Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клінкерна плитка під цеглу для внутрішньої обробки: монтаж, фото »Інтер-ер.ру

  1. Клінкерна плитка - що це таке? У чому переваги матеріалу
  2. Стіни «під цеглу» з клінкерної плитки
  3. Підстава під плитку

Раніше міцна клінкерна плитка застосовувалася в будівництві для зовнішніх облицювальних робіт Раніше міцна клінкерна плитка застосовувалася в будівництві для зовнішніх облицювальних робіт. У сучасному будівництві матеріал широко використовується для внутрішнього облицювання, особливо при оформленні стін «під цеглу». Оздоблення клінкерною плиткою найбільш затребувана при монтажі камінів, басейнів, холів та інших приміщень. У даній статті - все про клінкерну плитку для обробки будівель зсередини. Познайомитися з видами плитки і особливостями укладання допоможуть фото до цієї статті.

Клінкерна плитка - що це таке? У чому переваги матеріалу

Використання в будівництві керамічних штучних виробів для облицювання стін відомо давно, керамічна плитка - популярний оздоблювальний матеріал, який володіє широким спектром позитивних якостей: водонепроникність, міцність, довговічність, стійкість забарвлення і т.д.

д

Клінкерна плитка не тільки дуже декоративна, але і міцна і витривала

Клінкерна плитка - різновид облицювального матеріалу для внутрішніх і зовнішніх робіт, виготовленого за передовими технологіями. Для виробництва клінкерної плитки використовується високоякісна сланцева глина і барвники (мінеральні добавки).

У процесі формування вироби набувають певні розміри і форму, при подальшому одинарному випалюванні матеріал досягає заданої міцності.

Клінкерна плитка має масу достоїнств і позитивних якостей:

  • Твердість, задані геометричні розміри, різноманіття форм.
  • Висока міцність - плитка здатна витримати вплив значних механічних навантажень.
  • Довговічність - матеріал зберігає якість довгі роки.
  • Стійкість до температурних перепадів, інсоляції, підвищеної вологості, дії агресивних рідин (в тому числі кислот).
  • Широка колірна гамма і фактурна обробка.

Клінкерна плитка може бути різних кольорів і відтінків

  • Стійкість до проявів біологічних патогенних поразок (грибок, цвіль).
  • Незначна вага.
  • Доступна ціна.
  • Екологічна безпека.
  • Гігієнічність - за плиткою легко доглядати із застосуванням звичайних миючих засобів.

Стіни «під цеглу» з клінкерної плитки

Завдяки високим технічним характеристикам, клінкерна облицювальна плитка все частіше застосовується для облицювання поверхонь приміщень. Велику роль відіграє різноманіття випускаються кольорів і відтінків. Палітра забарвлень плитки варіюється від глибоких темних тонів до світлої гами вохряної і чисто-білої забарвлень.

Устаткування віталень і спалень в сучасних будівлях камінами, відразу підвищило попит на клінкерну плитку. Завдяки високим вогнетривким властивостям, клінкерна плитка прекрасно підходить для облицювання стін в лазнях, саунах, опалювальних басейнах. Прекрасно вписуються в інтер'єр облицювання клінкерною плиткою сучасні каміни. Інтер'єр, що включає камін, завжди виглядає вишукано і дорого, а застосування в обробці каміна високоякісної клінкерної плитки, робить інтер'єр приміщення ексклюзивним і неповторним.

Клінкерна плитка на кухні в стилі лофт

Плитку легко підібрати для облицювання криволінійних і нестандартних поверхонь - виробники значно розширили перелік форм і конфігурацій клінкерної плитки для облицювання внутрішніх приміщень, при цьому якість виробів і їх міцність залишаються на високому рівні.

Особлива стійкість клінкерної плитки до впливу вологи дозволяє використовувати матеріал для застосування у ванних кімнатах, душових, лазнях, пралень, туалетах і ванних кімнатах. Підходить матеріал для облицювання поверхонь в зимових садах, на терасах, верандах, балконах, лоджіях і інших приміщеннях. Відмінний результат відзначений при облицюванні стін в погано опалюваних і неопалюваних приміщеннях.

Підстава під плитку

Додає популярність плитці той факт, що укладати її можна практично по будь-якій підставі. Відмінні результати отримані при облицюванні бетонних і цегляних стін, гіпсокартонних поверхонь і металу.

Порада! Перед роботами з облицювання стін необхідно ретельно провести підготовку поверхні. З поверхні стін слід зняти старі шпалери, фарбу, водоемульсійні склади, а побілку змити.

Напливи старої штукатурки обов'язково видаляються шпателем. Глибокі тріщини розчищають з наступним закладенням цементним розчином.

Підготовлені стінові поверхні вирівнюють шпаклівкою .

Важливо! Вирівнювання стін під укладання штучної плитки потрібно виконувати дуже ретельно. При облицюванні стінових поверхонь, шар клею дуже тонкий, тому фінішне покриття може мати нерівності і перепади, що погіршує якість.

Товщина шару клею залежить від використовуваного складу. При укладанні плитки на мастику, шар клею наноситься максимально товщиною 2 мм. Використання при роботі розчину допускає наявність швів від 7 до 15 мм.

Важливо! Потрібно дотримуватися допустимі відхилення по вертикалі (від 4 до 8 мм), що залежить від фактури плитки (гладка, рельєфна).

Товщина швів між плитками забезпечується постановкою під час укладання деталей спеціальних розпірних клинів. Початок облицювальних робіт виробляють від кутів кімнати.

Перед укладанням плитки краще вирівняти поверхню

Стежити за положенням вертикальних і горизонтальних рядів облицювання найзручніше за допомогою спеціальних інструментів. Рейка або металевий профіль зададуть точний напрям першого ряду плитки. При облицюванні складних поверхонь потрібно виконати попередню розмітку на місці.

Порада! При укладанні плитки на клей потрібно своєчасно видаляти надлишки складу, а також можливі патьоки клею, не даючи їм засохнути. Після завершення робіт шви поповнюють відповідної за кольором або контрастною затіркою.

Навчитися, як правильно укладати облицювальну плитку, можна вивчивши докладний відео до цієї статті.

Клінкерна плитка в інтер'єрі: відео

Клінкерна плитка: фото

Клінкерна плитка - що це таке?
Клінкерна плитка - що це таке?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама