популярністю і любов'ю громадян з давніх часів користується всім відома вагонка. Її поліпшеним варіантом є, так звана, євровагонка - по суті та ж сама дошка , Але без браку і дефектів, а найголовніше, краще оброблена і вже готова до застосування.

Багато хто віддає перевагу саме її ще й тому, що це натуральний матеріал, який приємно пахне деревиною і створюється відчуття якогось єднання з природою. До того ж не останню роль відіграє і відносно невисока вартість виробу.

панелі МДФ

Якщо сказати просто, то панелі МДФ - це спресовані особливим чином звичайні тирса укупі з іншими дрібними відходами деревини. Після термічної обробки вони знаходять якусь міцність, а після обклеювання спеціальної ламінованою плівкою і зовсім приймають вельми презентабельний зовнішній вигляд.

Величезним плюсом даного виробу є те, що ламінування можна зробити під що завгодно, навіть «під дерево».

Через цю свою особливість такі панелі мають різноманітні колірні відтінки і готові задовольнити навіть найбожевільніші дизайнерські фантазії. Якщо ще додати до цього простоту монтажу, невибагливість догляду і низьку вартість, то відразу стає зрозуміло, чому вони з такою легкістю завойовують симпатії споживачів.

Справедливості заради потрібно відзначити і недоліки - це вкрай низька міцність, майже стовідсоткова нетерпимість до вологи і що найнебезпечніше, надмірна горючість.

гіпсокартон

Останнім часом цей матеріал завоював просто неймовірну популярність - головною його особливістю є бюджетна ціна, рівна поверхня і простота монтажу. Якщо ще кілька років тому більшість громадян для вирівнювання стін вдавалися до дорогої і трудомісткою штукатурці, то тепер ця проблема вирішена всерйоз і надовго.

По суті це щільний картон, всередині якого знаходиться гіпс. Він буває двох видів - звичайний і вологостійкий. Другий відрізняється більш зеленуватим забарвленням. Слід зауважити, що нарівні з гіпсокартоном доведеться брати або спеціальний клей для фінішної обробки, або декоративні шпалери, щоб досягти якоїсь вишуканості в інтер'єрі.

пластикові панелі

Ще один модний нині і досить міцний матеріал . Він також простий при монтажі, має величезний вибір за колірною гамою, дуже гарний і сучасний. Але є один суттєвий недолік - при великих морозах запросто лопається.

Якщо віддаєте перевагу цьому виробу, то слід ґрунтовно подбати про утеплення балкона, інакше при температурах, характерних для нашого регіону, даний вибір може виявитися марною тратою коштів.

Оздоблення підлог

Багато чоловіків погодяться з твердженням, що головна проблема при будь-якому ремонті - це вибір матеріалу. Ускладнюється дана обставина наявністю другої половини, яка, як відомо, відповідає за естетику і затишок в домі.

Тому ходіння по магазинах зазвичай відбувається протягом кількох днів, а в особливо важких випадках - і кілька тижнів.

Якщо з матеріалом для стін можна ще помучитися з огляду на їх різноманіття, то обробка для підлоги має насправді всього три варіанти - плитка, лінолеум і ламінат. Хоча і тут можна з легкістю втратити кілька годин, враховуючи не тільки міцність того чи іншого матеріалу, а й ціновий діапазон і колірну гамму.

Але в зв'язку з цим є один простий рада - обробка балкона своїми руками, відео та фото інструкції можуть сильно допомогти в цій справі. Яким чином? Просто дивіться відео або фотографії вже готового балкона, вибираєте найбільш прийнятний варіант і в магазині купуєте той же матеріал з тієї ж колірної палітрою. Все просто.

плитка

Один з найбільш популярних матеріалів, який застосовується в тих випадках, коли господарям хочеться вишуканості і неординарності, а в деяких випадках навіть розкоші в інтер'єрі. Тим часом, при якісному монтажі досить довговічний.

Є відмінної якості закордонні зразки (аби кошти дозволяли), але при бажанні і деякій завзятості можна знайти аналогічні плитки і російського виробництва.

Але при цьому слід попередити, що кладка плитки - це досить складний процес і не маючи певних навичок самому з першого разу навряд чи можна добитися прийнятного результату. Тому краще довірити роботу фахівця.

лінолеум

Середньостатистичний росіянин зазвичай вибирає саме це підлогове покриття, яке за довгі десятиліття зарекомендувало себе тільки з позитивного боку.

Доступна ціна, достатня варіативність забарвлень, міцність і довговічність - ось основні переваги лінолеуму. Чи не боїться води і при цьому дуже простий при монтажі.

ламінат

Модне підлогове покриття, яке не проходить з роками. Є як бюджетні варіанти (китайського виробництва), так і особливо дорогі (європейські), вологостійкі, водонепроникні та інше. монтаж технічно нескладне великих складнощів.

Стеля

Тут ще простіше. Здебільшого люди вибирають пластикові панелі і даний факт обумовлений декількома причинами:

  • Дизайн і економія. Зазвичай панелі на стіни купують з таким розрахунком, щоб вистачило і на стелю. При цьому можна істотно заощадити. З іншого боку, багатьом подобається саме однорідність в дизайні інтер'єру.
  • Істотним плюсом є і легкість роботи з цим матеріалом - не треба нічого вирівнювати, підганяти.
  • Сучасність, міцність, велика кількість забарвлень і екологічність виробу.
  • Простота догляду (просто помив і стеля знову як новенький).
  • Пожежна безпека.

процес роботи

Обробляємо балкон вагонкою своїми руками

Оскільки всі необхідні матеріали куплені, потрібні інструменти є в наявності, а бажання зробити свій балкон красивим і затишним зашкалює, в самий раз перейти безпосередньо до основних робіт.

Весь процес повинен бути логічним і впорядкованим - спочатку підготовчий етап, потім основні роботи і в кінці фінішна обробка.

Тут найголовніше почати обробку балкона своїми руками, а відео технологія процесу вам допоможе у важких і незрозумілих ситуаціях.

Підготовчі роботи

Підготовка балкона до майбутнього ремонту передбачає наступні дії:

  • В першу чергу необхідно звільнити балкон від всіх непотрібних предметів - демонтувати (якщо вони є) старі залізні решітки, такі необхідні в лихі дев'яності, але потворно дивляться в наш час.
  • Викинути всі старі речі, які роками припадають пилом на балконі, в тому числі і стару обробку, якщо така є.
  • Закрити всі тріщини і зазори монтажною піною, а надлишки через деякий час зрізати гострим ножем. Також на цьому етапі рекомендується встановити нові вікна , Якщо старі прийшли в непридатність.
  • Пол перевіряється на предмет відсутності серйозних дефектів, а також ретельно герметизуються всі сполучні шви між підлогою і стіною.
  • В кінці всі поверхні, включаючи стелю і стіни, очищаються від пилу і бруду і при необхідності грунтуються.

утеплення балкона

Перш ніж перейти до основних дій, в обов'язковому порядку необхідно зайнятися і утепленням балкона. Оскільки зими у нас холодні, то і передбачено безліч матеріалів на цей випадок:

  • це і мінеральна вата
  • пінопласт
  • різні рулонні утеплювачі з фольгованої поверхнею
  • Піноплекс
  • керамзит і інші

Можна, звичайно, ще встановити і потужний кондиціонер, але це вже дороге задоволення і не кожному буде по кишені. При теплоізоляції необхідно обробити всі площу балкона, починаючи від стелі і до підлоги, інакше якщо залишаться незакриті ділянки, то толку ніякого від цієї затії не буде.

Також потрібно враховувати ще один нюанс - якщо утеплювачі мають плитную конфігурацію, то їх слід кріпити після монтажу обрешітки, безпосередньо на самі рейки. Якщо ж використовуються утеплювачі рулонного типу, то обрешітку, навпаки, необхідно набивати поверх таких утеплювачів.

Крім того, до вибору утеплювача потрібно підійти розумно, тобто він повинен бути стійким до вогню і при цьому не займати занадто багато площі (Вони іноді бувають надмірно товстими).

решетування

Установка обрешітки - сама нудна частина роботи, але між тим і найвідповідальніша, бо від того наскільки добре виконана ця робота, залежить подальше якість утеплення і в кінцевому рахунку довговічність всіх робіт.

Для чого вона потрібна:

  • за допомогою обрешітки можна з легкістю вирівняти стіну або стелю в будь-якому напрямку
  • до неї буде кріпитися облицювальний матеріал
  • в утворюються через неї зазорах можна заховати утеплювачі, електропроводку та інші комунікації

Обрешітку рекомендується починати з підлоги. По всій довжині балкона або лоджії укладаються так звані лаги або, просто кажучи, бруси 5 × 7 (достатньо трьох штук). Потім намертво прикручуються до підлоги анкерними болтами. Це робиться для того щоб вони в майбутньому не зміщувалися, що не деформувалися і не скрипіли.

Точно так же виконується і лати стелі, тільки при цьому розмір рейок вибирається тонший.

Деякі клопоти може доставити лати бічних стін і лицьової частини, але при вмілому підході можна вирішити і цю проблему. Перш за все слід встановити вертикальні стійки, приблизно в метрі один від одного по всій площі стіни .

  • Сенс цих стійок в тому, що вони повинні служити скріплює початком всієї конструкції, щоб вона з часом не розхиталася.

Потім на них кріпляться вже горизонтальні бруси на відстані приблизно 50-60 см. Саме кріплення виробляється за допомогою дюбелів або простих саморізів. Перший горизонтальний брусок необхідно встановити на 1-2 см вище підлоги, а вийшов при цьому зазор закрити монтажною піною.

Це вигідно з двох причин - по-перше, це додаткове утеплення балкона, а по-друге, каркас отримає надійну фіксацію.

гіпсокартон

Оскільки для більшості росіян, враховуючи сьогоднішній непростий час, питання економії це не порожній звук, давайте розглянемо самий бюджетний варіант - обшивку балкона гіпсокартоном. Для цього випадку рекомендується вибирати вологостійкий варіант.

В першу чергу, звичайно, слід обшити всі доступні місця, куди можна вмонтувати виріб, не розрізаючи його. В цьому випадку витрата матеріалу буде самим економним .

Після цього залишилися невеликі ділянки потрібно ретельно виміряти як в висоту, так і в ширину, перенести результат на гіпсокартон. Різати потрібно дуже гострим ножем - спочатку з одного боку, потім матеріал перевертається і розрізається з іншого боку.

Кріпиться матеріал до обрешітки звичайними саморізами - все повинно вийти легко і просто, ніяких складнощів тут немає і володіти якимись спеціальними навичками зовсім необов'язково. Відстань між саморізами повинне бути приблизно 25-30 см.

фінішна обробка

завершальний етап

Знову ж нічого складного в цьому процесі немає, просто потрібно дотримуватися черговість робіт.

Спочатку потрібно крихітні зазори в області стику між листами гіпсокартону замазати спеціальною шпаклівкою.

Не забудьте обробити цим же складом і невеликі поглиблення від капелюшків саморізів.

Працювати потрібно якийсь металевий, або спеціальним гумовим шпателем .

Після того як шпаклівка висохне, ці місця необхідно обробити наждачним папером-нулевкой, щоб в результаті вийшла абсолютно рівна поверхня.

Кінцевий варіант залежить вже від особистих уподобань господаря - можна стіни пофарбувати в улюблений колір, поклеїти шпалери , Нанести художню штукатурку або навіть обкласти керамічною плиткою.

Якщо вирішили пофарбувати стіни, то для того щоб стики не просвічує необхідно буде обробити поверхню тонким шаром спеціально придуманої для цього фінішною шпаклівкою. Після чого знову відшліфувати і прогрунтувати.

Завершальна стадія передбачає кріплення стельових багетів, роботи по установці вимикачів, люстр і розеток, плінтусів на підлогу. Необхідно також не тільки красиво, але і надійно встановити укоси по всьому периметру вікна, наличники на двері. Ремонтні роботи закінчені і тепер уже можна подумати про пристрій балкона на свій смак.

Система «Тепла підлога»

Є багато варіантів утеплення статі , Але на обмеженому просторі найбільш оптимальним рішенням може стати кабельна система. Досягнення комфортної температури особливо важливо, якщо лоджія з кімнатою суміщені.

Установка кабелю проводиться безпосередньо під покриттям підлоги, а на поверхні буде видно тільки сам терморегулятор, за допомогою якого можна буде управляти температурою. До очевидних плюсів кабельної системи можна віднести:

  • розумний і цілком прийнятний витрата електроенергії
  • нагрівальні частини знаходяться під ізолюючим шаром, тому безпечні і довговічні
  • до того ж кабель захищений ще цементно-піщаною стяжкою і покриттям підлоги балкона
  • дуже легко піддається регулюванню

Про те, як зробити тепла підлога на балконі, можна подивитися на відео:

Безумовно, обробка балкона своїми руками, хоч і не вимагає якихось професійних навичок, все ж певний рівень фантазії і творчого підходу має бути присутнім. Не кажучи вже про витрати матеріальних.

Сучасний ринок оздоблювальних матеріалів може надати бажаючим здійснення практично будь-яких бажань і дизайнерських рішень. Але головне при цьому, грамотно підготувати балкон під обраний матеріал і тоді одного разу створене диво може зберегтися на довгий час.


Яким чином?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама