Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення лазні та сауни: внутрішнє облаштування кімнати відпочинку, парної і помивочной

  1. перегородки
  2. Чим обкласти піч і стіни поруч
  3. Що потрібно врахувати
  4. Детальніше про матеріали всередині покроково
  5. Кімната відпочинку своїми руками: вибираємо вагонку
  6. Чим обробити вагонку
  7. мийна плиткою
  8. Парилка (парна)
  9. Полиці для парної 2 * 2
  10. меблі
  11. Інтер'єр повинен радувати
  12. зовні
  13. Чим відрізняється російська лазня від фінської сауни і турецького хамама
  14. Висновок
  15. корисне відео

Зміст статті

Будівництво справжньої російської лазні - досить довгий і складний процес, що вимагає максимальної віддачі Будівництво справжньої російської лазні - досить довгий і складний процес, що вимагає максимальної віддачі.

Коли зведення безпосередньо конструкції будівлі закінчено, можна приступати до внутрішнього облаштування лазні. Завдяки внутрішній обробці сауни або лазні, приміщення в них можна змінити до невпізнання.

Ніхто не сперечатиметься з тим, що мало кого цікавить виключно функціональний аспект банного будови, адже зовнішній вигляд відіграє таку ж важливу роль. Саме тому обшивці лазні варто приділити достатню кількість часу і уваги.

Крім естетично красивого зовнішнього вигляду, обшивка стін лазні істотно збільшує термін служби всієї конструкції.

Роботи слід починати зверху вниз, тобто з стель, потім переходячи до обробки стін в лазні, і закінчуючи підлогами.

перегородки

Безумовно, єдина загальна кімната в банному будові - це дуже незручно і нефункціональні Безумовно, єдина загальна кімната в банному будові - це дуже незручно і нефункціональні. облаштування перегородки є одним з початкових етапів обробки лазні всередині.

Баня будь-якого типу повинна мати хоча б два приміщення. Для цього потрібно зведення зрубу-пятістенка. У деяких випадках лазневі будови мають набагато більше кімнат, представляючи собою більші і солідні споруди або навіть банні комплекси.

Як би там не було, зведені перегородки повинні повністю відповідати загальному дизайну будови, а також кліматичними показниками. Існує кілька варіантів перегородок:

  1. Каркасні перегородки. Даний тип перегородок найбільш простий в монтажі, а сам матеріал конструкції екологічно чистий. Подібні перегородки відрізняються своєю невеликою вагою і хорошою шумоізоляцією. Але варто відзначити гігроскопічність дерева, через що каркасні перегородки вимагають підвищеної уваги до облаштування гідроізоляції. Також матеріал потребує додаткової обробки антисептиками і антипіренами, щоб уникнути загоряння і візиту гризунів;
  2. Цегляні перегородки. Найміцніший і стійкий варіант, оскільки цегла має прекрасні звукоізоляційні і вологовідштовхувальними властивостями. Крім цього перегородки з цегли не горючі і зовсім непривабливі для шкідників. Але разом з усім цим, цегляна перегородка має досить велику вагу, а безпосередньо зведення конструкції з штучного матеріалу займе багато часу. Варто пам'ятати, що перед обробкою перегородки з цегли її необхідно ретельно обштукатурити;
  3. Скляні перегородки. Досить модний і відносно новий варіант оформлення перегородок. Облаштовуються вони з своєрідних скляних цегли, що володіють підвищеною міцністю, зносо- і вогнестійкістю, а також гарні звукоізоляційні властивості. Варто відзначити і термостійкість скляних перегородок, адже вони здатні витримувати температурні перепади від -35 до +50 градусів. Даний тип перегородок дуже просто очищати, і вони абсолютно непривабливі для шкідників. Основним недоліком подібних конструкцій є відсутність можливості прокладки будь-яких комунікацій через них.

Чим обкласти піч і стіни поруч

Не менш важливим етапом в облаштуванні лазні є облицювання самого серця - банної печі Не менш важливим етапом в облаштуванні лазні є облицювання самого серця - банної печі.

Оздоблення стін сауни або лазні навколо печі потрібна зазвичай в тих випадках, коли конструкція зведена з дерева, адже це елементарні заходи безпеки.

В цегляних лазнях додаткового облицьовування не потрібно, оскільки цегла абсолютно не горючий, і його часто використовують для обробки пічної конструкції .

Інформація. Піч в лазні повинна не тільки добре функціонувати і нагрівати приміщення до потрібної температури, але і добре виглядати. В цьому випадку слід подбати про обробку печі і стін навколо неї.

Крім цегли також застосовують:

  1. Кам'яна кладка. Використовувати для неї можна як натуральний, так і штучний камінь. Завдяки облицюванні печі каменем, приміщення ушляхетнюється і виглядає більш розкішно і привабливо;
  2. Плитка. Даний матеріал дуже популярний через простоту укладання та щодо невисокої ціни. Крім цього на ринку представлені різноманітні види плитки в кожній з цінових категорій;
  3. Кахлі. Даний метод можна застосовувати тільки під наглядом досвідченого майстра, оскільки самостійно виконати кладку практично неможливо. По завершенню робіт піч буде виглядати зовсім оригінально, задаючи атмосферу всьому приміщенню;
  4. Оштукатурювання. Найбільш економічний варіант для практичних людей. Штукатурка наноситься в два шари, тим самим усуваючи всі нерівності і шорсткості банної печі;
  5. Сталь. Зазвичай застосовують своєрідні сталеві футляри. Для цього на поверхню печі кріпиться каркас з металу, поверх якого вистилаються сталеві щити. Досить зручно, проте слід уникати зіткнень з працюючою піччю, оскільки можна отримати серйозні опіки.

Що потрібно врахувати

Для виконання грамотної обшивки лазні слід запастися якісними матеріалами Для виконання грамотної обшивки лазні слід запастися якісними матеріалами. Для обробки бань і саун зазвичай використовують дерев'яну вагонку, оскільки цей матеріал оптимальний для настільки узконаправленного споруди.

Пояснити це можна тим, що використання різних порід дерева дозволить внести в вашу лазню нотки особливого затишку.

Крім цього, різні породи мають різні властивості, які також слід брати до уваги, оскільки якщо їх не врахувати, перебування в лазні може стати просто неможливим.

Увага! Облаштування лазні всередині передбачає використання не однієї, а відразу декількох порід деревини.

Для обробки передбанника в лазні, а також кімнати відпочинку та інших приміщень з відносно низькою вологістю і температурою, можна використовувати соснові породи. Структура даного матеріалу досить виразна і естетично красива. Крім цього, сосна відрізняється своєю низькою вартістю і простотою обробки.

Важливо! Не слід використовувати соснову вагонку для внутрішньої обробки парної, оскільки при підвищених температурах вона нагрівається і виділяє смолу, яка доставляє незручності і виглядає це досить негарно.

Зазвичай для облаштування парних і мийних кімнат використовують вагонку з модрини або липи, оскільки дані породи зберігають свій колір на протязі довгого часу і в будь-яких умовах Зазвичай для облаштування парних і мийних кімнат використовують вагонку з модрини або липи, оскільки дані породи зберігають свій колір на протязі довгого часу і в будь-яких умовах.

Також варто відзначити унікальну здатність цих дерев, адже вони поглинають тепло глибоко всередину, і при зіткненні з їх поверхнею обпектися абсолютно неможливо.

Детальніше про матеріали всередині покроково

Мало хто звертає увагу на те, що в наших будинках і квартирах досить багато елементів, що виділяють хімічні речовини Мало хто звертає увагу на те, що в наших будинках і квартирах досить багато елементів, що виділяють хімічні речовини.

Однак в лазні слід зосередитися на екологічності кожної складової.

Звичний нам лінолеум, ДСП і інші матеріали при нагріванні виділяють шкідливі для організму людини речовини.

Не менш важливим підставою для вибору того чи іншого матеріалу є його термін служби.

Увага! Матеріали для обробки кімнати відпочинку в лазні, а також інших приміщень, повинні бути безпечні!

Матеріал з низькою якістю і ціною досить швидко прийде в непридатність, а значить і обійдеться набагато дорожче більш якісного, оскільки буквально через пару років потребуватиме ремонту або заміні.

Також слід звертати увагу на гладку поверхню деревини, оскільки будь-яка вагонка повинна бути ретельно відшліфована.

Отже, для облаштування лазні або сауни вам знадобиться:

  1. Блок-хаус або дерев'яна вагонка;
  2. Жолобники для стелі;
  3. Дошки або плитка для обробки підлог;
  4. плінтуса;
  5. Термозахисний екран для банної печі.

Кімната відпочинку своїми руками: вибираємо вагонку

Якщо ви не бажаєте вкладати багато коштів в обробку сауни вагонкою, то рекомендуємо придбати матеріал з дешевої деревини для кімнати відпочинку, передбанника і інших среднетемпературних приміщень Якщо ви не бажаєте вкладати багато коштів в обробку сауни вагонкою, то рекомендуємо придбати матеріал з дешевої деревини для кімнати відпочинку, передбанника і інших среднетемпературних приміщень.

Отже, яку ж вагонку вибрати?

Поговоримо про найбільш популярні породи дерева, які використовуються для виробництва оздоблювальних панелей:

  1. Абаш. Дерево родом із західноафриканських тропіків. Колір деревини дуже приємний і теплий, з жовтим відтінком, а текстура акуратна і однорідна.

    Інформація. Дешеві матеріали не здатні витримати високу температуру і дуже швидко приходять в непридатність.

    До найбільш значущих властивостей абаша можна віднести низьку теплопровідність, в зв'язку з чим використання даного матеріалу для обробки сауни вагонкою своїми руками позбавить власників від можливості отримати опік;

  2. Модрина. Ідеальний варіант для обробки парної і мийної кімнати, адже даний матеріал витримує будь-які температурні перепади і підвищену вологість, що так важливо в цих приміщеннях. Крім цього, привертає багата кольорова палітра вагонки з модрини, а також її природний блиск. Модрина прекрасно підходить для обшивки стелі, адже саме там накопичується найгарячіший повітря в парній;
  3. Кедр. Всім відомо, що використовувати хвойні породи дерева для обробки усередині сауни або лазні небажано, так ось кедр - це виняток з цього правила. Безумовно, він також виділяє смолу, як і інші представники виду, проте її кількість незначна. Крім цього, парна, оброблена кедрової вагонкою, при нагріванні буде наповнюватися прекрасним хвойним ароматом, що не тільки приємно, але і корисно для організму людини;
  4. Липа. Даний матеріал можна застосовувати як для внутрішньої обробки кімнати відпочинку в лазні, так і для облицювання парної. Липа не втрачає свій відтінок і зовнішні дані навіть через багато років. Липова вагонка, так само як і кедрова, виділяє ефірні масла, які облагороджують приміщення прекрасним ароматом, а також сприятливо впливають на здоров'я паряться;
  5. Осика. Вагонка з цього дерева відрізняється максимальною стійкістю до грибків, цвілі, гниття і шкідників. Масла, що виділяються осикою, є лікувальними і прекрасно позбавляють паряться від болю в суглобах і мігрені.

Чим обробити вагонку

Кожен власник дерев'яної або обробленої деревиною лазні хоче якомога більше надовго захистити матеріал від псування і гниття. У цьому на допомогу приходять різні сучасні просочення і фарбування. Але варто пам'ятати, що не всі вони підходять для настільки особливого приміщення, як лазня.

Увага! Використовувати хімічні просочення і фарби для обробки дерев'яних поверхонь в парній вкрай небажано.

Пояснити це можна тим, що в боротьбі між красою і екологічністю приміщення завжди перемагає екологічність Пояснити це можна тим, що в боротьбі між красою і екологічністю приміщення завжди перемагає екологічність. Важливо забезпечити себе і близьких від впливу шкідливих парів.

для обробки вагонки в парній рекомендується використовувати конопляне або лляне масло, яке вбереться глибоко в дерево і буде захищати поверхню від забруднень.

Однак найкраще не використовувати просочення в парній, а просто правильно за нею доглядати, вчасно провітрюючи.

Бюджетна обробка кімнати відпочинку в лазні потребує якісної обробці, так само як і мийна.

Пропонуємо Вам ознайомитися з фінською фірмою Tikkurila і її продуктами. Одним з найбільш популярних представників є Supi Saunasoja. Це прекрасно зарекомендувало себе засіб, проте використовувати його можна тільки для обробки сауни своїми руками, в зв'язку з тим, що в сауні більш суха атмосфера, ніж у російській лазні. Оброблене даними засобом дерево буде вбирати вологу, а потім повертати її разом з хімічними речовинами, чого краще уникати.

Російським аналогом є продукт фірми «Садиба», який проведений для обробки бань і саун Російським аналогом є продукт фірми «Садиба», який проведений для обробки бань і саун.

Дане просочення нічим не гірше, проте набагато дешевше попереднього представника.

Також можна зупинити свій вибір на продукті «Евротекс-сауна».

Це безбарвний антисептик, в складі якого присутній віск.

Він безпечний, при обробці утворює плівку на поверхні дерева, тим самим захищаючи від гниття і забруднення.

мийна плиткою

для обробки помивочних кімнат можна використовувати різні матеріали, в тому числі і дерево. Тут дозволено використовувати хвойні породи дерева, адже температура в мийної набагато нижче, ніж в парній. Хвойна вагонка в мийної буде лише виділяти чудовий аромат.

Інформація. У складі хвої присутні фітонциди, що поліпшують самопочуття і настрій людини, а також підвищують опірність різним хворобам.

Отже, обшивка хвойної вагонкою - це не тільки красиво, але і дуже корисно для організму людини Отже, обшивка хвойної вагонкою - це не тільки красиво, але і дуже корисно для організму людини.

Досить часто кваліфіковані майстри зупиняються на ялинової вагонке, що має досить приємний помаранчевий колір.

Пояснюється це високою стійкістю їли до вологому середовищі.

Безумовно, дерево не єдиний варіант для оформлення помивочной. Також можна використовувати:

  1. ДВП панелі з підвищеною стійкістю до вологи;
  2. ПВХ плити;
  3. гіпсокартон;
  4. Плитка.

Парилка (парна)

З давніх часів для парної застосовували лише листяні породи дерева, адже тільки вони несприйнятливі до екстремальних температурних режимів приміщення і підвищеної вологості З давніх часів для парної застосовували лише листяні породи дерева, адже тільки вони несприйнятливі до екстремальних температурних режимів приміщення і підвищеної вологості. До найбільш популярних можна віднести:

  1. липа;
  2. береза;
  3. осика;
  4. Тополя.

Вагонка з деревини даних дерев не виділяє смол, а також досить швидко висихає після закінчення банних процедур.

Важливо! Завдяки тому, що вагонка з листяних порід швидко висихає, освіта грибка їй не страшно.

Слід звернути увагу на обробку парної ясенем, оскільки вагонка з цього дерева відрізняється своєю міцністю і стійкістю до гниття. Крім цього вона неймовірно красива.

Якщо лазня побудована з не дуже міцного матеріалу, такого як піноблоки, парну слід обшити вільховою вагонкою, яка відрізняється своєю стійкістю і довговічністю. Її прекрасний колір і тонкий аромат буде радувати вас протягом багатьох років.

Полиці для парної 2 * 2

Кожна парна кімната повинна бути оснащена місцями для сидіння або лежання Кожна парна кімната повинна бути оснащена місцями для сидіння або лежання. Для цього монтуються спеціальні лавки і полиці.

Найбільш зручними і естетично привабливими є полки округлої форми.

Також до крамницях і полкам пред'являються особливі вимоги, адже вони повинні бути максимально надійні і міцні, а також безпечні.

Як матеріал для виготовлення полків краще використовувати м'яку деревину, що не містить смолу. Подібні конструкції можна придбати готовими в спеціалізованих магазинах, а також виготовити самостійно.

Інформація. Слід звернути увагу на те, щоб поверхня полків була ретельно відшліфована, щоб уникнути можливих скалок і ран.

Насамперед встановлюються маяки з невеликих брусків, на які згодом кріпляться дошки. Між дошками обов'язково повинні бути зазори, щоб вода не застоювалася на поверхні, а могла стікати.

Якщо для кріплення ви використовуєте цвяхи або саморізи, їх варто забивати якомога глибше, щоб уникнути опіків Якщо для кріплення ви використовуєте цвяхи або саморізи, їх варто забивати якомога глибше, щоб уникнути опіків. Більш складним, але безпечним способом є використання дерев'яних кілочків, які вставляються в заздалегідь підготовлені отвори.

Існує кілька варіантів облаштування полків :

  1. Г-подібною формою;
  2. «Купе». Досить часто застосовується в маленьких парних кімнатах;
  3. Ступінчастий.

Визначитися з розмірами полків можна, лише виходячи з метражу самій парній. Зазвичай використовуються полки, довжина яких дорівнює двом метрам, а ширина - 60 см.

меблі

Крім необхідних для лазні полків, в приміщеннях повинна бути присутнім і інші меблі Крім необхідних для лазні полків, в приміщеннях повинна бути присутнім і інші меблі. У передбаннику, наприклад, просто необхідні вішалки та підставки під взуття, адже без цього предмети одягу буде просто нікуди дівати.

Облаштування лазні та кімнат відпочинку особливо потребує найбільшої кількості меблів, адже для комфортного відпочинку потрібні столи, стільці, дивани і інша атрибутика. Залежить кількість елементів безпосередньо від масштабів кімнати відпочинку.

Важливо! У помивочной бажано розмістити кілька лавок або стільців, а також подбати про полицях для шампунів і інших миючих засобів.

Вибираючи меблі, варто спиратися на власні переваги, адже деяким ближче стиль мінімалізм і наявність в лазні лише найнеобхіднішого, а для інших дуже важливо вмістити все, що поміститься Вибираючи меблі, варто спиратися на власні переваги, адже деяким ближче стиль мінімалізм і наявність в лазні лише найнеобхіднішого, а для інших дуже важливо вмістити все, що поміститься.

Столи зазвичай встановлюються прямокутної форми і таких розмірів, щоб вистачило місця для всіх тих, що паряться.

Для лазень з невеликими приміщеннями добре підійдуть відкидні столи, які розкладаються тільки тоді, коли використовуються.

Лави є невід'ємним атрибутом кожного з приміщень в лазні. Їх використовують не тільки як місце для сидіння або лежання, але і як полки, підставки під лазневі приналежності та інші аксесуари.

Їх можна як зробити самостійно, так і придбати в спеціалізованому магазині Їх можна як зробити самостійно, так і придбати в спеціалізованому магазині.

Варіантів багато: зі спинками і без, вузькі або широкі, довгі і не дуже.

Тут вибір лише за вами.

Різноманітні підставки, вішалки і полички можна виготовити самостійно, проявивши трохи оригінальності і фантазії.

Ці невеликі атрибути дозволять внести в ваш інтер'єр унікальність і простоту.

Важліво! Насамперед зверніть увагу на поверхню всіх лавок, столів і лежаків, адже вона повинна бути ідеально гладко відшліфована.

Інтер'єр повинен радувати

Кожна лазня повинна дарувати почуття комфорту, затишку і безпеки Кожна лазня повинна дарувати почуття комфорту, затишку і безпеки. Саме тому слід подбати про привабливому і гармонійному інтер'єрі кожного з банних приміщень .

Увага! Головна умова - істинно російська лазня повинна бути оброблена деревом.

Найбільш оптимальні породи дерева для кожного з приміщень описані вище.

Неможливо собі уявити процес ширяння без прекрасного деревного аромату.

Звичайно ж, тільки лише деревом в обробці лазні обійтися дуже складно. Наприклад, для підлог краще використовувати керамічну плитку, особливо в мийному відділенні. Для того, щоб зробити таку поверхню безпечнішою, поверх неї слід встановити дерев'яну решітку.

Плитку можна використовувати і для парної, адже очищати її набагато простіше інших матеріалів, а для лазні дуже важлива чистота Плитку можна використовувати і для парної, адже очищати її набагато простіше інших матеріалів, а для лазні дуже важлива чистота.

Якщо ж ви все-таки бажаєте і помивочной повністю обробити під дерево, то рекомендуємо обробити дошки спеціальним лаком, ефект від якого буде не гірше, ніж від плитки.

Для додання приміщенню незвичайних ноток можна самостійно виготовити незвичайні дерев'яні світильники.

Це абсолютно нескладно, однак готовий атрибут може стати предметом захоплення всіх ваших знайомих.

зовні

Найбільш популярним матеріалом для зведення лазні споконвіку вважається дерево Найбільш популярним матеріалом для зведення лазні споконвіку вважається дерево.

Але сьогодні цей варіант стає все дорожче.

Саме тому багато хто змушений використовувати для будівництва дешевші варіанти.

До них можна віднести різні блоки, а також лазні з цегли. Такі конструкції потребують зовнішній обробці . Зазвичай її виконують під дерево, використовуючи для цього найбільш популярні матеріали:

  1. вагонка;
  2. Блок-хаус;
  3. сайдинг;
  4. Сітка для дошка;
  5. профлист;
  6. Імітація бруса.

Кожен з цих матеріалів має свої унікальні властивості, переваги і недоліки. Крім цього вони відрізняються ціновою категорією.

Чим відрізняється російська лазня від фінської сауни і турецького хамама

У фінської сауни, російської лазні і турецького хамама існує ряд відмінностей. В першу чергу - це атмосфера:

  1. Фінська сауна відрізняється низькою вологістю повітря і високими температурами, що досягають 120 градусів;
  2. Російській лазні властива температура до 70 градусів і вологість повітря до 90%;
  3. У турецькому хамаме найнижча температура - 45 градусів, а вологість досягає 90%.

З конструктивної точки зору, російська лазня і фінська сауна між собою досить схожі. Обидві споруди зазвичай зводяться з дерева, а внутрішня обробка виконана вагонкою або іншими деревними панелями.

І в сауні, і в лазні є парна, кімната відпочинку і МИЙНА І в сауні, і в лазні є парна, кімната відпочинку і МИЙНА. У цьому вони також досить схожі.

Істотні відмінності в конструктивному плані присутні лише у хамам, адже він є спорудою з глини або цегли. Оздоблення турецької лазні зазвичай виконується каменем.

В даному будові є окремо огороджена суха роздягальня. Все інше - це одне велике приміщення з різними відділеннями.

Інформація. У турецькому хамаме облаштовано спеціальне технічне приміщення з парогенератором і піччю.

Висновок

Процес облаштування лазні досить довгий і важкий Процес облаштування лазні досить довгий і важкий. Ставитися уважно і чемно слід до кожного з етапів, оскільки недбале ставлення до будь-кого з них може привести до проблем в майбутньому.

Безумовно, весь процес можна виконати самостійно, проте не зайвим буде звернутися за консультацією до професіонала.

Дотримуючись всіх поради і правила, ви отримаєте ту баню, про яку мріяли.

корисне відео

В даному відео докладно описаний процес обробки кожного з банних приміщень.

Отже, яку ж вагонку вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама